IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет за покупка на магазин

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 600/700E e mnogo optimistichna naemna cena po - skoro razchitai na okolo 350E tam v prekite osven za ofis ili uslugi za drugo nestava a naematelq vse pak trqbva da izkarva dostatachno za da moje da si plashta redovno i da ostane dalgo.
    www.targ.bg

Коментар

• Непременно да се уточни какъв реален наем може да се взима и то за много време напред.Да му искаш 600-700 е едно,някой да ти ги дава 10 години е друго.Опитай да се поставиш на мястото на един реален търговец - вид стока,за която мястото е подходящо,наличие на подходящи клиенти и много други фактори.Трудно е.Някой за да ти ги дава,трябва да има поне 1400 месечно печалба,според мен.Смятай при съответните браншове какъв трябва да му е оборота.
      Хранителни стоки,бутикови стоки,серийна конфекция,индивидуална пералня,козметичен център и солариум??????????

Коментар

• по-конкретно - до пазара "Д.Петков"

П.П.: Благодаря за отговорите досега
        Бирата е доказателството, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.

Коментар

• Re: Моля за съвет за покупка на магазин

Първоначално изпратено от millenium404
          Имам следната идея. Искам да закупя един магазин в София, който ми го продават на цена 1300 евро/м2. В широкия център на града е. Не е с лице на централен булевард, но е в пресечка, в непосредствена близост до такъв. За съответния район виждам, че наемите варират силно - от 10 евро/м2 до 30 евро/м2.
          Мисля да го купя с кредит и да го изплатя за 10 години, при положение, че месечната ми вноска ще е от порядъка на 600 евро. Въпросът ми е дали ви се струва реално това да стане... да му искам наем 600 - 700 евро и след 10 годинки да си се е изплатил сам? Някой правил ли е успешно такава схема?

П.П.: Магазинът е около 40 м2
          Напълно реално е при магазините P/E 10 е даже високо,но всичко зависи от мястото.

Коментар

• Широк център е много широко понятие.
            Дай малко по-конкретно местоположение.

Идеята не е лоша, ако не виждаш друга по-печеливша.

В малките улички наемите трудно ще растат нагоре в средносрочен план, предлагането е голямо, молове и квартални търговски центрове се строят под път и над път.
            Затова собствениците на такива малки магазинчета, встрани от булевардите искат да се отвървят от тез имоти, а не да ги отдават под наем.
            Доходността от 10% ми се струва малка, но... от друга страна е добра, ако я сравним с тази при апартаментите, купени за инвестиция/рентиерство.

И все пак - имотът си е актив, можеш да го ипотекираш и да изтеглиш кредит, да финансираш нещо друго.

Коментар

• Моля за съвет за покупка на магазин

Имам следната идея. Искам да закупя един магазин в София, който ми го продават на цена 1300 евро/м2. В широкия център на града е. Не е с лице на централен булевард, но е в пресечка, в непосредствена близост до такъв. За съответния район виждам, че наемите варират силно - от 10 евро/м2 до 30 евро/м2.
              Мисля да го купя с кредит и да го изплатя за 10 години, при положение, че месечната ми вноска ще е от порядъка на 600 евро. Въпросът ми е дали ви се струва реално това да стане... да му искам наем 600 - 700 евро и след 10 годинки да си се е изплатил сам? Някой правил ли е успешно такава схема?

П.П.: Магазинът е около 40 м2
              Бирата е доказателството, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
            Working...
            X