IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Harry-радвам се да те видя и тук!

Коментар

• Експерте, картинките могат и да са по - конкретни и в цифри. Като например тази в Чикаго.
      http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/
      Както виждаш намаление на цената от 16% не е достатъчно.

Коментар

• В кооперацията в която живея има хора с по 3 апартамента,1 дете и 2 кучета.На повече от половината ап. прозорците вечер са тъмни.
        Същото положение е и в съседните кооперации.

Коментар

• Тъмната страна на финансовата глобализация Оценката на загубите варира от 50 до 200 млрд. долара в зависимост от спада на цените на имотите
          http://dnevnik.bg/show/?storyid=389708

...........Британската банка "Нордърн рок" стана поредната жертва на американската криза с ипотечните кредити. Основната причина за разпространението на кризата само от няколко американски щата по целия свят е практиката на секюритизиране.........

..........Например през големия спад на американските имоти в края на 80-те много банки с ипотечни кредити в портфейла си изпаднаха в криза. Това даде начало на рецесията от 1990-1991 г............

..............Близко е до ума, че кризата на пазарите с ипотечни кредити ще накара всички останали пазари за рискова ликвидност да замръзнат..........

..........Спадът при имотния пазар също е труден за определяне.......

..........В САЩ стотици хиляди или дори милиони домакинства са на ръба на личен банкрут и може да спрат изплащането на ипотеките си......

.........Около 60 големи и малки компании за ипотечно кредитиране са в процедура по банкрут............

..........Много строителни компании са в тежка криза, както и някои хеджфондове и организации с големи кредити. Дори и сред американските корпоративни облигации може да се очаква покачване на неизплащането...........

.............Когато през септември най-накрая се случи корекция на оценката за риска, инвеститорите се паникьосаха и разбягването им даде начало на кредитната криза...........

Мисля, че на всички е ясна картинката.......... Ако все пак се триумите още, прочетете постовете под статията

Коментар

• Пепка, такава информация си чел явно във вестника на баба си.

То и в София е "пълно" с "празни" кооперации - продадени още на зелено разбира се. Хората с пари не бързат нито да живеят в тях, нито да продават.

Неграмотен е прав (в темата за поскъпването), че цените от 2000 година няма да се върнат Аз бих допълнил - и цените от 2007 няма да се върнат

П.С. И да поздравим отново сривльовците с днешните нови данни за РЪСТА на имотите в България и през третото тримесечие!!!

Коментар

• A -aaaa VS, за Унгария имаше коментарии и статии, как цели

кооперации стоят празни и наистина след влизане в ЕС се появи инф

за корекция цените на НИ! :-))

Неграмотен е прав! ;-)))

Докато при нас цените се дръпнаха значително още преди влизането

ни в ЕС, защото, като влезем и ставаме веднага европейци с нашата

производителност на труда иииииииииии,

като се разду ДИРИЖАБЪЛА на имотите, не ти е работа.......

както се казва на гол тумбак чифте пищови и GSM на кръста, с

европейски цени на имотите!

Коментар

• Бетонен къс падна от таван на подлез във Варна
                http://news.ibox.bg/news/id_499235695
                Камъните падат, от качествените ни имоти.
                Добре, че жертвите са малко..............

Коментар

• Неграотен - аз ти цитирам подробни доклади за ръста в дългосрочен план и за ЛИПСАТА НА СРИВ, а ти ми излизаш с гугълски сензации. И с онази несвързана тъпотия за румънската лея. По-сериозно, моля те.

Ще ти кажа и по-просто, защото си неграмотен. След 5 години трицифрен ръст какъв ти е критерият за СРИВ? И втори въпрос - правиш ли разлика между спад и забавен ръст?

Запозна ли се с написаното за Прибалтика??

Сега изместваш темата за Унгария (след като се разбра лъжата ти, че в изброените първоначално от теб страни няма нито СРРив нито спад). Дай източник за корекцията там след влизането им в ЕС, защото реномето ти вече е ниско.
                  И после сам се увери колко по-скъпи са цените в Будапеща днес спрямо май 2004 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
                    Negramoten, байбрадърите, когати НИ поскъпваха е Естония и в Испания ни проглушиха ушите. Сега изведнъж темата е офтопик. Само погледни какви са ги писали преди година за Банско и Сл Бряг и ще разбереш какво се влага в смисъла на израза байбрадърска отрепка
                    Прав си, сега на фактите казват, че са лъжа. Ми VS да потърси в гугъл инфорамция за Рига и веднага излиза статия: "Цените на недвижимите имоти в Рига падат", но той предпочита да си мисли, че всичко това е лъжа. И че при нас кризата в САЩ няма да спука балона. Освен всичко, в пристъп на безпомощност ме нарича лъжец.
                    На VS, ще кажа само едно: Аз подкрепям думите си с факти, а ти с теории и то безумни теории, как от 3 години НИ в Унгария поскъпвали, че даже и не пишеш в Унгария с колко са поскъпнали за последните 3 години и у нас с колко. Ако не ти харесва за последните 3 напиши за последните 5?

А в Унгария имаше и корекция малко след влизането им в ЕС.

Коментар

• Сривльовците (в т.ч. Неграмотен) никога не си признават, когато ги хванеш в лъжа.

Затова зададох уточняващите въпроси, та всеки да се увери сам. НИКЪДЕ в изброените от него страни няма СРиив!!!!!!!!!!!!!

Обикновено ми плащат за по-пълна информация, ама айде в името на просветата от мен да мине. Полезна информация за ръста на имотите в някои сходни пазари - посока Прибалтика - http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=5928&r=6288

Коментар

• Negramoten, байбрадърите, когати НИ поскъпваха е Естония и в Испания ни проглушиха ушите. Сега изведнъж темата е офтопик. Само погледни какви са ги писали преди година за Банско и Сл Бряг и ще разбереш какво се влага в смисъла на израза байбрадърска отрепка

Коментар

• Неграмотен - твоят списък и твърденията в него са чиста лъжа. Писах.

Затова зададох уточняващи въпроси. Ако отговориш на тях, ще стане кристално ясно че СРРив няма. Но ти не можеш и не искаш разбира се.

А ми цитираш някаква статия за румънската лея. Тъпо. Дори само заради това, че ние от 10 години имаме фиксиран курс.... Не знам и дали ти е известно че около 2/3 (вече май са и повече) от ВТ оборота ни е с еврозоната. Не че това е най-важното за ръста на имотите ни...

Повече четете и анализирайте, момчета и момичета. Най-лесно е като Караконджул - юруш безсмислени копи-пействания.

Коментар

• Първоначално изпратено от VS
                            Първоначално изпратено от Negramoten
                            Ако има желаещи да направим извадка в кои държави от ЕС в момента цените падат и в кои се покачват.
                            Неграмотен - толкова ли сте зле сривльовците, че вече като нямате друго си служите с лъжи?

Посочи (с източник, моля):
                            1. В кои присъединили се към ЕС през 2004 страни имотите падат?
                            2. За какъв период е "падането"?
                            3. Какво е съотношението между цените там през май 2004 (когато влизат) и сега?
                            4. Горните три въпроса - но за тези от новоприсъединените, където цените растат.
                            5. Колко по-скъпи са имотите в САЩ днес спрямо 2000 г?
                            6. Намери ми една европейска страна, където днес имотите да не са по-скъпи от 2000 г.

Понеже говорите за СРРив, интересно е как го дефинирате? Спад от 2% след 10 години 500% ръст?
                            Колкото и да се молиш и колкото и пъти да си задаваш "умните" си въпроси, то никой няма да ти свърши работата. Така че ти ми покажи източник, който подкрепя твърденията ти. Покажи и някакви аргументи, че кризата в САЩ няма да се отрази на нас и Румъния.

Ето ти часто от тази статия:

Румъния е силно засегната от финансовата криза, която започна от САЩ, като валутата на страната е отбелязала значително поевтиняване. Това, според доклад на рейтинговата агенция Coface, е довело до превръщането на леята в най-волатилната парична единица сред валутите на развиващите се държави, предава информационният сайт ReporterNet.com. Вследствие на това от Coface са намалили рейтинговата оценка на Румъния от А4 до А4-.

Сега ми кажи, как ще се отрзи падащата лея на пазара на НИ в Румъния? Дали НИ в ЕВРО ще продължат да поскъпват?

Защо не коментираш списъка, все пак пазара на НИ в Литва Латвия и Есторния до преди няколко месеца се развиваше като нашия.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlodeia
                              Дерзай Кара, имам една теория- ако човек е зле трябва да направиш, така че да стане още по зле , или да се оправя или да се побърка нацяло.
                              :-)
                              Злодей, не им завиждам на хората около теб :-)
                              Караконджул, стига с тая тема.И да постваш статийки полза няма,фактът си е факт. Цените са нагоре и докато има кой да ги плаща ще растат-търсене и предлагане.
                              Или си търсиш 15 мин слава?В БГ често нещата не следват нормалната логика и това си личи в доста сфери от живота.Има малко истина в приказката "българинът ...", и че в БГ всичко се обяснява с народопсихология. Тези статии не важат за тук, особено за София.
                              Другото е че с толкова построени и непродадени НИ пазарът се е наводнил,че може да има спад.Но пазарната тенденция към момента показва наличие на тъърсене и високи цени.Много е вероятно според мен скоро да си купуваме евтини апартаментчета, но засега пазара друго казва.

Коментар

• mislq, 4e ima oshte nakude i u nas da se pozategne ipote4noto kreditirane. dali shte se prelee sega i na europeiskia pazar?
                                -------------------------------------------------
                                http://www.investor.bg/?id=56253

Коментар

Working...
                                X