IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Иде ли....но не баба Илиица - а офертни цени в USD ($)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blah blah
    Има един единствен миниатюрен проблем ако цените на НИ се превалутират в долари, а доларът продължи да расте. От къде ще се намерят купувачи?
    Теориите на радетелите на единствения световен актив, който върви само нагоре - българските имоти, винаги са били безкрайно интересни и оригинални.

----------------
    приемам написаното като "комплимент"-
    единственото сигурно е-че НИ са еднопосочен пазар , който е НАЙ-СПЕКУЛАТИВНИЯ според мен
    Вероятно има нужда от корекции !
    от друга страна този пазар силно зависи от икономиката , т.е. той е в унисон със средната заплата, с цената на енергоносителите и пр.....
    при падане на тези показатели ще падат и имотите !
    това не означава , че ще вървят ПОСТОЯННО НАГОРЕ с един темп-не , ще забавят , ще има плато но дългосрочно са НАГОРЕ !
    освен това амортизацията също помага на процеса , временни миграционни предпоставки-също
    преди всичко - ЕМОЦИИТЕ - БГ-еца обича да има имот , освен това има и банки (катализатори на процеса)
    който изпусне питомното да не се плаши - ще хване .......

Коментар

• Има един единствен миниатюрен проблем ако цените на НИ се превалутират в долари, а доларът продължи да расте. От къде ще се намерят купувачи?
      Теориите на радетелите на единствения световен актив, който върви само нагоре - българските имоти, винаги са били безкрайно интересни и оригинални.

Коментар

• re:съни(тя)
        Хайде, сега обясни....човешки, какво искаш да кажеш

Дали цените ще са в Евро или Лева е еднозначно към този момент - тук имаш ли нещо да добавиш?сега...и за след Нова година

Ако има ...мераци за цени в $ днес - то на какви цени - просто превалутиране ли - спрямо Е или лев
        И ако, очакванията са за засилване на $, то реално трябва да очакваме и ръст на цените на НИ, дори само от курсова разлика, според теб, така ли?[/quote]
        ----------

Отговорът е много прост !
        USD ще поскъпва !!!
        българинът се страхува от две неща:
        - да не настине
        -да не се мине!
        ---------
        за да ускори пазарът на НИ , освен другите аргументи ще му кажат , че следва да продава в ДОЛАРИ , за да не се мине !!
        а той НЯМА да се мине и ще го направи но не през кроса а по "негово усмотрение" - даже ще му кажат в медиите колко точно струва имотът му !!!

не иде реч за превалутиране през кроса - иде реч за прибавяне на "още , за да е сигурен"
        тук никакви икономически аргументи не фащат дикиш , демек както винаги , решението му ще дойде не от главата а отзад , от онова място !

-----------
        и на финала - ще отговоря на въпроса ,който НЕ СТЕ ми задала !
        какво ще му се случи на купувач-който иска да купи имот (определен сегмент в определена локация) ???????
        -ако има голямо предлагане - ще изчака година/две да огладнеят продавачите и да купи ниско ! (НО ПРИ СКЪП ДОЛАР - ако е стискал еврата ще купи ПАК СКЪПО)
        -ако обаче НЯМА голямо предлагане-ще купи по текущи цени или ще разбере ефекта от работа с монополисти ,иначе казано-защо строителството е много доходен бизнес !!! ТУК ВАЛУТНИЯТ МОМЕНТ ДОРИ НЕ СЛЕДВА ДА СЕ КОМЕНТИРА !!!

.................................................
        ако обаче считате,че пазарът на НИ в частност , както и ПАЗАРЪТ като цяло се движат от продавачи и купувачи-не обръщайте внимание на написаното - то не ви касае (гледам,че имате 4060 мнения, а това ме впечатлява)

Коментар

• Първоначално изпратено от tikvenik yade tutmanik
          не иде реч за спекулация а за почти сигурна тенденция за обръщането на цените в ДОЛАРИ !!
          заключвам си устата - повече приказки за ПОСКЪПВАНЕТО на Долара- от мен ЙОК !!!
          до нови срещи след НОВА ГОДИНА , да е честито НОВОТО поскъпване на имотите в USD
          който НЕ КУПИ СЕГА с ЕВРА-> след НОВА година ще купи билет за заминал влак !!!
          Хайде, сега обясни....човешки, какво искаш да кажеш

Дали цените ще са в Евро или Лева е еднозначно към този момент - тук имаш ли нещо да добавиш?сега...и за след Нова година

Ако има ...мераци за цени в $ днес - то на какви цени - просто превалутиране ли - спрямо Е или лев
          И ако, очакванията са за засилване на $, то реално трябва да очакваме и ръст на цените на НИ, дори само от курсова разлика, според теб, така ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от demek
            Слушай бе "андрешко" или "тиквеник яде тутманик".
            До кога ще занимаваш хората със умопомрачените си писания.Нали си имате левове , бе тъпак-какви долари и евро ти се въртят в болната глава?
            Пак си успял да избягаш от психиатрията,но скоро ще бъдеш заловен и върнат.
            Във http://forum.imoti.net/read.php?6,139168 никoй не ти обръща внимание,щото знаят че си луд.И в този форум скоро ще се усетят!

=============================================
            нали ти забраних да говориш с мен , регистрираш нов ник оня ден и пак започваш (елементарни хора-елементарни идеали - комплекс ли ти създадох......)- не разбра ли,че нямаш какво да кажеш (за пазара,разбира се) - ти си от "движещите сили-осигуряващи ликвидност "

-"СВЕТКАШ" -ДЕМЕК ТИ НЯМАШ ЛЕВОВЕ ,ЕМИГРАНТЕЕЕ , - - ЖАКЕРИЯТА Е НЕПОБЕДИМА , ние тук в БГ-то казваме: Много сте-силни сте -(((
            иначи си говори-не ми пречиш но спазвай препоръката ,която ти дадох-всяка жаба да си квака в подходящото блато!
            както казват "онези" - когато такива като теб научат "новините" - време е за реверсия !
            като прочетеш тезите ми в пресата - тогава вече и такива като теб ще "знаят" със сигурност какво предстои -> до тогава слушай !!!!!
            говорилниците са в повече от необходимото (иначе те харесвам-"пичага " си -от онези нали се сещаш ) -
            ДЕМЕК - пак продължаваш да си "еднопластов"
            ............................................

КУПУВАЙ ДОЛАРИ ОВРЕМЕ , щото с тези евра ще си купиш имот след 5 год
            след Нова година имотите ще са в ДОЛАРИ , в СКЪПИ долари !!!

Коментар

• Слушай бе "андрешко" или "тиквеник яде тутманик".
              До кога ще занимаваш хората със умопомрачените си писания.Нали си имате левове бе тъпак-какви долари и евро ти се въртят в болната глава?
              Пак си успял да избягаш от психиатрията,но скоро ще бъдеш заловен и върнат.
              Във http://forum.imoti.net/read.php?6,139168 никoй не ти обръща внимание,щото знаят че си луд.И в този форум скоро ще се усетят!

Коментар

• Първоначално изпратено от tikvenik yade tutmanik
                Първоначално изпратено от индианеца
                Ако на някой му се спекулира с валути - има други по-ефикасни методи, отколкото да обявява цена на имот в долари. Най-просто - взема печалбата в лева и обменя колкото иска и когато иска в долари, франкове, рубли и какво си ще и смята че ще поскъпва. Брокери колкото щеш, с условия каквито щеш. След като всичките ми разходи са в лева, що да определям цена за след 2 години в бантустански донги, които аз смятам, че може много да поскъпнат ? Ами ако поевтинеят ? Няма смисъл от тоя риск.

.....................................
                не иде реч за спекулация а за почти сигурна тенденция за обръщането на цените в ДОЛАРИ !!
                заключвам си устата - повече приказки за ПОСКЪПВАНЕТО на НЕДВ.ИМОТЕ в Долари- от мен ЙОК !!!
                до нови срещи след НОВА ГОДИНА , да е честито НОВОТО поскъпване на имотите в USD
                който НЕ КУПИ НЕДВ.ИМОТ СЕГА с ЕВРА-> след НОВА година с тези Евра ще си купи безрисково билет за заминал влак !!!

Коментар

• Аз ще съм изключително доволен, ако цените се обявяват във всякакви валути, които избраните инвеститори на НИ смятат, че ще поскъпват. Явно проблема на пазара на НИ е сериозен, щом вече се търсят методи за генериране на нови печалби, тоя път от спекулативни очаквания за поскъпване на една валута спрямо друга. Нека заповядат 8)

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
                    Ако на някой му се спекулира с валути - има други по-ефикасни методи, отколкото да обявява цена на имот в долари. Най-просто - взема печалбата в лева и обменя колкото иска и когато иска в долари, франкове, рубли и какво си ще и смята че ще поскъпва. Брокери колкото щеш, с условия каквито щеш. След като всичките ми разходи са в лева, що да определям цена за след 2 години в бантустански донги, които аз смятам, че може много да поскъпнат ? Ами ако поевтинеят ? Няма смисъл от тоя риск.

.....................................
                    заключвам си устата - повече приказки за ПОСКЪПВАНЕТО на Долара- от мен ЙОК !!!
                    който НЕ КУПИ СЕГА с ЕВРА-> след НОВА година ще купи билет за заминал влак !!!

Коментар

• ,.....Ok mom4eta da re4em 4e pazara na imoti v BG se srine<ili haide da ima korekcia>

.........kak ste se otrazi na borsata i bankite ?

...sega ako gledame USA model ste sbarkame stoto ipote4nite krediti v BG nesa tolkova mnogo<v skromnite mi nabludenia>

.....zna4i pri eventualna korekcia ste se osvobodiat pari ot prodava4i panikiori i eventualno ste vliazat na borsata???

.....kak vi se struva misalta mi? ili gre6a ?....nemoga da go vidia...

Коментар

• Re: Иде ли....но не баба Илиица - а офертни цени в USD ($)

[quote="SStoilov"]Аз отдавна съм диверсифицирал спестяванията ми в различни валути, така, че на мен грижа не ми бери.

И защо ми е да спекулирам със спестяванията , като на форекса има leverage ? , да не говорим за спреда.

Пък нека "средите" си продават в долари , пожелавам им множество балъци, т.е. "инвеститори" в нисколиквидни активи
                        -------------

ако ти приличам на човек-който ти бере грижата- жална ми майка
                        имам официална забрана от министър Е.Масларова да се завимавам с благотворителност -
                        просто нЕкои сАображения за предстоящето , което няма да се забави много , вЕрвай ми
                        щом си "диверсификатор" - нЕма да имаш кошмари
                        кошмарите ще са за останалите -

Коментар

• Ако на някой му се спекулира с валути - има други по-ефикасни методи, отколкото да обявява цена на имот в долари. Най-просто - взема печалбата в лева и обменя колкото иска и когато иска в долари, франкове, рубли и какво си ще и смята че ще поскъпва. Брокери колкото щеш, с условия каквито щеш. След като всичките ми разходи са в лева, що да определям цена за след 2 години в бантустански донги, които аз смятам, че може много да поскъпнат ? Ами ако поевтинеят ? Няма смисъл от тоя риск.

Коментар

• Re: Иде ли....но не баба Илиица - а офертни цени в USD ($)

Аз отдавна съм диверсифицирал спестяванията ми в различни валути, така, че на мен грижа не ми бери.

И защо ми е да спекулирам със спестяванията , като на форекса има leverage ? , да не говорим за спреда.

Пък нека "средите" си продават в долари , пожелавам им множество балъци, т.е. "инвеститори" в нисколиквидни активи

[quote="tikvenik yade tutmanik"]
                            Първоначално изпратено от SStoilov
                            Аз викам за долари да ходиш да продаваш в щатско .

Не виждам как ми се обезцениха еврата . Ама дори обезценени такива кат тебе ще ги гледат през крив макарон.
                            -------------
                            много е просто:
                            тухли,цимент желязо ,труд се плащат в левове - ОСВЕН ТОВА ЦЕНИТЕ СЕ ПОВИШАВАТ НЕПРЕКЪСНАТО !!!
                            КАТО ТРЪГНЕШ ДА СМЕНЯВАШ ЕВРО ЗА ДА КУПУВАШ-СМЕНЯВАШ ВИНАГИ НА 1.94 И АКО СИ КУПУВАЛ С 1 ЕВРО 2 ТУХЛИ-СЛЕД НОВА ГОДИНА ЩЕ СИ КУПИШ ЕДНА ТУХЛА !
                            АКО СЕГА СМЕНИШ ЕВРАТА В ДОЛАРИ-КАЧВАТ СЕ ЦЕНИТЕ В ЛЕВОВЕ-КАЧВА СЕ И ТВОЯ ДОЛАР-СМЕНЯШ , КУПУВАШ И ВИНАГИ СИ ПРЕДИ ИНФЛАЦИЯТА - СЕЩАШ ЛИ СЕ ????
                            ДРЪЖ ЕВРАТА И ВЕРВАЙ В ЧУДЕСАТА !
                            ВЪРВЯТ СОНДАЖИ В ОПРЕДЕЛЕНИ СРЕДИ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ В ДОЛАРИ , А ТЕЗИ "СРЕДИ" ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ СА ДОСЕТЛИВИ !!! -

Коментар

• Първоначално изпратено от jays
                              Първоначално изпратено от tikvenik yade tutmanik
                              Първоначално изпратено от jays
                              ......sklonen sym da viarvam 4e sledvastata sedmica ste vidim rali pri Oil,Gold,Silver, koeto ste spomogne za vaztanoviavane na GBP,EUR spriamo $...

.......ima novini ot USA ponedelnik,vtornik i 4etvartak ...

не е изключено - върви корекция , но едва ли ще мине 1.53
                              .....ste vidim sedmi4nata mi investiciika e Oil,Gold.Silver i dalgo EUR

..........banka izpu6i v USA nadiavam se v ponedelnik novinite za pazara na kasti da sa kofti ..posle i potreblenieto ...

........iskam da kaja 4e sa v mnogo malki koli4estva-----sega pazara e opasen...

----------------------
                              Пазарът винаги е опасен , иначе ще спре !!!
                              безопасните пазари са в главите на оптимистите и в централата на "Позитано" 21 (ако не бъркам номера) -
                              -----------
                              този линк
                              ----------------------------------------------------
                              http://money.ibox.bg/news/id_256789456
                              -----------------------------------------------
                              е по-меродавен от мераците ми ..........и пазарът на къщи в УСата,и нафтата и всичко к'вото се сетиш май вече прозира ТУК !
                              така че.да стягаме комбайна , иде жътва- а що комбайнерки има за "пожънване"

Коментар

• Ами чиста глупост са си цените в долари. Чак се чудя, колко време им отне на другарите с имотите да обърнат на марки и съотв. евро преди години. А докато доларът е по-слаб, най-малко оптично няма да изглежда добре. И какво по дяволите имаме да плащаме в ежедневието си с долари, че и имотите? И най-накрая: защо никой не ги санкционира тези другари с обявите в долари, след като в България цените трябва да са в ЛЕВА?!!!

Коментар

Working...
                                X