IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за ж.к Разсадника

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LuckyStrike
    Първоначално изпратено от Т а р и к а т
    Първоначално изпратено от Вълчо-34
    Не сложих усмивка на предишния ми пост. Идеята ми е, че има достатъчна граница, нещо като психологическа бариера, между общежитията и прилежащите квартали. Например синята лампа е на 300 метра, ама въобще никой не си мисли за проблеми с мургавелите. Същото е и с Х. Димитър - на 500 м е от пам Левски, ама в главите на много хора Х.Д. си е извън София.
    Да бе, наистина трето районно е оттатък булеварда съвсем до Татарли маала. Но кука в циганската маала никога не съм виждал. Нито по тошово време, нито сега. Макар, че преди там се продаваше на черно какво ли не а сега се продава дрога на поразия. Куките и преди го знаяеха и сега, но не закачат мангалите. А мен при социализма веднъж милиционерите ме запряха в трето районно почти за нищо и ме пребиха от бой. И преди и сега куките са гадове.
    Беше ми чудно от къде толкова омраза и жлъч към България и българските светини у това създание тарикатско, а то било мангалче рязано от Татарли маала. Пребили са го от бой в милицията и намразило България. А бе мангалска работа - ограмоти го компютърно да дойде да те псува.
    Не съм мангал бе. Инче имам приятелчета в татарлито от време оно. В татарлито има мангалчета, които ще сложат половината пишман икономисти пишещи в този форум в малкия си джоб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
      Тарикат наистина съм роден в София.Учил съм на село но не защото нашите са се свряли в една стаичка а защото баща ми не харесваше София а той е от село.На майка ми винаги и е било мъчно за роднините и София но се примири.Средно образование съм учил в друг град защото в София нямаше такава специалност на времето пък и родителите ми се страхуваха че без родителски контрол в София ще стана хулиган и разбойник бандит.Само леля ми да ме контролира те се притесняваха че няма да я слушам и ще правя лоши работи с лоши другари.Чак накрая дойдох да уча тук университет и после започнах работа но не ми хареса и със жена ми се махнахме от тук.Работата която ми предложиха в провинцията беше със шест пъти по висока заплата.Въпреки това беше ми мъчно няколко години за София.Дадоха ми общежитие и построих апартамент в града но разбрах че живота в колективна сграда не е за мен.После се преместих в дядовата ми къща в село близо до този голям град която реставрирах и стегнах и сега трудно ще ме отдели някой от там.Когато човек живее в къща с двор и градина с цветя има хубава работа с добри доходи трудно ще го вкарате в апартамент. Налага ми се служебно да идвам в София вчера се върнах от там и ти казвам че наистина града му в този вид не ми харесва и не ми е приятно да идвам в него.Ако не ми вярваш искаш ли да хванем бас по 5000 евро и ако не лъжа плащаш ги като поп.
      Бате Пешо, не се впрягай толкова. Не съм искал да те засегна.

Коментар

• Тарикат наистина съм роден в София.Учил съм на село но не защото нашите са се свряли в една стаичка а защото баща ми не харесваше София а той е от село.На майка ми винаги и е било мъчно за роднините и София но се примири.Средно образование съм учил в друг град защото в София нямаше такава специалност на времето пък и родителите ми се страхуваха че без родителски контрол в София ще стана хулиган и разбойник бандит.Само леля ми да ме контролира те се притесняваха че няма да я слушам и ще правя лоши работи с лоши другари.Чак накрая дойдох да уча тук университет и после започнах работа но не ми хареса и със жена ми се махнахме от тук.Работата която ми предложиха в провинцията беше със шест пъти по висока заплата.Въпреки това беше ми мъчно няколко години за София.Дадоха ми общежитие и построих апартамент в града но разбрах че живота в колективна сграда не е за мен.После се преместих в дядовата ми къща в село близо до този голям град която реставрирах и стегнах и сега трудно ще ме отдели някой от там.Когато човек живее в къща с двор и градина с цветя има хубава работа с добри доходи трудно ще го вкарате в апартамент. Налага ми се служебно да идвам в София вчера се върнах от там и ти казвам че наистина града му в този вид не ми харесва и не ми е приятно да идвам в него.Ако не ми вярваш искаш ли да хванем бас по 5000 евро и ако не лъжа плащаш ги като поп.

Коментар

• LuckyStrike, а ти си голям патриот, няма що. Сложил си си за ник марка американски цигари. По точно цигарите на американските войници през Втората световна война.

Коментар

• Първоначално изпратено от Т а р и к а т
            Първоначално изпратено от Вълчо-34
            Не сложих усмивка на предишния ми пост. Идеята ми е, че има достатъчна граница, нещо като психологическа бариера, между общежитията и прилежащите квартали. Например синята лампа е на 300 метра, ама въобще никой не си мисли за проблеми с мургавелите. Същото е и с Х. Димитър - на 500 м е от пам Левски, ама в главите на много хора Х.Д. си е извън София.
            Да бе, наистина трето районно е оттатък булеварда съвсем до Татарли маала. Но кука в циганската маала никога не съм виждал. Нито по тошово време, нито сега. Макар, че преди там се продаваше на черно какво ли не а сега се продава дрога на поразия. Куките и преди го знаяеха и сега, но не закачат мангалите. А мен при социализма веднъж милиционерите ме запряха в трето районно почти за нищо и ме пребиха от бой. И преди и сега куките са гадове.
            Беше ми чудно от къде толкова омраза и жлъч към България и българските светини у това създание тарикатско, а то било мангалче рязано от Татарли маала. Пребили са го от бой в милицията и намразило България. А бе мангалска работа - ограмоти го компютърно да дойде да те псува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34

Коментар

• [quote="Joan"]
                Първоначално изпратено от Бате Пешо
                Бате ПешоМнения: 73 Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 9:28 am Заглавие:

Ар нали не смяташ че извън София живеят аборигени.Аз до осми клас съм учил на село и дори учителя ми по математика нямаше висше образование.След това учителката ми по математика беше абсолютно неграмотна в механотехникума. .......В селото на баща ми един приятел стана милионер от старо желязо и експлоатация на циганите от няколко села. .....

http://forum.investor.bg/viewtopic.p...desc&start=100
                Бате Пешо може да е роден в София и да е живял при баба и дядо на село. Какво толкова те учудва? Такива "софиянци" има десетки хиляди. Ако мама и татко са се свивали в една стаичка на квартира е нормално да са го командировали при баба и дядо на село. А може и да послъгва човека със софийското си месторождение.

Коментар

Ако знаеш само колко много искам моят роден град да е не повече от 300-400000 душии кокетен с много зеленина паркове градини цветя широки улици блестящи от чистота....Това ме накара да напусна града и не съжалявам.В провинцията хората са по добри.....Това е просто не харесвам родния си град в сегашният му вид.
                  Бате ПешоМнения: 73 Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 9:28 am Заглавие:

Ар нали не смяташ че извън София живеят аборигени.Аз до осми клас съм учил на село и дори учителя ми по математика нямаше висше образование.След това учителката ми по математика беше абсолютно неграмотна в механотехникума. .......В селото на баща ми един приятел стана милионер от старо желязо и експлоатация на циганите от няколко села. .....

http://forum.investor.bg/viewtopic.p...desc&start=100

Коментар

• Бате Пешо е прав. София от ден на ден става все по лошо място за живеене.

Коментар

• Неграмотен детето ми знае чужд език и даже ми е малко неприятно че е по зле с българския.Никога не се меся в избора му.Ако ме пита си казвам мнението но никога не се и опитвам да се налагам.Иначе и аз не си харесвам възгледите но просто реалността ги прави такива.Ако знаеш само колко много искам моят роден град да е не повече от 300-400000 душии кокетен с много зеленина паркове градини цветя широки улици блестящи от чистота.Ниско и качествено строителство по възможност повече къщи.Интелигентни работливи и добри хора да населяват този град.Но това са мечти реалността е друга а тя е лакомия архитектура на алчността мърсотия и за съжаление много груби и жестоки хора.Това ме накара да напусна града и не съжалявам.В провинцията хората са по добри.Ако изобщо купя нещо първо ще си продам наследството и ще е под натиска на жената.Когато човек е семеен все пак се съобразява и с другия но съм категоричен че това ще е на нормални цени и за нормален имот.Аз лично няма да живея в апартамент просто не е за мен.Налага ми се да идвам в София и не мога да издържа повече от два дена.Това е просто не харесвам родния си град в сегашният му вид.

Коментар

За успокоение на заядливите.Цените на апартаментите наистина не ми харесват.Безумни са и скоро ще паднат.Пари за апартамент имам но няма да дам толкова много за такъв и то във София.Не си заслужава просто. За толкова пари може да се купи жилище в чужбина.Къде ще реши да учи детето ми незнам и не се бъркам в избора му.Където иска и ако го приемат разбира се там да отиде.Приятели наистина ми предлагат и питам но нищо повече.Ако реша да купя ще ви уведомя но това не значи че ще живея в този град или пък ще си променя мнението за него.Въобще не ме интересува какво ще става с града.За разлика от много от вас дето се заяждат аз съм роден тук и имам собственост но това не означава че ми харесва града.Които от вас живеят в къща знаят за какво говоря.
                        Не съм искал да се заяждам, просто преди време дори се възхитих на мирогледа ти, а после, поне според мен, се изметна на 180°.

От скорошен опит ще ти кажа, че според мен е най-добре, без много да се бъркаш в избора на детето си, да му помогнеш да научи добре поне един западен език, за да може после, ако иска, да следва в чужбина. А ако е необходимо може и малко родителска насока да получи...

Коментар

• Айде и аз да се намеся, живял съм около 5 години в Разсадника, бл. 65, не познавам почти никой в квартала но мойте наблюдения са следните: Точно там където живях е доста пренаселено, има голям проблем с паркирането, доста често се чува някоя селскостопанска сбирка и чалгата гърми. Ако работиш в центъра ти е горе-доло удобно. Със сигурност има проблеми с престъпността там, малко повече цигани обикалят по кофите, вечер не съм ги срещал.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                            Първоначално изпратено от Negramoten

Странно гледаш... според твоя поглед виж къде свършва.
                            ама...и ти странно гледаш))
                            аз, приемам центъра за отправна точка и на картата, Разсадника започва от кръстовището на Стамболийски и К.Величков )

ти, ако искаш, някой от диагоналите хвани )
                            иначе...за спирките, не знам - разстоянията не ги измервам с тази мерна единица )
                            И като мериш разстоянието между два квартала, то взимаш най-отдалечените им точки, нали

Т.е. според теб между Младост и Горубляне има 15 км. Моля те не казвай това на greenhawk от темата за земята около София, че ще получи инфаркт...

Коментар

• За успокоение на заядливите.Цените на апартаментите наистина не ми харесват.Безумни са и скоро ще паднат.Пари за апартамент имам но няма да дам толкова много за такъв и то във София.Не си заслужава просто. За толкова пари може да се купи жилище в чужбина.Къде ще реши да учи детето ми незнам и не се бъркам в избора му.Където иска и ако го приемат разбира се там да отиде.Приятели наистина ми предлагат и питам но нищо повече.Ако реша да купя ще ви уведомя но това не значи че ще живея в този град или пък ще си променя мнението за него.Въобще не ме интересува какво ще става с града.За разлика от много от вас дето се заяждат аз съм роден тук и имам собственост но това не означава че ми харесва града.Които от вас живеят в къща знаят за какво говоря.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                                Първоначално изпратено от Negramoten

Странно гледаш... според твоя поглед виж къде свършва.
                                ама...и ти странно гледаш))
                                аз, приемам центъра за отправна точка и на картата, Разсадника започва от кръстовището на Стамболийски и К.Величков )

ти, ако искаш, някой от диагоналите хвани )
                                иначе...за спирките, не знам - разстоянията не ги измервам с тази мерна единица )
                                Съни много точно е определила началната граница на Разсадника гледано откъм Центъра, а горната граница са булевардите Вардар и Възкресение. Иначе отстоянието на горната част от първите къщи на Факултето и Общежитията е около 700-800 метра, или 2 спирки с трамвай или автобус 72 и 77, но ако някой иска по прецизно мерене по права линия, да отиде с крачкомер или колело с километражче.

Коментар

Working...
                                X