Първоначално изпратено от kiro1234
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Комплекси от затворен тип - мнения
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от vivicне мога да кажа кой какво говорил, впечатлението ми е общо.
както и да е, дано не останат излъгани хората и някой ден да се нанесат.
на мен и друго ми е интересно - (че може да има отстъпки съм съгласен, това е въпрос на преговори) - как може инвеститора по свое усмотрение да натисне бутона "пауза" и да чака края на кризата? нали специално тук не говорим за фирмата на Ахмед Ибрикчията и брат му, а за стабилна фирма с финансиране и солиден гръб? как може договорите които клиентите са подписвали да позволяват безкрайно протакане от страна на строителя? здрави неустойки няма ли? аз на зелено не съм купувал нищо но ако смисъла на договора е "когато-тогава" не знам какъв човек трябва да си за да се навиеш да подписваш...
това не конкретно към градините а като цяло - доста "заебани" строежи виждам в последно време а хората си траят...
В интерес на истината, купувачите преди 1-2 години изобщо не нацелиха момента, а не беше сложно да се предвиди какво ще се случи. Но все пак специално с Уинслоу не е голямо набутване, защото схемата им беше с първоначална вноска от 10%, докато повечето искаха 30-50% и там вече си яко набутане...
и това не са празни приказки! в града в който живея с очите си съм виждал такъв блок - строителя фалира още през 2007 и хората се органиират съдят го и си придобиват целия строеж барабар с непродадените. аз лично ходих на оглед на един от тези непродадени - хората си се бяха организирали, строежа си вървеше, а на тях след продавбите (на много хубави цени) жилищата им щяха да излязат твърде изгодно...
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от vivicне мога да кажа кой какво говорил, впечатлението ми е общо.
на мен и друго ми е интересно - (че може да има отстъпки съм съгласен, това е въпрос на преговори) - как може инвеститора по свое усмотрение да натисне бутона "пауза" и да чака края на кризата? нали специално тук не говорим за фирмата на Ахмед Ибрикчията и брат му, а за стабилна фирма с финансиране и солиден гръб? как може договорите които клиентите са подписвали да позволяват безкрайно протакане от страна на строителя? здрави неустойки няма ли? аз на зелено не съм купувал нищо но ако смисъла на договора е "когато-тогава" не знам какъв човек трябва да си за да се навиеш да подписваш...
това не конкретно към градините а като цяло - доста "заебани" строежи виждам в последно време а хората си траят...
В интерес на истината, купувачите преди 1-2 години изобщо не нацелиха момента, а не беше сложно да се предвиди какво ще се случи. Но все пак специално с Уинслоу не е голямо набутване, защото схемата им беше с първоначална вноска от 10%, докато повечето искаха 30-50% и там вече си яко набутане...
Коментар
-
не мога да кажа кой какво говорил, впечатлението ми е общо.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от vivicна мен много ми е интересно ако наистина се строи разните там новодомци ще продължат ли да наливат пари в кацата? не е ли малко тъпо да се чудят дали имота им за 1400-1500 е/м2 ще се построи при положение че нормално ще се намери там за 600-700???
а иначе Бай Пешо е прав
не ми се рови и на паднал нож няма да вадим, но си спомням злобливите забележки към всички поставящи под съмнение милите градини....
Negramoten, мислиш ли че при нормални обстоятелства сега тия господа нямаше да продължат да заливат с помия всички живеещи в не-градина? нека сега да си хапнат от съшата помия която раздаваха преди година...
но пък от друга страна много късмет за в бъдеще им пожелавам и дано развитието е благоприятно за тях!
Относно заливането с помия, ще се радвам ако намериш нещо от voodooHunter или ctu, защото доколкото виждам само те останаха да пишат тук.
Коментар
-
на мен много ми е интересно ако наистина се строи разните там новодомци ще продължат ли да наливат пари в кацата? не е ли малко тъпо да се чудят дали имота им за 1400-1500 е/м2 ще се построи при положение че нормално ще се намери там за 600-700???
а иначе Бай Пешо е прав
не ми се рови и на паднал нож няма да вадим, но си спомням злобливите забележки към всички поставящи под съмнение милите градини....
Negramoten, мислиш ли че при нормални обстоятелства сега тия господа нямаше да продължат да заливат с помия всички живеещи в не-градина? нека сега да си хапнат от съшата помия която раздаваха преди година...
но пък от друга страна много късмет за в бъдеще им пожелавам и дано развитието е благоприятно за тях!
Коментар
-
Negramoten
Бате Пешо, не смяташ ли, че е грозно да злорадстваш? В интерес на истината имаше и индивиди каквито описа, но те мистериозно изчезнаха заедно с премахването на селс отдела Останалите участници, като VoodooHunter и ctu винаги са спазвали повече от приличен тон. Така че твоето държание дори не може да мине за отмъщение... Не бъди толкова злобен.
А за успокоение на далите 10% за Уинслоу, да знаят, че вече са на по-малка загуба от всички притежаващи 100% от имот в София, защото имотите са се обезценили с 30%, а вие сте загубили само 10%
Или казано по друг начин, с останалите 90% можете да си купите подобен имот, като ви останат 20% в джоба
Коментар
-
Няма да ти умре темата просто ще стане смешка.Нали помниш какво приказвахте преди година за класата лукса и цървулите дето са голи и боси.Сегя няма да ви се смея а просто ще ви напомня че живеете в кенефа и никакви градини басейни и тем подобни няма да има.Събудете се най после и не си хвърляйте парите на вятъра
Коментар
-
Negramoten
А мислил ли си за затворените комплекси с къщи? Като тези в Кладница или около Камбаните?
Коментар
-
За Уинслоу не е ясно още накъде ще тръгне. В момента както може да се види на строежа му е натиснат бутона "Пауза". Чакаме всички намесени в проекта да решат какво да го правят. Иначе ако стане, ще стане както беше планирано да стане - добре към отлично.
Ако ли пък не стане - здраве да е, ще ги изкараме пак париците, които сме ги дали, борсата като тръгне след година две, пък и бизнесът ако върви... :-). Всъщност нашата загуба ще е доста малка на фона на тази на инвеститора, банките и строителя. Те да му мислят, това им е работата все пак.
Коментар
-
Negramoten
Хайде преди да е умряла да попитам, какво става с Уинслоу? Ще се строи ли? Има ли надежда да се построи в срок? Има ли някакви промоции за да не избягат платилите 10% на зелено?
Коментар
Коментар