IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Практически курс на обучение - управление на портфейл, финансови пазари и алтернатив

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това е представянето за тази година на част от най големите валутни фондове.
    Резултатите на всеки сериозен мениджър не се различават много от тези по долу.
    Които предложи нещо много по различно със сигурност е измамник.

Manager Minimum Account Total Return Max Drawdown YTD AUM
    Hathersage Capital Mgmt $25000000 1523,65% 15,44% -3,20% 525M
    Cambridge Strategy $10000000 31,13% 21,45% 0,30% 580M
    Harmonic Capital $10000000 56,09% 15,90% -6,10% 773M
    A.G. Bisset $2500000 10,22% 14,73% -4,70% 522M
    Harness Investment Group$1000000 16,95% 6,85% 1,10% 4431M
    Goldman Sachs Asset M. $1000000 144,49% 39,90% -3,10% 825M
    FDO Partners, LLC $1000000 14,19% 2,62% 0,10% 3176M
    IKOS $1000000 84,66% 9,48% 11,70% 1090M
    FX Concepts, LLC $1000000 144,38% 17,90% -7,00% 3100M

Коментар

• Не ми приписвайте изказвания. Естествено че е невъзможно постигане на доходност от 20%,30% всяка година. Напълно сам съгласен че най добре представящите се фондове постигат средна доходност за период по дълъг от 10г около 15%, като е съвсем естествено да имат и отрицателни години. Никъде не съм нито казвал нито предлагал че мога да постигна постоянна доходност. В всяка сфера на икономиката включително и инвестициите има benchmark и които каже че може да постига постоянно доходност над него ще излъже.

Коментар

• ИЗМАМАААААААААААААААААААААА

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          хайде сега..ти как го разбра ,че е измамник..
          Елементарно - подобна доходност, каквато казва е непостижима редовна. на Сорос хедж фонда и то в добрите му години е правил по 30% средно.

Като цяла всякакви обещания за редовна доходност над тази на депозитите са глупости. Нормално повечето хедж фондове и то управлявани наистина от професионалисти са доволни да правят 10-12% годишно абосюлтна доходност. Защото това което той обещава е всъщност абсолютна доходност. Т.е. не зависи от някакъв бенчмарк. Т.е. действа като хедж фонд.

В същото време нормалната практика при инвестиране е да се носи риск. Т.е. по-високата доходност винаги ти идва и с по-висок риск. Няма как да се избяга от това. За доходност от 50% риска който се поема е огромен. Което предполага че голяма част от курсистите му ще реализират значителни загуби. Това е просто сигурно. Но той не поема загубите им. В същото време има и един приличен шанс поне един от тях да изкара късмет и да излезе на печалба за тези 6 месеца. Което всъщност е и целта.

Аз лично какво бих направил. Бих пуснал единия да играе за тренд нагоре. Единия за тренд надолу единия за рейндж всичките само на една единствена валутна двойка. А другите двама ще ги засиля в някакъв друг инструмент. Където единия пак ще играе за тренд другия за рейндж.

И в крайна сметка има огромна вероятност за тези 6 месеца поне един от петте да е на плюс. С прилична вероятност и от двама. Но които точно ще са няма да си имам никаква идея.

Коментар

• Куката е добра, но недей така с рогът напред,
            поискай 30/50% от ПЕЧАЛБАТА, и все някой тон или Меч
            ще захапе

Коментар

По това,че не излезе и не се представи,не каза какъв му е професионалния опит,не представи компанията,за която работи и за която твърди,че има заверени отчети(то вярно,че KPMG сме ги чували,ама и за Артур Андерсен и Енрон сме чували),не представи въпросните отчети,дал е за връзка някакъв анонимен мейл от абв....абе,много неща не са както трябва.Та,дори и идеята да е благородна,невъзможността да я представиш правилно я опорочава - така че да се сърди на себе си,а не да се прави на ощипана госпожичка.
              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Нищо няма да покаже бе Йосифе. Този е измамник. Цялата схема мирише.

Коментар

• Това за липсата на публичност не е мотивирано, а защо не запишеш и какъв е професионалния ти опит. Нещо не се разбира хем не искаш публичнос , а се рекламираш в много четен форум. И за какво е този сертификат- за успешна борсова търговия ли. То даже Бъфет и Сорос нямат такива, а всички ги признават и се учат от тях. Плати си рекламата и опости публично какъв опит имаш за да обучаваш.

Коментар

• Всички са на предела, парите са свършени ;
                    не пей ми се, не смей ми се
                    камо ли да ми се учи

Коментар

е ..първо го нарекохме измамник , дребен тарикат и сметкаджия , счупихме му краката и главата , а сега дай да видим все пак..Що за лицемерие и липса на себе уважение..Нали го осъди бе братче..какви "доказателства " за неговите способности искаш
                      Нищо няма да покаже бе Йосифе. Този е измамник. Цялата схема мирише.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Нали, що не пуснеш линк към одиторските доклади и финансовите отчети да видим как пък така се правят такива печалби.

разбира се че е грешка да се пуска такава тема, поне в този форум.
                        е ..първо го нарекохме измамник , дребен тарикат и сметкаджия , счупихме му краката и главата , а сега дай да видим все пак..Що за лицемерие и липса на себе уважение..Нали го осъди бе братче..какви "доказателства " за неговите способности искаш

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          Самият факт, че не излизаш с името си говори много! Сумата от 10 000 лв също...
                          поредния кокошкар
                          много елементарно демонстрираш невежество, завист и злоба към очевидно по умния и амбициозен от тебе...
                          а и не само ти...После се сърдим ,че нищо не става в България.. е как да стане , като всяка идея дори и добра да е ведна се нахвърляме от горе и с АНАТЕМА...даже бертрам не си е направил елементарния труд да види ,че все пак в профила си колегата е посочил име , дата на раждане и местоживеене ( предполагам ) ...
                          и защо го правите не знам..но едва ли е борба с "измамниците"

Коментар

• Първоначално изпратено от B Rothschil Разгледай мнение
                            Резултатите от инвестиционната програма която управлявам са напълно публични и одитирани от KPMG, ако на някои това му говори нещо.
                            Нали, що не пуснеш линк към одиторските доклади и финансовите отчети да видим как пък така се правят такива печалби.

разбира се че е грешка да се пуска такава тема, поне в този форум.

Коментар

• Резултатите от инвестиционната програма която управлявам са напълно публични и одитирани от KPMG, ако на някои това му говори нещо. Дейността от много години няма нищо общо с България. Ако моите ученици губят бъдете сигурни че в същия момент аз губя доста повече. При сериозен интерес ще получите пълна информация. Не ми е основна дейност обучението и за това не желая публичност. Може би целта ми не е тези 2000 или 3000 лв.
                              Не желая да влизам повече в обяснителен режим. Приемете че сам измамник и вече краката са ми счупени …………….

От Bertram имам впечатления още от форума на deltastock и Pavel и не очаквах такива прибързани коментари. За да участва някои в инвестиционната програма която управлявам минимума е 250 000$ (е да повечето почват с мин.1М$ сигурно за това ти изглеждам .........)
                              Моля Ви не ме провокирайте повече, приемам за грешка че отворих темата.
                              Бъдете здрави и щастливи

Коментар

• Самият факт, че не излизаш с името си говори много! Сумата от 10 000 лв също...
                                поредния кокошкар
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X