IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    О - не ме занимавай с банки..това са най-големите подлоги където и да се обърнеш. Ще напишат за каквото им платиш..АЕЦ-а е бъдещето, но не на всяка цена.
    Е да де, ама в случая ГерПаджийте плащат и пак не пишат, какво тях ги устройва

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Ако те интересува ивестиционната гледна точка, би трябвало да те интересува доклада на консултанта HSBC. Той точно за това е поръчан и изготвен.

Апропо, в предишния пост пропуснах да спомена многомилионните инвестиции на Цветелина Бориславова в "зелена" енергия.
      Има ли някой толкова наивен, че да не мисли, че част от управляваните от нея средства са всъщност на Бойко.
      Там където има евтин ток от АЕЦ няма място за супер скъпата "зелена" енергия.
      О - не ме занимавай с банки..Ще напишат за каквото им платиш..АЕЦ-а е бъдещето, но не на всяка цена.
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
        .. Няма такъв кредитор по света
        Има. Руснаците са готови и на 100% да го финансират стига БГ държавицата да им даде гаранции че няма да го национализира. На всички е ясно, че този проект просто няма как да бъде губещ. На всички други кандидати инвеститори хамериканците им скръцнаха със зъби и онези си подвиха опашките. Останаха само руснаците като единствената независима държава в Европа. И тогава се запя по купените медии една смешна песничка с рефрен за българската енергийна независиомст от Русия...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Както казах, не виждам нищо лошо в това че заемният капитал може да стигне 100%. Това не ти е апартамент нито хотел. Това е структуропределящ проект който призвежда принаден продукт с изключително висока рентабилност и определя основата за конкурентоспособност на твоята икономика за десетилетия напред! Мога да си представя икономика без нефт дори, но не мога да си представя икономика без електричество!

Що се отнася до държавната собственост, то на мен поне не ми е известно някъде в Европа да има частна АЕЦ.
          Ами и аз не мога но пък ум не ми побира как ще тегли някой 100% заем да си построи нещо пък било то и АЕЦ. Още по-малко пък държавата като знам що за безхаберие и разточителство ще е там .. ако беше толкова велико и живото спасяващо май всяка нация щеше да има поне по един..не мислиш ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
            защото още не е получен.
            Поне чети Инвестора:
            Лъжете гербери! ЛЪЖЕТЕ!
            Нали голобрадото министърче преди седмица каза, че се чака ОКОНЧАТЕЛНИЯ доклад до две седмици, а предварителните изводи били дадени. Дайте ТЯХ да видим! Поне ТЯХ дайте.
            Ама и тях криете, щото ОЧЕВИДНО са в полза на строежа.

И като ще се получат до 15 април, защо не поискахте два месеца отсрочка от руснаците, та парламента да се запознае с доклада и да вземе аргументирано решение? Протакате вече две и половина години, какво са два месеца!
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Както казах, не виждам нищо лошо в това че заемният капитал може да стигне 100%.
              Плюс сума 10 млрд.евро, плюс срок 20 години... Няма такъв кредитор по света

След 23 години фалит на социализъма такъв начин на мислене, и то в инвестиционен сайт. Направо за тема "Бисери и вицове"...

Коментар

• Стамболов е един урунгел, който си е сложил псевдоним на един друг Стамболов, който е бил педал и който по педалска линия е докарал един друг педал на власт, цар Фердинанд, като той и наследниците му са вкарали България в 2 национални катастрофи през които е загубила 1/3 от територията си населена с българско население. Толкова по въпроса с партийните му идоли... на форумния образ Стамболов.
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

А какъв да съм - тайно интегриран

Де да го знам що - нито съм го писал нито ме интересува. Аз говоря от инвестиционна гледна точка.
                  Ако те интересува ивестиционната гледна точка, би трябвало да те интересува доклада на консултанта HSBC. Той точно за това е поръчан и изготвен.

Апропо, в предишния пост пропуснах да спомена многомилионните инвестиции на Цветелина Бориславова в "зелена" енергия.
                  Има ли някой толкова наивен, че да не мисли, че част от управляваните от нея средства са всъщност на Бойко.
                  Там където има евтин ток от АЕЦ няма място за супер скъпата "зелена" енергия.

Коментар

Ти ми кажи - одобряваш ли инвестиция със 100% заемен капитал и 100% държавна собственост
                    Както казах, не виждам нищо лошо в това че заемният капитал може да стигне 100%. Това не ти е апартамент нито хотел. Това е структуропределящ проект който призвежда принаден продукт с изключително висока рентабилност и определя основата за конкурентоспособност на твоята икономика за десетилетия напред! Мога да си представя икономика без нефт дори, но не мога да си представя икономика без електричество!

Що се отнася до държавната собственост, то на мен поне не ми е известно някъде в Европа да има частна АЕЦ.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Въпросът ми е и към партийния агитатор Стамболов. ЗАЩО криете доклада?
                      Както отговорихме на твоя партиен ръководител дългият инкасатор Р.Овч. - защото още не е получен.
                      Поне чети Инвестора:

Към момента въпросният анализ все още не е предоставен в министерството, а има само разменена кореспонденция с Българския енергиен холдинг. Очакваме официалните копия, за да ги предоставим на парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъм, каза Добрев.
                      http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...belene,132752/

Коментар

Откъде?!?!... От вятърни мелници и фотоволтаични инсталации ли? Или изведнъж ще се окаже, че живеем върху океан от нефт?!

Цената на електрическия ток от АЕЦ е определяща за ценовото равнище на ВСИЧКИ други производства на стоки и услуги! Тя е базата. Всичко друго е стъпило върху тази база и няма как да бъде под нея!!!
                        Да бе съгласен съм, че в основата. Ти ми кажи - одобряваш ли инвестиция със 100% заемен капитал и 100% държавна собственост

Коментар

Аха - ти не допускаш ли, че в един момент пазарът може да "прелива" от енергия по-евтина от нашата ??
                          Откъде?!?!... От вятърни мелници и фотоволтаични инсталации ли? Или изведнъж ще се окаже, че живеем върху океан от нефт?!

Цената на електрическия ток от АЕЦ е определяща за ценовото равнище на ВСИЧКИ други производства на стоки и услуги! Тя е базата. Всичко друго е стъпило върху тази база и няма как да бъде под нея!!!

Коментар

• [QUOTE=gigow;1059242853]

Искам да запитам преструващият се на неутрален IvanG ЗАЩО Бойко до сега не се е позовал поне веднъж на доклада на банката? ЗАЩО???? Според теб?

/QUOTE]

А какъв да съм - тайно интегриран

Де да го знам що - нито съм го писал нито ме интересува. Аз говоря от инвестиционна гледна точка.
                            Last edited by IvanG; 06.04.2012, 17:44.

Коментар

Ти у ред ли си да сравняваш ипотеката върху жилище с инвестицията в АЕЦ? Жилището е нпроизводствен актив и то такъв актив, че пазарът се е наводнил с него. Една АЕЦ е производствен актив и то такъв актив, че всички останали производства зависят изцяло от него!!!

Не си правете илюзии, че хамериканците са забранили строежа на АЕЦ Беляне поради някакви стратегически съображения. Няма такова нещо. Нещата са до болка прозаични. И Клинтаница и Обамата се борят за втори мандат и зависят от финансови благодетели. Бедна ви е фантазията за какви пари става въпрос и какви са залозите при изборите в САЩ... Подкупите там са чудовищни. Целта да се торпилира Беляне е да се осигури печалбата на хамериканските инвеститори в Тец Марица-изток. Това е простата истина... Всичко друго е пушек и огледала!
                              Недей забравя и вложените американски пари в "зелени" технологии у нас. И там чакат 200-300% възвръщаемост. Ама ако имаме АЕЦ, при това нов и годен да работи поне до 2080-2090 година, може и да им затворим кранчетата за точене.

Коментар

Ти у ред ли си да сравняваш ипотеката върху жилище с инвестицията в АЕЦ? Жилището е нпроизводствен актив и то такъв актив, че пазарът се е наводнил с него. Една АЕЦ е производствен актив и то такъв актив, че всички останали производства зависят изцяло от него!!!

Не си правете илюзии, че хамериканците са забранили строежа на АЕЦ Беляне поради някакви стратегически съображения. Няма такова нещо. Нещата са до болка прозаични. И Клинтаница и Обамата се борят за втори мандат и зависят от финансови благодетели. Бедна ви е фантазията за какви пари става въпрос и какви са залозите при изборите в САЩ... Подкупите там са чудовищни. Целта да се торпилира Беляне е да се осигури печалбата на хамериканските инвеститори в Тец Марица-изток. Това е простата истина... Всичко друго е пушек и огледала!
                                Аха - ти не допускаш ли, че в един момент пазарът може да "прелива" от енергия по-евтина от нашата ??

Някой има ли проста сметка колко ще излезе киловатчас по сегашните разчети ако се осъществи проекта ?

Коментар

Working...
                                X