IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi
    Е, станали са при ипотечно кредитиране без доказване на доход отдавна са такива, между 10-12% е годишната лихва, после като се сложи срока се разбира и колко е ГПР-то към конкретната баМка.

Успех на всички!
    Без доказване на дохода винаги са били двуцифрени лихви (освен ако не са били трицифрени ). Би било добре БНБ да накара банките да провизират 10-20% от раздадените по тази схема суми. Недоказани доходи = недекларирани доходи + риск + в много случаи незаконен бизнес. Това не трябва да се толерира. Който не може (не иска) да декларира високи доходи и да плаща съответните данъци трябва да яде дървото като иска кредит!

Коментар

Първоначално изпратено от nns
      Първоначално изпратено от Пепи
      Абе още ли не са станали лихвите по кредитите двуцифрени,

ако не са, ще станат, ще станат............, чичо Трише Ви го каза в прав текст,

стягайте коланите новодомците, докато аз ще разхлабвам.........хахахаха...........;-))))
      Много хубаво ще стане при двуцифрени лихви - икономиката ще цъфне та ще върже- при положение че по голяма част от задлъжнялоста е фирмена и се увеличава с по-голяма скорост от личната - повод за радост на всички.
      Е, станали са при ипотечно кредитиране без доказване на доход отдавна са такива, между 10-12% е годишната лихва, после като се сложи срока се разбира и колко е ГПР-то към конкретната баМка.

Успех на всички!
      Трябва да ги вдигнат така че да доведат до пълен колапс на потреблението и инвестициите иначе само по-високата лихва се калкулира в по-високата цена и тн.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns

ако не са, ще станат, ще станат............, чичо Трише Ви го каза в прав текст,

стягайте коланите новодомците, докато аз ще разхлабвам.........хахахаха...........;-))))
        Много хубаво ще стане при двуцифрени лихви - икономиката ще цъфне та ще върже- при положение че по голяма част от задлъжнялоста е фирмена и се увеличава с по-голяма скорост от личната - повод за радост на всички.

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи

Коментар

• Вземете ми къщата, моля

Адвокатите на Citibank пледираха, че банката така и не е влязла във владение на къщата и не желае да се възползва от това си право сега, защото имотът по същество няма никаква стойност. (Изоставената къща нарушава 11 изисквания за поддържане на сградния фонд - счупени прозорци, рушащи се стени и подове, липсващи водосточни тръби.)

без коментар ...

Коментар

• Като имаш предвид как растат цените на енергоизточниците и петрола, 3 енергийни ефективности не могат да те оправят.

Колата ми не може да харчи под 6 на сто... А бензинът скоро ще е 3 лева. Аналогично и с тока.

Първоначално изпратено от AfterDark
              Романтичният бизнес вече е отминал, а скоро ще замине ...

Но и без петрола, тока и дрън-дрън, това щеше да се случи заради заплатите ...

Който не е действал достатъчно върху своята ефективност ще духа супата ... ама специално по отношение на енергийната ефективност няма друг начин, защото иначе планетата ще стане на задник ...

Който не може да поддържа достатъчно кол-во квалифицирани работници също ще духа супата и го заслужава ... вие какво искате хората да са роби, ли?

Горното обаче не означава, че нормалните хора с нарастналите номинални заплати при продължаваща кредитна експанзия ще спрат да купуват имотчета ...

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                Горното обаче не означава, че нормалните хора с нарастналите номинални заплати при продължаваща кредитна експанзия ще спрат да купуват имотчета ...

8)
                може и да продължат, но ще са шепа хора, а не масовия гражданин.
                Кредитната експанзия вече е в миналото, май нямаш представа за кеша в банките

Коментар

• Романтичният бизнес вече е отминал, а скоро ще замине ...

Но и без петрола, тока и дрън-дрън, това щеше да се случи заради заплатите ...

Който не е действал достатъчно върху своята ефективност ще духа супата ... ама специално по отношение на енергийната ефективност няма друг начин, защото иначе планетата ще стане на задник ...

Който не може да поддържа достатъчно кол-во квалифицирани работници също ще духа супата и го заслужава ... вие какво искате хората да са роби, ли?

8)

Коментар

• да си говорим честно, икономиката не е добре, прегря миналата година, а тази забавя темпо. С новите цени на енергоносителите окончателно ще се дръпне ръчната спирачка. Тогава ще бленуваме ръст в заплатите, а собствениците на фирми ще разчитат на продажба на активи. Разбира се няма всичко да е толкова черно и страшно, но романтичния бизнес вече ще е отминал и ще има здрава работа за далеч по-малки печалби.

Коментар

• Хм .. аз дадох прогноза 18-24 месеца от началото на година да се види колко ще натежат ипотеките и колко % лоши кредити ще излязат. Тогава ще мога да се ориентирам дали ще има някаква корекция. Засега ми е трудно, поне докато икономиката върви добре нищо, че има и инфлация.

Наздраве пак!

Коментар

Първоначално изпратено от PIMP

Пепи, ти май не си разбрал, че на българите им е гот да ги мачкат и да ги тъпчат и да им е тежко, защото последните няколко века това им е заложено генетично. Колкото по скъпо им става толкова по-големи баровци се чувстват, аз на това му казвам мазохизъм.
                        Бре, имало кой да чете между редовете, бравас момчета!

Допивам си бирата и за какво да си поговирим? Я, наздраве!

Как мислите ще се отрази 30% на тока / промишленият / върху цените на крайните стоки и услуги? И кога ще горят бушонки, за спад на цените не говоря, за преразпределението на собствеността визирам
                        Аз дадох прогноза 1 година, тогава спекулативните инвестиции в НИ ще излязат па пазара и ще има преразпределение, а това ще доведе и до корекция от 20-25%

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP

Пепи, ти май не си разбрал, че на българите им е гот да ги мачкат и да ги тъпчат и да им е тежко, защото последните няколко века това им е заложено генетично. Колкото по скъпо им става толкова по-големи баровци се чувстват, аз на това му казвам мазохизъм.
                          Бре, имало кой да чете между редовете, бравас момчета!

Допивам си бирата и за какво да си поговирим? Я, наздраве!

Как мислите ще се отрази 30% на тока / промишленият / върху цените на крайните стоки и услуги? И кога ще горят бушонки, за спад на цените не говоря, за преразпределението на собствеността визирам

Коментар

• И още нещо българите сме глупави, вместо да си вземем поуки от това което става по света, ние се надъхваме за още ръст в цените на НИ, а това както видяхме няма добър край. Аз лично смятам да погледам малко от страни. А на скокналите в ипотеки да им пожелая успех и живот и здраве да могат да си ги изплатят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи

Коментар

• Абе още ли не са станали лихвите по кредитите двуцифрени,

Коментар

Working...
                                X