IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите - какво да очакваме?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лорда е толкова успял инвеститор, че вече му се налага и по кофите да се рови.

http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059365169

Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Много си прав, аз посъбрах медец, докато другите се надаха на златото. Докато си пишех във форума на таблета, обикалях по софийските кофи и събирах стари бойлери, изоставени телевизори и всякакви електроуреди и събрах къде 200 кила мед.

Сахибе, по-голям мизерник, от теб, няма в целия форум!

Коментар

• Лорда Банго и Крукса казват истината.Разбирам че ти писва ама това е реалността.И по лошо ще става.Всички прогнози сочат че преди 2017-2018 няма да има добри дни за България.Ако Бойко кара втори мандат това няма да е на 90% сигурно а на 10000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000.
      Няма смисъл да се напиняш.Задава се глад мизерия и увеличена престъпност.А ти си заровил глава в пясъка и си продължаваш с баенето имотите се вдигат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Не мога да разбера, къде виждате покачване на наеми. При мен наемателите пътека направиха да искат, я намаляване на наем, я намаляване на наета площ, я преместване в по-малко помещение. И аз откликвам на всяка тяхна болка. Покачване на наеми Смешници
        Ние семейно също имаме 2 търговски имота, кафене в центъра на София, много добре разработено и магазин в центъра на град от топ 6. Столичния имот е с намален наем с 40% спрямо 2008, а извънстоличния с 58%. На столичния, наемател ползвал го над 10г. напусна преди 2 месеца, като искаше ново понижение с 40% от текущия наем или общо 60% от 2008г. Дадохме го на един ентусиаст, поискал 1г договор и неясно докога ще плаща договореното. В провинциалния имот, допълнително от намаления наем правим и сезонни отстъпки от 30% за мъртвите зимни и летни месеци и въпреки това нещата са на кантар, дали ще оцелее изобщо бизнеса на наемателя. Нови потенциални кандидати изобщо не се появяват, дори и на намалените нива.
        Това е реалността. При офис площите е същото, че и по-зле. Всичко друго са мечти. И аз се надявам ама за сега спада продължава, може би е близо до дъното си, но пък за растеж изобщо е рано да се мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от ale1 Разгледай мнение
          а фактите са:

квартирата не е като носна кърпа-използваш/сменяш/вадиш друга........

има безкрайно много неудобства при Търсенето,още повече при смяната на квартира

просто навеждаш главата и Плащаш на Лордиефско/експлоататорската гилдия

за това говорех .........че идват лоши години за арендо/убанизиращите се
          Това са приказки от 1001 нощ. Живял съм над 10 години под наем и споделям опит от първа ръка. Ако си коректен, плащаш си наема и сметките, не трошиш и нямаш разправии със съседите, наемодателят те гледа като писано яйце. Повечето са се парили от наематели, дето изчезват без да платят сметките, потрошават цялата квартира или правят купони през ден и като им се падне свестен, си го къткат и гледат да не го загубят, че иначе майка плаче. Хазяите предпочитат да получават по-нисък, но сигурен наем и безпроблемен квартирант, отколкото да взимат висок наем, но да си вкарат таралеж в гащите. А пренасянето от обзаведена квартира в друга обзаведена квартира става за точно един уикенд.
          Разбира се има и хазяи, които те гледат като ходещо портмоне. Затова трябва добре да ги преценяваш и като видиш алчния блясък в свинските им очички, се отказваш, Квартири на пазара - бол.
          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• отделете яретата

Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
            Леле колко гладни имало .... и толкоз теми направиха ... верно е че нямате работа..
            Защо не си направите една тема: "Аз гладния брокер..." дето да си споделяте общите проблеми.
            И малко сте объркали аудиторията.Предполага се, че в инвестор е място за инвеститори, а не за социално слаби.
            Да бе да, имотите ще поскъпват и наемите ще поскъпват и всичко свързано с имоти ще поскъпне, ама друг път
            Чакайте до тогава, скоро е. Или както пише на магазина "ще се върна след 5 минути" така и поскъпването ще е след 5 мин
            Виж сега, първо тази тема е от години. Знам, че на гладните не ви харесва да има повишаване на наемите , ама то е неизбежно защото яретата трябва да бъдат отделени от майката за да остане козата спокойна и те да си намерят пътя:

http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=1760112

Коментар

• Леле колко гладни имало .... и толкоз теми направиха ... верно е че нямате работа..
              Защо не си направите една тема: "Аз гладния брокер..." дето да си споделяте общите проблеми.
              И малко сте объркали аудиторията.Предполага се, че в инвестор е място за инвеститори, а не за социално слаби.
              Да бе да, имотите ще поскъпват и наемите ще поскъпват и всичко свързано с имоти ще поскъпне, ама друг път
              Чакайте до тогава, скоро е. Или както пише на магазина "ще се върна след 5 минути" така и поскъпването ще е след 5 мин

Коментар

• älteren Bruder Peter

Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                И ква стана тя сега.У най великио град не ручате ли фафли?И как така не се арчат?Селянджърите спре ли да идват по вода въздух под земята и по суша?То и у южна София е същото и у Западна и у Източна.И да вземете да си измиете подлеза на НДК и да спрете да пикаете там ей щото ще се оплача на Бойко или на Дондукова
                Въпрос на сегментация. Новите офис и складови площи в пасивни сгради, са доста по-привлекателни от старите енергоемки халета в "севера" които се поизпразниха.
                А, че прииждат бежанци и се озовават в София не е никак учудващо. Не само селяни, ами и граждани на близкият изток. Вчера лично се срещнах с дама от Дамаск. Беше пропътувала хиляди км. в лишения за да се добере до Софето, което е на относително равни отстояния от Атина, Истанбул и Будапеща.
                Ето ви един хубав анализ защо ще има недостиг на офис площи и лек ръст в наемните цени:
                http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=1939741

Защо искам аз за увеличение на наемните цени? Защото знам, че такова се задава, ама НАИВНИК бяга от колектива и се изживява като филантроп. Вдигни и ти бе Наивник! Няма да те моля всеки ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                  И на мен преди години един приятел ми предлагаше едно огромно хале на бул. Илиянци, да го вземем, а после да го разграфим на малки по 30-40м2 помещения и да ги отдаваме на фирми. Добре , че не го послушах тогава, че като гледам сега състоянието на цяла Северна София, тия разграфените кимита /както ти ги наричаш производствени и складови помещения/ тип борса на едро за "фафли боровец" *ич не се *арчат. Едно обаче не спира да се търси - ЖИЛИЩА за обитаване.
                  Ако следиш редовно обявите за НИ, може да видиш стотици и дори хиляди партерни нива отредени за гаражи , магазини и офиси, преправени на жилища. Обратното никога не се случва. Тъй, че "сори гринго", както се пееше в една фолкпесничка
                  И ква стана тя сега.У най великио град не ручате ли фафли?И как така не се арчат?Селянджърите спре ли да идват по вода въздух под земята и по суша?То и у южна София е същото и у Западна и у Източна.И да вземете да си измиете подлеза на НДК и да спрете да пикаете там ей щото ще се оплача на Бойко или на Дондукова

Коментар

Ако следиш редовно обявите за НИ, може да видиш стотици и дори хиляди партерни нива отредени за гаражи , магазини и офиси, преправени на жилища. Обратното никога не се случва.
                    Е то пък остава хапартамент на гараж да направиш
                    Успех с покачването!!!!. Аз предпочитам да взема 2000 евра вместо 2500, вместо да не взема 2500 в продължение на 3-5 месеца, когато наемателят си тръгне.

Коментар

• прочети си още веднъж ПОДПИСА !

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                      Личен опит:
                      В средата на декември освободихме квартирата, в която живеехме под наем през последните 3 години и малко. Бяхме обявили, че се изнасяме 2 месеца по-рано, за да могат хазяите да реагират. Квартирата е тристаен, напълно обзаведен в един от така популярните южни квартали. Плащахме 300 Евро наем от нанасянето и никога не са ни го вдигали. Щом обявихме кога напускаме, хазяите веднага пуснаха апартамента на обява, пак за 300 Евро, и за двата месеца и половина, които бяхме там, дойде ЕДИН човек да го гледа. До днес, 4 месеца по-късно, апартаментът още си е на обява.
                      Та толкова за покачването на наемите.
                      очевидно подценяваш силата на колективната Глупост
                      ----
                      Понеже няма да го разбереш-ще опростя:

Спекуланитте периодично активират колективната Глупост - според Нуждата и Посоката

когато трябва корекция Надолу - произвеждат страх
                      когато трябва корекция Нагоре - произвеждат ентусиазъм
                      ----------

скоро тези 300 Евро/месец ще са Много добра цена

мога да се обзаложа-че си с рационална професия - т.е. работиш с Числа
                      на Пазарите има друг катализатор и той не е в Числата !

Коментар

• военна рампа

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Става въпрос за производствени и складови бази. Та Лорде, ако има покачване на наемите, повЕрвай ми, първо аз ще го видя. Ядва след това ще огрее и кимизарниците ти
                        А що се касае за хазарта - не знам за какво говориш. Даже ТоТо не играя В игрална зала ще вляза във Вегас или Монако. За кеф. Даже в Бинго зала не съм влизал. Какво наричаш хазарт???
                        И на мен преди години един приятел ми предлагаше едно огромно хале на бул. Илиянци, да го вземем, а после да го разграфим на малки по 30-40м2 помещения и да ги отдаваме на фирми. Добре , че не го послушах тогава, че като гледам сега състоянието на цяла Северна София, тия разграфените кимита /както ти ги наричаш производствени и складови помещения/ тип борса на едро за "фафли боровец" *ич не се *арчат. Едно обаче не спира да се търси - ЖИЛИЩА за обитаване.
                        Ако следиш редовно обявите за НИ, може да видиш стотици и дори хиляди партерни нива отредени за гаражи , магазини и офиси, преправени на жилища. Обратното никога не се случва. Тъй, че "сори гринго", както се пееше в една фолкпесничка

Коментар

• ако имаш предвид имоти за бизнес .........

Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                          Писал съм за пазара на наеми на всякакви НИ, а не за разни дребни битовизми, смяна на квартири и т.нт.
                          тогава става още по-кофти !

ако някога си изкарвал самостоятелно пари - сигурно знаеш силата на Рекламата а и на Внушението !

ако си сменяш офиса често :

1- Губиш Рекламата , Клиентите те забравят ,
                          щом не те намират Винаги на Същото място

2- Губиш Рейтинг - Клиенитте си мислят
                          "щом този си сменя офиса/магазина/склада" Често -

не може да му се вярва ...........и се сещаш за продължението

Коментар

• Ти произвеждал ли си нещо....освен мечти??

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Става въпрос за производствени и складови бази. Та Лорде, ако има покачване на наемите, повЕрвай ми, първо аз ще го видя. Ядва след това ще огрее и кимизарниците ти
                            А що се касае за хазарта - не знам за какво говориш. Даже ТоТо не играя В игрална зала ще вляза във Вегас или Монако. За кеф. Даже в Бинго зала не съм влизал. Какво наричаш хазарт???
                            знаеш ли как се сменя Производствено помещение...........Бизнес Капут

просто Лордиевич "точи чекията" , Реже ..........и експроприира

Коментар

• Личен опит:
                              В средата на декември освободихме квартирата, в която живеехме под наем през последните 3 години и малко. Бяхме обявили, че се изнасяме 2 месеца по-рано, за да могат хазяите да реагират. Квартирата е тристаен, напълно обзаведен в един от така популярните южни квартали. Плащахме 300 Евро наем от нанасянето и никога не са ни го вдигали. Щом обявихме кога напускаме, хазяите веднага пуснаха апартамента на обява, пак за 300 Евро, и за двата месеца и половина, които бяхме там, дойде ЕДИН човек да го гледа. До днес, 4 месеца по-късно, апартаментът още си е на обява.
                              Та толкова за покачването на наемите.
                              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Значи, че хич не са ти привлекателни площите. Абе да не са "кимита"? При мене няма надолу и назад, също и смаляване, само увеличаване.
                                То даже само с инфлацията ако не ги качваш, е...м ти инвестицията. Нищо чудно, че отчаяно си го ударил на хазарт.

Коментар

Working...
                                X