IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Но лихвите в БГ не падат

Дописвам:

- Гледайте ГПР - на мен това ми добавя 1.75% над лихвата по кредита - като гледам се движи някъде там сформирано основно от такса за усвояване и последващи застраховки и такси обслужване

Коментар

...

Коментар

Първоначално изпратено от Само чета
        Първоначално изпратено от Dreamer
        Тримсечният LIBOR за кредити в евро се понижи с 4 базисни пункта до 4,23 на сто, което е най-ниското му ниво от юли 2007 година насам.
        Статия
        Вече сме година и половина назад на тема лихви в EU - Реално преди ипотечната криза в САЩ......
        Но от банките в България - ни дума, ни вопъл, ни стон.......
        Имам ипотечен кредит в ПИБ, вързан с EURIBOR, който стартира в средата на 2007 с лихва 6,7%.
        През септември 2008 лихвата беше достигнала 7,78%.
        Вчера лихвата беше 7,04%.
        Такива кредити са по-смислени. Лошото е че при повечето банки са си някакъв измислен Банков Лихвен Процент + надбавка. И си сменят БЛП както си искат

Коментар

...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
            Първоначално изпратено от индианеца
            Де го Данчо да ревне сега "Дават ли ти - вземай!"
            Прав беше Данчо, защото сега нещо не дават дори и да искаш да вземеш....
            Сега дават на тия дето могат да плащат. Преди даваха на всеки.
            То и това е големия проблем. Благодарение на лакомията на малцина, всички имат проблеми. Затова, когато всички пият, се наливаш и ти. Като изтрезнеете, гледаш само да не ти връчат сметката.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
              Прав беше Данчо, защото сега нещо не дават дори и да искаш да вземеш....

Коментар

• Първоначално изпратено от Dreamer
                Първоначално изпратено от martsiano
                Dreamer в статията не пише ли друго
                В сатията си пише - лихвите в Еврозоната падат :-) Но не и в България....
                Еееех,

"добрите банки" изведнъж се оказаха не-чак-толкова-добри и си искат своето.

Коментар

• Първоначално изпратено от martsiano
                  Dreamer в статията не пише ли друго
                  В сатията си пише - лихвите в Еврозоната падат :-) Но не и в България....

LIBOR-а в долари се качва...

Коментар

• Dreamer в статията не пише ли друго

Коментар

Един куриоз :

Имам малък потребителски заем (необезпечен с нищо, няма поръчители, а аз съм безработен ) , ако не се лъжа от преди 2 години и досега банката не е вдигнала лихвата все още

Лихвата мисля беше 9.5% (ГПР = 9.5%) и все още си е толкова.

Леко ги смъмрих , че ако вдигнат лихвата дори с 0.5% , ще го изплатя предсрочно и ако вземат наказателна лихва за евентуалното предсрочно погасяване, ще ги съдя.

Банката е една от малкото български, но не е ПИБ

Коментар

• Но лихвите в БГ не падат

Тримсечният LIBOR за кредити в евро се понижи с 4 базисни пункта до 4,23 на сто, което е най-ниското му ниво от юли 2007 година насам.
                        Статия

Вече сме година и половина назад на тема лихви в EU - Реално преди ипотечната криза в САЩ......

Но от банките в България - ни дума, ни вопъл, ни стон.......

Коментар

• БАТЕ ПЕШО
                          +++1

Коментар

• Ало Инвестор защо да сме скапана държава и защо няма графа с повишение още поне 5%.Лакомията трябва да се накаже.Тези дето теглиха кредити да купуват коптори с надеждата че цените за 3-4 години ще скочат три пъти а те тарикатите да продадат да погасят предсрочно кредитите и да спечелят много пари трябва да си сърбат попарата.Ако не вярват да питат братята американци.Напротив лихвите трябва да се вдигнат поне до 15% да се вдигнат цените на папото светлото топлото и бензина па да си говорим тогава за цените на курниците в престижните градове и квартали.Как така когато теглиха заемите и купуваха като мамеха с цените държавата не беше скапана а сега е скапана.И защо лихвите да зависят от държавата?Защо когато печелят се крият от държавата мамят я а когато губят искат държава.Ето този манталитет трябва да се убие и държавата сега да помоли тези далавераджии да се наредят на опашка и да я хванат за самолетоносача.Скъпи другари комсомолци комунизма го няма в днешно време всеки е отговорен за действията си и си носи последствията а не реве като селска магарица.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                              Първоначално изпратено от Forix Master
                              nashata bankova sistema sashto se krepi na cenite na nedvijimite imoti i mi e super stranno zashto bankite sami si rejat klona s tezi lihvi
                              Няма перпетуъм мобиле, не може да се дават пари до безкрай, сега идва момента да се събират. Банките се състезаваха коя да даде по-бързо повече пари, сега състезанието обърна посоката...
                              В момента банките осъзнават, че са кредитирали много рискови начинания, а при спад на цените обезпеченията могат да се окажат недостатъчни. С нарастване на риска нарастват и лихвите, просто е. При увеличена вероятност за неплатежоспособност на някои кредитополучатели, нямат друг избор. По-добре да бяха мислили по-рано, ама преди година всички бяхме големи оптимисти, включително и те. Рискът сега става още по-голям заради съдебната ни система, която закриля длъжниците. В момента ако някой спре да плаща, един печен адвокат може да мота банката повече от година преди тя да получи ипотекирания имот.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dreamer
                                Ама за да ги вземе трябва да докаже че са твои? Това нещо няма ли някаква давност?
                                Ми знам ли, някой юрист да каже, питай Peter(Petar). Аз смятам, че докато не си платиш, може да взимат всичко, под някакъв минимум, от теб, жена ти и непълнолетните ти деца... У нас е по-лесно, защото повечето семейства имат недвижими имоти, например ниви или селски къщи, които могат да покрият разликата от оставащата главница и цената на която е продаден ипотекиания имот. И все пак при невъзможност за изплащане на ипотеката е най-добре да говориш с банката и да измислите нещо, а не да се скриеш и да не плащаш, защото след втората неплатена вноска става страшно...

Коментар

Working...
                                X