Първоначално изпратено от nns
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пасивна Къща
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от TsilkovМалко ъпче на темата с цифри.Другата седмица предавам един проект в общината за разрешение за строеж.Къщата е два етажа 175 квадрата.Стоманобетонни плочи и стълбище и дървени скелетни стени с 20 см. изолация.Енергийния разход е 17KWh на метър квадратне за години или цялата къща ще изгори за отопление 3000 KW през цялата година.Офертата която даде стройтелна фирма за цялата къща е 390 евро на квадратен метър.
Коментар
-
Малко ъпче на темата с цифри.Другата седмица предавам един проект в общината за разрешение за строеж.Къщата е два етажа 175 квадрата.Стоманобетонни плочи и стълбище и дървени скелетни стени с 20 см. изолация.Енергийния разход е 17KWh на метър квадратне за години или цялата къща ще изгори за отопление 3000 KW през цялата година.Офертата която даде стройтелна фирма за цялата къща е 390 евро на квадратен метър.Баш архитект skype:vanquishkbg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Negramotenполки, не се вързвай на nss, в темата за имотите, основно защитава предприемачите. Предполагам си пази бизнеса момчето и за това така напада
разкрих го след първия му пост още
Първоначално изпратено от полкинякой строителен предприемач ли съм настъпилfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Negramoten
полки, не се вързвай на nss, в темата за имотите, основно защитава предприемачите. Предполагам си пази бизнеса момчето и за това така напада
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiколкото и невероятно да ти звучат някои неща - но аз съм минал по този път и мисля следващата година или по-следващата пак с това да се хвана
нещата не са толкова сложни - колкото се опитваш да ги изкараш - всичко е въпрос на организация -> вижда ти се много трудно защото не можеш да се организираш или не ти стига акъла за тази работа
хайде лека вечер , че виждам и воденето на дискусия те затруднява , а и работния ти ден свърши
Коментар
-
пасивни къщи
малко извън темата и малко встрани от спора, но аз се занимавам със строителство (мнооооого тясно специализирано) и в момента строя първия си проект с пасивни къщи. Мисля че имам доста инфо по темата или (в случай на невежество) достатъчно източници откъдето да набавя нужната информация. Ако те интересува нещо конкретно драсни смс на +43 664 51 42 115
успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от polkiхахаххахахаа
ДДС върху труда
разликата е около 50%
дано се сещаш в полза на кое
ами по твоята логика дай и коли да не караме , защото в България всеки ден смърта на пътя намират по трима човека , а хората тежко пострадали в болница са над 10000 годишно
нещата не са толкова сложни - колкото се опитваш да ги изкараш - всичко е въпрос на организация -> вижда ти се много трудно защото не можеш да се организираш или не ти стига акъла за тази работа
хайде лека вечер , че виждам и воденето на дискусия те затруднява , а и работния ти ден свършиfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от polkiхахаххахахаа
ДДС върху труда
разликата е около 50%
ами по твоята логика дай и коли да не караме , защото в България всеки ден смърта на пътя намират по трима човека , а хората тежко пострадали в болница са над 10000 годишно
Коментар
-
Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от polkiхахаххахахаа
ДДС върху труда
разликата е около 50%
ами по твоята логика дай и коли да не караме , защото в България всеки ден смърта на пътя намират по трима човека , а хората тежко пострадали в болница са над 10000 годишноfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
При използване на ефективна изолация/вата стиропор/ при сандвич сетни с дървена конструкция се иска около 25-30 см. изолация.В случея с ватата понеже не изисква шпакловане и т.н. е доста евтина -около 70 лева на кубик ,така ,че по скъпото е самата дървена конструкция която държи стената/не конструкцията на къщата/и слоевете гипсокартон с който се затваря и после облицовката/мазилката отгоре.Това нещо се парви еднакво независимо дали плочите са ти с бетонна,метална или дървена конструкция.Разликата е ,че при дървената конструкцията на фасадата е и конструкция на самата къща.Другия варинат е готови сандвич панели с пориуретан между тях и дебелина около 15 см.Тя мисле е леко по.евтина и технологична но тогава фасадата и отвътре ти е метал.Отново и панелата може да се закача на каквато искаш конструкция на къщата.Баш архитект skype:vanquishkbg
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiхахаххахахаа
ДДС върху труда
разликата е около 50%
Коментар
Коментар