IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Уви, не е измислица. Говорил съм с лекари от онкологията. Викаш, една и съща бройка се разболява всяка година. Ама не отчиташ че от 8,5 милиона вече сме под 7... Ех, жей жей... Три думи да кажеш и вече си се издънил... Доказваш точно това което искаш да опровергаеш.
    Ако бе поне леко по-интелигентен, щеше да се досетиш, че тези които заминават в чужбина са предимно млади хора между 20 и 30 години, максимум, докато по-възрастното население остава тук Ракът засяга и младите, да но не в такава степен както тези над 30.
    И още - има наистина увеличение от Чернобил насам, но на разболелите се от рак деца и млади хора. Нормално е да мине време, а за заразения прах от тези 9000 квадратни километра да е нужно време да се разнася.
    Непосредствено след аварията заразата е силна, но на сравнително малка площ, с годините обаче тя се разнася от ветровете, а заразената почва в Украйна още десетилетия ще трови целия свят и най-вече страните наоколо в Европа. Така, че ефекта Чернобил въпреки намаляващата радиация там, за тези 20 години, ще заразява все по-големи площи от околните държави.
    Например - Разразилите се през последните години горски пожари в Украйна разнасят радиацията, останала от аварията в чернобилската АЕЦ. В 2010 пожари имаше и в торфени находища съвсем близо и южно от претърпялата авария АЕЦ в Чернобил.
    Всички тези радиоактивни пушилки се разнасят не само из Русия, Беларус и Украйна, а и тук. Така, че ако сложим 10 години за да се развие рак, то значи в 2020 ще имаме заболели от пожар край Чернобил в 2010 година, а колко бебета ще се родят с малформации никой не може да каже.
    Last edited by Jay Gould; 28.03.2011, 19:39.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      И от къде измисли, че сега има повече случаи на рак отколкото в периода 1995-2000
      Уви, не е измислица. Говорил съм с лекари от онкологията.

Викаш, една и съща бройка се разболява всяка година. Ама не отчиташ че от 8,5 милиона вече сме под 7... Ех, жей жей... Три думи да кажеш и вече си се издънил... Доказваш точно това което искаш да опровергаеш.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Аз искам вода, ток и благата на цивилизацията. ...
        И аз ги искам, за това няма да е зле Румен Овчаров и шефът на ДЕКВР да влязат в затвора, а нашите световно известни ядрени специалисти от Агенция по ядрено регулиране, вместо да драскат по цял ден във фрума и да се чудят как да си избиват загубите на БФБ да се командироват Фокушима, да набират опит там и да ни информират от място, вместо да копират статии от медиите и уикпедия които да ни представят като реална информация.
        Не смятам за нормално японски журналисти да стоят край реакторите и да снимат, а нашите експерти да правят оценки и да изказват мнения от София без дори да са помирисали реактор
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• В каменната ера, при неандерталците ракът не е убивал почти никого. Защото са умирали от елементарни (сега) инфекции. Например инфектиран зъб, а след това и челюст. От обикновени счупване на пръст или ръка. От най обикновена замърсена раничка. Ама обикновени сега. А тогава е водело до инфекции, гангрена и смърт. И са умирали средно на 30-35 години.
          Хората са умирали са до края на 19 век от апандисит. То и сега се случва. Ама преди разцвета на хирургията е било почти сигурно, ако те сполети апандесит.
          Та ВСЕКИ напредък се плаща. Сега се плаща с това, че хората живеят средно 75 години и умират мъчително от рак. Тези които ги покоси инфаркт или инсулт имат нещастието да умрат по-рано.
          Та аз съм съгласен да умра на 75 от рак, вместо да умра на 50 от това, че съм получил инфаркт, а болницата не може да ми приложи адекватно лечение щото няма ток.
          Хайде "зелените" неандерталци да отиват в пещерите.
          Аз искам вода, ток и благата на цивилизацията. Та ако ще веднъж на 25 години някой реактор, някъде по света да аварира. Докато се случи и на нашият ...
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

ПС: Инкасаторът” Румен Овчаров похарчил най- малко 500 хил. , за да изучи сина си Слав в Оксфорд и му купи апартамент в Лондон. Това не става със заплата на депутат
            Jay Gould;нима не знаеш ,че Р.Овч е спестил от закуски за да изучи синчето си в Оксфорд??Ех тия закуски как и аз не мога да спестя ,че мойто чедо да го пратя в такова школо.Освен че е изучил и купил апартамент на сина си в Англия не знам дали знаеш но Овча е станал горд собственик на имот в столицата на Австрия – Виена.
            http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
            Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• ПС: Инкасаторът” Румен Овчаров похарчил най- малко 500 хил. , за да изучи сина си Слав в Оксфорд и му купи апартамент в Лондон. Това не става със заплата на депутат

Коментар

Сладка клео, кога беше аварията в Чернобил, мойто момиче? Прибави към годината още 10 години. Направи ли го?... А сега ми отговори на въпроса, защо сега /2011 г./ имаме много повече случаи на рак отколкото през периода 1995 - 2000 г, когато според теб трябва да е пика?
                И от къде измисли, че сега има повече случаи на рак отколкото в периода 1995-2000
                Иначе дори да има увеличени, то това е нормално със застаряване на нацията ни, но следно годишно у нас от рак заболяват над 30 000 човека и така е от около 20 години

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                  пак повтарям ,че едно действие което се извършва проформа,не мога да го нарека истинско-колко средства са нужни за извеждане от експлоатация на АЕЦ-а-аз знам за над 5млрд лв/ако греша опровергай ме/-колко средства има в ИЕЯС и колко години трябва да работят блоковете ,за да се наберат нужните средства.
                  Сега мисля ,че % е 7,5,а колко реално трябва да стане,за да се натрупат 5-те милиарда,ако централата работи до 2030г.-и това дали ще оскъпи тока.
                  А за ЗАСТРАХОВКАТА -не мога да намеря никакви данни-но ако е според конвенцията и е мин.праг-какво да говорим.
                  Че натрупаното във фондовете не стига е вярно. Причината е, че такива фондове нямаше преди 1990 г. После бяха създадени под натиск отвън. Но аз те репликирах, защото ти твърдеше, че АЕЦ не си плаща вноските. А това не е вярно.

А застраховката не е на минимума по конвенцията защото е установен по-висок минимум със Закона за безопасно използване на ядрената енергия - 96 млн лева за една инсталация. Разгледай Глава десета от закона, там са записани нещата.

Пусни "ядрен пул" в гугъл и ще научиш повече за застраховката.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                    Защо мислиш, че ракът се проявява веднага? Трябват му 10-тина години за да се развие. Така че е нормално след Чернобил постепенно да нарастват.
                    Сладка клео, кога беше аварията в Чернобил, мойто момиче? Прибави към годината още 10 години. Направи ли го?... А сега ми отговори на въпроса, защо сега /2011 г./ имаме много повече случаи на рак отколкото през периода 1995 - 2000 г, когато според теб трябва да е пика?
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Прочети я и непосредствено преди Чернобил. Ще видиш че няма разлика... В момента /В МОМЕНТА/ раковите заболявания са много повече отколкото преди 20 години!!! Така че не драскай глупости. Винаги подкрепяй мнението си с данни и факти...

Иначе, тук е пълно с хора вземащи желянията си за реалност, но без да подкрепят менията си факти си остават обикновени глупаци, колкото и да драскат в този форум!
                      Защо мислиш, че ракът се проявява веднага? Трябват му 10-тина години за да се развие. Така че е нормално след Чернобил постепенно да нарастват.
                      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Нормативната база ще намериш ТУК и ще разбереш за съществуването на два фонда - ИЕЯС и РАО, както и че вноските в тях са задължителни.

Отвори финансовите отчети на АЕЦ "Козлодуй" и ще видиш те колко пари са внасяли. Например за 2009 г са 97 млн лева във фонд ИЕЯС и 22 млн лева във фонд РАО.
                        Редът за набиране и разходване на средствата по фондовете е определен с наредба на МС. Търси си я на сайта на Трайчо - много е объркан и мен лично ме изнервя.

Не знам какво имаш предвид под "застраховката на АЕЦ". Ако имаш предвид ГО за ядрена щета - има такава застраховка и тя е напълно в съотвествие с Виенската конвенция за гражданска отговорност за ядрена вреда. Застрахователят е т.нар. Български ядрен пул - консорциум от много застрахователи. Във финансовия отчет на АЕЦ можеш да видиш каква премия се плаща.
                        пак повтарям ,че едно действие което се извършва проформа,не мога да го нарека истинско-колко средства са нужни за извеждане от експлоатация на АЕЦ-а-аз знам за над 5млрд лв/ако греша опровергай ме/-колко средства има в ИЕЯС и колко години трябва да работят блоковете ,за да се наберат нужните средства.
                        Сега мисля ,че % е 7,5,а колко реално трябва да стане,за да се натрупат 5-те милиарда,ако централата работи до 2030г.-и това дали ще оскъпи тока.
                        А за ЗАСТРАХОВКАТА -не мога да намеря никакви данни-но ако е според конвенцията и е мин.праг-какво да говорим.
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

21-години след аварията в атомната централа в Чернобил Украйна, Беларус и Русия оценяват общия брой на пострадалите на близо пет милиона души.
                          Над 300 000 души от 5000 населени места в трите страни са били преселени при най-голямата евакуационна операция в Европа след Втората световна война, посочва ДПА. 9000 квадратни километра от територията на трите страни са безлюдни заради високата остатъчна радиация.
                          Над 600 000 запасняци, военни, и граждани са работили по затварянето на реактора и овладяването на всички рискови проблеми (втори взрив, заразяването на река Припят, намаляване на радиоактивния прах и затварянето му в 30 киломеровата зона, ограничаването на риска радиация да бъде разпростанена от животни, изграждането на обходна стена, изграждането на саркофага и т.н.) в рисковата зона през първите 6 месеца. От тях около 25 000 са починали под 40 година възраст а 200 000 са обявени за инвалиди. Неопределено количество хора са заразени поради опита на правителствата в различни държави (това включва и България и Франция) да отрекат инцидента, или това че радио активен прах има в атмосферата им. Кръвните ракови заболявания в Европа са повишили честотата си 60 пъти в последните 20 години, спрямо статистиките правени през 70-те. Същият тип "чернобилски" рак се наблюдава из цяла Европа, включително "незасегната" Франция. По данни на изследвали проблема, само в Беларус има 300000 родени след аварията деца, които страдат от проблеми причинени от нея.
                          Само на базата на тази статистика можем да си направим извода, че между 0.05% и 0.1% от населението на земята е пряко засегнато, и около 1% е косвено засегнато от аварията.

Вече разделените държави Русия, Украйна и Беларус понасят значителни разходи за обеззаразяване и здравеопазване, вследствие на чернобилската авария.
                          Last edited by Jay Gould; 28.03.2011, 16:34.

Коментар

• 21-години след аварията в атомната централа в Чернобил Украйна, Беларус и Русия оценяват общия брой на пострадалите на близо пет милиона души.
                            Над 300 000 души от 5000 населени места в трите страни са били преселени при най-голямата евакуационна операция в Европа след Втората световна война, посочва ДПА. 9000 квадратни километра от територията на трите страни са безлюдни заради високата остатъчна радиация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                              Прочети статистиките за раковите заболявания в БГ веднага след Чернобил.
                              Прочети я и непосредствено преди Чернобил. Ще видиш че няма разлика... В момента /В МОМЕНТА/ раковите заболявания са много повече отколкото преди 20 години!!! Така че не драскай глупости. Винаги подкрепяй мнението си с данни и факти...

Иначе, тук е пълно с хора вземащи желянията си за реалност, но без да подкрепят менията си факти си остават обикновени глупаци, колкото и да драскат в този форум!

Коментар

• Интересно как са изчислили броя на жертвите на Чернобил. Бащата на един близък тогава се получи левкемия (живее до Банско) и не след дълго почина.
                                Прочети статистиките за раковите заболявания в БГ веднага след Чернобил.
                                Съчувствам ти за ЕПК-то, но аз живея в Лозенец на нормален етаж.
                                Като цяло предпочитам непознати да спазват някаква дистанция, когато ми говорят, въпрос на статус и възпитание.
                                Като получиш лъчева болест, ти самият ще си инвалид.
                                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Working...
                                X