IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-добрият имот-къща в близост до Варна,на самия бряг

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould
    Първоначално изпратено от SEBULBA
    Траката е на по-малко от 2 км от табелата на града и на 5 км. от Общината....
    Между другото много ми е интересно, жителите на Траката например, на Дружба или тези към Златните какви се водят? Граждани на Варна или не?

Табелата на града е след Почивка (до скоро бе до самата спирка до сегашното Пикадили там) а града се разраства с нови квартали на север до Златни Пясъци че и още.
    Да, граждани на Варна, към кметство Приморски, което обхваща териториите на общината на север до Златни Пясъци включително. Що? Какво значение има?
    Ето ти и линкче с образователна цел:
    http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=498978

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
      Траката е на по-малко от 2 км от табелата на града и на 5 км. от Общината....
      Между другото много ми е интересно, жителите на Траката например, на Дружба или тези към Златните какви се водят? Граждани на Варна или не?

Табелата на града е след Почивка (до скоро бе до самата спирка до сегашното Пикадили там) а града се разраства с нови квартали на север до Златни Пясъци че и още.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Първоначално изпратено от SEBULBA
        Най-добре е в престижните северни райони - Виница, бившите вилни зони Траката, Евсиноград, Св. Константин, Манастирски рид. Живееш като на курорт и в същото време си на 5 мин. с кола от центъра. Чист въздух и няма цигани...
        Кое им е престижно на тези райони ?
        На Траката , тесни улички без тротоари, на които две коли не могат да се разминат. Ако не дай боже падне сняг, забрави да излезеш оне 3 дни . Той центъра не се чисти пък направо не виждам как някой ще навре машини в тесните сокаци и с 3 метрова ширина улици, над Траката.. А за 5 минути не се стига, защото едно е далече, над 10 километра от центъра и второ има трафик!
        Училища разбира се няма. Детски градини също, пощи и тем подобни също няма.. Понякога за дребни или елементарни неща трябва да караш 10-15 км през трафик или непочистени от снега пътища.

Около Дружба се е развил хубав район, но за да стане истински град всичко след траката и пред нея е необходимо още много. В близките 20 години не виждам как ще стане.

Центъра си център, кой каквото ще да ми казва, за къща на село и тем подобни дивотии.
        Има разлика, тънка , ма френд, между Траката и "над Траката". А Траката е на по-малко от 2 км от табелата на града и на 5 км. от Общината. Има и поща, която обслужва района (въпреки, че аз лично ползвам куриери обикновено, пък и с тия е-майли не съм стъпвал в поща от години), има и достатъчно магазини, детски градини и бензиностанции по път. Лично аз предпочитам да пазарувам и да водя децата на градина с кола, другото е излишна пот. А и с кола се стига до свестен супер много по-бързо от Траката отколкото примерно от шадраваните. А морската панорама, зелинината, лесното паркиране, тишината, чистия въздух, спокойствието и ниската престъпност (+ допълнителни екстри - примерно частен басейн или сауничка), къде ще намериш в теснотията на центъра? Стига с тия маломерки. Жилище под 150 квадрата няма как да е луксозно...
        Живял съм на топ центъра, но вече не искам. Не е място където да порастя децата си. Сега имам къща, която е мой дом другаде, не е на Траката, но е не по-малко хубаво...

Коментар

• Някой знае ли в друга държава градовете да се разширяват на вътре а не на вън? Т.е. разрастването на града да е за сметка на зелените площи?

Коментар

Първоначално изпратено от val/she
            Jay,не говориш сериозно за 80 те кооперации в "Чайка".
            Това имали нещо общо с мераците за премахване на две от училищата в "Чайка"?
            Абе защо на мен не вярвате, а вярвате на кмета Да има случай аз да съм ви излъгал, а кмета да не е ?!

За съжаление е вярно , май. Чух го от двама човека много навътре с нещата и то още края на миналата година.

За училищата не знаех? Кой училища искат да махат??? Щом искат да ги закриват, няма да са намислили нещо хубаво.
            Предстои изсичане на паркчето около паметника до езиковите и след това застрояване...А това за 80-те блока в Чайка ще бъде кошмар.

Коментар

• Jay Gould

Причината да се случва това е точно евтиното строителство , защото ако им е скъпо да построят една сграда мислиш ли че ще я цвъкнат по най- безобразния начин но те знаят че точно евтиния боклук който ще произведат ще се намери кой да им го купи нищо че няма към него свободно пространство , градини и широки улици.Много скоро ще се разделят обаче с евтиното строителство и такива проекти може и да останат нереализирани.Редно е хората да си направят извода че не са толкова богати да купуват толкова евтини неща които не само че няма да им защитят средствата вложени в тях от инфлация а и ще губят в цифрово изражение стойността си.При такава инвестиция когато тя не отчита в цената си инфлацията е лошо , а ако пък цената и дори падне е жива трагедия.Туристи няма заради общия имидж на България на строителна площадка , туроператорите направо казват на мераклиите да я посетят че ще попаднат на строителна площадка и те се отказват.ВРЕМЕ Е ВСЯКО СТРОИТЕЛСТВО различно от ремонт , довършителни работи и разчистване на строителни площадки да бъде спряно със ЗАКОН от парламента , онези въобще да не дремят там а да си размърдат задниците и да го направят.Спасението е във високите цени и ремонтирането и санирането на всичко което в момента съществува.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
                Първоначално изпратено от vikhunter
                Посока златни под Шел е забанено жилищно строителство .Има но е актувано като почивни станции и е малко /не всеки може да го уреди/.Населения Бриз е над магистралата,ама и там е доста добре.
                Взехме май да си говорим ей тъй .
                Точно за "над магистралата" ти говоря, за кооперациите с пътеки до тях и като гледам нито разстояние помежду им, нито нормален достъп. Ама мерим явно с различни критерии...
                Абсолютно прав си .

Кажи ми обаче в района на лятно кино Тракия,Кооп . пазар ,ул. Дрин и т.н. ,където бяха едноетажни къщи ,а сега са 6 етажни как е с достъпа ,въздуха и комфорта .

Как е с паркирането в гръцката махала ?

Така е , Варна няма на къде да расте .Още повече и половината от периметъра е море .

Коментар

• ...abe mnogo hora pi6at v taia tema

........tuka Varnenskite gazeta da si otvorim tema li kvo ?

........da si se revem kato ni odrejat drav4etata v centara---da si pravim sbirki

....ili nai malkoto stoto ima tema Sofia sto da niama Varna

...............4udeh se za podhodiasto ime... kvo ste kajete za City of Varna ili pyk kategori4noto TIM xixixi

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she
                    Jay,не говориш сериозно за 80 те кооперации в "Чайка".
                    Абе защо на мен не вярвате, а вярвате на кмета Да има случай аз да съм ви излъгал, а кмета да не е ?!

За съжаление е вярно , май. Чух го от двама човека много навътре с нещата и то още края на миналата година.

За училищата не знаех? Кой училища искат да махат??? Щом искат да ги закриват, няма да са намислили нещо хубаво.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Jay,не говориш сериозно за 80 те кооперации в "Чайка".

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter
                        Посока златни под Шел е забанено жилищно строителство .Има но е актувано като почивни станции и е малко /не всеки може да го уреди/.Населения Бриз е над магистралата,ама и там е доста добре.
                        Точно за "над магистралата" ти говоря, за кооперациите с пътеки до тях и като гледам нито разстояние помежду им, нито нормален достъп. Ама мерим явно с различни критерии...

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter
                          Първоначално изпратено от Kosto
                          Първоначално изпратено от vikhunter
                          Първоначално изпратено от Kosto
                          Бриз е широко понятие...има и хубави кътчета, както и брутални гледки. А във Варна от всеки край е 5 мин. с кола до центъра..
                          Абе, Косто да не бъркаш нещо Варна с Каспичан ,моля .
                          Хайде сега...! С кое мое твърдение не си съгласен?
                          Ясно е с кое не съм съгласен .Ти базикаш ли се.

Кой ти каза ,че Бриз е широко понятие.Моля.
                          Във Варна за 5 минути не можеш мина от Пикадили 1 до Пикадили 2 ама айде
                          Иначе бриза не е лошо място. Един приятел живя там в един от хотелите към 1-2 години, мястото е удобно, а заради магистралата се стига за нула време до Винса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
                            Защо някой трябва да ми казва нещо? Ти откъде минаваш за Златните и на нивото на Шел какво виждаш от Бриз? Хубавата част ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
                              Първоначално изпратено от nasco_3
                              Първоначално изпратено от Jay Gould
                              А ето и една скромна коперацийка в която апартаметите още преди година-две бяха по 1 и над 1 милон Евро.
                              В момента там вече нищо не се продава, а хората си правят ремонти.

На 30 минути пеш от центъра:

и т. н.
                              Здравей ,приятелю!Тази кооперацийка въобще не е скромна ,а е най доброто което можеш да покажеш според мен във Варна.Забрави да кажеш че е в морската градина на първа линия и че почти единствената такава във Варна.Просто локацията и е супер . За Варна-няма друго такова място .Ако ще я сравняваш с Монако трябва да се види колко би струвало кооперация под двореца на принцеса Грейс до музея по океанология.Така че ако трябва да се сравняват цени трябва да са съпоставими локации в съответното място.Поздрави!
                              Това е може би най-доброто в града. Неприятното е , че на 10 крачки по алеята вече мирише на тоалетна.Но това с времето ще се промени.
                              Аз много харесвам една къщичка на същата алея,но по-близо до Делфинариума. Малка и стара, но цялата потънала в зеленина и цветя.
                              Мои познати я нарекоха Вила Вилекула.
                              Парка вече е малък за града ни, затова. В хубави дни целия град слиза там по липса на градини и паркове другаде във Варна. Хората от кварталите също слизат на разходка там защото направиха техните паркове и детските площадки паркинги. За съжаление, това е отрази зле на морската градина, пластиките които я красиха са изкрадени Бяха от бронз и месинг), а тази навалица опикава навред, защото и тоалетни няма.

Пуснаха и коли в градината и покрай тенис кортовете майките с деца и бебешки колички се надбягват с поредния идиот с кола.

За съжаление вместо да залесят още общински терени и да създадат още паркове (Така ще качат в пъти и цените на това което вече го има), общинарите започнаха сеч къде ли не включително и в морската градина, където ще отсекат 2000 дървета и ще свият още повече зелените площи.
                              А града ни без дърветата (Бе най-зления и чист град навремето) ще стане гето за цървули като тях, защото то свиня от красота разбира ли?!

Впрочем кризата вече се усеща! Сезона започна много слабо бизнеса по алеята е слаб, а хората заобикалят града ни, покрай затварянето на плажовете, проблемите с водопроводите и канализацията, презастрояването ( В квартал Чайка са предвидени за строеж още 80 блока!), мръсотията, трафика и все по липсващата зеленина.

Мисля, че това рано или късно ще удари и пазара на имоти в града ни, строителството и останалия бизнес. За съжаление.

ПС: Къщичката май се сещам коя е

Коментар

• Защо някой трябва да ми казва нещо? Ти откъде минаваш за Златните и на нивото на Шел какво виждаш от Бриз? Хубавата част ли?

Коментар

Working...
                                X