IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пасивна Къща

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Интересува ме колко би излязло на квадратен метър строителството?
    За съжаление това можеш да разбереш само след изготвяне на детайлен проект.Като цяло цена на квадратен метър особенно за нещо като къща си е жива спекула.При първата сертифицирана къща в България оскъпяването е било приблизително 10%(нямам точен спомен) ,но къщата е била сравнително луксозна за нашите стандарти.
    Истината обаче е ,че нискоенергийните и пасивните сгради стават все по изгодни с течение на времето заради цената на енергията - това е и замисъла на калкулатора които пуснах като линк.До няколко години ще започнат да се строят само такива ,а няма да мина много време и на пазара ще започне да се търси само това.Да не говорим ,че енергийната независимост започва да става безценна (затова вече е в политиката на по-сериозните държави).
    Баш архитект skype:vanquishkbg

Коментар

• А има ли "активни къщи". Трябва да ги подрежда градоустройството така- активна, пасивна, активна, пасивна...

Коментар

• Интересува ме колко би излязло на квадратен метър строителството?
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Пасивна къща.... като го прочетох и реших, че става въпрос за някаква счетоводна организация....
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Енергиен калкулатор за пасивни сгради.

Повдигам малко темата от пепелта ,но ако някой се интересува колко пари може да му спести една пасивна къща(с това далеч не се изчерпват предимствата и) може да го направи с този калкулатор за пасивни сгради - http://passive.bg/bg/conception/22-conception.html.
            Естествено калкулатора е приблизителен (използвал съм цифри на сгради с които съм се сблъсквал),но дава доста по-добра представа от абстрактното "пестене на пари от отопление".

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
              Пасивната къща е голяма глупост... И никак не е толкова "пасивна", колкото повечето хора си мислят....

Така наречената обаче "зелена архитектура" обаче е нещо, което има огромен смисъл и реални ползи, но тя практически е неприложима за еднофамилни жилищни сгради.
              А на господина, който си предлагаше услугите за строителство на пасивни къщи ще кажа, че и една стотинка никога няма да дам за великата пасивна къща....
              По ред причини, не съм в течение на търговски насочените обозначения на архитектури и т.н. та, коя е, и коя-не "зелена" според разбиранията тук, също не знам. Знам, обаче, една концепция /изложих насочващо инфо към нея на своя портал преди 3-4 години/ и съм готов да се обзаложа, че, особено за еднофамилни къщи, е повече от приложима. Готов съм да споделя същината.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                В една консервна кутия е възможно най-сигурно: Нямаш нужда, още, и от храна, вода, слънце, а, не се и разваляш и при 50 С поне месец, питай всяка копърка /става и скумрия,херинга и т., все тая/, ще си признае без бой...
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Пасивната къща е голяма глупост... И никак не е толкова "пасивна", колкото повечето хора си мислят....

Така наречената обаче "зелена архитектура" обаче е нещо, което има огромен смисъл и реални ползи, но тя практически е неприложима за еднофамилни жилищни сгради.

А на господина, който си предлагаше услугите за строителство на пасивни къщи ще кажа, че и една стотинка никога няма да дам за великата пасивна къща....
                  Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Добри...ЗА КОГО?

Коментар

• На този пазар в БГ няма достатъчно конкуренция все още и цените се определят на око. Ще минат още 4-5 години преди да има реална и стабилна конкуренция и добри цени.
                      Недвижими имоти [URL=http://bit.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tsilkov Разгледай мнение
                        Не само за охлаждане.Трябва да добавим и за БГВ,осветление.Да споменем че въздуха е винаги чист и обезпршен което води до по-малко чистене (огромно бреме в едно жилище).Топлинния комфорт е постоянен без пикове ,а шумоизлоацията също е на максимум.Имаш и по-малко ремонти заради отсъствието на мърсотия,мухал и температурни разлики.Имота ти си запазва цената във времето заради споменатите фактори,а си и енергонезвисим(тва псоледното цена няма).
                        В една консервна кутия е възможно най-сигурно: Нямаш нужда, още, и от храна, вода, слънце, а, не се и разваляш и при 50 С поне месец, питай всяка копърка /става и скумрия,херинга и т., все тая/, ще си признае без бой...
                        Last edited by Pyramid; 19.03.2011, 20:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от STANIMIRVARBANOV Разгледай мнение
                          Мисля,че напоследък доста се говори по въпроса за енергийната ефективност и знаем,че 40% от разходите за енергия са именно от сградите
                          тфа па от къде го знаем

Коментар

• buahaha, полки, таз темичка кък сам я пропуснал

скивай тфа диване кви простотии хортува

http://www.youtube.com/watch?v=BWIu773Yu_Y

ич и ни му иде на акъля, пасивни ил активни са му съборетините и кач параса чинат

Коментар

• СГЛОБЯЕМИ НИСКОЕНЕРГИЙНИ И ПАСИВНИ КЪЩИ

Мисля,че напоследък доста се говори по въпроса за енергийната ефективност и знаем,че 40% от разходите за енергия са именно от сградите.Вече в световен мащаб се обръща голямо внимание на изграждането на сгради,които сами се "издържат".Мисля,че напоследък и у нас се работи по този въпрос.Колкото и скептично да поглеждат някои в момента то ще се случи,въпреки малко по-високата му цена ,така както се случи и с новите по-скъпи материали в строителството,които дадоха нов облик на сградите.Аз се занимавам от 2004 година с нискоенергийни къщи и сам живея в такава.Усещането е много по-различно,а и е вярно,че издръжката и е по-ниска.Няма да споменавам фирмата,за да не се приеме като реклама,но според мен там е бъдещето.Ако все пак някой се интерисува от подробности от първа ръка нека ми пише на личния е-мейл spvarbanov@mail.bg,аз ще му дам координатите ми в интернет където може да се запознае още с доста неща по този въпрос.

Коментар

• http://www.passive.bg/bg/subitia/11-subitia.html - ето амлко инфо за пасивни сгради от наскорошна конференция на "ИГ Пасивни сгради".Лекциите ги има на .pdf и разглеждат доста теми от технически подробности до цена.

Коментар

Working...
                                X