IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искате ли да си купите жилище в столицата?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Хахахаха, топ какво я да чуя, вицове почна да разказваш По света никой не е чувал за тия топ - само в Радомир и Перник минава номера все още.

Какъв свят бре ондзи, ти света не си го виждал - я ми покажи някъде по света град с половината население на държавата в него? Май това не ти увря главата - като у вас няма другаде, да липсва живот извън столицата - и да се бута цялата сган в нея. Ако София имаше общо с Берлин, в София щяха да живеят 3% от българите и да е на 5 пъти повече площ. И в Мюнхен, и в Берлин не са се набили хората от цялата страна, защото нищо не им липсва и у дома. Те разликите със София са че няма прилики въобще
    гърция ти е най-близо. нали имаш там бивш обществен писоар.
    виж поне в интернета, как е съотношението атина / цяла гърция
    и пак философствай.смехотворец.
    препоръка е

Коментар

• Според графиката "Percentage of the total.population living in the Metropolitan area ot the capital" към 2016, то сме след Гърция, Ирландия, Хърватия, Португалия, Унгария, Естония, Норвегия и Дания. Относително читави държави.

Най-голямото консерва парти е в Латвия, там 52% от населението официално живее в зоната около Рига.

Исландия е ясна, там всичко извън Рейкявик е вулканичен лед.

Но да, Германия, Испания, Франция, Италия и дори UK са доста деконцентрирани като население, интересно е, че същото се отнася и за Полша.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Какви задръствания като работата ми е на няколко мин пеша бре Крети, всичко ми е на толкова / топ училища и университети, най-добрите болници, няколко вериги, 2 пазара, детски градини,и основни училища, Южният парк и други градинки / повечето обновени/ , освен това за който се плаши от задръствания има МЕТРО - за 30 мин си до всяка точка на града....
        Дали ти харесва или не живота е предначертан да се развива в големите градове . Така е в цял свят така ще бъде и у нас. По селата ще останат няколко процента от хората по земеделската част и тва е...., а гражданите може да си имат вилички за събота и неделя....
        Дори и в Германия където селската инфраструктура е светлинни години над нашата хората се бутат в градовете и бягат от селата, а София е много по-съпоставима на Берлин отколкото което и да е БГ село на твоето.... Защо тези 85% наематели от Берлин и Мюнхен не дойдат да си купят къща при теб, а плащат наем ?!
        Хахахаха, топ какво я да чуя, вицове почна да разказваш По света никой не е чувал за тия топ - само в Радомир и Перник минава номера все още.

Какъв свят бре ондзи, ти света не си го виждал - я ми покажи някъде по света град с половината население на държавата в него? Май това не ти увря главата - като у вас няма другаде, да липсва живот извън столицата - и да се бута цялата сган в нея. Ако София имаше общо с Берлин, в София щяха да живеят 3% от българите и да е на 5 пъти повече площ. И в Мюнхен, и в Берлин не са се набили хората от цялата страна, защото нищо не им липсва и у дома. Те разликите със София са че няма прилики въобще

Коментар

Само Ботича мое да му е конкуренция по неплащане на данъци... Ама и той е слаба работа щото на Крети държавата му плаща данъци, а не той на нея....:-)
          ДА не съм чул таквиз работи - платих си 180лв за 7 години кат пич. 3 ст ми ги опрости жената
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Щото гонят работа, Кретича помпи с наеми и ги баламисва он лайн нещо колкото да има некъв доход да не е без хич. И прави формулата с 9К€ годишно доход та и стинка данък да не цака.
            Само Ботича мое да му е конкуренция по неплащане на данъци... Ама и той е слаба работа щото на Крети държавата му плаща данъци, а не той на нея....:-)

Коментар

Какви задръствания като работата ми е на няколко мин пеша бре Крети, всичко ми е на толкова / топ училища и университети, най-добрите болници, няколко вериги, 2 пазара, детски градини,и основни училища, Южният парк и други градинки / повечето обновени/ , освен това за който се плаши от задръствания има МЕТРО - за 30 мин си до всяка точка на града....
              Дали ти харесва или не живота е предначертан да се развива в големите градове . Така е в цял свят така ще бъде и у нас. По селата ще останат няколко процента от хората по земеделската част и тва е...., а гражданите може да си имат вилички за събота и неделя....
              Дори и в Германия където селската инфраструктура е светлинни години над нашата хората се бутат в градовете и бягат от селата, а София е много по-съпоставима на Берлин отколкото което и да е БГ село на твоето.... Защо тези 85% наематели от Берлин и Мюнхен не дойдат да си купят къща при теб, а плащат наем ?!
              Щото гонят работа, Кретича помпи с наеми и ги баламисва он лайн нещо колкото да има некъв доход да не е без хич. И прави формулата с 9К€ годишно доход та и стинка данък да не цака.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

То си е пак отопление на ток само дето плащаш 3 пъти по малко
                Питането ми е дали наистина разликата е толкова? Виках един специалист тук, а той ми обяснява че ако не ползвам подово отопление - коефициента не бил вече 3 пъти а по-малко от 1.5. Заради високотемпературно отопление било, термопомпата била добра само за нискотемпературно.

Я кажи от реален опит как е?

Коментар

Разбира се ползите са известни и неоспорими. Напоследък и аз изкарвам в едно село / около 1500 човека, не е малко и също известно/. Тока е ок, селото е топло / на юг /, тока е ок, но няма канализация / имаше проект ама откраднаха парата/, вериги уви на 30 км+, местните няколко магазина всичко е боклук и скъпо, училището го закриха преди няколко години, има по-голям град наблизо с училища, но е всеки ден път, притеснения и т.н.. За гимназия от нормален клас трябват 40 км до областният град, същото е с болницата, ама все пак това е областна болница, ако трябва до София при спец това са 1 цял ден минимум.... Работа има в 2-3 огромни краварника или в областният град на 40 км и още едно място което е пред закриване. След като го закрият до 10-ина години целият район ще пропадне в бедност.... и шведи....
                  За няколко месеца е добре / зависи от комарите , че са на облаци през лятото/ , но за нормален живот в активна възраст, семейство с деца НЕ става.
                  Селата около София за които Ботича пише са нещо като предградия и нямат общо с провинциалните....
                  За това говоря, в сравнително големи селища няма обществена инфраструктура, няма нормално препитание, няма фактическо самоуправление. И това защото сбъркахме посоката на развитие и копаем надолу. А българската община е била бая жизнена и самоустройваща се. Но (о)хранените хиени й налетяха и я изпоръфаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнение

не говоря за мангалските села със съборетините, а за модерните и красиви села с нови къщи.
                    Има няколко хубави села в непосредствена близост до София, но там ще ти е скъпо.
                    Всъщност, като ти гледам акъла, навсякъде ще ти е скъпо

Коментар

Слез на земята, то в селата няма здрави къщи ти ми пишеш за термопомпи....
                      Иначе ако човек похарчи нчколкостотин К / към половин милион ойро/ мое да направи къща която става за живеене на село целогодишно, но такъв е 1 няколко стотин в селата и другите проблеми си остават
                      не говоря за мангалските села със съборетините, а за модерните и красиви села с нови къщи.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Аз искам да живея в град. И по-точно жена ми, социалния живот за нея е важен а и на село не и допада. По света урбанизирането тече от хилядолетия и ние в България не сме изключение. Няма едно единствено решение за всеки човек и всички да са в селото или града, кой където му пасва да ходи.

Сравнявайки, например със страните в Западна Европа, нещата стоят така: там движиш между градовете по магистрали, отбиваш по идеални по качество пътища (как ги правят "вечни" и поддържат, като няма ремонти?) и влизаш в населено място ("село"), ... после следва друго "село"... , с насажденията си ... и всички те са с инфраструктура на добре поддържан (наш) градски квартал, с красиви, добре поддържани еднофамилни къщи и още по-добре поддържана градина или окосена ливада (която се полива често вечер и се коси седмично)
                        Начин на живот. В населените места ("села"), дори на 40-50 км. от града - живееш като в града, не си лишен от нищо "градско": ток, вода, нет...., супермаркетите предлагат всичко необходимо, вкл. от фермерите и производителите наоколо, производства, финансирани от местни предприемачи, които разполагат с всякаква техника,...
                        Ние живеем на една друга планета.

​​​​​​​

Коментар

Е добре де, с климатици и термопомпи (но без подово) каква е файдата спрямо директно отопление на ток? На практика питам.
                          недей.
                          много ще оскъпиш нощувката.
                          препоръка е

Коментар

В огромна грешка си за начина на урбанизация, само в Б-стан, Сърбия и Македония има по 1/2 от популацията в един град, гърците се опитват и те ама ...
                            Нормалните държави предлагат нормален живот навсякъде по териториите си (с редки изключения), консервата сардини София не показва урбанизация, а е "удавници, хванали сламка".

Един беше писал че в града ставало по-бързо всичко - много е бързо по задръствания всеки ден 1-2 часа до работа и обратно, няма що.
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.05.2021, 18:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Аз съм по половин година на село, през цялата година, освен в големите студове на януари и февруари. Животът е много по-качествен от столичния, ако решиш да се лишиш от обществените и културните глезотии. Но номерът е да има добри транспортни връзки, магазинна мрежа, постоянен ток, канализация. Дори при мен последните две са зле, макар да е голямо и известно село. У нас западат регионалните услуги поради депопулацията. Територията на страната се обезселява и подивява. Което пък дава нови възможности на предприемачи-авантюристи.
                              Разбира се ползите са известни и неоспорими. Напоследък и аз изкарвам в едно село / около 1500 човека, не е малко и също известно/. Тока е ок, селото е топло / на юг /, тока е ок, но няма канализация / имаше проект ама откраднаха парата/, вериги уви на 30 км+, местните няколко магазина всичко е боклук и скъпо, училището го закриха преди няколко години, има по-голям град наблизо с училища, но е всеки ден път, притеснения и т.н.. За гимназия от нормален клас трябват 40 км до областният град, същото е с болницата, ама все пак това е областна болница, ако трябва до София при спец това са 1 цял ден минимум.... Работа има в 2-3 огромни краварника или в областният град на 40 км и още едно място което е пред закриване. След като го закрият до 10-ина години целият район ще пропадне в бедност.... и шведи....
                              За няколко месеца е добре / зависи от комарите , че са на облаци през лятото/ , но за нормален живот в активна възраст, семейство с деца НЕ става.
                              Селата около София за които Ботича пише са нещо като предградия и нямат общо с провинциалните....

Коментар

Е добре де, с климатици и термопомпи (но без подово) каква е файдата спрямо директно отопление на ток? На практика питам.
                                То си е пак отопление на ток само дето плащаш 3 пъти по малко
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X