IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С отпадната топлина топлим рибите в Дунава. Енергоблокове 5. и 6., всеки с по един ВВЕР 1000 дават 1,01 GW електрическа мощност при...3300 MW / 3,3 GW/ топлинна мощност. По 6% за собствени нужди, или 61 MW на реактор, останалите 2400 от всеки ги отнася водата. По един или друг начин. Тя АЕЦ така си работи нормално но, да се допуска такава разсипия, аз не го намирам нормално. Да се получи 500MW от горене на газ /дори при теоретични 100% кпд/ и 9 kW/m^3, са нужни 500 000 / 9 =55555,5m^3 /секунда. Някой друг да ги смята, колко струват. Пък и горенето не е 100%, и газът не е чист метан та, върви по-бързо... Въглищата са по 3-6kWh/kg долу-горе, там пък каква смрад се носи...
    А, да: Четох статийката на г-н Нигматулин. Някак никъде не си задава въпроса "Абе, ако тези икономики край България, ако не произвеждат енергията, не я ли внасят, случайно?" И ги постави в ситуацията да "генерират продукт" без потребление на енергия. Е, забрави, че там стандартът е по-висок за всичко /освен заплащането/ но, такива дреболии, дай сега и него да го натискаме.
    Иначе, да, прав е за енергийната ефективност. както е прави и президентът Плевнелиев. Но, така нито единият от тях не казва, как изведнъж няколко милиона домакинства ще се бръкнат с по няколко хиляди лева, за да реализират една национална икономия, която тях я ги огрее , я-не, предвид търговските загуби. И това, е и по-трудно наблюдаемо, и по-трудно организуемо, и по-корупционно и рисково, отколкото "една тръба" до Голямото Село.
    Да си йебем икономиката и икономистите, да си йебем.
    Last edited by Pyramid; 12.02.2013, 23:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Хе-хе:
      В темата "И нека Силата бъде с нас" примерът е с 500 MW мощност от отпадна топлина. За 4000 ч. годишно /или половин година/ и по 1 стотинка продадени, стават 2 милиарда стотинки или 20 милиона лв. А те сега продават само за 2,3 милиона лв., пък АЕЦ-ът пилее по 2000 мегавата /поне по 80 млн лв НА РЕАКТОР/...
      Както и да е, чекайте, че нещо друго ме развесели:
      Преди малко, министър Делян Добрев, по Канал 3 изрече умната мисъл, че...
      "Умните" електромери намаляват загубите не ел.енергия" и спомена някакви проценти.
      Аз, като някакъв запознат, недоумявам: Измервателен уред няма как да намалява загубите. Този младеж за какви ни взема?
      По-скоро, сигурно, забрави да уточни, че "намалява загубите" на ЕРП-то, отчитайки по-високи стойности и прехвърляйки ги за плащане върху клиентите.

...Защо забравя младият министър? Много услужливо нещо, ама осезаемо се вдигнаха нашите сметки, не производството...
      Министъра няма да го коментирам.Той е безумие.Би ли разяснил какво е това чудо отпадна топлина?А загуби повече от 6-8% са кражба.Те им признавали 15% загуби!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ми що тогава да се борят с крадците на ток и защо да инвестират в мрежата да не са луди.Именно чрез този процент плащаме вместо крадците за раздутия щат за неефективното управление.Добавките Костов и Тройна коалиция са безумие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
        Следва че по мойта сметка към разходите трябва да се добави 514 848 655 м. евро или 1 006 529 120 млрд лева. Или Козлодуй би излязъл на загуба с 892 337 120 лв.
        Е - за да е на фитка, трябва да добавим ~60 лв. мв/ч
        Значи само за да се изплаща при тези условия белене ще трябва да продава на 115 лв. мв/ч или около 60 евро мв/ч.
        Това е при положение че започне да работят и двата реактора отведнъж. С приближение мога да допусна, че реално от момента на стартиране на изграждането, на централата до старта и да работи на пълна мощност ще мине време, и цената най-вероятно ще прехвърли 90 евро мв/ч.

ПП
        приемам че на пълна мощност белене ще произвежда 15 млн мв/ч годишно
        След като сложи боба да ври, се развихри в цифрите за АЕЦ-а......

Коментар

• Факи, аз съм взел данни от линка, който съм постнал 54 страница и следващите, можем сметките да ги направим заедно ЕБИТДА е много по удобен за смятане защото е преди амортизационните и лихвени разходи, моите продажби се различават от твоите, защото са консолидирани

Коментар

• Хе-хе:
            В темата "И нека Силата бъде с нас" примерът е с 500 MW мощност от отпадна топлина. За 4000 ч. годишно /или половин година/ и по 1 стотинка продадени, стават 2 милиарда стотинки или 20 милиона лв. А те сега продават само за 2,3 милиона лв., пък АЕЦ-ът пилее по 2000 мегавата /поне по 80 млн лв НА РЕАКТОР/...
            Както и да е, чекайте, че нещо друго ме развесели:
            Преди малко, министър Делян Добрев, по Канал 3 изрече умната мисъл, че...
            "Умните" електромери намаляват загубите не ел.енергия" и спомена някакви проценти.
            Аз, като някакъв запознат, недоумявам: Измервателен уред няма как да намалява загубите. Този младеж за какви ни взема?
            По-скоро, сигурно, забрави да уточни, че "намалява загубите" на ЕРП-то, отчитайки по-високи стойности и прехвърляйки ги за плащане върху клиентите.

...Защо забравя младият министър? Много услужливо нещо, ама осезаемо се вдигнаха нашите сметки, не производството...

Коментар

• To those Bulgarian who still read Russian and wish to understand NPS "Belene":
              http://www.proatom.ru/modules.php?na...ticle&sid=4317
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                Aми ето какво намерих:
                Отчет за всеобхватния доход на АЕЦ Козлодуй ЕАД за 2001г.

Ето там, вътре, има следното:

Следва че по мойта сметка към разходите трябва да се добави 514 848 655 м. евро или 1 006 529 120 млрд лева. Или Козлодуй би излязъл на загуба с 892 337 120 лв.
                Е - за да е на фитка, трябва да добавим ~60 лв. мв/ч
                Значи само за да се изплаща при тези условия белене ще трябва да продава на 115 лв. мв/ч или около 60 евро мв/ч.
                Това е при положение че започне да работят и двата реактора отведнъж. С приближение мога да допусна, че реално от момента на стартиране на изграждането, на централата до старта и да работи на пълна мощност ще мине време, и цената най-вероятно ще прехвърли 90 евро мв/ч.

ПП
                приемам че на пълна мощност белене ще произвежда 15 млн мв/ч годишно

Коментар

За скарване нямах впредвид между мен и теб. То ако бяхме само ние двамата - с мед да ни намажат.
                  Ама ние се изпокарахме всички! Тия жалки партийни писачи. Ни превърнаха или в червени боклици, или мутри. ,
                  Това имам впредвид... Направо не мога да ги търпя. И ме сърбят ръцете, ама като се знам ше ме баннат.

ПП макс, благодаря. Ще разгледам по-подробно опр и ще опитам да не се изложа... много.
                  http://www.pbox.bg/s/%D0%90%D0%95%D0%A6_2011

Коментар

• За скарване нямах впредвид между мен и теб. То ако бяхме само ние двамата - с мед да ни намажат.
                    Ама ние се изпокарахме всички! Тия жалки партийни писачи. Ни превърнаха или в червени боклици, или мутри. ,
                    Това имам впредвид... Направо не мога да ги търпя. И ме сърбят ръцете, ама като се знам ше ме баннат.

ПП макс, благодаря. Ще разгледам по-подробно опр и ще опитам да не се изложа... много.

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
                      Негативни са тези проекти за Б-я.
                      Негативно е краденето по които и проекти да се сетиш.

Коментар

• Негативни са тези проекти за Б-я.

Коментар

Макс, би ли пуснал опр на козлодуй за да речем 2011?
                          Само като цифра
                          884 545 '

Коментар

Извинявай пирамид.
                            Ми изнервих се. Появява се оня бот коки, пуска една толкова миризлива партенка, каквато и р.овч ще го е срам да пусне, и доказания балък чичи я захапва със страшна сила. Толкова лесно манипулируем, че чак не е за вярване!
                            Та да се върна на бота - това за което го нападнах преди три дена е точно същото като днес - пуска партенката и изчезва. Пишел от телефона защото бурзал. Представяш ли си?
                            А истината е че сега си върши пъкленото дело по други форуми.
                            А тук резултата е налице - успяхме да се скараме, което и е целта. Знаеш онази поговорка за разделянето...
                            Никога не съм целял да се караме, братле. Обаче, няма да седя мирно, доде ме пързалят, пък после, и да се подиграват определени момци. А, доколкото разбрах, "ботът" се оказва дама и, при това, не споделя тезата за неизгода от АЕЦ ІІ. Ако мислиш, че твоите подмятания също са ни все приятни - ок, ама не всички го споделяме. Тогава? Да се трепем ли, що ли?
                            Пък за Р.Овч. и някаква "съвест", която /случайно?/ му приписваш...Няма съвест у някои хора. Факт. Хеле пък, в разни сиви, зелени или червени "кардинали" на всякакви партии. Аман.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                              За да се определи колко отпадък произвежда един ТЕЦ се изхожда от горивото му.Прави се анализ и се определя колко водород азот кислород сяра въглерод влага и пепел се съдържат в него.След това се определя калоричността.Като знаем мощността виждаме колко тона гориво ни е нужно за съответната мощност.Като напишем химичните уравнения на горенето определяме колко кислород ще трябва и какви количества серни азотни и въглеродни окиси ще се изхвърлят в атмосферата.Каква шлака ще се отдели
                              Сгур братле, пепел която се отнася в специални депа! Има едни помпета на разни фирми наречени бронирани дето и камъни изхвърлят

Иначе за окислително-редукционните процеси и горивния баланс на база калоричност и дали се ползва вторичен въздух и т.н. си прав! Азотни съединения се търсят при горивен процес на природен газ - азотни окиси!

Прави се анализ дали във дима има остатъчен кислород и СО емисии което е признак за непълно изгаряне!
                              Last edited by badboy333; 12.02.2013, 01:43.
                              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Working...
                                X