IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ctu
    Negramoten,
    незнам защо ти е такъв ник-а като си доста грамотем.

Съгласан съм с теб че вратите са 80 см но интериорните а не входните.

Как извади картинката от бутилката?
    Неграмотен съм, ама това е друга тема...

На скицата входната врата и тази към спалнята са еднакви и малко по-големи от останалите 3.

Така като гледам жилището страшно много прилича на апартамента на един приятел - същото разпределение, той даже си махна тази стена където е телевизора и направо се влиза в хола... Та неговото жилище е около 60 кв.
    А обявените 90 може да са с мазе и паркомясто...

Ето я скицата: http://domicilio.madisonbg.eu/floorp...B3/5/3C-50.jpg

Коментар

• Не е сигурно ако детайла е от рекламен материал , че размерите са в мащаб и нарисуваните мебели действително ще се съберат , след като входната врата е нарисувана по -малка от тази на терасата - вероятно рамерите не са в мащаб.

Коментар

• Това жилище по вътрешни очертания е не повече от 55 - 60 кв.м., като в това число влизат и вътрешните преградни стени.

Коментар

• ctu, според теб на скицата вратите са дадени с касите ли?

Коментар

• Negramoten,
            незнам защо ти е такъв ник-а като си доста грамотем.

Съгласан съм с теб че вратите са 80 см но интериорните а не входните.

Как извади картинката от бутилката?

Коментар

• Ballomed,

напълно съм съгласен с теб при входна врата с размер 50 см. която може да е за приземен схлупеняк на бомбоубежище за да влезнат само тези дето няма да ометат провизиите за една вечер.

"Входна врата" е - вратата през която влизаш в апартамента от стълбищната площадка. До сега за толкова години не съм видял по тясна входна врата от 90 см с касата на апартамент. Погледни ако искаш оферти и размери на входни врати с касите общо взето са по метър с касата.

Има светли отвори за входни врати по 90, 85 ..65 см само дето читавите архитекти ги слагат за мазета, складове и т.н. Така се получава ако се доверяваш на куци строители с архитект съседа от съседното село дето направи проекта съобразно останалите материали от предишния строеж. Има си стандарти както и да го интерпретираш това.

Събрал съм колекция с разпределения на почти 300 сгради и в тях не съм видял по-малък светъл отвор на входна врата за жилище от метър.

Не ме интересува каква ти е вратата и къде живеш остани си със здаве.

Ще ми е интересно ако има ненабеден за дилър собственик в градинките да си погледне размера на входната врата и да го напише. Аз залагам на 100-102 см.

Мисля че безпредметно да си губя времето с постове каквото ме интересува ще го движа с ЛС.

Коментар

• Вратите по принцип са 80 см...
                Най-лесно е да вземете дължината на леглото - максимум 2 метра.

С терасата и стените излиза 58 кв.

Коментар

• Първоначално изпратено от ctu
                  Ballomed,

ех Взех входната врата с малко каса та да е оконамерно към метър.
                  Вземи само разстоянието, касата не е дадено, премери ако искаш и твойта врата и сметни пак. Пък и явно никога не си живял в жилище по голямо от 50 кв. за да твърдиш че това на картинката е повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от GROBAR
                    Неграмотен мисълта ми е по ниско стоителство повече пространство и все пак не всеки си хванал и строи квот му дойде на акъла и го изпълнил както могли гастарбайтерчетата!!!колкото до стоителната площадка не съм съгласен -да там се строи ама каде в момента не се строи даже като се излива бетон се затварят и еднопосочните улички в кварталите и става хаос!!!колкото до 10 год каде да живея през това време в скъп квартал за което се отнася по горе написаното и си говорим с комшията от отсрещния блок ли!!!дай "съвет"!!!

колкото до Вивик първо последният който ме е убиждал приключи!-не казвам че го приемам като обида "изтрещял " но съм длъжен да те предупредя преди да си написал някоя глупост!!!второ да "затворен тип " е пречупено през нашата действителност-това верно го няма почти никаде но за нашата реалност това е!!!Колкото до обикалянето на света не съм бил в "над 20 държ." -обиколил съм 1/4 !!!а съм сигурно поне 1/ по -млад -имам още доста време за обиколки!!!Да за кредита съм напълно съгласен но го има в играта това е полужението и навсякаде като нямаш кеш теглиш кредит иначе наеми или по долни кварталчета и тн. пак казвам всеки според възможностите!!!пример приятел има некви кинти и си пазарува кола за 70к и друг който има повече кинти скача в кола за 200к -първия вика на втория "ти си луд от каде на каде ние нямаме улици и тн." а другия му отговаря "ми това си е мая работа парите са си мои-важното е дали ти си доволен от твойта покупка" -първия отговаря "Ауди-то хварчи на поразия лови мацки това онова ама много харчи и ми се ебава майката като го вкарам в сервиза" а втория разправя "е аз не се оплаквам"!!! за това всеки според възможностите !!!
                    GROBAR, прощавай, но си фрапиращо притеснително неграмотен...!!! Чак си е страшничко!!!, след като е било и доста смешничко!!!
                    А и май не си сам. Вземаш ли си редовно хапчетата? Или е от разликата в температурите?
                    !!! !!! !!!

Коментар

• Ballomed,

ех и такива като теб ако са правили оконамерните скици в България до сега нищо чудно че всички съседи се съдят за по метър два.

http://domicilio.madisonbg.eu/read.p...ap=C47&lang=bg

товa на картинката за която си се впегнал според окото ти е с реалната площ 44 кв. м. заедно с балкона от офертирани 92 според моето око е около 75 кв.м. като използвах твоя подход с размерите на вратите.

Взех входната врата с малко каса та да е оконамерно към метър. Ширината на спалнята е 3 врати и 1/3-ти и дължина от прозореца до края на банята 8 врати и 2/3-ти. Хола с Балкона ширина 6 врати и 2/3-ти на 7 врати. Грубо става 46кв.м. хол с балкон + 28 кв.м. спалня, с баня и склад.

Са ша измрънкяш ама не 92 ми не е 75-77 е според мен ама не е и 44

Реших да пробвам по твойта система какво се получава с размерите и се притесних леко за теб ако на тия очи се довряваш докато пазаруваш бая ще се вталиш не че е лошо ама защо да пичелят на твой гръб...... нали трябва да ти останат малко да дадеш и на нас.....

Пак ще кажа тая фирма има построени неща гледал съм ги и вътре ми харесват има простор.

Коментар

• На мен самата идея "ЗАТВОРЕН" малко не ме кефи - след като плащам явно не съм затворен за наказание, след като е по мое желание - значи околните нямат проблем с мен , остава явно аз да имам проблем със околния свят зада се затворя сам - ми за сега нямам мерси.

Коментар

• Първоначално изпратено от vivic
                          Ballomed: няма да ти отговорят на тези въпроси, на мен преди време ИНВЕСТИТОРА не пожела да ми отговори, камо ли аудиторията тук.

иначе това е добър бизнес - строиш и продаваш жилища на значително по-високи от средното цени, обвързваш клиента с договор за поддръжка с неясни задължения, но съвсем ясна цена и си готов!

със здраве :-)
                          Ай да им отворя очите малко, има начин да не плащаш и е елементарен, рано или късно всеки собственик в такъв комплекс ще го разбере. И рано или късно комшията отгоре ще спре да плаща, комшията отдоло ще отдаде апартамента под наем и ще си бие камшика, пък договор с наемателя имат ли? Отляво апартамента ще остане празен и т.н. Е какво правим тогава? Знам че в САЩ има подобни комплекси и не са само с 5 пейки и 2 ливадки между блоковете, ами с басейни и спортни зали, ама са на един собственик и се отдават под наем, там поддръжката ти влиза в наема, така го разбирам. Ама нали знаете - "Криворазбраната циливилизация".

Коментар

• Ballomed: няма да ти отговорят на тези въпроси, на мен преди време ИНВЕСТИТОРА не пожела да ми отговори, камо ли аудиторията тук.

иначе това е добър бизнес - строиш и продаваш жилища на значително по-високи от средното цени, обвързваш клиента с договор за поддръжка с неясни задължения, но съвсем ясна цена и си готов!

със здраве :-)

Коментар

• hihi, човек да не ви остави малко, оспамили сте хубавата темичка :-)

GROBAR, като казах че преброяването на глупаците продължава явно съм попаднал на място човече :-) ти си живата реклама на тия комплекси - нивата на дядо ли продаде за да станеш столичанин. само да можеш да се видиш отстрани как изглеждат писанията ти - груби, неграмотни, на нивото на ученик 8 клас голямото миждучасие - мацки, коли за 200к, приключили опоненти...

BTW, на 28 години съм, видях че си ме изкарал пенсионер - не, не съм, имам още 7-8 години до тогава (оптимист съм) :-)

ctu: както ти писах, хубаво разпределение има в жилищата които си публикувал, не мога да си кривя душата и да кажа че не ми харесват. общи части е ясно че навсякъде в България слагат (но след някой и друг месец може и на ЧЗП да се търгува). тия хаймани обаче са се оляли - апартамент с 2 спални и голям хол без кухня НЕ може да е 200-220 м2. това е ДВОЙНО повече от реалното надуване.Виж скицата на етажа - няма голями фоайета, нито по няколко асансьора на вход за да се оправдае това. нека да сметнем - 2 спални по 12-13м2 + голям хол 30м2 + коридор 5-6м2 + баня + тоалетна + дрешник - 20м2 прави пряко сили 80 м2. така - стени 15% - 92 м2, ама хайде , сложи ги 100м2, нека са ДЕБЕЛИ стените. останалите 100-120м2 къде са? общи части? или каво - клиента да плаща компенсацията на собственика на земята вместо инвеститора? ето това е обидно - да те мислят за балък. чиста проба БГ действителност... и какво, като платиш ДВОЙНО, а с кредита - ЧЕТВОРНО реалната площ на която ти е застроен апартамента ще се радваш на съседи от типа на горепосочения :-)
                              Благодаря за линка, интересен е обекта, но до там! който иска да плаща четворно - прав му път - това само потвърждава тезата ми че 99% от българите НЯМАТ икономическа култура.

Коментар

• А и да не забравяме че в комплексите има едни такси които са на м2, така че може би там се крие причината в двойно надутата квадратура.

И пак ще попитам, какво ще направите ако фирмата която поддържа комплекса не отговаря на качеството за което плащате? Имам познат в такъв дайстващ комплекс и положението никак не е розаво, фирмата се оправдава че не може да събере средствата защото има апартаменти купени с инвестиционна цел които се продават в момента, има такива които са отдадени под наем - наемателя вдига ръце, собственика е в чужбина а има и такива които отказват да платят. Как процедирате в такъв случай? Как процедирате ако фирмата завиши цената? Как процедирате ако фирмата не си върши работата?

Коментар

Working...
                                X