Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искате ли да си купите жилище в столицата?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ходил ли си скоро из селата покрай София. 90% от къщите са НОВИ, ремонтирани прясно. В другите не живее никой, да има някоя останала баба на 80+. Покрай мен 2-ма с водни термопомпи - 1 с подово, 3-ма с пелети, аз с климатици, останалите не са тука зимата, само една баба има, другата я трупяса короната. През 2 пресечки вече не ме бърка ... там кмета - те също са с термопомпи, че вода имаме колко искаш на 12 метра.
Иначе трябват само 1/2 милион ама ЛЕВА не евро за 200-250кв къще и под декар двор
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Бай Пеше живял съм, и сега изкарвам сумарно 2-3 месеца в годината може би..... но когато е топло Зимата буквално не може да се диша от всичко дето се гори за отопление. Знаеш ли какво е като подухне вятър от Изток например в едно от селата ми където изкарвам време ? Краварника който уж е на километър се премества в къщата ти..... идилия....
То е ясно че има живот и на село , имало е и ще има , но всичко както си посочил става със значително повече усилия. Предпочитам за 1000 лева аз да пърдя, вместо кравите да ми пърдят под носа / не за всеки има Козлодуй нали разбираш/, предпочитам детето ми да е за 2 минути в училище вместо да е за 2 часа и при проблем аз да мога да отида за 2 минути при него, така е и с магазините, болниците, забавленията, уроците за децата.... всичко....В града всичко се случва по-бързо и с по-малко усилия. Има си и цена разбира се....
Та ясно е че по темата сме на различни мнения и мога да напиша само, че щом те кефи този живот / то нямаш и друг избор де/ супер, но мнозинството хора предпочитат града дори където селата са устроени за живот много по-добре от нашите....
аз бях за 3 дни на село, този уикенд.
Ако бай Пешо можеше да види колко работа свърших и колко мокри тениски свалих нямаше да се заяжда с мен.
На село е хубаво, но да ходиш уикендите при хубаво време и да си поддържаш имота.
Обаче, при дистанционно земеделие добивите са малки и не си струва усилията.
Поздрави
Коментар
-
Слез на земята, то в селата няма здрави къщи ти ми пишеш за термопомпи....
Иначе ако човек похарчи нчколкостотин К / към половин милион ойро/ мое да направи къща която става за живеене на село целогодишно, но такъв е 1 няколко стотин в селата и другите проблеми си остават
Иначе трябват само 1/2 милион ама ЛЕВА не евро за 200-250кв къще и под декар дворНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Не си живял на село и пишеш глупост след глупост.На село най малкият проблем е с тока.Болниците и доктора също не са проблем.На село сме на дърва у градо ако запре токо що работим.Проблема е че на село се работи не е като да пърдиш у София а младежите не желаят да работят
То е ясно че има живот и на село , имало е и ще има , но всичко както си посочил става със значително повече усилия. Предпочитам за 1000 лева аз да пърдя, вместо кравите да ми пърдят под носа / не за всеки има Козлодуй нали разбираш/, предпочитам детето ми да е за 2 минути в училище вместо да е за 2 часа и при проблем аз да мога да отида за 2 минути при него, така е и с магазините, болниците, забавленията, уроците за децата.... всичко....В града всичко се случва по-бързо и с по-малко усилия. Има си и цена разбира се....
Та ясно е че по темата сме на различни мнения и мога да напиша само, че щом те кефи този живот / то нямаш и друг избор де/ супер, но мнозинството хора предпочитат града дори където селата са устроени за живот много по-добре от нашите....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ко нема 1 седмица ток ще изпукате у градо. Ние ще си пуснем каминките а вие?
За болниците - донякъде е така - по сложничко но възможно. няма денонощни аптеки/магазини. Трупаш илачи и продукти да има - 1 фризер повече.
Няма от кой да вземеш, нищо че всеки иска да ти помогне. Бащата се изложи со доматиту и нищо не стана, оплака се и след 2-3 дена имахме 500+ корена разсад.
За чист въздух - само дето има братя има мръсотия, повечето са на клима/пелети и не пуши камо ли да мирише и да е тежко да се диша
Ти си наясно, но и аз имам близък човек с болест. която трябва постоянно разкарване до джи пи, аптеки, болници и т.н. От село тва е невъзможно.... или требе да ти отнеме половината време от живота....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.05.2021, 11:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнение
в селата където къщите са с термопомпи ли хах
Иначе ако човек похарчи нчколкостотин К / към половин милион ойро/ мое да направи къща която става за живеене на село целогодишно, но такъв е 1 няколко стотин в селата и другите проблеми си остават
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Е те това имам предвид с булгаристанските реакции - точно твоите. Хубавото е, че скоро ще изчезнете по естествен начин.
- 2 Харесвания
Коментар
-
моловете са важни за жена ти
Коментар
-
Колегата очевидно няма деца и жена и няма планове за такива. Или само човек не живял на село може да пише така. А при тези над 50 как се решава проблема с болежките, болници.... Или никой няма да боледува :-) А ако падне сняг и Бай Пешето е у форума 1 седмица вместо да пусне тока какво правим ? На въглища ли ще работи компютАрО и ще се греем на свещи и вино?!
Селският живот е много хубав на топло време за някой месец и тва е. Ако не беше така мигрантският поток щеше да е от София/големи градове към селата/провинцията, а не обратното
За болниците - донякъде е така - по сложничко но възможно. няма денонощни аптеки/магазини. Трупаш илачи и продукти да има - 1 фризер повече.
Няма от кой да вземеш, нищо че всеки иска да ти помогне. Бащата се изложи со доматиту и нищо не стана, оплака се и след 2-3 дена имахме 500+ корена разсад.
За чист въздух - само дето има братя има мръсотия, повечето са на клима/пелети и не пуши камо ли да мирише и да е тежко да се дишаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
в селата където къщите са с термопомпи ли хах
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Аз искам да живея в град. И по-точно жена ми, социалния живот за нея е важен а и на село не и допада. По света урбанизирането тече от хилядолетия и ние в България не сме изключение. Няма едно единствено решение за всеки човек и всички да са в селото или града, кой където му пасва да ходи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнениекой идиот иска да живее в най-мръсния град в света по данни от сайтовете за следене мръсен въздух.. сега с тия хоум офиси и ремоут работи има супер добре уредени села с термопомпи, където можеш да си живееш на спокойствие, чист въздух и чиста храна сред природата и евентуално веднъж с месеца да ходиш до някой голям град за някои покупки.. то дробовете на пекинците, мумбайците и исламабадците са по-чисти от на софиянците..
стойте си там и си яжте канцерогените..
Коментар
-
В селата през зимата въздуха е по-мръсен от Софийският...
- 1 like
Коментар
-
Колегата очевидно няма деца и жена и няма планове за такива. Или само човек не живял на село може да пише така. А при тези над 50 как се решава проблема с болежките, болници.... Или никой няма да боледува :-) А ако падне сняг и Бай Пешето е у форума 1 седмица вместо да пусне тока какво правим ? На въглища ли ще работи компютАрО и ще се греем на свещи и вино?!
Селският живот е много хубав на топло време за някой месец и тва е. Ако не беше така мигрантският поток щеше да е от София/големи градове към селата/провинцията, а не обратното
Коментар
Коментар