IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В каква валута да си държим паричките в тия смутни времена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    мерси за инфото
    пропуснах да отбележа ,че работата им на гише не е от година,две.Тоест не е пряко свързана със"златната треска"

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
      мерси за инфото

Коментар

• Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнение
        мисля че ще се върнем към суров начин на живот за по голямата част от населението..златото като нещо скъпо струващо в сегашната система тогава няма да струва нищо защото в суровите и първобитни усовия няма да е от полза евентуално може ад се използва като разменна монета да полу4иш техника от тези които са богопомазани и събират злато тоест те са на друго ниво в бедствието осигурени са по някакъв начин и търсят оцеляло злато като цяло злато и пари при катаклизми не са от полза за оцеляване тогава биха полезни уреди и вещи които са с практическа стойност а не бижута
        Дето се казва човек няма повече от един стомах, не може да облече повече от една дреха, и т.н... Така че винаги ще се стреми да има нещо ценно, което да обмени за нещо друго при необходимост. Въпроса е какво да е то. Опита досега е показал, че при войни и други катаклизми, това НЕ СА на първо място ХАРТИЙКИТЕ, от които в тези случаи се печатат ОЩЕ и МНОГО.
        Last edited by citizen_bg; 24.11.2011, 14:29.

Коментар

не съм чувал западна банка да купува злато на гише...Би ли ми казал коя банка извършва подобна услуга
          https://www.commerzbank.de/en/hauptn...elmetalle.html

и не е само тя

Коментар

не съм чувал западна банка да купува злато на гише...Би ли ми казал коя банка извършва подобна услуга
            Прав си. Банките продават, но навсякъде има фирми извършващи обратното изкупуване с съответствие с борсовите цени и предполагам, че златните запаси на банките се попълват и оттам за да има нови продажби (индиректно изкупуване?). Това имах впредвид.

Коментар

• мисля че ще се върнем към суров начин на живот за по голямата част от населението..златото като нещо скъпо струващо в сегашната система тогава няма да струва нищо защото в суровите и първобитни усовия няма да е от полза евентуално може ад се използва като разменна монета да полу4иш техника от тези които са богопомазани и събират злато тоест те са на друго ниво в бедствието осигурени са по някакъв начин и търсят оцеляло злато като цяло злато и пари при катаклизми не са от полза за оцеляване тогава биха полезни уреди и вещи които са с практическа стойност а не бижута
              молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                Аз пък не можах много да разбера какъв е проблема. Златото винаги може да го обърнеш в хартийки, особено навън. Това че в БГ няма изкупуване на злато и сребро от банките в момента не е критерий, но пък всеки може да продаде на други места.
                П.П. Между другото 5 кила домати, в банката, трудно ще ги обърне човек в книжни пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                  Ясно, т.е. това което те притеснява, е че в момента хората не приемат златото като пари и в голяма част от случаите ще откажат да го използват в подобна роля. Окей, тук си прав. Аз просто мисля, че това ще се промени
                  Аз пък не можах много да разбера какъв е проблема. Златото винаги може да го обърнеш в хартийки, особено навън. Това че в БГ няма изкупуване на злато и сребро от банките в момента не е критерий, но пък всеки може да продаде на други места.
                  П.П. Между другото 5 кила домати, в банката, трудно ще ги обърне човек в книжни пари.
                  Last edited by citizen_bg; 24.11.2011, 13:08.

Коментар

ами не става въпрос за сравнения ... защото със злато ти реално нищо не можеш да си купиш .. Това е същата работа ако искаш да си купиш 5 кг. домати и в замяна се разберете с продавача да му дадеш 1 кг.пчелен мед ...това автоматично прави ли пчелния мед пари... естествено че не..
                    Ясно, т.е. това което те притеснява, е че в момента хората не приемат златото като пари и в голяма част от случаите ще откажат да го използват в подобна роля. Окей, тук си прав. Аз просто мисля, че това ще се промени

Коментар

• Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнение
                      луканка, брашно, нафта,бензин трактор земя къшта,село кладенец.....и оръжие
                      +++ , а за спекула може във всичко друго и най-вече в банковите хартийки на някои, ама то там си е шит или булшит.

Коментар

Ние тоя разговор го водихме и в другата тема - ако златото не е пари, какво прави хартиените/ електронните пари/ повече пари от златото (с кое го превъзхождат в изпълнението на функцията на пари)?
                        Както ти казах и там - може да има и електронно злато
                        ами не става въпрос за сравнения ... защото със злато ти реално нищо не можеш да си купиш .. Това е същата работа ако искаш да си купиш 5 кг. домати и в замяна се разберете с продавача да му дадеш 1 кг.пчелен мед ...това автоматично прави ли пчелния мед пари... естествено че не..

Коментар

• луканка, брашно, нафта,бензин трактор земя къшта,село кладенец.....и оръжие
                          молим?айде нема нужда

Коментар

златото НЕ е пари Симов...това ,че се е използвало и сега се използва ( предимно с нумизматична стойност ) като пари е отделен въпрос .... Както виждаш човечеството преминава през стокова размяна , сечене на монети , хартиени пари , а сега вече имаме и така наречените електронни пари ( кредитни и дебитни карти и безналични разплащания ) ... Както ти е казал Джей ..златото е стока , както много други неща които човечеството извлича или произвежда .....
                            .
                            Ние тоя разговор го водихме и в другата тема - ако златото не е пари, какво прави хартиените/ електронните пари повече пари от златото (с кое го превъзхождат в изпълнението на функцията на пари)?
                            Както ти казах и там - може да има и електронно злато

Коментар

Златото е пари, просто човека си е купил акции с тия пари
                              златото НЕ е пари Симов...това ,че се е използвало и сега се използва ( предимно с нумизматична стойност ) като пари е отделен въпрос .... Както виждаш човечеството преминава през стокова размяна , сечене на монети , хартиени пари , а сега вече имаме и така наречените електронни пари ( кредитни и дебитни карти и безналични разплащания ) ... Както ти е казал Джей ..златото е стока , както много други неща които човечеството извлича или произвежда .....
                              .

Коментар

• http://milom.blog.bg/biznes/2011/11/...talizma.849613
                                http://milom.blog.bg/

Коментар

Working...
                                X