IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за висше училище международен колеж (International University College)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В тема от 2 страници има 7 новорегистрирани...

Май модератора трябва да я заключи тази тема...

Коментар

• Аз пък не мога да разбера как човек ей така се сеща да пише за първи път в този форум и то точно по тази тема и то толкова надъхано. Може би това е The Number of the Beast
      Ами нека випускът да стане поне 32 човека, тогава ще го мислим

Коментар

• Интересно ми е колко от хората, които сте писали и дали съвет на hamman (защото сякаш това търси той) сте имали някакви преки или косвени впечатления от университета?

Толкова ли е трудно да оставите човек, който търси мнение и съвет за продукт или услуга да го получи от хора, които са я ползвали или поне познават някой, който я е ползвал?

Аз също имам диплом от Портсмут по BA, с всички печати по нея, връчена ми лично от един от зам. ректорите. Полагал съм изпитите си пред квестори от Портсмут, учил съм по същата програма и т.н. и т.н. Признавам, че след този факт не са ми се обадили 15 шефа на големи компании да ми предложат високи позиции и 10 000 лева заплата.

Но, стандартите, които налага ръководството на университета (тук, в България) са много високи и нещата, които сме учили и начина, по който сме ги учили ми помагат много в работата и са ме изградили професионално до голяма степен.

Затова, когато предложиха MBA не съм се замислял, защото знам какво качество се предлага. Ако някой се съмнява, че програмата не е на UWIC, мога да му кажа, че около 2 месеца след началото на лекции имахме среща с трима представители от Кардиф, които искаха обратна връзка за първите ни впечатления от програмата.

Бих препоръчал всеки, който се интересува сериозно от университета, просто да отдели 1-2 часа, да отиде до сградата, да се срещне с хората там, да разгледа, да поговори и да си вземе сам решението.

Първия випуск MBA бяхме около 18-20 човека само в София. Втория са поне 30, само в София, има и чужденци. Мисля, че това е еднозначен показател.

А това, което някой е писал за Азер е просто жалко и дава ясна представа за нивото на обсъждане на темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Разсипа се да се хвалиш и да правиш реклама на това килиино училище
          като няма баламурници да се записват да учат по цял ден си регистрират никове по форуми и с единия ник "търсят къде да учат" , а после с десет новорегистрирани се "лиже и маже" белким някой се върже на кукичката

даже и не предполага, че в този форум хората вече са си взели хляба в ръцете и ако искат да се усъвършенстват знаят къде да го направят

Коментар

• Първоначално изпратено от Makaveli Разгледай мнение
            Я кажете кого можем да сезираме да го проверят това "учебно заведение"?
            Сезирай Остапа, той беше по тънката част...
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Я кажете кого можем да сезираме да го проверят това "учебно заведение"? По-добре е да си сложиш качулката щом надвиснат черните облаци...

Коментар

• Винаги правилното решение.

Първоначално изпратено от Yosser Hughes Разгледай мнение
                Не, тази с по-големите цици!
                The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                  Този който ти е искал по-малко пари?
                  Не, тази с по-големите цици!

Коментар

• Този който ти е искал по-малко пари?

Първоначално изпратено от Yosser Hughes Разгледай мнение
                    Не сте прави да го оплювате! Наскоро търсих служител за моята компания, на финалното интервю останаха двама - една готина мацка с MBA от този университет и некъв коч с MBA от INSEAD ...познайте кого избрах?
                    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Не сте прави да го оплювате! Наскоро търсих служител за моята компания, на финалното интервю останаха двама - една готина мацка с MBA от този университет и некъв коч с MBA от INSEAD ...познайте кого избрах?

Коментар

• Разсипа се да се хвалиш и да правиш реклама на това килиино училище

Коментар

• Към hamann и всички други, които се интересуват от университета и не пишат в тази тема поради липса на по-добър начин да си запълват свободното време.

Избрах International University и за бакалавърската и за магистърската си диплома. Преди това бях приет със стипендия в AUBG, както и в няколко чуждестранни университета. Стипендиите бяха частични (около 50% от таксата за следване). По лични съображения избрах IU. Завърших бакалавър през 2007, след което придобих около 3 години опит като консултант по управление на бизнес процеси, защото наистина смятам, че за MBA е важно да си натрупал релевантен опит. В момента записах и въпросната магистратура.

Какви са плюсовете:
                          Учи се по възможно най-добрите актуални британски учебници, които са на милиони светлинни години от качеството на повечето български такива. Имал съм досег до тях и знам.

Изпитите се провеждат с "надзиратели" от Портсмут и голяма част от резултатите ако не всички се проверяват там. защото

Дипломата, която получаваш е на University of Portsmouth и не се различава по абсолютно нищо от тази, получена от студентие, учили в Англия. Знам това, понеже

Съм посещавал лекции в самия университет в Портсмут, където ми беше даден достъп до всички университетски ресурси като всеки студент в кампуса. Всеки студент на IU има право да се премести да учи там по всяко време.

Бидейки частен университет, отношението на лекторите и административния персонал е професионално и добронамерено, за разлика от много примери, които съм виждал в БГ ВУЗ-овете.

Университетът води програмата на Портсмут от около 15 години в България и много от приятелите и колегите ми работят (не стажуват) в организации като KPMG, Deloitte, BulBank, Reiffeizen Bank. Заемат старши или мениджърски позиции.

Цената на програмата е най-конкурентна спрямо алтернативите на пазара (AUBG и City University).

Минуси:
                          Университетът имаше проблеми с акредитацията, които в момента са отстранени за бакалавърската степен с получаването на българска диплома към основната такава. Аз, като по стар кадър на IU нямам такава и в момента нямам право да следвам магистратура в БГ ВУЗ или да работя в държавната администрация. Магистърската диплома също има риск да не бъде призната.

Университетът не е толкова известен сред работодателите колкото AUBG и CITY University.

Надявам се, че отговорът ми е бил полезен и обективен.
                          Last edited by Vesko_Stoyanov; 06.01.2011, 12:46.

Коментар

• Поста е изтрит поради остро откровение на безмилостен участник!

Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                            Тази думичка КЪМ казва всичко. Все едно уча право в Шуменския университет, ама КЪМ Софийският.Т.е. в дипломата ми пише че съм КЪМ СУ,ама като отида да си търся работа(по диплома) в адвокатска кантора,те казват ние търсим възпитаници на СУ,а не на Шуменският университет КЪМ СУ.
                            Ей тука е малката разлика,поради която не е много уместно да харчиш парите на родителите си в колежа в Албена,който преди време беше много известен с фалшивите си дипломи и му смениха името.
                            И съм на 40г,не на 24(за съжаление) и помня част от образоватените истори
                            Като си на 40 г. значи помниш колко високо беше качеството на образованието по твое време в УНСС? Или с други думи кога започна да разбираш от образование преди 40 или след? Предполагам, че имаш работа като служител в някой фонд? или греша? ти който продаваше на зелено? Нямаш право да говориш! Престани да хленчиш и се запиши да се научиш как се правят пари! Да разбереш как го правят белите хора! Да не ставаш за смях повече! Скъпия часовник и марковите обувки не правят човека брокерче!

Коментар

• Първоначално изпратено от Miro_Georgiev Разгледай мнение
                              ВУМК или с други думи International University College е един от най-добрите варианти. не го казвам защото съм завършил там бакалавърската програма към Portsmouth или защото в момента следвам там в МБА програмата към Cardiff, а защото имам десетки познати в други университети които споделят техния опит. не казвам че е идеално, но идеално място няма.
                              да определено таксата е малко по-висока от повечето университети, но и качеството е завишено многократно.
                              също така не смятам за определящ фактор факта че Азер Меликов е завършил същия университет. само да спомена че ако всички се реализират като него на подобна позиция и възнаграждение - ще е чудесно!
                              за финал само ще кажа, че ако трябва да се върна и да започна отново, не бих избрал друг университет. има толкова много причини, че е безмислено да ги изброявам.
                              пожелавам успех на кандидат-студентите!!!
                              Тази думичка КЪМ казва всичко. Все едно уча право в Шуменския университет, ама КЪМ Софийският.Т.е. в дипломата ми пише че съм КЪМ СУ,ама като отида да си търся работа(по диплома) в адвокатска кантора,те казват ние търсим възпитаници на СУ,а не на Шуменският университет КЪМ СУ.
                              Ей тука е малката разлика,поради която не е много уместно да харчиш парите на родителите си в колежа в Албена,който преди време беше много известен с фалшивите си дипломи и му смениха името.
                              И съм на 40г,не на 24(за съжаление) и помня част от образоватените истори

Коментар

• Първоначално изпратено от Denitza_Koleva Разгледай мнение
                                Здравейте! Разбирам притесненията за ВМУК, защото заради уникалната ни държава всичко, което изглежда "с Европейско качество" ни се струва съмнително. Аз лично успях да завърша и бакалавърския курс към Портсмут и този за МВА към Кардиф. По време на курса към Портсмут минахме през всички щуротии на МОН и съмненията за нелегални университети и т.н.В крайна сметка благодарение на ВМУК успях да получа ИСТИНСКА британска диплома към Портсмут и сега МВА към Кардиф. Присъствала съм на проверки от Британския Акредитационен Център по време на част от лекциите - това стига. Мен лично не ме интересува какво признава или не МОН, защото като гледам нивото на студентите от техните одобрени университети май май е по-добре учиш в неодобрен. Повечето от приятелите ми завършват в момента университети в страни от ЕС и не мисля, че образованието ми отстъпва по нещо от това, което са получи ли те. Смея да твърдя това, защото вече имах възможност да докажа това. Освен това имах възможност да уча навън, но предпочетох да остана в България ако мога да получа същото тук. Така или иначе това е избор на всеки от нас, но на 24 години аз вече имам 3 дипломи - 2 бакалавърски - 1 от Портсмут и 1 от България и 1 МВА от Кардиф и ми вършат чудесна работа за работата ми. За тези, които не са наясно могат да проверят какво е МВА.
                                Само една мааалка вметка. Явно не си наясно какво си учила,май и там където си завършила използват името Портсмут,ама дали е университета в топ 100 или нещо като нищо....
                                И да сме наясно - МВА се учи,ПРИЕМАТ те да учиш такава,СЛЕД, повтарям, след като имаш висше и ТРУДОВ СТАЖ. И след като си МАГИСТЪР. Това е МВА. Знам,защото съм със 2 магистратури и опитах МВА, обаче няма как да си напусна работата. За РЕАЛНА МВА,приемат хора които са работили и се готвят за средни и висши мениджърски длъжности.Ако го сравниш с военните,това е академията 'Г.С.Раковски" където приемат от капитан нагоре,т.е. обучават висши ръководни длъжности.
                                А това че сте завършили две бакалавърски степени..... Една по икономика и една техническа??? или???? Защото обучението за бакалавър,ако сте учили ТУ се признава във всеки един ТУ по света..
                                Ама ако сте учили в колежа в Албена, сигурно се признава само в Кранево и се е наложило пак да учите 1,2 и трети курс.

Коментар

Working...
                                X