IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пасивна Къща

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nns
    Първоначално изпратено от Tsilkov
    Малко ъпче на темата с цифри.Другата седмица предавам един проект в общината за разрешение за строеж.Къщата е два етажа 175 квадрата.Стоманобетонни плочи и стълбище и дървени скелетни стени с 20 см. изолация.Енергийния разход е 17KWh на метър квадратне за години или цялата къща ще изгори за отопление 3000 KW през цялата година.Офертата която даде стройтелна фирма за цялата къща е 390 евро на квадратен метър.
    Здрасти , ами една визуализация защо не си ни показал? Това за отоплението , ами за охлаждане какво е предвидено по проект , и за дограмата ако може малко по-подробно - % остъкленост по изложения и типа дограма.
    ako не ви затруднява кажете и степента на завършеност на къщата за която фирмата е оферирала тази цена
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Tsilkov
      Малко ъпче на темата с цифри.Другата седмица предавам един проект в общината за разрешение за строеж.Къщата е два етажа 175 квадрата.Стоманобетонни плочи и стълбище и дървени скелетни стени с 20 см. изолация.Енергийния разход е 17KWh на метър квадратне за години или цялата къща ще изгори за отопление 3000 KW през цялата година.Офертата която даде стройтелна фирма за цялата къща е 390 евро на квадратен метър.
      Здрасти , ами една визуализация защо не си ни показал? Това за отоплението , ами за охлаждане какво е предвидено по проект , и за дограмата ако може малко по-подробно - % остъкленост по изложения и типа дограма.

Коментар

• Малко ъпче на темата с цифри.Другата седмица предавам един проект в общината за разрешение за строеж.Къщата е два етажа 175 квадрата.Стоманобетонни плочи и стълбище и дървени скелетни стени с 20 см. изолация.Енергийния разход е 17KWh на метър квадратне за години или цялата къща ще изгори за отопление 3000 KW през цялата година.Офертата която даде стройтелна фирма за цялата къща е 390 евро на квадратен метър.
        Баш архитект skype:vanquishkbg

Коментар

• Що не се вземете двамцата , такива красиви и интелигентни ?! И си виж снимките - дървена постройка = барака/бунгало.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
            полки, не се вързвай на nss, в темата за имотите, основно защитава предприемачите. Предполагам си пази бизнеса момчето и за това така напада
            охо , негЪра

разкрих го след първия му пост още

Първоначално изпратено от полки
            някой строителен предприемач ли съм настъпил
            нека си защитава хляба момчето , но е хубаво да е обективен , като разбира се аз не отричам евентуални трудови инциденти и др. трудности , но изразите които използва "на твоята барака" , "да ги гледаш да не се избият" , " твойта без пари щети излезе направо, какъвто си умен и интелигентен, и разбираш от ВСИЧКО" , "Така като гледам не си написал ,че съм грозен" и др. подобни си личи , че много е общувал с дюлгери и доста рядко с интелигентни хора като г-н Tsilkov , ВАРНА и негЪраИмотен

Коментар

• полки, не се вързвай на nss, в темата за имотите, основно защитава предприемачите. Предполагам си пази бизнеса момчето и за това така напада

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                колкото и невероятно да ти звучат някои неща - но аз съм минал по този път и мисля следващата година или по-следващата пак с това да се хвана

нещата не са толкова сложни - колкото се опитваш да ги изкараш - всичко е въпрос на организация -> вижда ти се много трудно защото не можеш да се организираш или не ти стига акъла за тази работа

хайде лека вечер , че виждам и воденето на дискусия те затруднява , а и работния ти ден свърши
                Така като гледам не си написал ,че съм грозен. Тия алабализми "минал съм по тоя път, мисля някога пак " - ми показват че съм познал за дълбоката евентуалност на заниманията ти със строителство. Дискусия някаква не виждам - моя е грешката че се дърлим на дребно.За работния ден - не може всички да блъскаме до откат.

Коментар

• пасивни къщи

малко извън темата и малко встрани от спора, но аз се занимавам със строителство (мнооооого тясно специализирано) и в момента строя първия си проект с пасивни къщи. Мисля че имам доста инфо по темата или (в случай на невежество) достатъчно източници откъдето да набавя нужната информация. Ако те интересува нещо конкретно драсни смс на +43 664 51 42 115

успех

Коментар

Първоначално изпратено от polki
                    Първоначално изпратено от nns
                    хахаххахахаа

ДДС върху труда

разликата е около 50%

дано се сещаш в полза на кое
                    Да бе , знам , твойта без пари щети излезе направо, какъвто си умен и интелигентен, и разбираш от ВСИЧКО. И въпреки че си толкова умен - внимателно щото от трудови злополуки в строителството миналия месец има 2 смъртни случая , в болница са повече. Пази боже да става нещо , ама там да си готов инструктажи по безопасност , застраховки, тр. договори, и тн.
                    имало два смъртни случая !!!!!!!!!!!!

ами по твоята логика дай и коли да не караме , защото в България всеки ден смърта на пътя намират по трима човека , а хората тежко пострадали в болница са над 10000 годишно
                    За последно ти отговарям - ако нещо такова се случи на твоята барака /не го пожелавам/ - ти носиш отговорност - и на хората дето искаш да ти строят трябва по цял ден да им стоиш на главата , първо да тичаш по снабдяване , второ да ги гледаш да не се избият - тука трябва да си и в състояние да оцениш риска това да се случи /в изкоп примерно или с тия хубави гладки големи греди да му се хлопне на тиквата на някой/ , трябва да и можеш да прецениш , това дето се случва пред теб дали е правилно и според проекта - всъшност ти веротно ще разбереш за тези неща след като е станало късно и скъпо да се оправят , но това са рисковете на живото предаване. Не че скоро или някога ще се хванеш като те гледам какво пишеш ама за всеки случай - успех!
                    колкото и невероятно да ти звучат някои неща - но аз съм минал по този път и мисля следващата година или по-следващата пак с това да се хвана

нещата не са толкова сложни - колкото се опитваш да ги изкараш - всичко е въпрос на организация -> вижда ти се много трудно защото не можеш да се организираш или не ти стига акъла за тази работа

хайде лека вечер , че виждам и воденето на дискусия те затруднява , а и работния ти ден свърши

Коментар

Първоначално изпратено от nns
                      хахаххахахаа

ДДС върху труда

разликата е около 50%

Да бе , знам , твойта без пари щети излезе направо, какъвто си умен и интелигентен, и разбираш от ВСИЧКО. И въпреки че си толкова умен - внимателно щото от трудови злополуки в строителството миналия месец има 2 смъртни случая , в болница са повече. Пази боже да става нещо , ама там да си готов инструктажи по безопасност , застраховки, тр. договори, и тн.

ами по твоята логика дай и коли да не караме , защото в България всеки ден смърта на пътя намират по трима човека , а хората тежко пострадали в болница са над 10000 годишно
                      За последно ти отговарям - ако нещо такова се случи на твоята барака /не го пожелавам/ - ти носиш отговорност - и на хората дето искаш да ти строят трябва по цял ден да им стоиш на главата , първо да тичаш по снабдяване , второ да ги гледаш да не се избият - тука трябва да си и в състояние да оцениш риска това да се случи /в изкоп примерно или с тия хубави гладки големи греди да му се хлопне на тиквата на някой/ , трябва да и можеш да прецениш , това дето се случва пред теб дали е правилно и според проекта - всъшност ти веротно ще разбереш за тези неща след като е станало късно и скъпо да се оправят , но това са рисковете на живото предаване. Не че скоро или някога ще се хванеш като те гледам какво пишеш ама за всеки случай - успех!

Коментар

хахаххахахаа

ДДС върху труда

разликата е около 50%

Коментар

• При използване на ефективна изолация/вата стиропор/ при сандвич сетни с дървена конструкция се иска около 25-30 см. изолация.В случея с ватата понеже не изисква шпакловане и т.н. е доста евтина -около 70 лева на кубик ,така ,че по скъпото е самата дървена конструкция която държи стената/не конструкцията на къщата/и слоевете гипсокартон с който се затваря и после облицовката/мазилката отгоре.Това нещо се парви еднакво независимо дали плочите са ти с бетонна,метална или дървена конструкция.Разликата е ,че при дървената конструкцията на фасадата е и конструкция на самата къща.Другия варинат е готови сандвич панели с пориуретан между тях и дебелина около 15 см.Тя мисле е леко по.евтина и технологична но тогава фасадата и отвътре ти е метал.Отново и панелата може да се закача на каквато искаш конструкция на къщата.
                          Баш архитект skype:vanquishkbg

Коментар

хахаххахахаа

ДДС върху труда

разликата е около 50%

Коментар

• хахаххахахаа

ДДС върху труда

разликата е около 50%

Коментар

• Не е фатално че си по преувеличил те хората от ДДС върху труда искат да спестят ти за изолации им говориш . Имаш ли наблюдения върху метална конструкция колко и каква изолация трябва да се положи - ако външните и шътрешни стени са независимо окачени.

Коментар

Working...
                                X