600/700E e mnogo optimistichna naemna cena po - skoro razchitai na okolo 350E tam v prekite osven za ofis ili uslugi za drugo nestava a naematelq vse pak trqbva da izkarva dostatachno za da moje da si plashta redovno i da ostane dalgo.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет за покупка на магазин
Collapse
X
-
Непременно да се уточни какъв реален наем може да се взима и то за много време напред.Да му искаш 600-700 е едно,някой да ти ги дава 10 години е друго.Опитай да се поставиш на мястото на един реален търговец - вид стока,за която мястото е подходящо,наличие на подходящи клиенти и много други фактори.Трудно е.Някой за да ти ги дава,трябва да има поне 1400 месечно печалба,според мен.Смятай при съответните браншове какъв трябва да му е оборота.
Хранителни стоки,бутикови стоки,серийна конфекция,индивидуална пералня,козметичен център и солариум??????????
Коментар
-
Re: Моля за съвет за покупка на магазин
Първоначално изпратено от millenium404Имам следната идея. Искам да закупя един магазин в София, който ми го продават на цена 1300 евро/м2. В широкия център на града е. Не е с лице на централен булевард, но е в пресечка, в непосредствена близост до такъв. За съответния район виждам, че наемите варират силно - от 10 евро/м2 до 30 евро/м2.
Мисля да го купя с кредит и да го изплатя за 10 години, при положение, че месечната ми вноска ще е от порядъка на 600 евро. Въпросът ми е дали ви се струва реално това да стане... да му искам наем 600 - 700 евро и след 10 годинки да си се е изплатил сам? Някой правил ли е успешно такава схема?
П.П.: Магазинът е около 40 м2
Коментар
-
Широк център е много широко понятие.
Дай малко по-конкретно местоположение.
Идеята не е лоша, ако не виждаш друга по-печеливша.
В малките улички наемите трудно ще растат нагоре в средносрочен план, предлагането е голямо, молове и квартални търговски центрове се строят под път и над път.
Затова собствениците на такива малки магазинчета, встрани от булевардите искат да се отвървят от тез имоти, а не да ги отдават под наем.
Доходността от 10% ми се струва малка, но... от друга страна е добра, ако я сравним с тази при апартаментите, купени за инвестиция/рентиерство.
И все пак - имотът си е актив, можеш да го ипотекираш и да изтеглиш кредит, да финансираш нещо друго.
Коментар
-
Моля за съвет за покупка на магазин
Имам следната идея. Искам да закупя един магазин в София, който ми го продават на цена 1300 евро/м2. В широкия център на града е. Не е с лице на централен булевард, но е в пресечка, в непосредствена близост до такъв. За съответния район виждам, че наемите варират силно - от 10 евро/м2 до 30 евро/м2.
Мисля да го купя с кредит и да го изплатя за 10 години, при положение, че месечната ми вноска ще е от порядъка на 600 евро. Въпросът ми е дали ви се струва реално това да стане... да му искам наем 600 - 700 евро и след 10 годинки да си се е изплатил сам? Някой правил ли е успешно такава схема?
П.П.: Магазинът е около 40 м2Бирата е доказателството, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар