IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нагледахме ги днес - строят си и както са я захванали наистина изглежда късно за спирачки. Направили са ми стените сега остава тавана да излеят :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ap
      Първоначално изпратено от voodooHunter
      Хайде честито на печелившите. Evergreen май остават завинаги на зелено, оправдаха си името, както се казва :-). Да видим зелените чехли...

http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=70613

Иначе какъв готин сайт и какви хубави цени и 60% ПРОДАДЕНО, яко:

http://www.evergreen.bg/pricing.html
      Струва ми се, че при Градинките е може би късно да спират вече. Доста пари затвориха. Но пък всичко е въпрос на сметка. Честно казано, на мен ми се живее в Градинките стига да направят всичко както трябва. Вярно е също, обаче, че няма да се разсърдя ако да се откажат и да ми платят договорената неустойка. Във времената на кризата ще направя дабъл на първоначалната инвестия за няколко месеца...
      Аз по-скоро се притеснявам да не би завършването да е за сметка на качеството. Обещанията, комшу, бяха големи. И ние им повярвахме.
      хехе. тук има непоправими оптимисти - ако компанията си вдигне чукалата, само трябва даси прехвърли активите на някое ново дружество и всички горди собственици на картинки оставате с пръст в г.з, както и уникалната възможност да съдите компания с 5000 левчета капитал (щот е ООД-поправи ме ако греша) и като я осъдите след 5 години 300-те собственика на картинки да си ги делнете. Сметни си сам по колко ще получите, както се казва: на печелившите-честито
      дано не се стига до този сценарий, но думичката неустийка е само в мечтите на (евентуалните) излъгани камилчета и после ще има вой - ама държавата що не се намеси, ми щот не се намеси и когато цените литнаха от 300 долара до 1500 евро.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Думата неустойка гали слуха ми, бих ъпгрейднал колата с тези кинти, сега тъкмо бензинът е евтин. Един v8 двигател 4 литра, на един SUV... Дали ще го построят в оригинален вид, а? Иначе блок №1, където съм аз така или иначе е вдигнат почти...

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
          Хайде честито на печелившите. Evergreen май остават завинаги на зелено, оправдаха си името, както се казва :-). Да видим зелените чехли...

Струва ми се, че при Градинките е може би късно да спират вече. Доста пари затвориха. Но пък всичко е въпрос на сметка. Честно казано, на мен ми се живее в Градинките стига да направят всичко както трябва. Вярно е също, обаче, че няма да се разсърдя ако да се откажат и да ми платят договорената неустойка. Във времената на кризата ще направя дабъл на първоначалната инвестия за няколко месеца...
          Аз по-скоро се притеснявам да не би завършването да е за сметка на качеството. Обещанията, комшу, бяха големи. И ние им повярвахме.

Коментар

• Първоначално изпратено от ap
            Има нещо друго, обаче. Говорим си ние (и по всички медии) за кризата, за мрачните дни дето ни чакат, за правилните и грешните дългосрочни решения, за хубавите или лошите комплекси и градове на мечтите, а статистиката показва неща все едно България не е на картата на Земята.

Данни за пазара на имоти

Средната цена на сделките в София е 1200 Евро и се покачвала.
            Вярно е, че банките едва напоследък ограничиха кредитирането, но пък през третото тримесечие кризата си беше все такава.
            Ще трябва да мине още малко време.
            какво чудно има надува се до последно
            като БФБ края на 2007

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter

а в кои сегменти било настъпилото в България свръхпредлагане на имоти ?

Коментар

• Хайде честито на печелившите. Evergreen май остават завинаги на зелено, оправдаха си името, както се казва :-). Да видим зелените чехли...

Коментар

• Първоначално изпратено от alexa_blue
                  Да, към тебе беше насочено. Във вашия диалог си мисля, че ти беше достатъчно ясен, а получи отговор в смисъл "що се правиш на много отворен". Аз съм съгласна с теб иподдържам твоето мнение, смятам, че голямата част от бъдещите обитатели на затворените комплекси не са дорасли до манталитета да живеят цивилизовано в тях. Още повече при 70% чужденци, закупили с цел инвестиция.
                  Въпреки че по ПУРНЕС наемателите/ползвателите плащат разноските по поддръжката, разбирай управлението в случая. И пак опираме до това кой с какво се съобразява и доколко си върши работата и задълженията. Аз лично не го виждам, въпреки че много ми се иска да се реализира идеята, с която тези комплекси се градят.
                  На ме също ми се искаше да се присъединя към "съседите тук", но със съпругът ми решихме, че (поради гореизложените съображения, а и не само) все още е рано да живеем в комплекс от затворен тип. Затова все още си живеем в панелен блок, който, за щастие, е доста цивилизован.
                  А колкото до злодея и въпросът му "къде", отговорът е: http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=11582&r=15, или:
                  "Недостатък на ЕПК са 500 души/вход. А от там идва и проблема, защото много входове започват да приличат на обществена тоалетна, но има и такива които се подържат, например в Дианабад в блок 3А (над 20 етажен) ми хареса как са си направили входа - имат си поритер, а асансьорите са си облицовали с корк... " ........................ :-)
                  ПУРНЕС е от 50те и е страшно архаичен, съдиите не го броят за нищо. Но не съм съгласен, че хората не били узрели да живеят в такива затворени комплекси - това са точно млади хора със семества и професии и некой лев изкаран - които искат да се отърват от мръсотия, миризми и простаци. Обаче тъкмо такива познати се наметкатха без грам мисъл в разни проекти с дървенца, огради, СПА, басейни - сега реват, че закъснява пускането или строежа, че им искат още кинти, че не могат да излязат - какво да продадаш, като имаш само предв договор и си вкарал вече 50-90%? И това преди сегашната криза - сега да купуваш картинки в такива места, ако не са 100 % завършени и разрешени, е 1000 % самоубийство.

Коментар

• Алекса, щом ми даваш за пример като добра инвестиция ЕПК на 20 етажа с 500 човека живеещи (строено преди 40 години) имаме доста различни представи за хубаво жилище....Колкото до разговора ми с ариман, мисля че и без твоите тълкувания и "подкрепа" може да мине.

Коментар

• Да, към тебе беше насочено. Във вашия диалог си мисля, че ти беше достатъчно ясен, а получи отговор в смисъл "що се правиш на много отворен". Аз съм съгласна с теб иподдържам твоето мнение, смятам, че голямата част от бъдещите обитатели на затворените комплекси не са дорасли до манталитета да живеят цивилизовано в тях. Още повече при 70% чужденци, закупили с цел инвестиция.
                      Въпреки че по ПУРНЕС наемателите/ползвателите плащат разноските по поддръжката, разбирай управлението в случая. И пак опираме до това кой с какво се съобразява и доколко си върши работата и задълженията. Аз лично не го виждам, въпреки че много ми се иска да се реализира идеята, с която тези комплекси се градят.
                      На ме също ми се искаше да се присъединя към "съседите тук", но със съпругът ми решихме, че (поради гореизложените съображения, а и не само) все още е рано да живеем в комплекс от затворен тип. Затова все още си живеем в панелен блок, който, за щастие, е доста цивилизован.
                      А колкото до злодея и въпросът му "къде", отговорът е: http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=11582&r=15, или:
                      "Недостатък на ЕПК са 500 души/вход. А от там идва и проблема, защото много входове започват да приличат на обществена тоалетна, но има и такива които се подържат, например в Дианабад в блок 3А (над 20 етажен) ми хареса как са си направили входа - имат си поритер, а асансьорите са си облицовали с корк... " ........................ :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от alexa_blue
                        Струва ми се, че се оправдаваш, а не смятам, че трябва.
                        Ако е към мен - не се оправдавам, защо, опитвам се за синтезирам становище по тезата "за и против затворените комплекси" с допълнение "при вземането на такова решение, в условията на БГ и настоящата криза", насочено към хората с такива жилищни нужди и -съответно - възможности. Имам впечатленията, че тази група културни хора, с доходи над средните, все още не могат да разберат променените условия с последиците, които те носят.

Коментар

• Струва ми се, че се оправдаваш, а не смятам, че трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от ariman_007
                            Първоначално изпратено от zlodeia
                            Питам те теб ариман, защото май и ти много ги разбираш, иначе ако не си разбрал (погледни темата преди около година) аз също си купих апартамент в градините и сега искам да вложа в нещо без риск, вече готово, нека някой да каже в кой квартал и кой блок или комплекс да купя...
                            Злодей, CTU ти е отговорил доста подробно от неговата си гледна точка. Моята теза беше:
                            1. Купуването на зелено /особено в тази ситуация/ носи риск за купувача; колкото по-голям е проекта, толкова е по-висок риска; не искам да съм лош пророк, но ще видим доста забавени, спрени, продадени или дори изоставени проекти; забележете как напоследък всички нови или в начална фаза проекти буквално истерясаха да рекламират, за да оберат остатъчното вътрешно търсене - външното вече изчезна;
                            2. Купуването на съвсем завършени апартаменти в такива съвсем завършени комплекси носи риск, произтичащ от структурата на купувачите/инвеститорите/живеещите в него; този риск е главно в това, че се увеличават текущите разноски на живеещите, поради това, че /ако/ голяма част от "инвеститорите" в комплекса не живеят в него и не плащат своите части; трудно е се намери заместващо решение за управление и поддръжка, защото те по необходимост са адресирани до целия комплекс; алтернативата - която вече почва да се случва - е изоставянето на управлението и поддръжката в първоначалният им вид; става диво, мръсно, тъмно, започват да се рушат общите съоръжения, и т.н.; в някои случаи не могат да се вземат решения и осигури финансирането и за последващи градоустройствени/инфраструктурни промени относно комплекса; и т.н.
                            Имам и един друг важен аргумент за мен, но спрямо по-отдалечените комплекси - времето, необходимо за достъп от тях до централните бизнес части. Тъй като повечето не са населени, този проблем още не е ясен - но си представете да пътувате от Бояна по панорамното до центъра, или от Кръстова вада - вътрешността - до центъра: тесни пътища, по които всяка сутрин ще се изриват по стотина коли само от вашия комплекс - ако е по-голям.
                            Затова казах, че си смених философията, колкото и да ми се щеше да живея някъде на чисто, оградено и с по-свестни хора - предпочетох "класически" апартамент на 15 минути ходене от центъра. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlodeia
                              Питам те теб ариман, защото май и ти много ги разбираш, иначе ако не си разбрал (погледни темата преди около година) аз също си купих апартамент в градините и сега искам да вложа в нещо без риск, вече готово, нека някой да каже в кой квартал и кой блок или комплекс да купя...
                              Злодей, CTU ти е отговорил доста подробно от неговата си гледна точка. Моята теза беше:
                              1. Купуването на зелено /особено в тази ситуация/ носи риск за купувача; колкото по-голям е проекта, толкова е по-висок риска; не искам да съм лош пророк, но ще видим доста забавени, спрени, продадени или дори изоставени проекти; забележете как напоследък всички нови или в начална фаза проекти буквално истерясаха да рекламират, за да оберат остатъчното вътрешно търсене - външното вече изчезна;
                              2. Купуването на съвсем завършени апартаменти в такива съвсем завършени комплекси носи риск, произтичащ от структурата на купувачите/инвеститорите/живеещите в него; този риск е главно в това, че се увеличават текущите разноски на живеещите, поради това, че /ако/ голяма част от "инвеститорите" в комплекса не живеят в него и не плащат своите части; трудно е се намери заместващо решение за управление и поддръжка, защото те по необходимост са адресирани до целия комплекс; алтернативата - която вече почва да се случва - е изоставянето на управлението и поддръжката в първоначалният им вид; става диво, мръсно, тъмно, започват да се рушат общите съоръжения, и т.н.; в някои случаи не могат да се вземат решения и осигури финансирането и за последващи градоустройствени/инфраструктурни промени относно комплекса; и т.н.

Коментар

• И четиримата съфорумци бъдещи "градинари" ми изглеждате готини. Така че никой няма да изперква. A днес ctu просто имаше по-малко работра в службата и се отдаде на чат с "ботове"

Коментар

Working...
                                X