If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някой знае ли за сглобяемите къщи кой е най-хубавия метод за правене, защото някъде пиши че като се слагала изолация от стиропор на дървените дъски те почвали да гният? Малко странно звучи защото с нета има като цяло малко снимки как се строят а на всички има дървени дъски. дали е по-хубаво, как мода да разбера?
На Околовръстното посока Симеоново - преди Симеоновско шосе вдясно има консултанти, които разбират и продават сглобяеми къщи. От мой познат знам, че съвет не са отказали на никого. Пробвай там според мен, ако имаш път.
Някой знае ли за сглобяемите къщи кой е най-хубавия метод за правене, защото някъде пиши че като се слагала изолация от стиропор на дървените дъски те почвали да гният? Малко странно звучи защото с нета има като цяло малко снимки как се строят а на всички има дървени дъски. дали е по-хубаво, как мода да разбера?
Така ли, че защо тогава в сайта им не намирам техни къщи, офиси, обекти, с каква квадратура са, къде се намират? В повечето сайтове пиши примерно Стара Загора 80кв.м. нещо такова
Абе аз ти говоря за финландската Хонка, откъде да знам дали са строили в Стара Загора или Каспичан... Като им знам грубо цените, едва ли имат много поръчки в БГ. Затова и се учудих, че Греъма пуска линкове към тази фирма, те са по-скоро за руски баровци, не за български уонабита...
Така ли, че защо тогава в сайта им не намирам техни къщи, офиси, обекти, с каква квадратура са, къде се намират? В повечето сайтове пиши примерно Стара Загора 80кв.м. нещо такова
Хонка доколкото знам са Мерцедеса на сглобяемите къщи, със сигурност струват много повече отколкото монолитно строителство ако са изпълнени по скандинавски топ стандарти.
Хонка доколкото знам са Мерцедеса на сглобяемите къщи, със сигурност струват много повече отколкото монолитно строителство ако са изпълнени по скандинавски топ стандарти.
Здравейте, той един приятел прави такива аз им викам дървени, защото са с дървени гредиДо колкото знам от него, той ползва немски дървени греди, защото били по-правилни форми и така по лесно се правила къщата. Предварително за изсушени и така дори и да ги навали дъжд няма проблем, защото когато дървото е сухо не може да проникне вода в повече от 1-2 сантиметра. Преди 3-4 месеца ходих с него да видя как се правят и наистина става много бързо за 2 месеца беше всичко готово, само на знам основата колко време я правиха, може би с основата ще стана до 3 месеца. Не гледах как се прави основата, каза ми че нямало нищо интересно изсипвало се яко бетон
Каза ми че с малко повече парички, къщата може да стане много топла, като се сложи по-хубава дограма с някакъв газ в прозорците, да не са студени, външна и вътрешна изолация и на пода пак слага изолация. Вика че и на един апартамент да сложите всички тези неща и той ще стане топъл, но трябва доста да се охарчи охарчи човек.
Така е дървените къщи се строят по-бързо на място, когато всичко е окоплектовано и доставено до обекта. Но самата окомплектовка обикновено отнема 1-2 месеца средно. Нещо повече, производствената база най-често е по-далече и доставката зависи от някакъв групаж. Следователно, къщата ще бъде готова в груб вид най-малко след 2 месеца. Построена на груб строеж монолитно също отива горе долу два месеца, в зависимост от сложността на изпълнението. Така, че това е по-скоро мит, че стават по-бързо.
И аз съм имал честта да живея 1 година в дървена къща в САЩ, докато бях студент и впечатленията ми също не са от най-положителните. Вярно, къщата беше на може би 15-20 г. Топлоизолацията не беше особено добра, не знам с какъв материал са я правили, понеже беше запечатано вече, но топлото излизаше. Отделно дървото ако не го поддържаш започва да гние. Скърцания и шумове също не липсваха. В България нещата с дървените къщи са малко преекспонирани според мен, казвам го като човек, който се занимава със строителство, а не просто мечтае пред някакви добре нарисувани картинки. Къщите от наистина качествена дървесина значително надхвърлят 350 евро до ключ, което не е по джоба на повечето българи. По здравина мисля, че е излишно да сравняваме монолитното строителство със сглобяемите къщи. То самото име сглобяеми говори достатъчно. При земетресения има някакъв резон да са устойчиви като цяло, но при останалите природни стихии като урагани, пожари, наводнения, цунами и някои други, нямат шанс.
Не знам но в Америка тези къщи са супер зле. Чувал съм че там има закон при който всички къщи са дървени, а само обществените са монолитни. За здравина и дълъг живот монолитните са по-добре, но дървените се строят по-бързо. А за тези Американските може хич да не се споменават защото са със sip панели, който са пълна трагедия. Ето пример тук: http://perfektendom.com/blog/%D1%82%...B3%D0%B8%D1%8F
Не са устойчиви, в някои случаи тежестта се носи от панелите а не от конструкция, изолацията им е от стиропор, която освен че не е много качествена но и е нетрайна. Това са първите строителства на такива къщи и нормално да са най-зле. А пък че сиповете отделят вредни вещества защото съдържат лепила, това никой не го казва За това има възрожденски къщи които са надживели няколко кратно тези Американските, защото са с яка дървена конструкция, не с тези измислени канадски технологии. А също така има и къщи с метални конструкции, но там не знам би трябвало да превличат повече гръмотевици и метала пренася повече звук. А що се отнася за шумо и термо изолация, то като сложиш хубава изолация няма проблеми, а дървото да гние, то не би трябвало да има контакт със външната среда, защото има едни куп изолации че да се стигне до него. Ако се ползва лакирано дърво за да е по-готино ще иска постоянна поддържа и тогава вече е друго. А аз до колкото знам може за стените хич да не се ползват дървении а бетонни плоскости, тогава само конструкцията е дървена.
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът, присъщ е на малцина.
Коментар