If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
Ти си яко заблуден или просто така ти отърва.каква демокрация какви пет лева бе пич?Каква е разликата между Станишев Първанов Костов Мартинчо Куневица Мафиянски Яне Доган Бойко Волен?Накъдето и да се обърнеш навсякъде кариеристи и прости хора милиционери и доносници.Ако за теб това е демокрация....
Уви демокрацията не е най-добрата система за управление - и това го е казал още Платон, защото при демокрацията всеки, дори и да не разбира от нещо има право на глас! за това днес при високотехнологични проблеми е недопостимо прилагането на референдум! Протолюдието инаги ще наложи най-лошото управление и после ще си скубе косите! Та твоя списък -- и магаре да вържеш на иборите и то ще влезе в парламента! нали ние го избираме !
Томи ще ти кажа нещо и не се сърди за твое добро е. .......Ти изобщо знаеш ли каква е връзката между честота и обороти на синхронен генератор?Нещо да си чувал за Автомат за безопастност на турбина?Да си чел нещо за регулиране на честота първично вторично третично?За си чувал за Автоматично честотно разтоварване 1,2 нещо за df/dt?За Противоаварийна автоматика?Честотата на ЕЕС приятелю е общосистемен показател.Нашата ЕЕС работи в паралел с холандската и честотата в България и Холандия е една и съща.България е член на ЕNTSO-E. https://www.entsoe.eu/the-association/members/
Стига и ти бе, разбира си човека от енергетика и честоти.
Щом електрическият часовник на фурната му изостава с 2 часа на ден, значи честотата на тока от АЕЦ е ниска, с десетина %. Тъй ами...
Хахахааа, щях да падна от смях. Според Томи честотата варирала с 20%.
По Великден ще отида до Козлодуй и ще ги питам що така правят!
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Томи ще ти кажа нещо и не се сърди за твое добро е.Преди човек да напише каквото и да било трябва да помисли.Когато не разбира нищо от енергетика редно е да си мълчи.Това твоето е агресивна простотия.Колкото по прост е един човек толкова повече неща знае и може и толкова по голямо е желанието му да командори и да е шеф. ........................Нашата ЕЕС работи в паралел с холандската и честотата в България и Холандия е една и съща.България е член на ЕNTSO-E. https://www.entsoe.eu/the-association/members/
Бай Пешо браво на тебе! Харесвами твоята убеденост и вяра в истината!
НО! Аз не се интересувам от енергетика! и гледам какъв е животът а не какво ми обещават! та що не вземеш да бръкнеш с два пръста в контакта и да разбереш ти прав ли си или променлив уви аз ти казах два факта, които направо отхвърлят принципа за единна система -- абсурно е една мрежа да има 20% и повече разлика в честотата, нАле! а това е така и го доказва както моят еФтин ел.часовник, така и практикумите, които съм правил като студент и които съм защитавар с протокол!!! но ти предпочиташ да ме "затапиш" като ми цитираш нЕкви директиви! не стааава! Ката се изявяваш тук като защитник на земеделието и спец по финанси, макар че явно си давършил неква електротехника в МЕИто -- та не ми казвай какво мислиш че трябва да бъде, а виж какво е в действителност! Все още оставам с добро впечатление за теб, не се изхвърляй повече!
Защо да се нервя? От твоите простотии и лични нападки? Твоето мнение за мен изобщо не ме интересува
Дали ти си имал лично мнение е въпрос силно дискусионен. По-скоро съм забелязал да се въртиш накъдето духне вятъра....
Демокрацията означава многопартийна система и конкуренция между партиите. Твоите нападки срещу партиите са просто израз на антидемократични нагласи. В цивилизованите страни на гражданското участие, вкл. членството в партии се гледа позитивно.
Но ти очевидно все още не си разбрал, че България е член на ЕС и НАТО....
Ти си яко заблуден или просто така ти отърва.каква демокрация какви пет лева бе пич?Каква е разликата между Станишев Първанов Костов Мартинчо Куневица Мафиянски Яне Доган Бойко Волен?Накъдето и да се обърнеш навсякъде кариеристи и прости хора милиционери и доносници.Ако за теб това е демокрация....
Що са нервиш толкоз? Щото те заболя от квалификацията "проста партийна глава"? Ами такъв си - пишеш това, което са ти наредили от партийния кабинет. Докато аз имам мнение, което не зависи от някакви партийни функционери. Колко пъти си се кефел на мненията ми, когато съм имал същата позиция като твоята? Колко пъти и ти си ме подкрепял? Но когато имам мнение, различно от Светиня Му, изведнъж станах комунист. И това не е само за Белене, и друг път си ме наричал комунист, а по същото време в друга тема си казвал да не се разправям с комунисти, щото нямало да ме разберат.
Зле си Стамболов. Много си зле. И държавата е зле, защото винаги са ни управлявали такива като теб - ПРОСТИ ПАРТИЙЦИ! Независимо дали е син, червен лилав, зелен, партиецът е едно просто и тъпо същество, което живее на партийна хранилка.
Защо да се нервя? От твоите простотии и лични нападки? Твоето мнение за мен изобщо не ме интересува
Дали ти си имал лично мнение е въпрос силно дискусионен. По-скоро съм забелязал да се въртиш накъдето духне вятъра....
Демокрацията означава многопартийна система и конкуренция между партиите. Твоите нападки срещу партиите са просто израз на антидемократични нагласи. В цивилизованите страни на гражданското участие, вкл. членството в партии се гледа позитивно.
Но ти очевидно все още не си разбрал, че България е член на ЕС и НАТО....
Когато политическите емоции вземат връх над здравия разум (разбирай компетентен) тогава неата стават ОПАСНИ!
Какво е правителството - не ми е работа и няма значение в този случай! Кой на кого се е обадил? също няма значение! Въпросът е да има или да няма АЕЦ Белене!!! Старият вариант на АЕЦ Белене го подкрепят само неграмотни, членовете на БСП и на Атака, а и да не забравяме баба Гицка и бай Гуня от ваше село!
Тук има бая профита дето отдавна са загубили връзка с това дето са го учили и рият с нос в тавата Ясно е и за децата вече че АЕЦ Белене значи вечна дружба с руснаците и скапаните им технологии!!! Вярно е Япония показа че може да напарви грешка и сега си плаща за нея, но я поправят!!!
Икономически АЕЦ Белене е също ясно, че е с раздута цена и дере кожи! Но е ясно и че АЕЦ е нужна но трябва да се построи на сигурно място, с развита инфраструктура като Козлудуй и така да се намали рязко цената!
А за тия дето мнооооого разбират от земетресения ще дам линк и всички да видят що е туй сеизмична карта на България и как е в Белене, как в Козлудуй, как в Черна вода и как в София! и стига неграмотни оценки и мнения на не специалисти! Карта на сеизмичното райониране на България
А що се отнася до Енергината ни система ще попитам великите ни хЕнергетици, как може да говорят за система при ежедневна изменение на честотата на мрежата от 40 до над 60 Hz, което прави +/- 20% !!!!!!!!!!! И защо един електронен часовник купен и работил в Холандия нито избързва, нито закъснява там, но в България е непригоден!!!!!!! Показва някакво средно световно време!!!!! А пък за напрежението от под 200 и над 240 V, без да броим гат обърка и фазите !!!!
Томи ще ти кажа нещо и не се сърди за твое добро е.Преди човек да напише каквото и да било трябва да помисли.Когато не разбира нищо от енергетика редно е да си мълчи.Това твоето е агресивна простотия.Колкото по прост е един човек толкова повече неща знае и може и толкова по голямо е желанието му да командори и да е шеф.Ти изобщо знаеш ли каква е връзката между честота и обороти на синхронен генератор?Нещо да си чувал за Автомат за безопастност на турбина?Да си чел нещо за регулиране на честота първично вторично третично?За си чувал за Автоматично честотно разтоварване 1,2 нещо за df/dt?За Противоаварийна автоматика?Честотата на ЕЕС приятелю е общосистемен показател.Нашата ЕЕС работи в паралел с холандската и честотата в България и Холандия е една и съща.България е член на ЕNTSO-E. https://www.entsoe.eu/the-association/members/
Точно!!!! Я ми обЯсни, защо Боко реши, че българите не щат АЕЦ Белене? Защо не пусна един референдум?... Отговорът е прост. Господарите му наредиха да няма АЕЦ Белене! Това правителство е изключително вредно за България. Да си ходи по най-бързия начин!
Ми да направи - да се пита народа - 'Народе - вие как искате: да работите неуморно 30 години ама тези след вас да имат евтин ток, или да я карате така както сега и ако не стигне тока ще го купуваме откъдето е най-евтино'
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Ти си живото доказателство, че няма по-отвратително създание от корумпирания държавен чиновник.
Но това с белия чаршаф действително ме разсмя.... Цял живот живея в София и досега няма паднала сграда поради земетресение. Но за Свищов и Стражица си спомням Можеш сам да измериш разстоянието до Белене.
Разбирам твоя бяс. Но ти сам се причисли към жалката червена плява. Остава ти само да стикаш палци на дългия инкасатор Р.Овч. при речите му на обречения вот в парламента. Ех, тежък е живота....
За мен остава радостта, че съм спомогнал за провала на Белене. Имам огромно количество постове тук във форума срещу него. И накрая 30 годишния крадлив социалистически проект замина на бунището на историята...
Но и за теб има надежда. Сега трябва да се лицензира нова площадка в Козлодуй. Предстои ти много работа. Пожелавам ти успех.
Що са нервиш толкоз? Щото те заболя от квалификацията "проста партийна глава"? Ами такъв си - пишеш това, което са ти наредили от партийния кабинет. Докато аз имам мнение, което не зависи от някакви партийни функционери. Колко пъти си се кефел на мненията ми, когато съм имал същата позиция като твоята? Колко пъти и ти си ме подкрепял? Но когато имам мнение, различно от Светиня Му, изведнъж станах комунист. И това не е само за Белене, и друг път си ме наричал комунист, а по същото време в друга тема си казвал да не се разправям с комунисти, щото нямало да ме разберат.
Зле си Стамболов. Много си зле. И държавата е зле, защото винаги са ни управлявали такива като теб - ПРОСТИ ПАРТИЙЦИ! Независимо дали е син, червен лилав, зелен, партиецът е едно просто и тъпо същество, което живее на партийна хранилка. А тук във форума си на най-ниското стъпало. Дори платените писачи са по-високо, щото те поне си изкарват хляба с писане по поръчка - професия като всяка друга, нещо като модерен вариант на пиара.
искам да те открехна, че най-земетръсния район на България е София, заедно с долината на Струма, Родопите и Тракийската низина. Белене е направо цвете в сравнение със София. Айде бързо сега намятай белия чаршаф и тръгвай БАВНО към гробищата! БАВНО, за да не всяваш паника и да не се накърни вярата в Партията от страна на простото народонаселение .....
Ако нарежданията от партийната централа са толкова строги, можеш да продължиш да се упражняваш в икономичесли анализи дали АЕЦ Белене е икономически изгодна или не. Там признавам, че има място за дискусия и аз самият не съм много наясно. Но престани да се упражняваш на тема безопасност. Там партиите не играят и там Бащицата няма думата. Нали разбираш - на законите на физиката им е през к.ра какво мисли Слънцето и Бащицата, Да Се Свети Името Му.!!!
Ти си живото доказателство, че няма по-отвратително създание от корумпирания държавен чиновник.
Но това с белия чаршаф действително ме разсмя.... Цял живот живея в София и досега няма паднала сграда поради земетресение. Но за Свищов и Стражица си спомням Можеш сам да измериш разстоянието до Белене.
Разбирам твоя бяс. Но ти сам се причисли към жалката червена плява. Остава ти само да стикаш палци на дългия инкасатор Р.Овч. при речите му на обречения вот в парламента. Ех, тежък е живота....
За мен остава радостта, че съм спомогнал за провала на Белене. Имам огромно количество постове тук във форума срещу него. И накрая 30 годишния крадлив социалистически проект замина на бунището на историята...
Но и за теб има надежда. Сега трябва да се лицензира нова площадка в Козлодуй. Предстои ти много работа. Пожелавам ти успех.
Когато политическите емоции вземат връх над здравия разум (разбирай компетентен) тогава неата стават ОПАСНИ!
Какво е правителството - не ми е работа и няма значение в този случай! Кой на кого се е обадил? също няма значение! Въпросът е да има или да няма АЕЦ Белене!!! Старият вариант на АЕЦ Белене го подкрепят само неграмотни, членовете на БСП и на Атака, а и да не забравяме баба Гицка и бай Гуня от ваше село!
Тук има бая профита дето отдавна са загубили връзка с това дето са го учили и рият с нос в тавата Ясно е и за децата вече че АЕЦ Белене значи вечна дружба с руснаците и скапаните им технологии!!! Вярно е Япония показа че може да напарви грешка и сега си плаща за нея, но я поправят!!!
Икономически АЕЦ Белене е също ясно, че е с раздута цена и дере кожи! Но е ясно и че АЕЦ е нужна но трябва да се построи на сигурно място, с развита инфраструктура като Козлудуй и така да се намали рязко цената!
А за тия дето мнооооого разбират от земетресения ще дам линк и всички да видят що е туй сеизмична карта на България и как е в Белене, как в Козлудуй, как в Черна вода и как в София! и стига неграмотни оценки и мнения на не специалисти! Карта на сеизмичното райониране на България
що се отнася до Енергината ни система ще попитам великите ни хЕнергетици, как може да говорят за система при ежедневна изменение на честотата на мрежата от 40 до над 60 Hz, което прави +/- 20% !!!!!!!!!!! И защо един електронен часовник купен и работил в Холандия нито избързва, нито закъснява там, но в България е непригоден!!!!!!! Показва някакво средно световно време!!!!! А пък за напрежението от под 200 и над 240 V, без да броим гат обърка и фазите !!!!
За мен ти си Баба Гицка и Манко от Факултета взети заедно ...
Хората си написаха доклад и си взеха парите а такива като теб който се ловят на първобитните номера на слънчогледа Борисов са само за съжаление...
Цената на Белене наистина я вдигнаха яко и това си е гадно.
Ако някой има претенции за повишаващата се цена на Белене то те трябва да бъдат отнесени към Федералния резерв на САЩ и към Европейската Централна Банка. Няма как тези две институции да напечатат повече от 10 трилиона долара и евро и цените в света да стоят на едно място!
Размерът на световната икономика еоколо 45 трилиона долара. При напечатани нови 15 трилиона долара за последните 3-4 години инфлацията само от увеличеното количество пари трябва да е около 33%. А като сложим успоредно с това и намалящите залежи на леснодостъпен нефт е ясно защо се увличават и с колко % цените на всички суровини и материали.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
А що се отнася до Енергината ни система ще попитам великите ни хЕнергетици, как може да говорят за система при ежедневна изменение на честотата на мрежата от 40 до над 60 Hz, което прави +/- 20% !!!!!!!!!!! И защо един електронен часовник купен и работил в Холандия нито избързва, нито закъснява там, но в България е непригоден!!!!!!! Показва някакво средно световно време!!!!! А пък за напрежението от под 200 и над 240 V, без да броим гат обърка и фазите !!!!
Това, за скоците от 40 до 60 херца направо ме разби.
За недостатъчното напрежение сега са виновни ЕРП-тата но, ти изчакай да почнат да спират големите мощности...
Моите електронни часовници и тук вървят вярно. Виж, какво си купил от Холандия и как си го носил насам, колко пъти котката ти го е събаряла на пода, идея нямам. Да не би да е китайски.
Най-високото отклонение на мрежовата честота, при която Ел.системата още не се разпада, е 1 Hz, а не се е разпадала от десетилетия.
Цената на Белене наистина я вдигнаха яко и това си е гадно. Но...Така стана в целия западен свят, за жалост.
Въпреки това, цената от Белене, при тези разценки, към момента на старта /предположително, след около 5-6 години, ако не бяха го спрели/, равни с тази на микса, който потребяват в момента, като изкупната е под 10 стотинки, с фиксирана стойност за 30 години.
От ФЕЦ е 72, от ВетрЕЦ-15ст, въглищата за 7 години скочиха от 160 на 310 лв/тон...
Та, твърденията за "най-скъпа енергия от Белене" нещо не издържат...
Кажи сега, нещо криво или кисело си ял/а та, толкова зле и неточно се изразяваш?
Ясно е и за децата вече че АЕЦ Белене значи вечна дружба с руснаците и скапаните им технологии!!!
1. Ако българо-руската дружба ти бърка в здравето, накарай някой друг да ти построи АЕЦ Белене! Само че няма кой друг... Това е истината. Няма да са французи или германци, защото ще конкурират румънската АЕЦ Черна вода. Няма да са китайци, защото ще конкурират своята АЕЦ в Турция... В момента Ердоган е на посещение в Китай именно за това! Няма да са и хамериканци, защото ще конкурират ТЕЦ Марица-изток!... Такава е ситуацията, драги ми томчев! Нарича се геополитическа реалност и който не я осъзнае се чуди откъде му идват всички беди и защо държавата му обеднява все повече и повече от ден на ден!
2. Не зная и какво имаш предвид под "скапани" технологии. Явно за теб скапани са тези технологии които за пръв път изведаха искуствен спътник на земята. За пръв път изведаха човек в Космоса. За пръв път изведаха човек в скафандър в открития Космос. И това не е само история. В момента проектът на десетки от най-развитите държави наречен Международна Космическа Стнация е зависим изцяло от "скапаните" технологии. Оказа се че нескапаните технологии на хамериканската совалка са изключително непрактични и затова ги спряха. Европейската космическа агенция не може да изстреля повече от 2 кораба в годината. Полетите на совалките са спрени. И така доставките на МКС зависят изцяло от товарните кораби "Съюз" със "скапаните" технологии работещи вече 30 години.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
...... Я ми обЯсни, защо Боко реши, че българите не щат АЕЦ Белене? Защо не пусна един референдум?... Отговорът е прост. Господарите му наредиха да няма АЕЦ Белене! ........
Коментар