IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Етажна собственост - разходи на собствениците

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от обзървър
    и аз се притеснявам, че ще го изкъртят, но тогава би било взлом и може да викнем полиция
    защото вратата е обща собственост и няма право да я кърти
    за асансьора сме 6 етажа и не е страшно
    а аз искам да изловя най-вече офисите на 1 и 2 етаж
    Но запречвате пътя към дома ми и при това смятам незаконно. А що се отнася до фирмите мисля още по-лесно ще е със съдия-изпълнителя.
    По-добре с ел. ключ, че тия карти незнам до колко не се трошат. Отделно и доколко вандалоустойчив е четеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от обзървър
      и аз се притеснявам, че ще го изкъртят, но тогава би било взлом и може да викнем полиция
      Поставете камера.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
        В общи линии задълженията към входа са си тежести един вид и новия си ги купува заедно с апартамента.

Обзървъре нищо не се знае. Зависи колко народ сте, що за хора и т.н.
        Отделно откъде накъде ще ми спираш достъпа до дома ми. Незнам до колко време ще бъде изкъртен насрещника. По-удачно е да се сложи в асансьора. Особено ако има 10 + етажа

За другите случаи - съдия-изпълнител май.

Коментар

• В общи линии задълженията към входа са си тежести един вид и новия си ги купува заедно с апартамента.

Обзървъре нищо не се знае. Зависи колко народ сте, що за хора и т.н.
          Отделно откъде накъде ще ми спираш достъпа до дома ми. Незнам до колко време ще бъде изкъртен насрещника. По-удачно е да се сложи в асансьора. Особено ако има 10 + етажа

За другите случаи - съдия-изпълнител май.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ади
            Здравейте,
            Може ли и аз да поставя един въпрос, понеже знам че форумът се чете от всякакви специалисти.
            Някъде преди година събрание на входа взе решение за ремонт покрива.Започна ежемесечно събиране на пари и това лято ремонтът беше извършен, като за недостигащата сума ни кредитира един от живущите във входа.Междувременно, обаче един от апартаментите/собственикът живееше извън града, нямаше и наематели/ беше ипотекиран и след това продаден от банката.Преди дни се появиха новите собственици, те отказват да платят дължимата сума.Въпросът ми е кой трябва да плати вноската за дадения апартамент стария или новия собственик?
            Благодаря
            Според мен задължението е на апартамента, не на собственика и на новите собственици им ги събирам.

Тази седмица ще въведем вход с чип карти и вече никой не може да прехвръкне в кооперацията, ако не си е платил

Коментар

• Здравейте,
              Може ли и аз да поставя един въпрос, понеже знам че форумът се чете от всякакви специалисти.
              Някъде преди година събрание на входа взе решение за ремонт покрива.Започна ежемесечно събиране на пари и това лято ремонтът беше извършен, като за недостигащата сума ни кредитира един от живущите във входа.Междувременно, обаче един от апартаментите/собственикът живееше извън града, нямаше и наематели/ беше ипотекиран и след това продаден от банката.Преди дни се появиха новите собственици, те отказват да платят дължимата сума.Въпросът ми е кой трябва да плати вноската за дадения апартамент стария или новия собственик?
              Благодаря

Коментар

• Re:

Няма проблем! С друго ако можем да сме полезни ?

Коментар

• Re:

[quote="Jekata"]Не се занимавайте с глупости, гласувайте наема да остава в касата и с тия пари реновирайте входа си! [/quote

Идеята е добра. Благодаря!

Коментар

• Re: До Вълчо-34

Не се занимавайте с глупости, гласувайте наема да остава в касата и с тия пари реновирайте входа си!

Коментар

• До Вълчо-34

Първоначално изпратено от Вълчо-34
                      Собственикът е съпритежател на това, което давате под наем.
                      В Нет-а има Наредба... също Закон за етажна собственост и т.н.
                      Благодаря за отговора. Да, така е, съпритежател е. Но тях ги няма вече 7-8 години. Няма ги и за хубавото - когато имат да взимат, но ги няма и за лошото - когато трябва да дават за ремонти и други разходи, защото наема, който си делим е смешен - 100 лв. на месец. За това питам имаме ли право да ги лишим от наема. Ще си делим наема на 14, вместо на 15 апартамента.

Коментар

• Собственикът е съпритежател на това, което давате под наем.
                        В Нет-а има Наредба... също Закон за етажна собственост и т.н.
                        И това ще мине ...

Коментар

• Имат ли право на наем НЕЖИВЕЕЩИ СОБСТВЕНИЦИ?

Здравейте, много спешно ме интересува, дали собственици от входа ни, за които почти никой не си спомня и не можем да открием, а са си дали апартамента под наем, имат право на дял от наем от общи части. Не ми се струва редно да даваме дял от наема на наемателите им, които и без това са среднощни птици ( може и публичен дом да се окаже, че въртят) и почти никой не ги познава. Правен е опит да се свържем със собствениците чрез наемателите - без успех. Можем ли да ги отлъчим, без риск, че след време ще си поискат парите и ще настане хаос как да им ги възстановяваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                            Първоначално изпратено от sssvn
                            Искам да попитам, понеже нямаме общо събрание, събираме пари в месеца само за чистачката и общия ток, а ние сме последния етаж и покрива е прокапал. Никой не е навит да плаща за ремонт, какви процедури могат да се предприемат в такъв случай ?
                            Какво значи нямате общо събрание ?!
                            Прегледайте ЗЕС. Дори и да не съберете кворум след час и двама души решават за целия вход. В случая като не искат да плащат плащате и чакате едва ли не парите от общата каса. Имаше и един момент, че си търсите парите от общината, а тя от съседите ви. Все пак разгледайте закона.
                            щом си имате всички документи си вадете изпълнителен лист и ЧАСТНИЯ съдия-изпълнител.... нататък е ясно - ще се гледате на кръв години наред с некоректния съсед!!!
                            бай ви гугъл от такива се е оттървал, но милиони хора в България са принудени да живеят в родовообщинния строй... :-) абе кой както си го направи, въпрос на избор, интелект, възможности... или съдба - различно е за всеки индивид! :-)

Коментар

• Pokana

Основното при ЗУЕС е че решава организационни, а не социални проблеми. Поне според мен е така.
                              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от sssvn
                                Искам да попитам, понеже нямаме общо събрание, събираме пари в месеца само за чистачката и общия ток, а ние сме последния етаж и покрива е прокапал. Никой не е навит да плаща за ремонт, какви процедури могат да се предприемат в такъв случай ?
                                Какво значи нямате общо събрание ?!
                                Прегледайте ЗЕС. Дори и да не съберете кворум след час и двама души решават за целия вход. В случая като не искат да плащат плащате и чакате едва ли не парите от общата каса. Имаше и един момент, че си търсите парите от общината, а тя от съседите ви. Все пак разгледайте закона.

Коментар

X