IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къща около София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Браво

Първоначално изпратено от Бате Пешо
    Първоначално изпратено от Императорът
    Първоначално изпратено от netware5
    ...........ние инвеститори и няма да садим домати и компири...........
    А-а-а Ваше Императорско Величество, с риск да ме помислите за прост аз ще си бодна 3 колеца с домати, щото ми писна да си търся мезе за ракията! Известен съм по сички пазари в София, продавачите на домати кат ме видат и бегат надалече со люти псувни, щото съм много капризен клиент, все маана намирам и никои домати не ми харесват. От две години съм си намерил един чичо от с. Герман, чиито домати отговарят на високите ми изисквания, ама нищо сигурно няма...

Та искам да кажа, че моята представа за райски живот е да си седя со лаптопа в една беседка на двора или под асмата, да си връткам Кобоса и сайта на Инвестора и в същото време да слушам как растат доматите. Кат свърши сесията да ида да си откъсна един едър домат, още не червен а розов/оранжев, да го охладя в една кофа ледена вода, да си го нарежа у чинийката с малко козе сирене от тъщата и зехтин от о-в Тасос и да си наточа малко ракийка от дъбовото буренце. Мда-а-а ще садя домати и туй то! Ако щете ме изхвърлете от "квартала на инвеститорите" щот съм прост!
    Ехе-хе - то и аз ще си посадя лози, щото съм маниакален лозар... и мисля именно това ме направи и добър инвеститор. Майсторът умее да планира развитието на лозата поне за 3 години напред...
    Браво бе юнак.Аз съм го докарал твоя рай само дето сиренето от тъщата е смес крава коза и овца от тетевенско и ракията ми не в дъбово буренце а в старовремска дамаджана.Сенкята ми е смесена от астмата и една кайсия саморасляк обаче страхотна.Имам си и куче каракачанка което като се прибера от реката и ме види прави задно салто от кеф а щерката така го е дресирала че постоянно с нея седи.Имам и надуваем басейн но съм се замислил да си направя истински.Брато ние сме инвеститори с цървули
    абе ти с каракачанката да не си Бат Бойко, прикрит като дребен инвеститор близо до народа?

Коментар

• Къща около София - Мина им времето

Мина времето за покупки на къща около София , до 20 км, до 50-60 К...
      Гледай на къде ще расте София , къде са подценени имотите и действай-скоро брокерите ще засилят пазара на къщи около София-апартаменти не продават вече.
      иначе къща на цените на апартамент трудно ще намериш -
      евтини къщи около София-рефрен от преди 3-4 години!
      кашкавала от 3.50 е 13.00 , бензина,.......тока
      читав парцел под 45-50 евра/кв няма да намериш

като сметнеш и задължителното МПС 4Х4 (поне едно)............
      все още не си закъснял , но с тези разсъждения ще изпуснеш влака
      .................................................. .....................
      докато "умните" умуват-лудите скачат
      който изпусне питомното да не се плаши - ще хване .......

Коментар

• какво мислите за Вакарел?

Харесал съм една виличка до с. Вакарел, не е много скъпа и има дворче приятно. Какво мислите за района, има ли преспективи? На мен лично ми трябва да си въртя пържолките там през уикендите. Ходих на оглед и до там се стига за 30 мин, нищо не е.

Коментар

• Браво

Първоначално изпратено от netware5
          ...........ние инвеститори и няма да садим домати и компири...........
          А-а-а Ваше Императорско Величество, с риск да ме помислите за прост аз ще си бодна 3 колеца с домати, щото ми писна да си търся мезе за ракията! Известен съм по сички пазари в София, продавачите на домати кат ме видат и бегат надалече со люти псувни, щото съм много капризен клиент, все маана намирам и никои домати не ми харесват. От две години съм си намерил един чичо от с. Герман, чиито домати отговарят на високите ми изисквания, ама нищо сигурно няма...

Та искам да кажа, че моята представа за райски живот е да си седя со лаптопа в една беседка на двора или под асмата, да си връткам Кобоса и сайта на Инвестора и в същото време да слушам как растат доматите. Кат свърши сесията да ида да си откъсна един едър домат, още не червен а розов/оранжев, да го охладя в една кофа ледена вода, да си го нарежа у чинийката с малко козе сирене от тъщата и зехтин от о-в Тасос и да си наточа малко ракийка от дъбовото буренце. Мда-а-а ще садя домати и туй то! Ако щете ме изхвърлете от "квартала на инвеститорите" щот съм прост!
          Ехе-хе - то и аз ще си посадя лози, щото съм маниакален лозар... и мисля именно това ме направи и добър инвеститор. Майсторът умее да планира развитието на лозата поне за 3 години напред...
          0000

Коментар

• borsata ste se opravi .nie da stroim

Коментар

• 6te si kupite ....6te si napravite kvartal4e ...6te si pome4taete o6te ...

ne ste li se zamislili 4e vmesto da si davate parite i nervite mojete prosto da si dadete samo parite, i da si kupite gotovo novopostroeno jili6te ..imate li ideq kak se stroi ?
              imperatori , kralici na mraka sekvi tuka nenormalnici tedo kato mi6oci po cfql den se rovqt in neta za da mogat posle da se pravqt na veliki ...
              ko gi slu6ate ....ku6ta na 35 40 km ot sofia..mi az jiveq v ku6ta na 8 km ot centara na sofia i mi trqbvat kum 40 min za da se pridvija do rabota primerno.
              na 40 km ot sofia 6te si patuva6 okolo 4as i polovina . 6to ne se osuznaete.
              nekoi tuka kazva 4e ako imalo dostatu4no platejosposobni infrastrukturata namalo da mu e problem ako si postroqt kvartal
              - mi brato ti ako moje6 da izvadi6 300 000 K euro 6te si kupi6 ku6tle v nqkoi ot novite kvartal4eta (v mladost pri kambanite napr.). i nqma da se zatormozqva6 s mislene.
              ama tuka ste samo durdorkovci bez pokritie i si 4e6ete ezicite .
              ME4TAITE SI ..po dobre si mislete kak da si zemete jili6te bilo to i boksoniera ,za6toto sled nqkoq druga godina i naema ve4e nqma da mojete da si pla6tate.

i ne rumjete po horata koito iskat pari za imotite si....6toto vie ste opreli do tqh ..te si imat...ne tursqt. Ako iskam 100 euro kv m za zemqta mi si e moe pravo ..az si opredelqm cenata i ne nqkoi broker ili nqkoi kupuva4, deto iska s parite ot durjavnata panelka da se prevurne v bql 4ovek i da jivee kato men...E MNOGO ISKATE .. sadete si domati na balkona i mul4ete ...i kogato govorite za 6opsko geto se setete 4e vie se borite da se priob6tite kum nego ...getoto ne vi iska ...

6te pomolq nikoi da ne se zaqjda i da ne obijda ...ako nqkoi naistina ima pari i misli da investira ili da si gradi jivota v sofia ili okolo sofia ili kudeto i da e edva li tuk e mqstoto kudeto 6et polu4i adekvatna informaciq .. SORY 4E VI GO KAZVAM AMA STE GO OBURNALI NA MERENE NA PI6KI...
              100 4OVEKA ...100 TEMI...I VSEKI RAZBIRA OT VSI4KO.
              edinq den na borsata na sledva6tiq den ve4e stroi kvartali zatvoren tip ..e zamislete se malko...az li4no mislq 4e vsi4kite ste edni me4tateli ...i malkoto hora koito naistina sa s akula si samo vi se prismivat otstrani.

danjo pone ciganite sprat da idvat 4e te mogat i 4 000 000 da napravqt stolicata za 5 godini.

Коментар

• Това май не е много добре за къщичките? Но от друга страна ще е добър подход към София??[/img]

Коментар

• Магистрала ТРАКИЯ ще минава между с Мрамор и с Доброславци

Коментар

• S ogled na novite aglomeracii v BG, kashta v neq, na malko otstoqnie ot grada, stava vse po-na dalavera.

Агломерациите по брой на населението в България са:

1. София 1 353 906 жители
                    2. Пловдив 575 297 жители
                    3. Варна 416 603 жители
                    4. Бургас 318 226 жители
                    5. Стара Загора 213 434 жители
                    6. Плевен 211 255 жители
                    7. Хасково 184 731 жители
                    8. Русе 175 935 жители
                    9. Сливен 173 722 жители

ИЗТОЧНИК:

МРРБ- Министерство на регионалната политика и благоустройството на Република България

Страница 29

http://www.eufunds.bg/docs/OPRD_230307_bg_FINAL.pdf
                    BG-TRAFFIC

Коментар

• Заминал съм 94-та, идвал съм си няколко пъти за по 2-4 седмици ваканция, но тогава те интересуват море и приятели, а не въпросите за газификацията на парцелите в покрайнините Както и да е, понеже и аз все още работя по новата си къща, която е в подобна крайградска зона - ми е интересна темата и ми е любопитно кое как се прави в Бг.. Успехи!
                      life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1
                        Първоначално изпратено от Negramoten

trader1, защо смяташ, че е невъзможно хора със сходни идеи/интереси да се съберат и да направят нещо заедно, дори е възможно да е малко по-мащабно, като се реализира и печалба.
                        Не казвам че е невъзможно. Просто давам леко предупреждение за тези, които ще се ентусиазират твърде много - че не всичко е така лесно както изглежда на пръв поглед, и че понякога на пръв поглед малки проблеми могат да прерастнат в по-големи ... Но наистина усещането да си на по-широко и по-чисто е супер, а за тези с малки деца - просто цена няма...
                        Интересно мие как в Бг се решава въпроса с канализацията и отоплението на подобни отдалечени места - при нас ми е ясно, но тук е по-уредено и до всяка макар и малка ферма стига газова тръба за отопление, но как е в Бг? (не че за въпросната газова тръба не ми поискаха 5К, но това едруг въпрос... )
                        Абе интересна тема , любопитен съм дали и какво ще излезе ...
                        Не е лесно, съгласен съм . А в сравнение с Канада е в пъти по-трудно . Ако няма канализация, то пробема се решава или чрез септична яма (3 разновидности), или чрез еднофамилна пречиствателна станция, или в близкото дере (Симеоново и Драгалевци са на канализация "Дере").
                        Природен газ е докаран в няколко квартала на София. При парцела ми в Горна Баня има, като за да те включат трябва да платиш около 5000 лв. Но на повечето места няма газ и затова хората се отопляват на или на ток или на твърдо гориво, сега масово навлизат термопомпите. Много хора си слагат по климатик във всяка стая, а ако сега строят, то правят водно подово отопление и централна термопомпа, която ползва или вода от сондаж или е със заровени на 1,5-2 м тръби. У нас е доста добре да се инвестира и в слънчев колектор, все пак сме доста на юг , като над 6 месеца в годината сметките за БВГ се намалят с над 50%.

От кога не си се прибирал в България?

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten

trader1, защо смяташ, че е невъзможно хора със сходни идеи/интереси да се съберат и да направят нещо заедно, дори е възможно да е малко по-мащабно, като се реализира и печалба.
                          Не казвам че е невъзможно. Просто давам леко предупреждение за тези, които ще се ентусиазират твърде много - че не всичко е така лесно както изглежда на пръв поглед, и че понякога на пръв поглед малки проблеми могат да прерастнат в по-големи ... Но наистина усещането да си на по-широко и по-чисто е супер, а за тези с малки деца - просто цена няма...
                          Интересно мие как в Бг се решава въпроса с канализацията и отоплението на подобни отдалечени места - при нас ми е ясно, но тук е по-уредено и до всяка макар и малка ферма стига газова тръба за отопление, но как е в Бг? (не че за въпросната газова тръба не ми поискаха 5К, но това едруг въпрос... )
                          Абе интересна тема , любопитен съм дали и какво ще излезе ...
                          life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Първоначално изпратено от petia97
                            Явно не си в час
                            Абсолютно права си ,декларирам пред целият форум,че ако ти ми намериш клиент на тези цени съм готов да ти дам по 5евро на квадрат .А срещу 1000евро мога да ти предложа поне 5оферти м/у 10 и15 евро,в диапазон от 10 до 40декара.
                            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                              Неграмотни приятелю - не убеден, че районите на югоизток и изток са най-секси - защото Пушлякът ги трови (а ако не го спрат още много време?) а и че, както чувам, местата гъмжат от омразните кафяви, които мародерстват на поразия. Освен да въдим бултериери, дого аржентиновци и всякакви други изродски кучета, ядящи съмнителни двукраки.
                              Кремиковци е доста по на север. И доколкото знам има някакъв вятър "кривяка" който периодично обгазява към с. Бусманци...
                              Незнам до Вакарел да стига, все пак там е и Средна гора...?

Коментар

• Явно не си в час

Коментар

Working...
                                X