If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-добрият имот-къща в близост до Варна,на самия бряг
Траката е на по-малко от 2 км от табелата на града и на 5 км. от Общината....
Между другото много ми е интересно, жителите на Траката например, на Дружба или тези към Златните какви се водят? Граждани на Варна или не?
Табелата на града е след Почивка (до скоро бе до самата спирка до сегашното Пикадили там) а града се разраства с нови квартали на север до Златни Пясъци че и още.
Да, граждани на Варна, към кметство Приморски, което обхваща териториите на общината на север до Златни Пясъци включително. Що? Какво значение има?
Ето ти и линкче с образователна цел: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=498978
Траката е на по-малко от 2 км от табелата на града и на 5 км. от Общината....
Между другото много ми е интересно, жителите на Траката например, на Дружба или тези към Златните какви се водят? Граждани на Варна или не?
Табелата на града е след Почивка (до скоро бе до самата спирка до сегашното Пикадили там) а града се разраства с нови квартали на север до Златни Пясъци че и още.
Най-добре е в престижните северни райони - Виница, бившите вилни зони Траката, Евсиноград, Св. Константин, Манастирски рид. Живееш като на курорт и в същото време си на 5 мин. с кола от центъра. Чист въздух и няма цигани...
Кое им е престижно на тези райони ?
На Траката , тесни улички без тротоари, на които две коли не могат да се разминат. Ако не дай боже падне сняг, забрави да излезеш оне 3 дни . Той центъра не се чисти пък направо не виждам как някой ще навре машини в тесните сокаци и с 3 метрова ширина улици, над Траката.. А за 5 минути не се стига, защото едно е далече, над 10 километра от центъра и второ има трафик!
Училища разбира се няма. Детски градини също, пощи и тем подобни също няма.. Понякога за дребни или елементарни неща трябва да караш 10-15 км през трафик или непочистени от снега пътища.
Около Дружба се е развил хубав район, но за да стане истински град всичко след траката и пред нея е необходимо още много. В близките 20 години не виждам как ще стане.
Центъра си център, кой каквото ще да ми казва, за къща на село и тем подобни дивотии.
Има разлика, тънка , ма френд, между Траката и "над Траката". А Траката е на по-малко от 2 км от табелата на града и на 5 км. от Общината. Има и поща, която обслужва района (въпреки, че аз лично ползвам куриери обикновено, пък и с тия е-майли не съм стъпвал в поща от години), има и достатъчно магазини, детски градини и бензиностанции по път. Лично аз предпочитам да пазарувам и да водя децата на градина с кола, другото е излишна пот. А и с кола се стига до свестен супер много по-бързо от Траката отколкото примерно от шадраваните. А морската панорама, зелинината, лесното паркиране, тишината, чистия въздух, спокойствието и ниската престъпност (+ допълнителни екстри - примерно частен басейн или сауничка), къде ще намериш в теснотията на центъра? Стига с тия маломерки. Жилище под 150 квадрата няма как да е луксозно...
Живял съм на топ центъра, но вече не искам. Не е място където да порастя децата си. Сега имам къща, която е мой дом другаде, не е на Траката, но е не по-малко хубаво...
Коментар
Negramoten
Някой знае ли в друга държава градовете да се разширяват на вътре а не на вън? Т.е. разрастването на града да е за сметка на зелените площи?
Причината да се случва това е точно евтиното строителство , защото ако им е скъпо да построят една сграда мислиш ли че ще я цвъкнат по най- безобразния начин но те знаят че точно евтиния боклук който ще произведат ще се намери кой да им го купи нищо че няма към него свободно пространство , градини и широки улици.Много скоро ще се разделят обаче с евтиното строителство и такива проекти може и да останат нереализирани.Редно е хората да си направят извода че не са толкова богати да купуват толкова евтини неща които не само че няма да им защитят средствата вложени в тях от инфлация а и ще губят в цифрово изражение стойността си.При такава инвестиция когато тя не отчита в цената си инфлацията е лошо , а ако пък цената и дори падне е жива трагедия.Туристи няма заради общия имидж на България на строителна площадка , туроператорите направо казват на мераклиите да я посетят че ще попаднат на строителна площадка и те се отказват.ВРЕМЕ Е ВСЯКО СТРОИТЕЛСТВО различно от ремонт , довършителни работи и разчистване на строителни площадки да бъде спряно със ЗАКОН от парламента , онези въобще да не дремят там а да си размърдат задниците и да го направят.Спасението е във високите цени и ремонтирането и санирането на всичко което в момента съществува.
Посока златни под Шел е забанено жилищно строителство .Има но е актувано като почивни станции и е малко /не всеки може да го уреди/.Населения Бриз е над магистралата,ама и там е доста добре.
Взехме май да си говорим ей тъй .
Точно за "над магистралата" ти говоря, за кооперациите с пътеки до тях и като гледам нито разстояние помежду им, нито нормален достъп. Ама мерим явно с различни критерии...
Абсолютно прав си .
Кажи ми обаче в района на лятно кино Тракия,Кооп . пазар ,ул. Дрин и т.н. ,където бяха едноетажни къщи ,а сега са 6 етажни как е с достъпа ,въздуха и комфорта .
Как е с паркирането в гръцката махала ?
Така е , Варна няма на къде да расте .Още повече и половината от периметъра е море .
Посока златни под Шел е забанено жилищно строителство .Има но е актувано като почивни станции и е малко /не всеки може да го уреди/.Населения Бриз е над магистралата,ама и там е доста добре.
Точно за "над магистралата" ти говоря, за кооперациите с пътеки до тях и като гледам нито разстояние помежду им, нито нормален достъп. Ама мерим явно с различни критерии...
Бриз е широко понятие...има и хубави кътчета, както и брутални гледки. А във Варна от всеки край е 5 мин. с кола до центъра..
Абе, Косто да не бъркаш нещо Варна с Каспичан ,моля .
Хайде сега...! С кое мое твърдение не си съгласен?
Ясно е с кое не съм съгласен .Ти базикаш ли се.
Кой ти каза ,че Бриз е широко понятие.Моля.
Във Варна за 5 минути не можеш мина от Пикадили 1 до Пикадили 2 ама айде
Иначе бриза не е лошо място. Един приятел живя там в един от хотелите към 1-2 години, мястото е удобно, а заради магистралата се стига за нула време до Винса.
Защо някой трябва да ми казва нещо? Ти откъде минаваш за Златните и на нивото на Шел какво виждаш от Бриз? Хубавата част ли?
А ето и една скромна коперацийка в която апартаметите още преди година-две бяха по 1 и над 1 милон Евро.
В момента там вече нищо не се продава, а хората си правят ремонти.
На 30 минути пеш от центъра:
и т. н.
Здравей ,приятелю!Тази кооперацийка въобще не е скромна ,а е най доброто което можеш да покажеш според мен във Варна.Забрави да кажеш че е в морската градина на първа линия и че почти единствената такава във Варна.Просто локацията и е супер . За Варна-няма друго такова място .Ако ще я сравняваш с Монако трябва да се види колко би струвало кооперация под двореца на принцеса Грейс до музея по океанология.Така че ако трябва да се сравняват цени трябва да са съпоставими локации в съответното място.Поздрави!
Това е може би най-доброто в града. Неприятното е , че на 10 крачки по алеята вече мирише на тоалетна.Но това с времето ще се промени.
Аз много харесвам една къщичка на същата алея,но по-близо до Делфинариума. Малка и стара, но цялата потънала в зеленина и цветя.
Мои познати я нарекоха Вила Вилекула.
Парка вече е малък за града ни, затова. В хубави дни целия град слиза там по липса на градини и паркове другаде във Варна. Хората от кварталите също слизат на разходка там защото направиха техните паркове и детските площадки паркинги. За съжаление, това е отрази зле на морската градина, пластиките които я красиха са изкрадени Бяха от бронз и месинг), а тази навалица опикава навред, защото и тоалетни няма.
Пуснаха и коли в градината и покрай тенис кортовете майките с деца и бебешки колички се надбягват с поредния идиот с кола.
За съжаление вместо да залесят още общински терени и да създадат още паркове (Така ще качат в пъти и цените на това което вече го има), общинарите започнаха сеч къде ли не включително и в морската градина, където ще отсекат 2000 дървета и ще свият още повече зелените площи.
А града ни без дърветата (Бе най-зления и чист град навремето) ще стане гето за цървули като тях, защото то свиня от красота разбира ли?!
Впрочем кризата вече се усеща! Сезона започна много слабо бизнеса по алеята е слаб, а хората заобикалят града ни, покрай затварянето на плажовете, проблемите с водопроводите и канализацията, презастрояването ( В квартал Чайка са предвидени за строеж още 80 блока!), мръсотията, трафика и все по липсващата зеленина.
Мисля, че това рано или късно ще удари и пазара на имоти в града ни, строителството и останалия бизнес. За съжаление.
Коментар