IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Спокойно лихвите съвсем скоро, ще скочат и в привилигированите държави до небето - 100% лихва и ще бъде ниска..
    А при нас с най-стабилната баММкова система по света ще паднат до -10%

Блажени са верващите

Коментар

• Някои държави вече плащат да вземаш кредити, а ние?

датски кредитор, Nordea Kredit, според съобщения, плаща на клиентите си с ипотека, за да взимат заеми, като предлага минусова лихва

Коментар

• Спокойно лихвите съвсем скоро, ще скочат и в привилигированите държави до небето - 100% лихва и ще бъде ниска..
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
          не е чел ситните букви, дето пише гпр-то колико е
          ок, така е ! Утре ще ви кажа колко е ГПРто

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
            Това за 7% потребителски кредит е само в главата ти.
            не е чел ситните букви, дето пише гпр-то колико е

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
              Мили ми Мечтателю. Фактът че говорим за лихви и куцо и сакато има кредит е благодарение имено на ЕС.
              Ако не бяхме в съюза, кредити щяхме да гледаме само по филмите ...

А лихвите ще паднат ако влезем в евро зоната - надявам се правиш разлика м/у ЕС и ЕЗ.

п.п. На ипотечният кредит лихвата ми падна от 6.6 на 5.8 . По потребителският плащам 7, но само за първата година.
              Причината е че доходите и кредитният ми рейтинг са по-сигурни и от този на държавата.
              Това за 7% потребителски кредит е само в главата ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение
                На мен, а и на доста познати преди години едностранно банките вдигнаха лихвите по кредитите. Поне досега не съм научил някоя банка да е свалила по съществуващи кредити.

Лихвите които се предлагат при рефинансирани не си заслужават.... Като платиш един куп такси, си на -, най-много да смениш банката.... А в България, май е от трън та на глог....

Някак си не се случи с влизането в Европейския съюз очакваното намаление на кредитите....

Криза, ама в еврозоната няма ли криза, а там лихвите са наполовина от тези в България....
                Мили ми Мечтателю. Фактът че говорим за лихви и куцо и сакато има кредит е благодарение имено на ЕС.
                Ако не бяхме в съюза, кредити щяхме да гледаме само по филмите ...

А лихвите ще паднат ако влезем в евро зоната - надявам се правиш разлика м/у ЕС и ЕЗ.

п.п. На ипотечният кредит лихвата ми падна от 6.6 на 5.8 . По потребителският плащам 7, но само за първата година.
                Причината е че доходите и кредитният ми рейтинг са по-сигурни и от този на държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от trujusfre Разгледай мнение
                  А защо трябва да падат лихвите? За да може всеки прошляк да има "собствено" жилище?
                  Гроздето е кисело ААААААААААа?

Коментар

• А защо трябва да падат лихвите? За да може всеки прошляк да има "собствено" жилище?
                    платформа за инвалиди

Коментар

• Една тема, която пуснах преди 5 години

На мен, а и на доста познати преди години едностранно банките вдигнаха лихвите по кредитите. Поне досега не съм научил някоя банка да е свалила по съществуващи кредити.

Лихвите които се предлагат при рефинансирани не си заслужават.... Като платиш един куп такси, си на -, най-много да смениш банката.... А в България, май е от трън та на глог....

Някак си не се случи с влизането в Европейския съюз очакваното намаление на кредитите....

Криза, ама в еврозоната няма ли криза, а там лихвите са наполовина от тези в България....

Коментар

• А то какво стана....

2 години след началото на темата посока само нагореееееееееееееее.............................. .....

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                          не е добре плаващия лихвен %.
                          не е и това причината за лихвите в банките . защо тогава лихвите в банките в Гърция са 2 по -ниски???
                          Причината за ниските лихви Гърция може да е, че ако ги вдигнат гърците ще срутят банките

Истината е, че това са мои догатки, но до сега не видях нормално обяснение...

Във Франция има само фиксирана лихва и до сега не съм чувал някой да се е оплакал. В Португалия преобладава плаващия % и там се радват.
                          Last edited by hippo; 21.06.2011, 17:49.
                          eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

Коментар

• Първоначално изпратено от hippo Разгледай мнение
                            Да така е, а кредитите с плаваща лихва в някои случаи са още по-добре. Дори колеги ми казваха, че се радват на тази криза, защото никога до сега не са плащали толкова ниска лихва (понеже кредитите са НАИСТИНА са обвързани с LIBOR),

Според мен причината е в българските банки - повечето от тях са гръцки. Явно доста от тези банки са знаели какво ще става в Гърция и затова не са свалили лихвите.

не е добре плаващия лихвен %.
                            не е и това причината за лихвите в банките . защо тогава лихвите в банките в Гърция са 2 по -ниски???

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                              Лихва за жилищен заем в Германия с фиксирана лихва за над 10 години:
                              1)
                              - през октомври 2010г. беше 3.59%
                              2)
                              - през април 2011г. беше 4.5%

http://www.bundesbank.de/statistik/s...=row&tr=SUD119
                              Да така е, а кредитите с плаваща лихва в някои случаи са още по-добре. Дори колеги ми казваха, че се радват на тази криза, защото никога до сега не са плащали толкова ниска лихва (понеже кредитите са НАИСТИНА са обвързани с LIBOR),

Според мен причината е в българските банки - повечето от тях са гръцки. Явно доста от тези банки са знаели какво ще става в Гърция и затова не са свалили лихвите.
                              eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

Коментар

• Лихва за жилищен заем в Германия с фиксирана лихва за над 10 години:
                                1)
                                - през октомври 2010г. беше 3.59%
                                2)
                                - през април 2011г. беше 4.5%

http://www.bundesbank.de/statistik/s...=row&tr=SUD119

Коментар

Working...
                                X