IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    мерси за съветите . ти продължавай да си връткаш "арбитражи" с банките за по 2-3% .
    Точно същите арбитражи ги правят ЕЦБ, МВФ и други такива с Гърция, Ирландия и други такива. Разликата е количествена, не качествена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      По принцип ти нищо не трябва да правиш, защото нямаш акъл и за 5 ст. Само може да си навредиш ако решиш нещо да правиш! Както вече си го сторил и сега ревеш по цял ден по форумите, че лихвите били високи!

За теб най-добре е да стоиш и да чакаш кризата да свърши без да правиш резки движения. Ако може да си плащаш и вноските по кредитите още-добре.
      мерси за съветите . ти продължавай да си връткаш "арбитражи" с банките за по 2-3% .

Коментар

• Абе оставете го all_tradera.

Едно време се опитвах да му обясня, защо лихвите няма да падат и как работят и печелят банките, ама греда.

Човека е с големи заеми и му пуши главата, вижда се от самолет. Опитва се да си обясни, защо е прецакан, ама засега не е наясно още.

Trader, дай пак прогноза кога ще падат лихвите, че доста време мина и може да си си променил мнението.

И какво точно трейдваш, че почвам да си мисля, че са зеленчуци?

Коментар

еми аз тва ти казавам ,че си играеш с огъня като залагаш цял имот за някви си смешни 2-3% . както и да е аз тва не бих го направил.
          По принцип ти нищо не трябва да правиш, защото нямаш акъл и за 5 ст. Само може да си навредиш ако решиш нещо да правиш! Както вече си го сторил и сега ревеш по цял ден по форумите, че лихвите били високи!

За теб най-добре е да стоиш и да чакаш кризата да свърши без да правиш резки движения. Ако може да си плащаш и вноските по кредитите още-добре.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
            Примера с телевизията е мои като стока.

Иначе като сте толкова умни мислите ли че банките не могат да го направят това в по голям мащаб. Ами разликата Германия и България, а разликата в риска?
            То по тази логика тук да сме се наводнили с пари на депозит.
            Аз съм посредник на 3-ма приятели дългогодишни емигранти, които преди време внесоха солидни суми на 9%. Та не си далеч от истината с думата "наводнили". В интерес на истината аз се мъчех да ги разубедя, но те настояваха. И познаха. За 2-ма от тях съм сигурен, че изплащат ипотеки. За единия от тях знам, че ипотеката му е от малко преди пика. Кофти.

Коментар

има още кой 6-7 % върви . въпросът е ,че никой няма да ти отпусне подобен кредит ако не предоставиш обезпчения - кеш , имот и т.н. а ако сметнеш иинфлация на 10 % пак ти пада печалбата . от 1060 взимаш реално 954 , ако ако си го обезпечил с кеш там губиш още повече , а ако с имот и му паднала цената на която си го взел лапаш още по -надълбоко .
              А ако си го обезпечил с DJ купен на 7000?

Коментар

1. Това не е вярно. Винаги може да се споразумеете с банката да го продаде и да вземе парите от продажбата като залог! На банката и е все тая какъв залог ще има, стига да е над определена пазарна стойност.
                2. Ако не е бил заложен и го продадеш, пък цената след това тръгне нагоре? Тогава?... Няма ли да е по-добре да е седял като обезпечение за да не се правиш на пишман разбирач-спекулант на НИ?
                еми аз тва ти казавам ,че си играеш с огъня като залагаш цял имот за някви си смешни 2-3% . както и да е аз тва не бих го направил.
                няма никаква иконмическа логика да риксувам така за 2-3 % , които може инфлацията да ми ги подбие , а да загубя цял имот . няма смисъл .

Коментар

можеш да го продадеш през това време и да не загубиш толкова . а като ти е обезпечение ще седи твой не зависимо кво става с цената
                  1. Това не е вярно. Винаги може да се споразумеете с банката да го продаде и да вземе парите от продажбата като залог! На банката и е все тая какъв залог ще има, стига да е над определена пазарна стойност.
                  2. Ако не е бил заложен и го продадеш, пък цената след това тръгне нагоре? Тогава?... Няма ли да е по-добре да е седял като обезпечение за да не се правиш на пишман разбирач-спекулант на НИ?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

От един кораб в бурното море се виждало в далечината, как един фар ту загасва ту угасва. На колко години бил капитана?

Ако пък никъде не си заложил този имот той с по-малко от 30% ли ще падне през това време?
                    можеш да го продадеш през това време и да не загубиш толкова . а като ти е обезпечение ще седи твой не зависимо кво става с цената

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Гледай сега трейдър, ако германският имот с който си си обезпечил кредита е паднал с 30%, значи най-вероятно има яка ДЕФЛАЦИЯ в Германия, така че ти маржа (разликата от арбитража) или като искаш го наречи пак си я имаш и не само това, ами ще я индексираш и по на дефлацията и дефакто с паричките ще можеш да си купиш пак повече неща.
                      Не давай за пример изкривената реалност в момента в БГ, защото това си е просто спукване на изкуствено надут имотен балон. А дори и в БГ в по-дългосрочен план няма да важи това което казваш.
                      виж , цялата ми мисъл беше ,че такава операция е твърде рискована за някакви си 2-3 мизерни %-та . ако го обезпечиш с 1 имот , български или немски то той може да падне като цена и да го издухаш яко. ако си вкарал 100 бона , а сега след изтичането на кредита пазарната му цена е 50 бона кво правим? банката ти го връща , и ти духаш супата . нищо не можеш да индексираш , тъй като не знаеш реално какво ще е състоянието на икономиката . отделно инфлацията не се знае каква ще бъде .
                      това не е никакъв арбитраж , защото имаш риск . имаш няколко променливи , от които реално може да загубиш пари . да не говорим ,че като изиграване риск/печалба няма никъв смисъл.
                      това , което може да се направи е ако имаш солиден кеш да ги цъкнеш на един безрисков БГ депозит и след това да изтеглиш един знаем в Европата с 2двоно по -ниска лихва . аз отначало си помислих ,че това имат предвид и то при положение ,че е с фиксирани лихви и други там подробности . нещата не са толкова прости колкото изглеждат.
                      Last edited by all_trader; 14.12.2010, 18:59.

Коментар

имаш заем от немска банка. ако имотът ти , с който си го обезпечилл е паднал с 30% през това време каква ти е печалбата?
                        От един кораб в бурното море се виждало в далечината, как един фар ту загасва ту угасва. На колко години бил капитана?

Ако пък никъде не си заложил този имот той с по-малко от 30% ли ще падне през това време?

Коментар

така както в момента в БГ има инфлация пък цените на имотите падат .
                          Няма нищо странно в това. Ако нямаше инфлация щяха да паднат още повече!

Коментар

• Гледай сега трейдър, ако германският имот с който си си обезпечил кредита е паднал с 30%, значи най-вероятно има яка ДЕФЛАЦИЯ в Германия, така че ти маржа (разликата от арбитража) или като искаш го наречи пак си я имаш и не само това, ами ще я индексираш и по на дефлацията и дефакто с паричките ще можеш да си купиш пак повече неща.
                            Не давай за пример изкривената реалност в момента в БГ, защото това си е просто спукване на изкуствено надут имотен балон. А дори и в БГ в по-дългосрочен план няма да важи това което казваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              Малийййй, "сичкуту трейдър" много се е изложил по-долу и сега май ще търси начин да позамаже положението и да се измъкне. Ми най-просто - инфлацията влияе по същия начин и на еврата дето си взел от Deutsche Bank и на евро депозита дето си дал на ОББ. Ся друг е въпроса, къде ще си харчиш кинтите после, ама тва е съвсем отделен въпрос - важното е, че нямаш валутен риск, а това че инфлацията в Германия и БГ може да е с драстична разлика, обаче курса EUR/BGN не ти обира разликата е заради борда. То и в еврозоната има различна инфлация, ама нали затова (поне на хартия) се опитват да я държат в тесни граници. Ако 1 евро изведнъж стане много по-евтино в БГ за разлика от Германия, ми просто ще пазарувам от Германия (все пак няма да направиш подобна врътка за всекидневния хлебец нали?).
                              имаш заем от немска банка. ако имотът ти , с който си го обезпечилл е паднал с 30% през това време каква ти е печалбата?

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
                                Примера с телевизията е мои като стока.

Иначе като сте толкова умни мислите ли че банките не могат да го направят това в по голям мащаб. Ами разликата Германия и България, а разликата в риска?
                                То по тази логика тук да сме се наводнили с пари на депозит.
                                Ами не сме се наводнили, защото депозитите, подобно на кредитите, са високорискови. Когато рискът е висок, и лихвите са високи - при кредитите, за да покрият евентуален драстичен спад на обезпечението, а при депозитите - за да привлекат наличния в страната финансов ресурс.
                                Всичко това са наистина супер елементарни неща, не виждам голям смисъл да ги предъвкваме за не знам кой път вече.
                                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Working...
                                X