IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Завинаги ще идват по нашето Черноморие.
    Така се прави туризъм :-))))))
    Ха ха

Първоначално изпратено от Imotenbalon
    Първоначално изпратено от calc
    БНБ трябва да потготви доста евра да я напуснат, ако чужденците тръгнат да продават.
    Е да но нали трябва някои да купи имотите от англичаните , а не мисля че има много желаещи. По скоро са си завинаги техни. Особено на сегашните цени. Така че няма опасност за БНБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Imotenbalon
      Англичаните се превърнали от спекуланти в дългосрочни инвеститори
      мдаа - "Дългосрочните инвеститори всъщност са неуспели спекуланти" ))))

Коментар

• Да са и честити имотите на англичаните,

вечно техни, кой ще купи на дирижабълските цени на придобиване!;-))

Коментар

• Първоначално изпратено от calc
          БНБ трябва да потготви доста евра да я напуснат, ако чужденците тръгнат да продават.
          Е да но нали трябва някои да купи имотите от англичаните , а не мисля че има много желаещи. По скоро са си завинаги техни. Особено на сегашните цени. Така че няма опасност за БНБ

Коментар

Въпросът е на кого ще продават! Българи не могат да купят такова количество ваканционни имоти! Купувачи могат да бъдат само други чужденци!

Коментар

• БНБ трябва да потготви доста евра да я напуснат, ако чужденците тръгнат да продават.

Коментар

• Англичаните се превърнали от спекуланти в дългосрочни инвеститори

Коментар

• От в-к Монитор:

Британците продават имотите си в България

Определено има отлив на британски инвеститори от пазара на имоти в България, потвърждава една от последните тенденции на пазара Саймън Уокър, мениджър на британската агенция за имоти Off Plan International. По думите му от „нетни купувачи" на пазара на имоти у нас британците се превръщат в „нетни продавачи" в опит да извлекат печалба от инвестициите си.
                  Уокър обяснява, че британските купувачи са се възползвали от добрите икономически условия в България през последните 3-4 години, в резултат на което страната е станала горещ пазар на имоти. Икономическите проблеми във Великобритания обаче ги принуждават да обмислят възможността да продадат някои активи, включително и имотите в България.
                  Въпреки това Уокър твърди, че тези, които още търсят да инвестират в имот в чужбина, България е „ценна дестинация". Още през миналата година Уокър посъветва сънародниците си да гледат на пазара на имоти у нас в по-дългосрочна перспектива и да не очакват бързи печалби.

п.п. А коЙ е луд да купува , кимизарниците на англичаните, А...????:-))

Коментар

• Да ни е честито новото повишение на основния лихвен процент с 0,19 % до 5,25 % от първи август.

Коментар

Умишлено не съм товарил купувача с лихви, а говоря за спестявания, ако сложим и лихвите цените трябва да отидат на 350-400Е, но аз лично не вярвам да се стигне до там, българина обича да му е скъпо, но да се тресе от гъзария. Така че и на 700Е пак е скъпо и пак ще е гъзар, това е оптималното на този етап.
                      Имай в предвид, че на нормални цени за жилище се гледа 3 годишния доход, в Австралия е 6 години и се водят надценени а ти слагаш 10 годишен доход.

Коментар

• Умишлено не съм товарил купувача с лихви, а говоря за спестявания, ако сложим и лихвите цените трябва да отидат на 350-400Е, но аз лично не вярвам да се стигне до там, българина обича да му е скъпо, но да се тресе от гъзария. Така че и на 700Е пак е скъпо и пак ще е гъзар, това е оптималното на този етап.

Коментар

• Ама как го сметна.... А лихвата къде отиде? Жилище с базова цена Е 60к, ще има обща сума на изплащането за 10 години около 90-100 к евро.

За всички тарикати тук ако работиш 10год. т.е. 120 месеца и спестяваш, т.е. изплащаш 1000 лв ипотека жилището ти излиза 120 бона т.е. 60 хил еуро. Айде дай оферта 70-80 кв.м гово жилище за 60 хил. еуро. Има на къде да падат. Да не говорим, че са малко българите където могат да заделят 1000 лв/месечно

Коментар

• http://www.capital.bg/show.php?storyid=530673

http://www.capital.bg/show.php?storyid=530499

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                              Щом бати After казва, че имотите ще растът, значи работата е ясна, само КЗК да не ги захапи и тях, че там вече си е е.ало майката с тези картели. Според мен вече са стигнали тавана и сеге веч ще излизат през комина
                              Ами май и ти не четеш, за мен голямото поскъпване мина и не бих купил вече почти нищо ...

Ако за нещо споря, то е, че най-вероятно, някои хора няма да се радват на имотчета в софето по 350-500Е ...

Иначе строителите ако ги бяха захапали отначало, да работят като хората и да не осират пейзажа и не им раздаваха разрештелни на поразия за където си поискат, сегашните цени щеше да ги гледаш на кукуво лято, а БГ щеше да е едно по-приятно място за живеене ...

8)
                              Аз очаквам 650-750, дори 850 за качествено имотче на хубаво местенце, но това е 35% Даун. А за осрания пейзаж съм съгласен, но това допълнетлно ще спомогне спада. Аре със здраве. И зо 500Е ще се купуват панелки на 50г в избушените квартали, но няма да цитирам, за да няма обидени.

Коментар

• А бате After,

500 Е гаранция, ще я видим скоро, но и сега я виждам в гр. Русе ,

а и в много други големи градове, после и в Софето,

ти българина не го познаваш.............или го познаваш много добре- да не се мине,

ЦЕНИТЕ ТРЪГНАХА НАДОЛУ , ако не си разбрал още,

случва се щото си в Грецко............хихихихихихи.......!;-)))

Коментар

Working...
                                X