Първоначално изпратено от йосиф
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В каква валута да си държим паричките в тия смутни времена
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнениемисля че ще се върнем към суров начин на живот за по голямата част от населението..златото като нещо скъпо струващо в сегашната система тогава няма да струва нищо защото в суровите и първобитни усовия няма да е от полза евентуално може ад се използва като разменна монета да полу4иш техника от тези които са богопомазани и събират злато тоест те са на друго ниво в бедствието осигурени са по някакъв начин и търсят оцеляло злато като цяло злато и пари при катаклизми не са от полза за оцеляване тогава биха полезни уреди и вещи които са с практическа стойност а не бижутаLast edited by citizen_bg; 24.11.2011, 14:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениене съм чувал западна банка да купува злато на гише...Би ли ми казал коя банка извършва подобна услуга
и не е само тя
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениене съм чувал западна банка да купува злато на гише...Би ли ми казал коя банка извършва подобна услуга
Коментар
-
мисля че ще се върнем към суров начин на живот за по голямата част от населението..златото като нещо скъпо струващо в сегашната система тогава няма да струва нищо защото в суровите и първобитни усовия няма да е от полза евентуално може ад се използва като разменна монета да полу4иш техника от тези които са богопомазани и събират злато тоест те са на друго ниво в бедствието осигурени са по някакъв начин и търсят оцеляло злато като цяло злато и пари при катаклизми не са от полза за оцеляване тогава биха полезни уреди и вещи които са с практическа стойност а не бижутамолим?айде нема нужда
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнениеАз пък не можах много да разбера какъв е проблема. Златото винаги може да го обърнеш в хартийки, особено навън. Това че в БГ няма изкупуване на злато и сребро от банките в момента не е критерий, но пък всеки може да продаде на други места.
П.П. Между другото 5 кила домати, в банката, трудно ще ги обърне човек в книжни пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеЯсно, т.е. това което те притеснява, е че в момента хората не приемат златото като пари и в голяма част от случаите ще откажат да го използват в подобна роля. Окей, тук си прав. Аз просто мисля, че това ще се промени
П.П. Между другото 5 кила домати, в банката, трудно ще ги обърне човек в книжни пари.Last edited by citizen_bg; 24.11.2011, 13:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеами не става въпрос за сравнения ... защото със злато ти реално нищо не можеш да си купиш .. Това е същата работа ако искаш да си купиш 5 кг. домати и в замяна се разберете с продавача да му дадеш 1 кг.пчелен мед ...това автоматично прави ли пчелния мед пари... естествено че не..
Коментар
-
Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнениелуканка, брашно, нафта,бензин трактор земя къшта,село кладенец.....и оръжие
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеНие тоя разговор го водихме и в другата тема - ако златото не е пари, какво прави хартиените/ електронните пари/ повече пари от златото (с кое го превъзхождат в изпълнението на функцията на пари)?
Както ти казах и там - може да има и електронно злато
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениезлатото НЕ е пари Симов...това ,че се е използвало и сега се използва ( предимно с нумизматична стойност ) като пари е отделен въпрос .... Както виждаш човечеството преминава през стокова размяна , сечене на монети , хартиени пари , а сега вече имаме и така наречените електронни пари ( кредитни и дебитни карти и безналични разплащания ) ... Както ти е казал Джей ..златото е стока , както много други неща които човечеството извлича или произвежда .....
.
Както ти казах и там - може да има и електронно злато
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеЗлатото е пари, просто човека си е купил акции с тия пари
.
Коментар
Коментар