IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Negramoten
    Депутатите одобриха данъчните облекчения за млади семейства с ипотеки
    02.12.2008 18:05

Млади семейства с ипотечни кредити ще могат да ползват данъчни облекчения, реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Измененията влизат в сила от 1 януари догодина.

Сумата от годишните данъчни основи ще се намалява с направените през годината лихвени плащания върху първите 100 хил. лева по ипотечни кредити на семейства, които имат граждански брак и един от съпрузите е на възраст до 35 години. Ипотекираното жилище трябва да бъде единственото жилище за семейството.

За данъчното облекчение ще се прилагат копия от свидетелството за сключен граждански брак, справка за имотното състояние на кредитоискателите, на договор за ипотечен кредит, погасителен план, заверен от банката кредитозаемател и документи, удостоверяващи направените вноски.

Депутатите отхвърлиха предложението на НДСВ за данъчни облекчения при осъществено право на глас при избори.
    Тъпите парчета пак сътвориха поредната глупост.Настройване на едни срещу други.Сега едни млади семейства дето родителите им имат 5 апартамента ще си купят нов а други дето са по големи от 35 и родителите им нямат апартаменти духат супата.Депутатите се назначават от партийните велможи с конкурс по тъпота.Освободете ги от данъци само ако направят по 3-4 деца а не за осирането на страната.Този Милен Велчев трябва да отиде в затвора а не да ни дава акъл.Ебати наглите ще ме задължават да гласувам е хубаво ще отида и бюлетината ще е невалидна и какво данъчни облекчения.за да отида да гласувам трябва да има нови хора.Тези стари курви дето ги гледаме вече 20години трябва да се разкарат.Това са гнусни крадци и келепирджии.Един повтарям един няма свестен от тях.Тези хора са там заради привилегии и кражби.

Коментар

• Eксплозия срина блок в Испания, 25 ранени
      http://www.dnes.bg/article.php?id=61957

Качествено, ново строителство

Коментар

• Първо трябва да се въведат данъчни облекчения за сватби и после да искат удостоверения за брак . Поне до медения месец.

Коментар

• Всяко немладо семейство - с фирма. И да си отчита разходите. Аз моята вече съм я направил...

Първоначално изпратено от herco
          Много интересно предложение. Само ще попитам, а ако адресатите на този закон останат без данъчни основи - какво правим, защо няма директно бюджетно плащане на лихвите.
          Може също така да се помисли и за стимулиране на потреблението, като например лицата над 100 кг да се освободят от данъци - повече храна потребяват, за тях отиват повече плат за дрехи, повече тежат на транспортните средства и така повече гориво се харчи и прочие и прочие. Лицата с тегло от 50 до 100 кг да са с нормално данъчно облагане. А лицата под 50 кг. с двойно данъчно облагане. Да, и няма ограничения по възраст, семейно и имотно състояние.
          И да попитам - когато в една фирма трима души вършат една и съща работа - и този с кредита получава / поради привилегията по-горе/ по - голямо възнаграждение другите могат ли да му ръкопляскат?

Коментар

• Много интересно предложение. Само ще попитам, а ако адресатите на този закон останат без данъчни основи - какво правим, защо няма директно бюджетно плащане на лихвите.
            Може също така да се помисли и за стимулиране на потреблението, като например лицата над 100 кг да се освободят от данъци - повече храна потребяват, за тях отиват повече плат за дрехи, повече тежат на транспортните средства и така повече гориво се харчи и прочие и прочие. Лицата с тегло от 50 до 100 кг да са с нормално данъчно облагане. А лицата под 50 кг. с двойно данъчно облагане. Да, и няма ограничения по възраст, семейно и имотно състояние.
            И да попитам - когато в една фирма трима души вършат една и съща работа - и този с кредита получава / поради привилегията по-горе/ по - голямо възнаграждение другите могат ли да му ръкопляскат?

Коментар

• След дъжд качулка и криворазбраната цивилизация.

Ако M-Tel направи цени за до 26 г е дискриминация, а ако се приеме такъв закон, какво е?

Първоначално изпратено от Negramoten
              Депутатите одобриха данъчните облекчения за млади семейства с ипотеки

Коментар

• Депутатите одобриха данъчните облекчения за млади семейства с ипотеки
                02.12.2008 18:05

Млади семейства с ипотечни кредити ще могат да ползват данъчни облекчения, реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Измененията влизат в сила от 1 януари догодина.

Сумата от годишните данъчни основи ще се намалява с направените през годината лихвени плащания върху първите 100 хил. лева по ипотечни кредити на семейства, които имат граждански брак и един от съпрузите е на възраст до 35 години. Ипотекираното жилище трябва да бъде единственото жилище за семейството.

За данъчното облекчение ще се прилагат копия от свидетелството за сключен граждански брак, справка за имотното състояние на кредитоискателите, на договор за ипотечен кредит, погасителен план, заверен от банката кредитозаемател и документи, удостоверяващи направените вноски.

Депутатите отхвърлиха предложението на НДСВ за данъчни облекчения при осъществено право на глас при избори.

Запазват се досегашните данъчни облекчения за дарения към детски ясли, детски градини, училища, висши училища или академии, реши парламентът на второ четене. Проектът, внесен от Министерския съвет, предвиждаше да останат само облекченията за дарения в полза на детски градини, като сумата от годишната данъчна основа на дарителя да се намалява с до пет на сто.

Освободени от облагане ще бъдат и доходите от сделки с акции на публични дружества, извършени на регулирания пазар на ценни книжа във всички държави-членки, както и доходите от лихви и влогове на физически лица и в банки, установени в друга държава членка на ЕС.

Лицата с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност ще дължат авансово данък за доходи от стопанска дейност или от наем, след като облагаемият им доход през годината, намален със задължителните осигурителни вноски, превиши 7920 лева.

Не беше прието предложението на представители на опозицията данъкът върху доходите от стопанска дейност като едноличен търговец да бъде намален от 15 на 10 на сто.

Доходите от дивиденти и ликвидационни дялове ще се посочват в справката за изплатени суми на физически лица не в годината на изплащане на дохода, а в годината, през която е взето решението за разпределяне на дивидента или за начисляване на ликвидационния дял, реши парламентът.

Коментар

• Димитър е публикувал една позабравена статия на Краси Петров в http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=5101&r=329

Коментар

• Те хората ги заобикалят от сума време. Банките ще се включат само ако се увеличат много необслужваните кредити, заасега няма сериозни признаци в тази насока, ще поживеем, ще видим. Вярно е, че преди брокерите разправяха че имотите ще растат вечно, ама все пак тогава имотите растяха, ако гледаш само предходните 3-4 години и само екстраполираш - да очакваш растеж е донякъде нормално. Грешно, но разбираемо.
                    Но да разправяхш, че е цените ще растат, когато те вече очевидно падат или е откровена лъжа или е някаква форма на шизофрения. Всъщност има си етапи в балоните и явно брокерите още са на "отрицание".
                    За пазара е по-добре да падне колкото падне и да се отпуши. Поне според мен. Макар че поне 1 година за брокери, строители и всички свързани отрасли ще е доста зле.

Коментар

• и тук си прав-в клатенето му е майката

Коментар

• Първоначално изпратено от 000
                        Неграмотен,съгласен съм,че много АНИ ще фалират.Но не съм съгласен ,че ще се върнат на село брокерите.Забелязъл ли си ги как изглеждат повечето брокерки-като фолк певачки.Ще отидат където им е мястото-пак в сферата на обслужването-на МАГИСТРАЛАТА
                        Или в селската дискотека...

Коментар

• Неграмотен,съгласен съм,че много АНИ ще фалират.Но не съм съгласен ,че ще се върнат на село брокерите.Забелязъл ли си ги как изглеждат повечето брокерки-като фолк певачки.Ще отидат където им е мястото-пак в сферата на обслужването-на МАГИСТРАЛАТА

Коментар

• panther,при падаш пазар ептен ще останат гладни.Част от функцията им ще я изземат банките. Другите продавачи-физическите лица ще гледат да заобиколят брокерите-за си спестят комисионните.И продавачи и купувачи ще се стискат за всеки лев.Ще го има и елемента на обида към брокерите-"казвахте ми .че цената на имота ми ще расте ,пък то...."Така,че повечето ще мрат гладни.

Коментар

• Първоначално изпратено от panther
                              На мен едно не ми е ясно. Спекулантите ги разбирам, строителите ги разбирам, хората купили на върха ги разбирам, иска им се да растат цените и това ще си повтарят докато свят светува.
                              Брокерите не ги рабирам. Може ли човек да е толкова прост, че да повтаря тая глупост противно на реалността и СРЕЩУ собствените си финансови интереси. Не знам колко зле трябва да си за да повтаряш, че ще растат цените при все че и бебетата вече са наясно, че ще падат. То вярно че и без това повечето хора смятат 90% от брокерите за идиоти, ама по-добре да паднат колкото паднат и да се отпуши пазара и да има пак комисионни, е по-малки ще са ама по-добре повече сделки с по-малки комисионни, отколкото цял ден да чоплят семки в офиса и да се радват на една сделка на месеца.
                              Ама тяхна си работа. Да си приказват каквото искат.
                              Ми ти виж кои станаха брокери, някакви неграмотни (рядкост е да видиш обява за НИ написана без грешка), но за сметка на това много надъхани и нахални селяндури. И явно не им стига до акъла, че колкото по-бързо натиснат цените на вторичния пазар, то толкова повече сделки ще имат.

В момента правят огромна услуга на предприемачите и на спекулантите, защото с глупостите си, за това как няма да падат цените забавят намалението на офертните цени при предлагаенто от обикновенните хора, докато първите си продават лека полека чрез познати, като оферират на цени от преди 3 години. Познатата авто-горублянска схема.

Единственото хубаво е, че доста голяма част от брокерите ще фалират и ще отидат да си гледат животните на село...

Коментар

• На мен едно не ми е ясно. Спекулантите ги разбирам, строителите ги разбирам, хората купили на върха ги разбирам, иска им се да растат цените и това ще си повтарят докато свят светува.
                                Брокерите не ги рабирам. Може ли човек да е толкова прост, че да повтаря тая глупост противно на реалността и СРЕЩУ собствените си финансови интереси. Не знам колко зле трябва да си за да повтаряш, че ще растат цените при все че и бебетата вече са наясно, че ще падат. То вярно че и без това повечето хора смятат 90% от брокерите за идиоти, ама по-добре да паднат колкото паднат и да се отпуши пазара и да има пак комисионни, е по-малки ще са ама по-добре повече сделки с по-малки комисионни, отколкото цял ден да чоплят семки в офиса и да се радват на една сделка на месеца.
                                Ама тяхна си работа. Да си приказват каквото искат.

Коментар

Working...
                                X