Harry-радвам се да те видя и тук!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина
Collapse
X
-
Експерте, картинките могат и да са по - конкретни и в цифри. Като например тази в Чикаго.
http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/
Както виждаш намаление на цената от 16% не е достатъчно.
Коментар
-
Тъмната страна на финансовата глобализация Оценката на загубите варира от 50 до 200 млрд. долара в зависимост от спада на цените на имотите
http://dnevnik.bg/show/?storyid=389708
...........Британската банка "Нордърн рок" стана поредната жертва на американската криза с ипотечните кредити. Основната причина за разпространението на кризата само от няколко американски щата по целия свят е практиката на секюритизиране.........
..........Например през големия спад на американските имоти в края на 80-те много банки с ипотечни кредити в портфейла си изпаднаха в криза. Това даде начало на рецесията от 1990-1991 г............
..............Близко е до ума, че кризата на пазарите с ипотечни кредити ще накара всички останали пазари за рискова ликвидност да замръзнат..........
..........Спадът при имотния пазар също е труден за определяне.......
..........В САЩ стотици хиляди или дори милиони домакинства са на ръба на личен банкрут и може да спрат изплащането на ипотеките си......
.........Около 60 големи и малки компании за ипотечно кредитиране са в процедура по банкрут............
..........Много строителни компании са в тежка криза, както и някои хеджфондове и организации с големи кредити. Дори и сред американските корпоративни облигации може да се очаква покачване на неизплащането...........
.............Когато през септември най-накрая се случи корекция на оценката за риска, инвеститорите се паникьосаха и разбягването им даде начало на кредитната криза...........
Коментар
-
Пепка, такава информация си чел явно във вестника на баба си.
То и в София е "пълно" с "празни" кооперации - продадени още на зелено разбира се. Хората с пари не бързат нито да живеят в тях, нито да продават.
Неграмотен е прав (в темата за поскъпването), че цените от 2000 година няма да се върнат Аз бих допълнил - и цените от 2007 няма да се върнат
П.С. И да поздравим отново сривльовците с днешните нови данни за РЪСТА на имотите в България и през третото тримесечие!!!
Коментар
-
A -aaaa VS, за Унгария имаше коментарии и статии, как цели
кооперации стоят празни и наистина след влизане в ЕС се появи инф
за корекция цените на НИ! :-))
Неграмотен е прав! ;-)))
Докато при нас цените се дръпнаха значително още преди влизането
ни в ЕС, защото, като влезем и ставаме веднага европейци с нашата
производителност на труда иииииииииии,
като се разду ДИРИЖАБЪЛА на имотите, не ти е работа.......
както се казва на гол тумбак чифте пищови и GSM на кръста, с
европейски цени на имотите!
Коментар
-
Бетонен къс падна от таван на подлез във Варна
http://news.ibox.bg/news/id_499235695
Добре, че жертвите са малко..............
Коментар
-
Неграотен - аз ти цитирам подробни доклади за ръста в дългосрочен план и за ЛИПСАТА НА СРИВ, а ти ми излизаш с гугълски сензации. И с онази несвързана тъпотия за румънската лея. По-сериозно, моля те.
Ще ти кажа и по-просто, защото си неграмотен. След 5 години трицифрен ръст какъв ти е критерият за СРИВ? И втори въпрос - правиш ли разлика между спад и забавен ръст?
Запозна ли се с написаното за Прибалтика??
Сега изместваш темата за Унгария (след като се разбра лъжата ти, че в изброените първоначално от теб страни няма нито СРРив нито спад). Дай източник за корекцията там след влизането им в ЕС, защото реномето ти вече е ниско.
И после сам се увери колко по-скъпи са цените в Будапеща днес спрямо май 2004 г.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от karakondjulNegramoten, байбрадърите, когати НИ поскъпваха е Естония и в Испания ни проглушиха ушите. Сега изведнъж темата е офтопик. Само погледни какви са ги писали преди година за Банско и Сл Бряг и ще разбереш какво се влага в смисъла на израза байбрадърска отрепка
На VS, ще кажа само едно: Аз подкрепям думите си с факти, а ти с теории и то безумни теории, как от 3 години НИ в Унгария поскъпвали, че даже и не пишеш в Унгария с колко са поскъпнали за последните 3 години и у нас с колко. Ако не ти харесва за последните 3 напиши за последните 5?
А в Унгария имаше и корекция малко след влизането им в ЕС.
Коментар
-
Сривльовците (в т.ч. Неграмотен) никога не си признават, когато ги хванеш в лъжа.
Затова зададох уточняващите въпроси, та всеки да се увери сам. НИКЪДЕ в изброените от него страни няма СРиив!!!!!!!!!!!!!
Обикновено ми плащат за по-пълна информация, ама айде в името на просветата от мен да мине. Полезна информация за ръста на имотите в някои сходни пазари - посока Прибалтика - http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=5928&r=6288
Коментар
-
Неграмотен - твоят списък и твърденията в него са чиста лъжа. Писах.
Затова зададох уточняващи въпроси. Ако отговориш на тях, ще стане кристално ясно че СРРив няма. Но ти не можеш и не искаш разбира се.
А ми цитираш някаква статия за румънската лея. Тъпо. Дори само заради това, че ние от 10 години имаме фиксиран курс.... Не знам и дали ти е известно че около 2/3 (вече май са и повече) от ВТ оборота ни е с еврозоната. Не че това е най-важното за ръста на имотите ни...
Повече четете и анализирайте, момчета и момичета. Най-лесно е като Караконджул - юруш безсмислени копи-пействания.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от VSПървоначално изпратено от NegramotenАко има желаещи да направим извадка в кои държави от ЕС в момента цените падат и в кои се покачват.
Посочи (с източник, моля):
1. В кои присъединили се към ЕС през 2004 страни имотите падат?
2. За какъв период е "падането"?
3. Какво е съотношението между цените там през май 2004 (когато влизат) и сега?
4. Горните три въпроса - но за тези от новоприсъединените, където цените растат.
5. Колко по-скъпи са имотите в САЩ днес спрямо 2000 г?
6. Намери ми една европейска страна, където днес имотите да не са по-скъпи от 2000 г.
Понеже говорите за СРРив, интересно е как го дефинирате? Спад от 2% след 10 години 500% ръст?
Ето ти часто от тази статия:
Румъния е силно засегната от финансовата криза, която започна от САЩ, като валутата на страната е отбелязала значително поевтиняване. Това, според доклад на рейтинговата агенция Coface, е довело до превръщането на леята в най-волатилната парична единица сред валутите на развиващите се държави, предава информационният сайт ReporterNet.com. Вследствие на това от Coface са намалили рейтинговата оценка на Румъния от А4 до А4-.
Сега ми кажи, как ще се отрзи падащата лея на пазара на НИ в Румъния? Дали НИ в ЕВРО ще продължат да поскъпват?
Защо не коментираш списъка, все пак пазара на НИ в Литва Латвия и Есторния до преди няколко месеца се развиваше като нашия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlodeiaДерзай Кара, имам една теория- ако човек е зле трябва да направиш, така че да стане още по зле , или да се оправя или да се побърка нацяло.
Злодей, не им завиждам на хората около теб :-)
Караконджул, стига с тая тема.И да постваш статийки полза няма,фактът си е факт. Цените са нагоре и докато има кой да ги плаща ще растат-търсене и предлагане.
Или си търсиш 15 мин слава?В БГ често нещата не следват нормалната логика и това си личи в доста сфери от живота.Има малко истина в приказката "българинът ...", и че в БГ всичко се обяснява с народопсихология. Тези статии не важат за тук, особено за София.
Другото е че с толкова построени и непродадени НИ пазарът се е наводнил,че може да има спад.Но пазарната тенденция към момента показва наличие на тъърсене и високи цени.Много е вероятно според мен скоро да си купуваме евтини апартаментчета, но засега пазара друго казва.
Коментар
-
nevermind
mislq, 4e ima oshte nakude i u nas da se pozategne ipote4noto kreditirane. dali shte se prelee sega i na europeiskia pazar?
-------------------------------------------------
http://www.investor.bg/?id=56253
Коментар
Коментар