IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Р. Кийосаки: Жилището е пасив, а не актив

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кодов 123 - ами тогава професорите, които са те учили да си съдерат дипломите и да си ги напахат в изходящите отверстия !!! Боб е мултимегамилионерин - твоите професори богати ли са? И ако са все пак заможни - от нещо друго или от подкупи от студенти? Боб го знае целият свят - твоите професори кой ги е чувал?

Ако някой си купи сега дом, за да живее, и цените паднат (а те ще паднат), на всичко отгоре му плаща разходите - да си го пипа по всички стени наред - пак ще си е пасив !!!
    Колата, дето още като я изкараш от магазинът и вече се води втора употреба и цената и пада с 20% - как се явява актив, я ми обясни - нали и нея я пипаш?

Ака така ви учат, по-добре следващото земетресение да срине УНСС - хич да го няма, щото файда от него няма... :-):-):-)
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Добре де - нали плащате данъци, сметки, ремонти - а домът носи ли ви доход? НЕ, РАЗБИРА СЕ !!! Мисля всички разбират, че се говори за домът, в който живеем, а не за втори и трети апартамент, който сме пуснали под наем... Елементарно е, боже господи, елементарно е - и колата тоже, че и по-лошо - щото жилището, ако речеш да го шитнеш, може и да е поскъпнало, а таратайка винаги се обезценява...

Като гледам резултати от анкета - чудя се за мнозина - чий въобще го дирят туканка - в този форум? Четете Боб, хора, четете Боб, Доналдът, чичо Уорън... щото инвестирането не е за всеки...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff
        Първоначално изпратено от kod123
        Заглавието на темата е абсолютна глупост за всеки, който поне малко разбира от счетоводство. Още в първия урок по счетоводство се учи, че всяко нещо , което може да се пипне е актив. Така, че всичко останало е излишно да се коментира п отза итма, ако разбираш счетоводството.
        Код123,
        Ама как по едно и също време сме решили да развенчаваме Р.К.
        Може и друг да е обяснявал. Не изчетох. Но тръгнах да си проверявам поста и ети ти изненада, изпреварил си ме.
        а на вас идвало ли ви е на акъла,че може да са ви учили грешно в УНСС?
        нещо,което може да се пипне е предмет,а не актив.
        има активи,които не могат да се пипнат,има пасиви,които могат да се пипнат.
        грешни са ви учебниците,а не киосаки.

Коментар

• Две дами разсъждават на исторически теми:
          - Любопитно ми е да разбера - какво са намирали жените в мъжете по-рано?
          - Колко по-рано? - пита другата.
          - По-рано, преди да измислят парите.

Да пием за истинската любов!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            Наскоро писах едно стихотворение докато ми беше лигаво и лочех безцелни бирки

Дано ви хареса:

------------------------------------------------------------------------------

Еманципация

Той каза: "Хубава е!"
            Тя каза: "Той е интересен!"
            Дали е куртуазия това,
            или Купидоновата песен?

Той я обожаваше
            най-вече със очите,
            а тя го "виждаше"
            предимно със ушите.

Да си обичана
            или да обичаш?
            Да се развиваш
            или във клетви да се вричаш?

Да си желана
            или да си почитана?
            Дано си мъдра,
            свободна да избираш!

16.11.2008 г.

П.П. Ай, чалл-чалл засега от мИНя, бягам да полоча нещо с приятели

Коментар

Наскоро писах едно стихотворение докато ми беше лигаво и лочех безцелни бирки

Дано ви хареса:

Еманципация

Дали е куртуазия това,
              или Купидоновата песен?

Той я обожаваше
              най-вече със очите,
              а тя го "виждаше"
              предимно със ушите.

Да си обичана
              или да обичаш?
              Да се развиваш

Да си желана
              или да си почитана?
              Дано си мъдра,
              свободна да избираш!

16.11.2008 г.

ужас

Коментар

• 101% пасив

Коментар

• Наскоро писах едно стихотворение докато ми беше лигаво и лочех безцелни бирки

Дано ви хареса:

Еманципация

Дали е куртуазия това,
                  или Купидоновата песен?

Той я обожаваше
                  най-вече със очите,
                  а тя го "виждаше"
                  предимно със ушите.

Да си обичана
                  или да обичаш?
                  Да се развиваш

Да си желана
                  или да си почитана?
                  Дано си мъдра,
                  свободна да избираш!

16.11.2008 г.

Коментар

• Готини типове, готини отговори...Чаках някой актив с ускорена амортизация да ме сдъвче , но не би...

Коментар

.
                      ...Странна логика ми се струва
                      Логиката е много проста. Краткосрочно/късогледо отношение към личния живот. Краткосрочно/късогледо отношение към инвестициите. Краткосрочно/късогледо отшение към кредитите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                        Абе, и аз се уплаших 100 и горница страници да чета, но човекът много правилно го е рекъл: Може да бъде както пасив, така и актив - зависи, как се отразява на личнвия ви баланс. Няма го твърдението, че по принцип, домът е пасив. Най-малко, понеже, вашите разходи за някого са приходи и затова, ако вашият дом някакси за вас лично е пасив, за другиго е актив...или обратно-ако участва по някакъв начин в генериране на положителен паричен поток към Вас, значи е актив.
                        И не е въпросът дали Р.К. си измисля дефинициите, или не. Майната им, честно казано. Но , ако внимателно сте го чели, не бихте разправяли глупости. Още повече, че той си е професионален инвеститор в НИ, дали е глупав, как мислите, да влага в пасиви? Просто питам...
                        Тъй де, само в БГ-то го има този манталитет да се отричат постиженията на всеки успял.

Скоро гледай подобен мач и с Бербатов да се случи, както преди това със Стоичков.

Сега захапаха Кийосаки, смотан бил, тъп бил, въпросчето е, че в книгите си той си споделя преживяното досега от него, грешките и успехите си. Също казва в тях, че е добре за тия без начален капитал да си намерят "водач", т.е. някой който го е правил това.

Също е любопитно и оценката на житейския си спътник / съпругата си /, която отдава като значение за успехите им общи и най-вече отношението към нея.

Ай, наздраве, че пак пиша глупости, както ще каже Милото

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
                          Аз предлагам да сменим темата: Жената - пасив или актив в семейството...
                          Актив, който колкото повече се амортизира счетоводно, толкова повече разходи за подръжка иска Малко като колите...
                          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                            Абе, и аз се уплаших 100 и горница страници да чета, но човекът много правилно го е рекъл: Може да бъде както пасив, така и актив - зависи, как се отразява на личнвия ви баланс. Няма го твърдението, че по принцип, домът е пасив. Най-малко, понеже, вашите разходи за някого са приходи и затова, ако вашият дом някакси за вас лично е пасив, за другиго е актив...или обратно-ако участва по някакъв начин в генериране на положителен паричен поток към Вас, значи е актив.
                            И не е въпросът дали Р.К. си измисля дефинициите, или не. Майната им, честно казано. Но , ако внимателно сте го чели, не бихте разправяли глупости. Още повече, че той си е професионален инвеститор в НИ, дали е глупав, как мислите, да влага в пасиви? Просто питам...
                            Основното в примерите, които даваше беше: как да се използва кредита като лост при придобиването на активи. Тази схема почти е неприложима тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
                              Аз предлагам да сменим темата: Жената - пасив или актив в семейството...
                              Ъм, откакто жените гледат на мъжките си постижения като "трофеи" и се надпреварват с тях, нищо добро не ни чака.

Колкото са виновни едните - толкова са и другите.

На мен ми е любопитно как жената свързва Дома със топлина, уют и сигурност, мъжете минават в графата биологически родители, а тенденцията да не се ражда, че ще си разваля фигурата и нЕма да съм "желана", за да манипулирам наред .... как всичко се "връзва" с покачването на цените на имотчетата като след 15 години ще има пренасищане на имоти и липса на обитаващи ги.

Странна логика ми се струва

Коментар

• Абе, и аз се уплаших 100 и горница страници да чета, но човекът много правилно го е рекъл: Може да бъде както пасив, така и актив - зависи, как се отразява на личнвия ви баланс. Няма го твърдението, че по принцип, домът е пасив. Най-малко, понеже, вашите разходи за някого са приходи и затова, ако вашият дом някакси за вас лично е пасив, за другиго е актив...или обратно-ако участва по някакъв начин в генериране на положителен паричен поток към Вас, значи е актив.

Коментар

Working...
                                X