If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ще съм мноого благодарен на всеки човек с опит, който ми даде съвет как да планирам курсовете
Планирай ги така, че нито една жена която срещнеш да не остава без внимание!
Все пак да не забравяме, какво е казал един от титаните на съвременната икономическа теория Джон Мейнърд Кейнс на смъртния си одър - "Съжалявам, че не пих повече шампанско..."
Ще съм мноого благодарен на всеки човек с опит, който ми даде съвет как да планирам курсовете
Планирай ги така, че нито една жена която срещнеш да не остава без внимание!
Все пак да не забравяме, какво е казал един от титаните на съвременната икономическа теория Джон Мейнърд Кейнс на смъртния си одър - "Съжалявам, че не пих повече шампанско..."
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
На 23 години съм и ми предстой да запиша есента 3ти курс финанси. Имам колебания относно записването на курсовете и върху кои от тях да наблегна, тъй като се прецаках, че записах български BA, та поне да черпя максимума от него и с успех над 5, малко стаж, добри курсове и CFA first level да се мушна някак си в топ 50 на университеттите в EU за добър магистър...
Да поясня, че не съм много наясно какво всъщност бих искал да работя с финанси, но всичко ми е много интересно така или иначе от борси, през счетоводство и статискика до макроикономиката, мисълта ми е да направя възможно най -рационален избор на курсовете, който да не ме ограничи в по - нататъчно развитие, щото и без това шит БГ образование, остава и курсовете да не ги доизбера правилно...
По същество. Минал съм цялата основа:
Въведение във финансите, микро-макро, основи на счетоводството, статистика и т.н.
5ти семестър:
1. Международни финанси - проф. Светослав Масларов
2. Финансово счетоводство 1ва част.
3. Финанси на предприятието 1ва част.
4.Количествени методи - проф. Радослав цончев
5. Публични финанси
6. Социално осигуряване - това мисля да не го запиша
7. Бизнес етика - и това
8. Теория на парите и кредита.
Количествените методи са задържение...освен това мисля да запиша до края на 4ти курс де що има счетоводство...Финанси на предприятието - нищо не ми говори, ще трябва да разгледам конспекта на курса, в общи линии социалното осигуряване и бизнес етиката ми звучат най - ала бала...
6ти семестър...
1.Банки и банково обслужване - води се от един от мениджърите на Инвест банк
д-р Ренета Димитрова - мисля да го запиша, за да имам поглед върху работата в банка - все пак не се знае къде ще ме отвее вятъра.
2. Финансово счетовство 2ра част - задължително
3. Финанси на предприятието 2ра част.
4. Капиталови пазари - проф. Радослав Цончев - за мене е БОГ ) така че се записва..
5. Основи на застраховането - записвам го, също няма да е лошо да имам поглед..
6. Финансов одит
7. Управленско счетоводство
8. Бизнес право 3та част.
Тук ми е голямото колебание. На първите две части бизнес право съм перфектен и мисля тази част да я пренебрегна... и се колебая между финансов одит и управленско счетоводство, все пак ако кажете, че и двете ще са ми от полза и има какво да науча, ще платя още 200 кинта и ги записвам и двете , иначе имам право само на 1 )
4ти курс не ми е спешен избора, а и май доста ще ви отегча...
Ще съм мноого благодарен на всеки човек с опит, който ми даде съвет как да планирам курсовете в зависимост от това кое е практично и търсено като знания в момента.
Коментар