IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ................

замисли се-защо уса трежарито казва,че има голям наплив за златни монети и не може да насмогне с емитирането им?
    хем злато имат колко искаш,хем могат да емитират за отрицателно време огромна емисия!!!!!!!!!!

................
    ти пък как разбра че има много злато? Ами ако няма и затова спират продажбите...питам просто

Коментар

• Първоначално изпратено от j1v
      Първоначално изпратено от acen1975
      Първоначално изпратено от herco
      acen1975
      Късно е да споря с теб, на само ще ти кажа, че тази криза започна през юни 2007г., с двата фонда на беарс и само няколко дена след посещението на икономическият министър на китай в щатите. една другарка дето три дена поулсън и целуваше ръката за даде малко тласък на американската икономика, ама не успя.
      лека нощ
      лека Херко.
      за в бъдеще ще трябва да намериме друг форум да споделяме информация,както и да си поспорваме,че тук нещо бая изхвръкнахме от темата......
      аре и аз изчезвам за днес.
      Не бе, съвсем не сте изхвъркнали, само сте объркали мястото

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=11097&r=1391

И без това, в тази тема вече извхръкнаха от темата и зацепиха на какви ли не други спорове ...
      хе,така и така сме се разписали тук-вчера на руснаците им се е сринала борсата с нови 5%........като се вземе в предвид и че петрола поскъпна,а народа продължава да бяха от братушките-лошо му се пише на путин.
      какво ли ги чака днес?пожелавам им успех,ще им е нужен.

лека нощ от мен

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
        Първоначално изпратено от herco
        acen1975
        Късно е да споря с теб, на само ще ти кажа, че тази криза започна през юни 2007г., с двата фонда на беарс и само няколко дена след посещението на икономическият министър на китай в щатите. една другарка дето три дена поулсън и целуваше ръката за даде малко тласък на американската икономика, ама не успя.
        лека нощ
        лека Херко.
        за в бъдеще ще трябва да намериме друг форум да споделяме информация,както и да си поспорваме,че тук нещо бая изхвръкнахме от темата......
        Не бе, съвсем не сте изхвъркнали, само сте объркали мястото

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=11097&r=1391

И без това, в тази тема вече извхръкнаха от темата и зацепиха на какви ли не други спорове ...

Коментар

• Продадоха къща само за долар
          20 август 2008 / News.dir.bg
          Къща в Детройт, щата Мичиган, беше продадена за 1 долар.
          Това съобщи РБК, цитирана от БГНЕС. Двуетажната сграда с изключително удобно местоположение била продадена първоначално за 65 хиляди долара, но миналото лято притежателят й загубил правата над нея заради неплащане на вноските по кредита си.
          Първоначалната цена при продажбата на търг била от 1100 долара, но поради липса на купувачи, било решено домът да бъде продаден за 1 долар. Дори тогава никой не проявил интерес в продължение на почти 3 седмици. Накрая къщата станала собственост на жена, която поставила условието банката да не й вземе комисионна от продажбата.
          Банката вече е похарчила около 10 хиляди долара за разходи по продажбата и данъци. Случаят е първият по рода си в САЩ, като дори най-евтините жилища в беден град като Детройт се продават поне за няколкостотин долара.

Коментар

• Първоначално изпратено от herco
            acen1975
            лека нощ
            лека Херко.

Коментар

• acen1975
              И още нещо, извинявам се, че не можах да го намеря на английски, но на някой му се върти в главата възстановяване на Бретон-уудската система. Дали ще успее не знам, но това е финансовият министър на Италия.
              http://www.corriere.it/politica/08_l...4f02aabc.shtml

Коментар

• acen1975
                лека нощ

Коментар

acen1975
                  Според мен трежърито не печата и няма да печата долари и точно тези страни, които държат доларовите резерви ще принудят лицата които посочваш да вдигнат лихвата и да поскъпне долара, за да може и техните икономики да не прегреят и по-бързо да излязат от задаващата се криза в япония през азия та в европа. Действията на Путин в Грузия показаха, че няма кой да се съобразява с финансово капитулиралата америка, дет дължи на цял свят. Времето след края на олимпийските игри и изборите в щатите ще бъде много интересно. И май ще го отнесе Англия.
                  ооо,мисля,че си в грешка за русия-точно обратното е.руснаците са вече бита карта.
                  войната с грузия,знаеш ли защо беше?не е както правят различни теории в медиите.
                  истината е,че като петрола падна под 120$,путин реши,че грузия е заплаха.......
                  че без да иска си гръмна и два петролопровода........и кви ли не гласени снимки имаше за големите страдания,само и само да се повлиае на петрола.обаче не успя,което доказва,че никой не го бръсне и за дива слива путинчо.
                  всички се чудят защо се започна тази безмислена намеса-ами отговора е прост.русия изнася петрол и прирпден газ за милиарди долари дневно!!!!!!петрола падна с 30%,което удря печалбите с миларди $ на ден съответно!!!!!!!!
                  много по евтино му е на бившия КГБ-ист да спретне една фалшива война,за да стимулира страх и ъп на петрола.
                  проблема е,че стана за смях-никой не му обърна внимания и петрола продължи да пада,а путинчо само се набута с войната,че дори и смъкна реномето на русия.
                  сега се чуди кво да прави и как да се измъкне от сконфузната ситуация.
                  тва е истината за войната с грузия-опитва се да копира буш,но твърде неуспешно.
                  отделно зарадни наглите му набези над шел и бритиш петролиум,в момента всичко бяга от русия-просто имаше времено балониране на борсата с цел трупане на капитал от покачването на цената на петрола,обаче вече хитреците се разбягаха и само самочувствието на путин ще остане в русията в бъдеще.
                  прогнозите за русия са супер лоши!!!!!!!!!!
                  и имотния маркет ще им гръмне и борсата също и падането на петрола ще ги вкара в рецесия.
                  ей тва е истината спечциално за русия-не е както си мислиш,че никой не обръща внимание на сащ,а всички са се излетели към русията......

а разбира се в пресата буш беше задължен да се прави на палячо и да хули путин за войната,но иначе и той съжалява,че путин не можа да вкара с войната поредната петролна криза.

що се отнася до китай-и там щатите дерижират-ако китай не играе по свирката им,още утре ги отчисляват като привилегирована страна за свободна търговия със сащ и те остават с изгубен маркет-а точно заради сащ се радват на дългогодишния си прогрес.
                  знаеш ли,че за няколко месеца щатските корпорации ще си изнесат целите заводи и ще ги пльокнат в някоя съседна на китай държава.само ако се сложи мито на китайската продукция.за броени часове китай ще влезне в трета глуха,където и беше,преди рейгън да подпише договор за взаимно сътрудничество с тях през 80-те години.

Коментар

• acen1975
                    Според мен трежърито не печата и няма да печата долари и точно тези страни, които държат доларовите резерви ще принудят лицата които посочваш да вдигнат лихвата и да поскъпне долара, за да може и техните икономики да не прегреят и по-бързо да излязат от задаващата се криза в япония през азия та в европа. Действията на Путин в Грузия показаха, че няма кой да се съобразява с финансово капитулиралата америка, дет дължи на цял свят. Времето след края на олимпийските игри и изборите в щатите ще бъде много интересно. И май ще го отнесе Англия.

Коментар

acen1975,
                      може и да не съм прав, но как правителството ще набира кинти за да финансира дефицита си и дълга, да спасява банки и т.н. - намалена инфлация или дефлация, падащи имоти, падащи продажби, повече безработни и т.н. - всичко това означава по-малко приходи от данъци и такси в бюджета. Е да има и други изходи - вдигане рязко на данъците или пък печатане /погребение/ на долари. Ама това последното не ми се вярва. Да видим паунда как ще се държи, че много му е слаб ластика нещо.
                      лека,Яворе.като не ме мързи ще ти пиша на е-маила подробности

Херко,аз за паунда писах,че ще се сгромоляса още преди месец.който ме послушал,да е направил кинти,дори и по-най каруцарския начин на форекса.
                      сащ имат пробеми и са в дилема-вярно,че с вдигане на лихвите ще закърпят положението,но тва е само на пръв поглед.така обаче ще им се срине сток маркета,ще има изнасяне на капитал от банковите и финансови институции,както и имотния маркет съвсем ще рухне,защото ипотеките ще се оскъпят.
                      бернанки няма да смее да го направи това,нито някой ще му позволи.просто полсън от трежарито ще продължава да печата долари и ще ги дъмпват на японците и китайците,както правеха и до сега.
                      не забравяй,че дори и да е висок дефицита на сащ,ако има кой да държи валутата-страни като япония и китай,реално дефицита е безпроблемен.
                      тва е една от грешките на много икономисти-гледат дефицита на сащ и се притесняват,но всъщност забравят,че долара е световната валута и много страни държат доларови резерви.дори и бразилия преди месец се напазарува здраво с долари.
                      съответно в момента икономисти според които дефицита на на сащ ще повияе на падане на долара,в момента си плащат скъпо за неправилните прогнози.
                      работата е много по лесна-просто много хеджари и инвестиционни банки контактуват по между си и с огромен ресурс балонират и сриват отделни сектори.просто трябва да ги усетиме къде ще ходят урте.
                      тва е истината според мен.дали ще е пак временен бум в къмодитис-май тва е най вероятното,обаче вече много хора ги е страх,след тва бързо падане на златото.
                      няма да има съпорт в бъдеще големи скокове.
                      виж и Явор-интересна информация е намерил-че сащ не можели да насмогнат на голямото количество търсене на злато и били спрели емитирането на златни иигъли... на мен тва ми се струва като поредната конспирация за засилване на интереса там-да се качи и после тарикатите пак да дъмпват на маркета количество.
                      дали се подготвя временно балониране там и до къде ще е топ нивото,когато ще почнат да дъмпват?

Коментар

• acen1975,
                        може и да не съм прав, но как правителството ще набира кинти за да финансира дефицита си и дълга, да спасява банки и т.н. - намалена инфлация или дефлация, падащи имоти, падащи продажби, повече безработни и т.н. - всичко това означава по-малко приходи от данъци и такси в бюджета. Е да има и други изходи - вдигане рязко на данъците или пък печатане /погребение/ на долари. Ама това последното не ми се вярва. Да видим паунда как ще се държи, че много му е слаб ластика нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                          Първоначално изпратено от javor
                          Първоначално изпратено от Negramoten
                          Привет на всички и специални поздрави за Асен.Казвам се Явор и мисля да ви погoстувам.
                          Здравей Яворе! Много се радвам да те видя тук. В имоти-те се подвизавах като Petyr, но нещо не ми остана много време и за там...
                          Здрасти Petyr,не веднъж се сещах за теб и мислех ,че си заминал за някоя английско говоряща страна,нали това искаше.Как си?Радвам се ,че си тук.Nicka доста ти подхожда.поздрави!
                          Не съм заминал все още, скоро взимам тапиите, живот и здраве в началото на следващата година.

Преди известно време стана на въпрос, че правилно прогнозирахме спада на ПЧИ, които сериозно изостанаха спямо дефицита по текущата сметка...
                          Жалко, че колегата nacheff в последно време се изгуби...

Мерси за ника
                          Ееее,още ли не си ги взел.Аз все си мислих,че ги грабна и изчезна,но както и да е.Желая ти успех!!! А ПЧИ,знам ,че ти беше любимата тема,така че не се и съмнявам,за прогнозите ти.Nacheff си писа тези дни някъде с Асен в investor,но сам нов и не помня къде.Лека вечер ти желая.
                          Асене,мерси за мнението и лека.

Коментар

acen1975,
                            лихвите по тримесечните бондове сочеха вдигане на основната лихва, което фед и банкерите никак не искат, затова наляха /и накараха другите да налеят чрез забрани за къси и други такива нещица/ пари там за да успокоят топката. Сега въпросът е ще продължат ли да наливат или ще вдигнат лихвата и то с колко, че може и да бъде ударно. За фондовете трежъритата са най-ликвидни, а иде края на тримесечие и съответните излизания на клиенти.

не смятам,че ще има драстично вдигане на лихвите.икономиката и проблемите в банковата система не позволяват тва да стане според мен.отделно пукането на къмодитис балона ще намали инфлацията,че дори и дефлация може да се получи в бъдеще,което от самосебе си,ще отпадне натиска за вдигане на лихви с цел озъбтяване на инфлацията.
                            мисля,че тва си е поредното временно балониране и скоро ще излезнат от там.
                            въпроса е да намериме къде ще балонират след това,че да намажеме и ние???
                            дали буш не се готви за една последна галимация,че да накара петрола пак да поскъпне,макар и временно.мискя,че много хора чакат с надежда да дойде ураган и да има повод за бързо балониране,преди големия срив на петрола.
                            има огромно количество свободни пари в момента,които са в долари и ако откриеме къде ще влезнат,може да направиме някоя стотинка за отрицателно време.
                            не смятам,че ще влезнат в ус сток маркетите-още е рано за тук.и тва ще стане,но според мен не сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от javor
                              Първоначално изпратено от Negramoten
                              Привет на всички и специални поздрави за Асен.Казвам се Явор и мисля да ви погoстувам.
                              Здравей Яворе! Много се радвам да те видя тук. В имоти-те се подвизавах като Petyr, но нещо не ми остана много време и за там...
                              Здрасти Petyr,не веднъж се сещах за теб и мислех ,че си заминал за някоя английско говоряща страна,нали това искаше.Как си?Радвам се ,че си тук.Nicka доста ти подхожда.поздрави!
                              Не съм заминал все още, скоро взимам тапиите, живот и здраве в началото на следващата година.

Преди известно време стана на въпрос, че правилно прогнозирахме спада на ПЧИ, които сериозно изостанаха спямо дефицита по текущата сметка...
                              Жалко, че колегата nacheff в последно време се изгуби...

Мерси за ника

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten

Коментар

Working...
                                X