If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
и аз се притеснявам, че ще го изкъртят, но тогава би било взлом и може да викнем полиция
защото вратата е обща собственост и няма право да я кърти
за асансьора сме 6 етажа и не е страшно
а аз искам да изловя най-вече офисите на 1 и 2 етаж
Но запречвате пътя към дома ми и при това смятам незаконно. А що се отнася до фирмите мисля още по-лесно ще е със съдия-изпълнителя.
По-добре с ел. ключ, че тия карти незнам до колко не се трошат. Отделно и доколко вандалоустойчив е четеца.
и аз се притеснявам, че ще го изкъртят, но тогава би било взлом и може да викнем полиция
В общи линии задълженията към входа са си тежести един вид и новия си ги купува заедно с апартамента.
Обзървъре нищо не се знае. Зависи колко народ сте, що за хора и т.н.
Отделно откъде накъде ще ми спираш достъпа до дома ми. Незнам до колко време ще бъде изкъртен насрещника. По-удачно е да се сложи в асансьора. Особено ако има 10 + етажа
За другите случаи - съдия-изпълнител май.
В общи линии задълженията към входа са си тежести един вид и новия си ги купува заедно с апартамента.
Обзървъре нищо не се знае. Зависи колко народ сте, що за хора и т.н.
Отделно откъде накъде ще ми спираш достъпа до дома ми. Незнам до колко време ще бъде изкъртен насрещника. По-удачно е да се сложи в асансьора. Особено ако има 10 + етажа
Здравейте,
Може ли и аз да поставя един въпрос, понеже знам че форумът се чете от всякакви специалисти.
Някъде преди година събрание на входа взе решение за ремонт покрива.Започна ежемесечно събиране на пари и това лято ремонтът беше извършен, като за недостигащата сума ни кредитира един от живущите във входа.Междувременно, обаче един от апартаментите/собственикът живееше извън града, нямаше и наематели/ беше ипотекиран и след това продаден от банката.Преди дни се появиха новите собственици, те отказват да платят дължимата сума.Въпросът ми е кой трябва да плати вноската за дадения апартамент стария или новия собственик?
Благодаря
Според мен задължението е на апартамента, не на собственика и на новите собственици им ги събирам.
Тази седмица ще въведем вход с чип карти и вече никой не може да прехвръкне в кооперацията, ако не си е платил
Здравейте,
Може ли и аз да поставя един въпрос, понеже знам че форумът се чете от всякакви специалисти.
Някъде преди година събрание на входа взе решение за ремонт покрива.Започна ежемесечно събиране на пари и това лято ремонтът беше извършен, като за недостигащата сума ни кредитира един от живущите във входа.Междувременно, обаче един от апартаментите/собственикът живееше извън града, нямаше и наематели/ беше ипотекиран и след това продаден от банката.Преди дни се появиха новите собственици, те отказват да платят дължимата сума.Въпросът ми е кой трябва да плати вноската за дадения апартамент стария или новия собственик?
Благодаря
Собственикът е съпритежател на това, което давате под наем.
В Нет-а има Наредба... също Закон за етажна собственост и т.н.
Благодаря за отговора. Да, така е, съпритежател е. Но тях ги няма вече 7-8 години. Няма ги и за хубавото - когато имат да взимат, но ги няма и за лошото - когато трябва да дават за ремонти и други разходи, защото наема, който си делим е смешен - 100 лв. на месец. За това питам имаме ли право да ги лишим от наема. Ще си делим наема на 14, вместо на 15 апартамента.
Здравейте, много спешно ме интересува, дали собственици от входа ни, за които почти никой не си спомня и не можем да открием, а са си дали апартамента под наем, имат право на дял от наем от общи части. Не ми се струва редно да даваме дял от наема на наемателите им, които и без това са среднощни птици ( може и публичен дом да се окаже, че въртят) и почти никой не ги познава. Правен е опит да се свържем със собствениците чрез наемателите - без успех. Можем ли да ги отлъчим, без риск, че след време ще си поискат парите и ще настане хаос как да им ги възстановяваме.
Искам да попитам, понеже нямаме общо събрание, събираме пари в месеца само за чистачката и общия ток, а ние сме последния етаж и покрива е прокапал. Никой не е навит да плаща за ремонт, какви процедури могат да се предприемат в такъв случай ?
Какво значи нямате общо събрание ?!
Прегледайте ЗЕС. Дори и да не съберете кворум след час и двама души решават за целия вход. В случая като не искат да плащат плащате и чакате едва ли не парите от общата каса. Имаше и един момент, че си търсите парите от общината, а тя от съседите ви. Все пак разгледайте закона.
щом си имате всички документи си вадете изпълнителен лист и ЧАСТНИЯ съдия-изпълнител.... нататък е ясно - ще се гледате на кръв години наред с некоректния съсед!!!
бай ви гугъл от такива се е оттървал, но милиони хора в България са принудени да живеят в родовообщинния строй... :-) абе кой както си го направи, въпрос на избор, интелект, възможности... или съдба - различно е за всеки индивид! :-)
Искам да попитам, понеже нямаме общо събрание, събираме пари в месеца само за чистачката и общия ток, а ние сме последния етаж и покрива е прокапал. Никой не е навит да плаща за ремонт, какви процедури могат да се предприемат в такъв случай ?
Какво значи нямате общо събрание ?!
Прегледайте ЗЕС. Дори и да не съберете кворум след час и двама души решават за целия вход. В случая като не искат да плащат плащате и чакате едва ли не парите от общата каса. Имаше и един момент, че си търсите парите от общината, а тя от съседите ви. Все пак разгледайте закона.
Коментар