IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
    . Поне 3-ма съфорумци го повтарят това периодично, а в темата за златото даже му се молят да млъкне.
    Не го знаех този лаф с кожичката ми стана смешно.
    Пак лъжеш,
    Един единствен говори за Алтерко и той е най-заблудения там,след теб нали .И лъже повече и от теб даже .10% за него били повече от 500% и не го разбира

А се молят да спра да им казвам истината.А тя е ,че златото е превзет актив,не е никакъв хежд за инфлация и през последните 3-4г .Ковид,война,+100% шарлатанска инфлация е един от най-зле представилите се "активи" .Факт,който инвестиралите в злато не искат да им се повтаря.
    Също както и банко робите не искат да им казваш,че не са никакви инвеститори.

А къде съм инвестирал,разни животновъди и общи работници хванати от селата,с ромски произход,нито им е работа да знаят,нито ще имат такава информация,защото тя струва пари.
    Last edited by petrg5s; 15.05.2023, 07:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Много ми интересно, този инвеститор в какво точно е инвестирал, след като хейти инвестиции в имоти, злато и акции. В какво точно инвестира този хейтър???
      Странно е, че пише, че някои инвеститори, ще глътнем вода, а той в какво точно е инвестирал????
      Е, как? Двата клика Алтерко и аз го запомних вече. Поне 3-ма съфорумци го повтарят това периодично, а в темата за златото даже му се молят да млъкне.
      Не го знаех този лаф с кожичката ми стана смешно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

петрогъсчо ще дърпа кожичката чак до 2039-та
        Много ми интересно, този инвеститор в какво точно е инвестирал, след като хейти инвестиции в имоти, злато и акции. В какво точно инвестира този хейтър???
        Странно е, че пише, че някои инвеститори, ще глътнем вода, а той в какво точно е инвестирал????

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Чакай да видим, дали ще имаме нов импулс на инфлацията. Ако САЩ не вдигне тавана на дълга, това ще оскъпи долара и в Европа ще се внесе инфлация от обезценяването на еврото, което неминуемо ще довлече инфлация и в България. Та в този ред на мисли може и да не паднат чисто номинално.
          Как няма да го вдигнат ? Няма такъв вариант. В България доколкото разбирам ситуацията е подобна. Имат 200 млн свободни. Трябва да намерят пари отнякъде иначе не могат да платят пенсиите и на държавната администрация и ше стане патаклама.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Никога няма да паднат, а ще се повишат. Мокрите сънища на петрогъзчо няма да се сбъднат и през 3000-та година
            петрогъсчо ще дърпа кожичката чак до 2039-та
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              Синтезирана и сбита информацията е следната:

Предвид сегашния икономически цикъл,наемите, разни мокри сънища на петрогъзчоitok=r2MBFUf2[/IMG][/B]
              Информацията е такава, че някои пак ще спят под мостовете, а други ще продължим да си печелим от собствените ни имоти

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Чакай да видим, дали ще имаме нов импулс на инфлацията. Ако САЩ не вдигне тавана на дълга, това ще оскъпи долара и в Европа ще се внесе инфлация от обезценяването на еврото, което неминуемо ще довлече инфлация и в България. Та в този ред на мисли може и да не паднат чисто номинално.
                Никога няма да паднат, а ще се повишат. Мокрите сънища на петрогъзчо няма да се сбъднат и през 3000-та година

Коментар

Синтезирана и сбита информацията е следната:

Предвид сегашния икономически цикъл,наемите в БГ ще ПАДАТ !
                  И тенденцията /тренда/ е те да ПАДАТ постоянно и за дълъг период от време !

Същото е и с цената на НИ -ПАДАНЕ с тенденция за постоянно падане за дълъг период !
                  В момента сме в междината фаза(3-9 мес.) и леки отклонения са възможни.
                  После почва периода на постоянното падане.Период "Шок и ужас" за пишман инвеститора на "имот" в БГ

Коментар

Спада е паралелен с качването на лихвите,нещото за което говорех.
                    Те се движат 6-12м преди нас,а спада го обясняват с пренасищане на предлагането.
                    Ако забелязваш наемите започват да падат Август 2020. Тогава лихвите си бяха ниски , но много хора си загубиха работата заради КОВИД. Имаше и забрана за изхвърляне на наематели, та много лендлордове предпочетоха да предоговорят наема вместо наемателите да спрат да плащат. Все пак имаше много наематели които спряха да плащат и живееха безплатно. Доста лендлордове фалираха. И това намали предлагането а раздаването на пари засили търсенето и цените се качиха.сега наемите падат защото една камара високоплатени ИТ в топ компании си загубиха работата. Качването на лихвите кара компаниите в ИТ да намалят персонала , падат доходите и наемите. Има връзка между лихвите и наемите , но тя е през доходите.

Коментар

• Синтезирана и сбита информацията е следната:

Предвид сегашния икономически цикъл,наемите в БГ ще ПАДАТ !
                      И тенденцията /тренда/ е те да ПАДАТ постоянно и за дълъг период от време !

Същото е и с цената на НИ -ПАДАНЕ с тенденция за постоянно падане за дълъг период !
                      В момента сме в междината фаза(3-9 мес.) и леки отклонения са възможни.
                      После почва периода на постоянното падане.Период "Шок и ужас" за пишман инвеститора на "имот" в БГ

Всичко друго са приказки и анализи,които водят го горния резултат.Къде го разбират колегите,къде не.

........................

Спада е паралелен с качването на лихвите,нещото за което говорех.
                      Те се движат 6-12м преди нас,а спада го обясняват с пренасищане на предлагането.
                      Last edited by petrg5s; 14.05.2023, 12:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от KalinG Разгледай мнение
                        Така е защото ....
                        Няма да излязат всички едновременоо зашото всеки има различен праг на търпимост, но почнат ли всеки, който е купил малко по-рано ше гледа да продаде преди цената да е паднала под неговата и може да се получи вълна. Аз все се надявам , че в България най-после, може би и под външен натиск, ще започнат някакви мерки срещу корупцията и това може да нормализира пазара зашото имотите вече няма да са безопасни за пране на пари. Отделно, че има шанс общините да почнат да вдигат имотните данъци и да оправят с тях инфраструктурата. Сега е някакъв абсурд със скъпи имоти и като излезнеш на улицата е леш.

Цените на имотите могат да се изчисляват през наемите а на по-високо ниво средните цени през среден доход. На всички е ясно , че сме в балон. Балон не-балон, наеми като тези за които се говори тук, от порядъка на 1500-2000 евро, са съизмерими с тези във Виена, Берлин и Прага. Бих се радвал да са възможни в София, но трябва да сме реалисти. Нито доходите са близки, нито градовете могат да се сравняват. Ти говориш за наем от 500 евро на Оборище, иванушка говори за 1800 евро в Дървеница, че и бил заминал за 3 дни. При условие, че в същата сграда някой дава по-голям апартамент за 1200 евро и естествено стои от месеци. Та тук си има хора които представят сънища и мечти за реалност. Наемите в София са лимитирани и от доходите и от ограниченото търсене зашото много хора притежават собствени жилища, няма и много expats, които са с висок доход и нямат намерения да купуват. Така , че наемите трудно ше станат печеливши в скоро време.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Какво , какво бъркам ??? Вероятно си влязъл в игнора много преди да почнеш с тия фантазии..На мирко се опитвах да му обясня , че качването на заплатите без да повишаване на производителността води до инфлация. Ако има някаква връзка между инфлацията и производителността , тя е обратна и не знам как може да е объркат. На няколко пъти и на теб ти казах , че трябва да се опитваш да разбереш какво ти се говори .
                          Не, не, точно затова беше, знам и кога беше, в имотната тема, и мога да ти намеря и коментара.
                          Фантазиите са в това, което си възприел за даденост от кейнсианката пропаганда, която е индоктринирала всичко де що е икономика в университетските и академични институции, които са инкубатори за бъдещи икономистчета, които после заемат управленски и ръководни позиции, и ни вкарват в правата вяра за „пазарната икономика”.
                          Импринтиране в съзнанието заблуда заливаща надлъж и шир целия свят, а там където се намираш е религия.
                          Last edited by Kris_; 14.05.2023, 03:11.

Коментар

Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                            Само да ти кажа, че segato бърка обезценката на валутата, чрез инфлацията(не чрез скоростта на парите по брой сделки, а увеличаването на паричното предлагане) с увеличена производителност на труда и по-голяма икономика, и понеже малко директно му казах какво му е в главата ме вкара в игнора.

Ами едното е чисто механичен номинален ръст, идексиран чисто инфлационно. Другото е ръст базиран на икономически просперитет и се мери с други метрики. Една от тях е ППС, но има още, нека по-компетентните да ги посочат.
                            Какво , какво бъркам ??? Вероятно си влязъл в игнора много преди да почнеш с тия фантазии..На мирко се опитвах да му обясня , че качването на заплатите без да повишаване на производителността води до инфлация. Ако има някаква връзка между инфлацията и производителността , тя е обратна и не знам как може да е объркат. На няколко пъти и на теб ти казах , че трябва да се опитваш да разбереш какво ти се говори .

Коментар

То тук е проблемът. За това бях и писъл по-рано, че БВП се индексира, чисто инфлационно, а не чрез увеличена и подобрена икономика на страната.

Това, че БВП е нарастнал номинално, не значи, че в реално изражение е претърпял качествен и количествен скок.

Единственото хубаво нещо, което наблюдавам е че повечето предприятия с ниска добавена стойност прекратиха дейността си, защото България вече не е с толкова евтина цена на труда. Визирам шивашки цехове и разни подобни от прехода....

Друг е въпроса дали ще успеем да привлечем достатъчно инвестиции с висока добавена стойност и да увеличим развойната дейност, за да не се припознаваме, като страна на услугите...и кол центровете
                              ​​​​​​
                              И аз не съм икономист, та всеки да приема мнението ми поне с малко сол. Притеснява ме нарастването на БВП заради инфлацията. Ако продължава ше доведе до промяна на курс лев/евро

Какво е УПИ?
                              Last edited by segato; 14.05.2023, 01:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Интересно ми е как се обосновава съпругата ти? Сигурен съм, че може да ѝ бъде обяснено така, че да разбере, че 36+ месечни нетни дохода в банката са леко глупост и доста остарели възгледи и начин на мислене. На каква основа си е формирала „инвестиционната стратегия”?
                                Среброто в повечето държави от ЕС е малко греда с ДДС-то, затова може да се разпредели в по-малки количества, например в 1/3 сребро и 2/3 злато, но среброто не просто е подценено, а си е направо на безценица, и дори с облагането с данък като суровина, потенциала за растеж когато избухне е в пъти повече отколкото много други активи, а същевременно знаеш, че парите са ти на сигурно място.
                                Изчакай малко за имот, и ако имаш кеш по-добре не го набивай в тухли, а вземи възможно най-голямата ипотека, която ти дават в лева с минимално участие, но всичко го пресметни да е с премерен риск и спрямо възможностите ти, а не да мажеш филии само и само, за да изплащаш ипотека, която ще загробва и децата ти.
                                Темата е за друго, и затова по-добре да се направи отделна тема за целта.

П.П. - С гаражите ходиш по тънък лед, ако се промени ситуацията към най-лош сценарий и Западен Комунизъм.
                                Тези инструменти, които си посочил и запазват стойност и аз съм ги играл, но за мен не са опция.Аз съм яко нагрухан в имоти, но това за мен приключи с изключение на 1. За мен има други възможности на две борси, но си трябват топки разбира се.

Коментар

Working...
                                X