IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сглобяеми къщи

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами, много ще се радвам да съм била полезна. Освен това ми е итересно свързахте ли се с някои - ако да, може и вие да споделите впечатления.

Коментар

• от доста време си търсех и аз инфо,много ми допадат тези къщурки.

Коментар

• Първоначално изпратено от viktualia Разгледай мнение
        Мога да дам информация от първа ръка защото до съвсем скоро търсихме точно това да наши клиенти и като инженера във фирмата, честта се падна на мен.

Давам ти всичко, което сме гледали:

1. Това - www.sweethomeeu.com/ е доста странно, като технология и изпълнение, като би трябвало да е така за да се постигне по-ниска цена, обаче изненадата е, че са и скъпи. Като цяло ни отказаха на първия разговор.

2. Това - http://www.bonis-komers.com/ - е бюджетното изпълнение и е сравнително прилично. Отказаха ни, доста тънките външни стени /а за метална къща е мнооого важно/ и слабичкото изпълнение на двуетажните варианти, а на нас ни трябваше такъв. Ако е за вила и е нещо едноетажно, определено става.

3. До тези - http://http://www.eurohouse.us/ не ходихме, защото са в Пазарджик и като цяло нямам мнение, можеш да си ги провериш. По принцип нямат галерия с построени, а аз обикновено гледам първо там.

4. Тези - http://www.vipltd.net/ пък са в Хасково, но се разбра, че внасят конструкциите от Турция /и в София на околовръстното ги има/ и това ни отказа категорично от тях.

5. Тези - http://easyhome-bg.com/ са топ изпълнението за България и като качество и като технология. Клиентите ще строят с тях. Като изолация са си пасивни сгради, гледахме две, добре са изпълнени, дават гаранция за материалите и всичко. При тях посочвам, като недостатък 10-15 % по-дълъг срок на строителство и също толкова по-висока цена.

Другото важно - цените им в интернет не ги гледай изобщо. Ние поискахме детайлни оферти от всички и сме сравнявали точка по точка и като намерим нещо "пропуснато" при единия - звъним и питаме. Досадно е, но е единствения начин да им сравниш цените съвсем точно защото понякога ужким "пропуснатите" нещица могат да качат цената и двойно.

Надявам се да съм била полезна, ако се сетиш за нещо питай и ще отговарям.
        Благодаря за изчерпателната информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
          Интересува ме надежден производител на пасивни сглобяеми къщи с метални конструкции, който да осигури доставка и монтаж на не една такава.
          Мога да дам информация от първа ръка защото до съвсем скоро търсихме точно това да наши клиенти и като инженера във фирмата, честта се падна на мен.

Давам ти всичко, което сме гледали:

1. Това - www.sweethomeeu.com/ е доста странно, като технология и изпълнение, като би трябвало да е така за да се постигне по-ниска цена, обаче изненадата е, че са и скъпи. Като цяло ни отказаха на първия разговор.

2. Това - http://www.bonis-komers.com/ - е бюджетното изпълнение и е сравнително прилично. Отказаха ни, доста тънките външни стени /а за метална къща е мнооого важно/ и слабичкото изпълнение на двуетажните варианти, а на нас ни трябваше такъв. Ако е за вила и е нещо едноетажно, определено става.

3. До тези - http://http://www.eurohouse.us/ не ходихме, защото са в Пазарджик и като цяло нямам мнение, можеш да си ги провериш. По принцип нямат галерия с построени, а аз обикновено гледам първо там.

4. Тези - http://www.vipltd.net/ пък са в Хасково, но се разбра, че внасят конструкциите от Турция /и в София на околовръстното ги има/ и това ни отказа категорично от тях.

5. Тези - http://easyhome-bg.com/ са топ изпълнението за България и като качество и като технология. Клиентите ще строят с тях. Като изолация са си пасивни сгради, гледахме две, добре са изпълнени, дават гаранция за материалите и всичко. При тях посочвам, като недостатък 10-15 % по-дълъг срок на строителство и също толкова по-висока цена.

Другото важно - цените им в интернет не ги гледай изобщо. Ние поискахме детайлни оферти от всички и сме сравнявали точка по точка и като намерим нещо "пропуснато" при единия - звъним и питаме. Досадно е, но е единствения начин да им сравниш цените съвсем точно защото понякога ужким "пропуснатите" нещица могат да качат цената и двойно.

Надявам се да съм била полезна, ако се сетиш за нещо питай и ще отговарям.

Коментар

• Аз не бих казал, че дървените къщи излизат по-евтино, дори напротив. Според сметките на futuro една такава къща излиза 325 евро/м2 до ключ, за същия до ключ при монолитно строителство с печалбата на строителя в момента човек може да се вмести в рамките на 270-280 евро/м2 и то с изкопа и мазета. При сглобяемите къщи често само една плоча се удря и следователно мазе нямаш, а цената от 300+ си остава. Що се отнася до топлоизолацията, може при монолита ако сложиш 10 см неопор примерно, и си пич. Вярно, дървените къщи се строят по-бързо, но в крайна сметка къща се строи един път (с малки изключения) така че дали ще стане за 2-3 месеца или за 5-6 няма такова значение. Знаете няколко месеца колко бързо ще се изтъркалят. И не на последно място качеството на дървото както и неговото третиране. Има разлика от дърво до дърво.
            Ен Пи Ен Кънстракшън ЕООД

www.npnconstruction.com

Коментар

• Интересува ме надежден производител на пасивни сглобяеми къщи с метални конструкции, който да осигури доставка и монтаж на не една такава.

Коментар

• най-много на вятър издържат
                Първоначално изпратено от futuro Разгледай мнение
                Зависи. Ако искате по- добра топлоизолация, то дървените са с такива характеристики, освен това издържат повече на земетресения от тухлените поради гъвкавостта на дървото, а и не на последно място човек може да се замисли защо американците живеят в такива къщи? Аз не смятам, че са по- прости от българите...

Коментар

• Не са прости американците, (а и не само те) но качественият дървен материал там е много по-евтин. Отделно манталитетът им е по-различен. Българинът иска къща в която да живее цялата рода, гледа да вдигне някоя и друга стая, да пристроява. "Мой дом - моя крепост". Не е вярно, че дървото е добър топлоизолатор; ватата и EPS са с 4 пъти по-добри свойства. Шумоизолацията между стаи и етажи е буквално нулева. Като цена монолитна и дървена къща излизат еднакво (поне по цени на строителните фирми). Бюрокращината е скъпата брънка.
                  Last edited by velchev; 13.01.2013, 11:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от futuro Разгледай мнение
                    Зависи. Ако искате по- добра топлоизолация, то дървените са с такива характеристики, освен това издържат повече на земетресения от тухлените поради гъвкавостта на дървото, а и не на последно място човек може да се замисли защо американците живеят в такива къщи? Аз не смятам, че са по- прости от българите...
                    по-прости са!
                    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      И кое е на сметка при тази минимална разлика(ако има такава изобщо)?
                      Единствено може би скоростта на изпълнение.
                      Ама по-добре тухлена къща, отколкото дървено бунгало. Освен това съм чувал, че в бг се спестяват доста от материалите, които се влагали в американските къщи.
                      Според мен цената, сравнена с тухлите трябва да е минимум на -50%, за да си струва да си направи човек такава къща. Минимум -50%!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                        Купи ли си и ти най-сетне някакво подобие на къща или още немил/а/ недраг/а/?
                        Под моста съм си все още.....

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                          Ще си позволя да ти благодаря от името на създателя на темата аааа.....-Узи,за навременния и изчерпателен коментар!
                          Купи ли си и ти най-сетне някакво подобие на къща или още немил/а/ недраг/а/?

Коментар

Здравейте,
                            тъй като работя в такава фирма и съм запознат добре със сглобяемите къщи мога да споделя някои неща.
                            Първо, доста по- евтино излиза от монолитното строителство. Например къща от 92м2 къща на 1 етаж излиза около 60 000лв. с фундамента, проекта и къщата с довършителните работи, което излиза някъде около 650лв./м2, а ако е тухлена ще струва поне 74-75 000лв.
                            Този тип къщи имат добра изолация и лятото вътре е сравнително хладно, а зимата топло.
                            Ако някой проявява сериозен интерес към сглобяемите къщи е добре да се запознае по- обстойно с тях.
                            Ето тук има доста информация: http://krasivdom.com...%D1%81%D1%82-2/
                            В статията са описани различните видове дървени къщи, като най- добрият вариант са монолитните дървени къщи понеже конструкцията е най- здрава при тях.
                            Една от фирмите, които строи по тази технология е сглобяеми къщи Комфорт /има офиси в Стара Загора и София/, но строи в цялата страна.
                            За фирма Еврохаус нищо лошо не мога да кажа, професионалиста са, но човек трябва да реши първо каква конструкция да предпочете /метална или дървена/, специално аз съм на мнение, че дървената е по- добре, тъй като дървото е естествен материал и не напразно много европейци и американци живеят целогодишно в такива къщи.
                            Общо взето това е. Дано да съм бил полезен.
                            И кое е на сметка при тази минимална разлика(ако има такава изобщо)?
                            Единствено може би скоростта на изпълнение.
                            Ама по-добре тухлена къща, отколкото дървено бунгало. Освен това съм чувал, че в бг се спестяват доста от материалите, които се влагали в американските къщи.
                            Според мен цената, сравнена с тухлите трябва да е минимум на -50%, за да си струва да си направи човек такава къща. Минимум -50%!!!

Коментар

• Ейй, тея сглобяеми къщи са страшна работа !

Коментар

Здравейте,
                                тъй като работя в такава фирма и съм запознат добре със сглобяемите къщи мога да споделя някои неща.
                                Първо, доста по- евтино излиза от монолитното строителство. Например къща от 92м2 къща на 1 етаж излиза около 60 000лв. с фундамента, проекта и къщата с довършителните работи, което излиза някъде около 650лв./м2, а ако е тухлена ще струва поне 74-75 000лв.
                                Този тип къщи имат добра изолация и лятото вътре е сравнително хладно, а зимата топло.
                                Ако някой проявява сериозен интерес към сглобяемите къщи е добре да се запознае по- обстойно с тях.
                                Ето тук има доста информация: http://krasivdom.com...%D1%81%D1%82-2/
                                В статията са описани различните видове дървени къщи, като най- добрият вариант са монолитните дървени къщи понеже конструкцията е най- здрава при тях.
                                Една от фирмите, които строи по тази технология е сглобяеми къщи Комфорт /има офиси в Стара Загора и София/, но строи в цялата страна.
                                За фирма Еврохаус нищо лошо не мога да кажа, професионалиста са, но човек трябва да реши първо каква конструкция да предпочете /метална или дървена/, специално аз съм на мнение, че дървената е по- добре, тъй като дървото е естествен материал и не напразно много европейци и американци живеят целогодишно в такива къщи.
                                Общо взето това е. Дано да съм бил полезен.
                                Ще си позволя да ти благодаря от името на създателя на темата аааа.....-Узи,за навременния и изчерпателен коментар!
                                Last edited by Andi11; 20.12.2012, 23:00.

Коментар

Working...
                                X