Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пасивна Къща
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mitsov.db Разгледай мнениеАз отдавна търся производител на пасивна, но преди една година се поотказах. Като се замислите, ако си смените дограмата и вратите, изолацията става почти същата. Взех си от скъпата дограма, 5 камерна - доволен съм. Но всякаш от вратите съм по доволен. Взех си немски врати граде и наистина съм супер доволен. Сметките за тока намляха, сега мисля други варианти за намаляне на сметката на тока.
Н'гуана уна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitsov.db Разгледай мнениеАз отдавна търся производител на пасивна, но преди една година се поотказах. Като се замислите, ако си смените дограмата и вратите, изолацията става почти същата. Взех си от скъпата дограма, 5 камерна - доволен съм. Но всякаш от вратите съм по доволен. Взех си немски врати граде и наистина съм супер доволен. Сметките за тока намляха, сега мисля други варианти за намаляне на сметката на тока.Last edited by RUBLA; 15.06.2018, 14:51.
Коментар
-
Аз отдавна търся производител на пасивна, но преди една година се поотказах. Като се замислите, ако си смените дограмата и вратите, изолацията става почти същата. Взех си от скъпата дограма, 5 камерна - доволен съм. Но всякаш от вратите съм по доволен. Взех си немски врати граде и наистина съм супер доволен. Сметките за тока намляха, сега мисля други варианти за намаляне на сметката на тока.Last edited by X_Y; 14.06.2018, 23:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеА по отношение на изолацията какво ще кажеш?!
Винаги по-евтиното излиза по-скъпо.
Коментар
-
Тук има подобни неща за темата - дали си струва и т.н.. Както каза по-горния съфорумец, пасивните къщи използват предимно енергия от алтернативни източници. Аз мисля че всяка къща може да е пасивна стига да има добри изолации и енергийни източници като панели, ветрогенератори и т.н. Разликата между пасивна и активна е, че активните отдават енергия, която отива в ел. мрежата а пасивната си произвежда само за нея си.Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът, присъщ е на малцина.
Коментар
-
Гледах един играч в Латинска Америка дето вместо тухли използваше празни пластмасови бутилки. Колко ли такива сме изхвърлили хей така! Цяла къща бих построил само с бирените които съм изпил...... Само ми е интересно каква вар се ползва за да има сцепление или ако не става с обикновена да зидам само със стъклени.
Коментар
-
Просто си построите едни Сглобяеми къщи и не се занимавайте с глупости. Тези къщи са в пъти по-евтини и ефективни.Last edited by X_Y; 12.07.2013, 12:23.България над всичко!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение"Пасивните" къщи всъщност са активни. Защото активно използват енергията на слънцето и вятъра.
старшина "гигоу", по-добре се занимавайте с разкладката при дажбите в поделението вместо да ръсите мозък който очевидно нямате
пасивни са наречени къщите които ползват минимално количество електроенергия или иначе казано максималната консумация на енергия е 15kWh/m2 годишно за отопление и охлаждане докато нормалното потребление на електроенергия на една традиционна сграда (за отопление, охлаждане, топла вода и електричество) е 100-120kWh/m2 на година
както виждаш разликата е 7-8 пъти, а това дето си написал за вятъра дори и няма да го коментирам .................... колко къщи си видял да ползват и да разчитат на вятъра за електронергия??? ...................... знаеш ли какъв шум издават тези перки
изобщо тотално си омешил "зелена енергия" и "пасивни къщи"...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ralina Разгледай мнениеЗдравейте! Наложи ми се, като задача в университета, да направя предприемачески план и си избрах да направя такъв за пасивни къщи.Не мога обаче да намеря подробна информация за материалите,които се използват,както и цени за построяването на подобна къща.Бихте ли могли да ми помогнете?Благодаря предварителноДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
Коментар