IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Следене на кореспонденцията в Интернет - сладка работа!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Николай Камов внесе парламентарно питане към министъра на вътрешните работи Румен Петков

12 февруари 2008 | 11:11 | Агенция "Фокус"

София. Лидерът на ПД “Социалдемократи” Николай Камов внесе парламентарно питане към министъра на вътрешните работи Румен Петков относно Наредба № 40 на МВР от 7 януари 2008 г. за категориите данни и реда, по който се съхраняват и предоставят от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, за нуждите на националната сигурност и за разкриване на престъпления. Toва съобщиха от пресцентъра на ПД “Социалдемократи”.
    В питането се поставя въпроса кое наложи разширяването приложното поле на директива 2006/24/ЕО на Европейския парламент и на Съвета на Европа от 15 март 2006 г. в българското законодателство до всички престъпления, а не само до тежките и какви действия ще предприеме министър Петков, за да отстрани противоречието между Наредба № 40 на МВР от 7 януари 2008 г. и Директива 2006/24/ЕО.
    Наредбата засяга главно проследяването на личната кореспонденция в интернет и телефонните обаждания и съобщения на гражданите с цел опазване на сигурността на страната. Тя е в изпълнение на Директива 2006/24/ЕО на Европейския парламент и на Съвета на Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
      Първоначално изпратено от RSG
      И в момента някои фирми подслушват ICQ'то примерно.
      Но има неща които не могат да се подслушват - всичко което ползва SSL.
      Математически е невъзможно.
      koe polzva SSL?
      Сигурна рецепта:
      Слагата си Linux Същото като Windows само че free.
      Слагате си licq.
      С другите потребители на licq говорите като цъкнете на катинарчето.

Коментар

• Първоначално изпратено от mmmfaka
        http://www.postimage.org/image.php?v=Pq13mMYJ

Коментар

• http://www.postimage.org/image.php?v=Pq13mMYJ

Коментар

• пак казвам използвайте PGP!

Коментар

• neshto podobno imah predvid kato kazah offshore hosting.
              Imam sait v chizhbina, imam email hosting, korespondentziata mi se seifa na hostinga. vrazkata mi do hostinga e kriptirana. az lichno izpolzvam linux v kashti ot dosta vreme, no mislya che pri windowsa ima dosta pove4e propuski v sigurnostta.

p.p. a tova che LOSHITE, shte vidyat che imam email sesii kam ip ot hongkong , izobshto ne me pritesnyava. kakto 4oveka vi kaza, matematicheski shte otneme "dosta" vreme dokato informatziata se decriptira, i nakraya za razberat che sam si urezhdal sreshta za igra na chess v yahoo, shte e dosta neopravdano...
              DnsMiniMind™

Коментар

• А как стоят нещата с Outlock-a? Един познат ми обясняваше, че там е сигурно поради факта че кореспонденцията се сейва на твоя комп.

Коментар

• Забравих да ти кажа най лесно е от Hotmail Там изобщо нямат SSL

Коментар

• Първоначално изпратено от DnsHouse
                    много скоро четох публична тема в български саит, за това как се краде сесия от yahoo и gmail.

p.p. Но колкото и да се защитите, същата кореспонденция може да бъде открадната и от отсрещния човек(ако е българин).
                    Ако не си в SSL сесия не е много трудно (въпреки че при Google е малко по сложно защото има две нива на логване )

Естествено че за да е сигурна една комуникация трябва и другата страна да е зщитена ( затова казах че хубаво да е с Gmail account)
                    Естествено че винаги отсрещната страна може да изпее работата
                    Ама не е това въпроса , въпросът е че ако върви така може би тези идйоти ще ни принудят да подаваме молба за разрешение да комуникираме с някой по нета и да чакаме за одобрение текста (може да бъде стандартизиран )

Коментар

• много скоро четох публична тема в български саит, за това как се краде сесия от yahoo и gmail.

p.p. Но колкото и да се защитите, същата кореспонденция може да бъде открадната и от отсрещния човек(ако е българин).
                      DnsMiniMind™

Коментар

• Не си много прав 10% може би знаят как да го направят (теоретично), ама това не е достатъчно

Ако изпълниш по долу описаните от мен правила на поведение ще им е доста трудно и ще им остане единственият шанс да ми се вклюяат в уайарлеса ( да ми хакнат WAPа) и да ме сайд-хайджекнат което ще им е доста трудно ако си въвеждам паролата всеки път през https .

Другия начин е да ти пуснат троянец или некоя такава гадост ( ако нямаш читава защита проблема си е твой)

Така че естествено че ако е голям зор ще се намери начин да те хакнат , ама мисля че е по лесно да те набият и ти ще им кажеш сам паролата

Коментар

• Хора стегнете се малко. Какъв gmail ви гони???

Хора стегнете се малко. Какъв gmail ви гони???
                          Минимум 10 % от българските "хакери" , ще ви оставят без gmail.
                          Аз лично не съм виждал сигурен webmail, но и не съм се интересувал.
                          Възможно е да има.

Някакъв % сигурност, можете да търсите чрез mail клиентите, и известно криптиране!

Има варианти с offshore hosting, за по малко от 2$ на месец.
                          Помислете си и за операционната ви система. И кои е най-големият шпионин в света.
                          DnsMiniMind™

Коментар

• Това горе-долу "светна" Стария Благодаря деца

Коментар

• Статията е вярна ОБАЧЕ

Ако сте мързеливи и не ви се въвежда парола всеки път проблемът си е ваш а не на SSL технологията
                              Ако сте глупави и си влизате в акаунта от всякакви подозрителни Hot Spot места - SSL отново не виновна

Моят съвет е да имате два акаунта в Gmail
                              Единият да ви е за важни неща и него да ползвате само през https , само през позната мрежа , само през познат компютър , само през добър анти-вирус и firewall , да въвеждате всеки път ръчно паролата,и най хубаво , ако всичките ви контакти ползват също Gmail (тогава да видя какво ще прочетат ТЪПАЦИТЕ)
                              Другия да ви е за улеснено ползване ( демек в него всякакви боклуци и да го чете който иска )

Коментар

• абе и gmail не е безопасен за съжаление.
                                http://blogs.zdnet.com/security/?p=842

POP3 mail+PGP това единственото разумно решение.

Коментар

Working...
                                X