If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бавно, спокойно имам възможност да дам около 100 К лева за успореден ремонт на две жилища. И от март миналата година до сега не са 2 години. Научете се да смятате както ви бива с процентите на доходността. Днес е денят ми, утре може да не е. Давам си сметка.
Няма нужда да ти смятам доходност въобще хахахаха За нея ще мислят внуците ти. Ако изобщо.
Е, да, това е прекален здифтарлък, аз винаги оставям около 10%. Поради простата причина, че на младини съм работил в бранша и на мен винаги са ми оставяли приблизително толкова клиенти от САЩ, Великобритания, Германия и Кипър. Тези от Гърция, България, Франция и Италия, почти винаги по-малко.
Аз съм за бакшиша, особено на някоя млада засукана дама, бих и оставил и повече от 10%. Винаги оставям, но ето преди няколко дни бях в Хисаря за 3 дена. Две вечери се хранехме в ресторанта на хотела, третата беше извън. Казах им и двете сметки да ги оставят на рецепцията на стаята ми. За мое удобство, като тръгнах платих нощувки, вечери, масажа с кредитна карта. За съжаление по този начин нямаше бакшиш. Но не го направих заради бакшиша.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
мани бакшиша ами той пиеше неква плодова шлиокавица щото била на промоция. ем ефтина ем ако земеш бутилка давали 20% отстъпка
Имах подобен случай когато работих като управител на ресторант на ул.Витошка. Това беше през далечната 1995г. Един приятел , който работи в областта на строителството и тогава изкарваше много добри кинти, ме посети в ресторанта и при положение, че българската ракия която предлагахме от сорта на сливенска перла, сунгурларска гроздова отлежала и стралджанска мускатова, той предпочете да пие един италиански боклук-грапа фаторе. Тази ракия беше намалена до цената на най-ниския клас от порядъка на академик Неделчев каквато ракия в ресторанта не предлагахме. Той обаче си поръча грапа фаторе, въпреки че почти цялата вечер го убеждавах да не поръчва тази шльокавица.
7 Reasons to Own A Homehttp://www.investor.bg/users/index/20139/
не бих искал да съм като тях. последния път даже умрех от срам. на 100 лева сметка единия милионер остави 2 лева бакшиш,при положение че обслужването беше перфектно.
Е, да, това е прекален здифтарлък, аз винаги оставям около 10%. Поради простата причина, че на младини съм работил в бранша и на мен винаги са ми оставяли приблизително толкова клиенти от САЩ, Великобритания, Германия и Кипър. Тези от Гърция, България, Франция и Италия, почти винаги по-малко.
зависи от алтернативната цена. на тебе времето явно нищо не ти струва и затова ти излиза сметката
Не е само въпроса във времето. Ако си направиш труда да прочетеш няколко автофорума или такива за строителство, ще се удивиш с какви шарлатани си имаш работа. Понеже имаме и коли и имоти сме се сблъсквали с многобройни такива и в двата бранша. Ако за миг дори опреш до такива , ще схванеш колко по-добре е да се справиш сам с проблема, което е свързано пак с много четене и проби. Откакто си реших проблема по опела с електрическата система която си оправих сам, вярвам, че няма невъзможни неща. Един бивш колега който не разбира нищо от компютри, сам си разглоби мишка и я оправи за минути Това за мен е наистина умел човек.
Изобщо няма да споменавам удоволствието да се запознаеш с технологиите от първа ръка и как действат.
Да , аз те разбрах много добре какво имаш предвид, но човек който си докарва доходи от наем и не му дреме за никакви надници с удоволствие се заема с ремонт на собствеността си в каквато и да е било форма-, коли или имоти.
зависи от алтернативната цена. на тебе времето явно нищо не ти струва и затова ти излиза сметката
ами ако шпакловам 1 месец защото аз не съм професионалист губя надницата за 1 месец. а тя е по голяма от цената която трябва да платя на работниците
Да , аз те разбрах много добре какво имаш предвид, но човек който си докарва доходи от наем и не му дреме за никакви надници с удоволствие се заема с ремонт на собствеността си в каквато и да е било форма-, коли или имоти.
Верно не се интересувам. за 1 човек 45кв.м чиста площ си е ОК.вече съм си купил.ама аз не си шпакловам сам и колата си я правя в сервиза. и пия "сливенска перла" от 27 лева килото а не пещерняк за 6 лева
Личи си, че не се интересуваш. Никога не съм те чел в тази тема Не разбираш какво е удоволствието сам да се справиш с неща в които те обират разни майстори-боклуци. Я примерно като си толкова велик "бял" човек ми кажи, колко сервизи за автомобили в БГ са лицензирани и от кого?+?? Колко и от майсторите в областта на строителството са такива? За твое сведение и неудоволствие в момента започвам голямо начинание, което ще споделя само когато се случи. Надявам се до година да стане и ще постна снимки, видео и инфо за всеки който може да го постигне.
Така е, лева е "глупак", а ти вечния умник с една гарсониерка в Дружба и вечно четящ и пишещ в темата за имоти, без да се интересуваш от покупката им хахах
Верно не се интересувам. за 1 човек 45кв.м чиста площ си е ОК.вече съм си купил.ама аз не си шпакловам сам и колата си я правя в сервиза. и пия "сливенска перла" от 27 лева килото а не пещерняк за 6 лева
левА каза че е дал 50К за ремонт . и да кажем оше толкоз за лукс обзавеждане значи ша избива 7-*8 години.после пак ремонт и подмяна на обзавждане и така форевър
Опаа, лека грешка, 50К лева за ремонт и обзавеждане, и то влиза. 56К лева излезе. А за другото досега съм дал 21К, но предстои полагане на гранитогрес, ламинат в стаите, интериорни врати и обзавеждане. Затова написах днес че грубо около 100 К лева отиват за две жилища. Но се надявам да са 90 общо.
В началото когато се регистрирах във форума на инвестор мислех че като инвеститори, едни с по-големи възможности, други с по-малки което и двата случая е достойно за уважение и място за подигравка няма, ще обменим мнения, ще разменим съвети, препоръки и пр. А се оказа друго. Но това са нещата.
Лев, мани ги хейтърите, лузърите и провокаторите!
Ние ще намажем голяма филия с мас гарантирано. Виж новата статийка:
ПП. Да не четат понижители със слаби сърца и завистливи нерви. Междувпрочем скоро контрагент в областта на проектирането ми сподели интересен факт. Изключително злобен и завистлив субект, се поболял от агресивен рак и си заминал много скоро! А аз си мислех, че тези типове са по-издръжливи и от хлебарките
Има един интересен момент при отдаването под наем, като дадеш 20 000 лв за ремонт и съвременен интериор, къде ти отива печалбата?
Трябва 3-4г. да работи само за да се избие ремонта,
левА каза че е дал 50К за ремонт . и да кажем оше толкоз за лукс обзавеждане значи ша избива 7-*8 години.после пак ремонт и подмяна на обзавждане и така форевър
Bulgarian lev, поздравления за това което пишеш. Тук е пълно с провокатори и хейтъри, които са напълно наясно с успеха на инвестиция в имотв центъра на София, просто завиждат. Такава инвестиция е печеливша последните 2 хиляди години (ако можеш да го задържиш). Аз залагам, че и в бъдеще ще е. Доходите и още купчина финансови величини са ПОДценени в България. ЦикълЪТ се завърта, тези които не знаят за цикъла - тежко им. България е в ЕВРОПА. България е ЕВРОПА. Когато в СЕРДИКА е признато ХРИСТИЯНСТВОТО, Лондон и Париж са били дребни римски поселища.
Ниската култура и грешни заключения на някои от пишещите тук, и МЕРЗАВИТЕ им думи към родината ще играят само в тяхна вреда. Но тези пичове са семе на други нации, най-вероятно, нямам друго обяснение за ниския им интелект.
В това и аз съм напълно убеден. Правят се, че не са инвестиция имотите, ама в други теми голяма част от тях изобщо не пишат, защото ги интересуват единствено имотите. Причината за хейта им е пределно ясен. Казва се "грозденцето е много кисело"
Bulgarian lev, поздравления за това което пишеш. Тук е пълно с провокатори и хейтъри, които са напълно наясно с успеха на инвестиция в имотв центъра на София, просто завиждат. Такава инвестиция е печеливша последните 2 хиляди години (ако можеш да го задържиш). Аз залагам, че и в бъдеще ще е. Доходите и още купчина финансови величини са ПОДценени в България. ЦикълЪТ се завърта, тези които не знаят за цикъла - тежко им. България е в ЕВРОПА. България е ЕВРОПА. Когато в СЕРДИКА е признато ХРИСТИЯНСТВОТО, Лондон и Париж са били дребни римски поселища.
Ниската култура и грешни заключения на някои от пишещите тук, и МЕРЗАВИТЕ им думи към родината ще играят само в тяхна вреда. Но тези пичове са семе на други нации, най-вероятно, нямам друго обяснение за ниския им интелект.
В началото когато се регистрирах във форума на инвестор мислех че като инвеститори, едни с по-големи възможности, други с по-малки което и двата случая е достойно за уважение и място за подигравка няма, ще обменим мнения, ще разменим съвети, препоръки и пр. А се оказа друго. Но това са нещата.
Коментар