IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искате ли да си купите жилище в столицата?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

За толкоз пари си взимаш 150 квадрата тухлен апартамент в добър квартал в София, до добро училище, метро, болница, магазини, всичко. Защо да се забиваш на гъза на географията на една туба бензин?
    Я дай конкретен пример. Че джони все се оплаква че таквоз чудо НЯМА и за 1/2 ЕВРО не ЛЕВА
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ходил ли си скоро из селата покрай София. 90% от къщите са НОВИ, ремонтирани прясно. В другите не живее никой, да има някоя останала баба на 80+. Покрай мен 2-ма с водни термопомпи - 1 с подово, 3-ма с пелети, аз с климатици, останалите не са тука зимата, само една баба има, другата я трупяса короната. През 2 пресечки вече не ме бърка ... там кмета - те също са с термопомпи, че вода имаме колко искаш на 12 метра.
      Иначе трябват само 1/2 милион ама ЛЕВА не евро за 200-250кв къще и под декар двор
      За толкоз пари си взимаш 150 квадрата тухлен апартамент в добър квартал в София, до добро училище, метро, болница, магазини, всичко. Защо да се забиваш на гъза на географията на една туба бензин?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Бай Пеше живял съм, и сега изкарвам сумарно 2-3 месеца в годината може би..... но когато е топло Зимата буквално не може да се диша от всичко дето се гори за отопление. Знаеш ли какво е като подухне вятър от Изток например в едно от селата ми където изкарвам време ? Краварника който уж е на километър се премества в къщата ти..... идилия....
        То е ясно че има живот и на село , имало е и ще има , но всичко както си посочил става със значително повече усилия. Предпочитам за 1000 лева аз да пърдя, вместо кравите да ми пърдят под носа / не за всеки има Козлодуй нали разбираш/, предпочитам детето ми да е за 2 минути в училище вместо да е за 2 часа и при проблем аз да мога да отида за 2 минути при него, така е и с магазините, болниците, забавленията, уроците за децата.... всичко....В града всичко се случва по-бързо и с по-малко усилия. Има си и цена разбира се....
        Та ясно е че по темата сме на различни мнения и мога да напиша само, че щом те кефи този живот / то нямаш и друг избор де/ супер, но мнозинството хора предпочитат града дори където селата са устроени за живот много по-добре от нашите....
        Привет,

аз бях за 3 дни на село, този уикенд.

Ако бай Пешо можеше да види колко работа свърших и колко мокри тениски свалих нямаше да се заяжда с мен.

На село е хубаво, но да ходиш уикендите при хубаво време и да си поддържаш имота.

Обаче, при дистанционно земеделие добивите са малки и не си струва усилията.

Поздрави

Коментар

Слез на земята, то в селата няма здрави къщи ти ми пишеш за термопомпи....
          Иначе ако човек похарчи нчколкостотин К / към половин милион ойро/ мое да направи къща която става за живеене на село целогодишно, но такъв е 1 няколко стотин в селата и другите проблеми си остават
          ходил ли си скоро из селата покрай София. 90% от къщите са НОВИ, ремонтирани прясно. В другите не живее никой, да има някоя останала баба на 80+. Покрай мен 2-ма с водни термопомпи - 1 с подово, 3-ма с пелети, аз с климатици, останалите не са тука зимата, само една баба има, другата я трупяса короната. През 2 пресечки вече не ме бърка ... там кмета - те също са с термопомпи, че вода имаме колко искаш на 12 метра.
          Иначе трябват само 1/2 милион ама ЛЕВА не евро за 200-250кв къще и под декар двор

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Не си живял на село и пишеш глупост след глупост.На село най малкият проблем е с тока.Болниците и доктора също не са проблем.На село сме на дърва у градо ако запре токо що работим.Проблема е че на село се работи не е като да пърдиш у София а младежите не желаят да работят
            Бай Пеше живял съм, и сега изкарвам сумарно 2-3 месеца в годината може би..... но когато е топло Зимата буквално не може да се диша от всичко дето се гори за отопление. Знаеш ли какво е като подухне вятър от Изток например в едно от селата ми където изкарвам време ? Краварника който уж е на километър се премества в къщата ти..... идилия....
            То е ясно че има живот и на село , имало е и ще има , но всичко както си посочил става със значително повече усилия. Предпочитам за 1000 лева аз да пърдя, вместо кравите да ми пърдят под носа / не за всеки има Козлодуй нали разбираш/, предпочитам детето ми да е за 2 минути в училище вместо да е за 2 часа и при проблем аз да мога да отида за 2 минути при него, така е и с магазините, болниците, забавленията, уроците за децата.... всичко....В града всичко се случва по-бързо и с по-малко усилия. Има си и цена разбира се....
            Та ясно е че по темата сме на различни мнения и мога да напиша само, че щом те кефи този живот / то нямаш и друг избор де/ супер, но мнозинството хора предпочитат града дори където селата са устроени за живот много по-добре от нашите....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ко нема 1 седмица ток ще изпукате у градо. Ние ще си пуснем каминките а вие?
              За болниците - донякъде е така - по сложничко но възможно. няма денонощни аптеки/магазини. Трупаш илачи и продукти да има - 1 фризер повече.
              Няма от кой да вземеш, нищо че всеки иска да ти помогне. Бащата се изложи со доматиту и нищо не стана, оплака се и след 2-3 дена имахме 500+ корена разсад.
              За чист въздух - само дето има братя има мръсотия, повечето са на клима/пелети и не пуши камо ли да мирише и да е тежко да се диша
              Епа колегата писа че и у блоковете има печки на дърва бре Ботич :-)
              Ти си наясно, но и аз имам близък човек с болест. която трябва постоянно разкарване до джи пи, аптеки, болници и т.н. От село тва е невъзможно.... или требе да ти отнеме половината време от живота....
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.05.2021, 11:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнение

в селата където къщите са с термопомпи ли хах
                Слез на земята, то в селата няма здрави къщи ти ми пишеш за термопомпи....
                Иначе ако човек похарчи нчколкостотин К / към половин милион ойро/ мое да направи къща която става за живеене на село целогодишно, но такъв е 1 няколко стотин в селата и другите проблеми си остават

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Е те това имам предвид с булгаристанските реакции - точно твоите. Хубавото е, че скоро ще изчезнете по естествен начин.
                  Крети кое не ти е ясно ? Имам 2 / отворени оферти/ за Германия. Мога да се преместя там когато искам ако поискам.... за дни...Всъщност мога в половината свят да отида и например да пестя от данъци, ама искам да съм в София в родината си....

Коментар

моловете са важни за жена ти
                    Не, тя пазарува предимно от интернет. Хора, като в моловете и в големи количества не обичаме. Имаме си квартал с роднини, приятели, познати, имаме си удобства, работата ни е до вкъщи и почти не използваме коли, за какво да се местим? Заради въздуха, тишината най-вече, знам. Иначе на село живеем от 1 до 3 месеца в годината и го съчетаваме с морето.

Коментар

Колегата очевидно няма деца и жена и няма планове за такива. Или само човек не живял на село може да пише така. А при тези над 50 как се решава проблема с болежките, болници.... Или никой няма да боледува :-) А ако падне сняг и Бай Пешето е у форума 1 седмица вместо да пусне тока какво правим ? На въглища ли ще работи компютАрО и ще се греем на свещи и вино?!
                      Селският живот е много хубав на топло време за някой месец и тва е. Ако не беше така мигрантският поток щеше да е от София/големи градове към селата/провинцията, а не обратното
                      Ко нема 1 седмица ток ще изпукате у градо. Ние ще си пуснем каминките а вие?
                      За болниците - донякъде е така - по сложничко но възможно. няма денонощни аптеки/магазини. Трупаш илачи и продукти да има - 1 фризер повече.
                      Няма от кой да вземеш, нищо че всеки иска да ти помогне. Бащата се изложи со доматиту и нищо не стана, оплака се и след 2-3 дена имахме 500+ корена разсад.
                      За чист въздух - само дето има братя има мръсотия, повечето са на клима/пелети и не пуши камо ли да мирише и да е тежко да се диша

Коментар

Къде са тези села бе хах? Термопомпи....една на сто и дваесе къщя

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Аз искам да живея в град. И по-точно жена ми, социалния живот за нея е важен а и на село не и допада. По света урбанизирането тече от хилядолетия и ние в България не сме изключение. Няма едно единствено решение за всеки човек и всички да са в селото или града, кой където му пасва да ходи.
                          моловете са важни за жена ти

Коментар

кой идиот иска да живее в най-мръсния град в света по данни от сайтовете за следене мръсен въздух.. сега с тия хоум офиси и ремоут работи има супер добре уредени села с термопомпи, където можеш да си живееш на спокойствие, чист въздух и чиста храна сред природата и евентуално веднъж с месеца да ходиш до някой голям град за някои покупки.. то дробовете на пекинците, мумбайците и исламабадците са по-чисти от на софиянците..

стойте си там и си яжте канцерогените..
                            Аз искам да живея в град. И по-точно жена ми, социалния живот за нея е важен а и на село не и допада. По света урбанизирането тече от хилядолетия и ние в България не сме изключение. Няма едно единствено решение за всеки човек и всички да са в селото или града, кой където му пасва да ходи.

Коментар

В селата през зимата въздуха е по-мръсен от Софийският...

Коментар

Колегата очевидно няма деца и жена и няма планове за такива. Или само човек не живял на село може да пише така. А при тези над 50 как се решава проблема с болежките, болници.... Или никой няма да боледува :-) А ако падне сняг и Бай Пешето е у форума 1 седмица вместо да пусне тока какво правим ? На въглища ли ще работи компютАрО и ще се греем на свещи и вино?!
                                Селският живот е много хубав на топло време за някой месец и тва е. Ако не беше така мигрантският поток щеше да е от София/големи градове към селата/провинцията, а не обратното
                                Не си живял на село и пишеш глупост след глупост.На село най малкият проблем е с тока.Болниците и доктора също не са проблем.На село сме на дърва у градо ако запре токо що работим.Проблема е че на село се работи не е като да пърдиш у София а младежите не желаят да работят

Коментар

Working...
                                X