IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В момента даък печалба и дивидента е смешен.

За фирмите обаче филма може да е друг.

Сега данък печалба е 10%, ако се изплати апартамента за 1-2 год
    каква ще е разликата ако ценита стане по 900 евро на квдрат
    но данък печалба вече е 35%.
    Единствения плюс ще е по ниска данъчна оценка и по малки данъци за внасяне.
    От друга страна при данък печалба 35% и взет апартамент на по напомпане цена,
    ще носи по голяма амортизация.

Единственото густо ще е за държавата и от там за "обръчите",
    така че е все едно даили ще им се дадат директно сега парите или чрез
    държавни далавери през няколко лапача.

Коментар

• Re: Киро

Първоначално изпратено от kiro1234
      Хънтър как ще отписваш, ти да не си луд - ще се пазариш ако трябва като циганин. А за Райфа, не ги мисли и те не са цвете само тази година ми вдигнаха лихвите по кредитите ми 3 пъти.
      За да се пазари качествено човек е необходимо да не му пука. Аз това казвам - не се отказвам, просто я отписвам от сметките си тази инвестиция, вместо сигурна сделка, почвам да я водя като загубени пари, естествено ще се опитам да минимизирам загубите си, но това е потенциално, а не сигурно. Ще видим какво ще излезе, ще има сеир всеки случай.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna

Ти може и да си отпишеш вноската, но 90% от останалите ти съкварталци нямат подобно намерение и ще си цакат както попове каквото им поиска баМката.
        Да не говорим, че са възможни всякакви врътки между Уинслоу и Райфата - примерно да ви оценят апартаментите по-ниско, само и само да ви вържат, и после банката да ви надуе яко лихвата, за да си избие кинтите :-)
        Всички, които са планирали да теглят ипотека ще я закършат, ако оценителите го оценят на 900 евро кв.м. или по-ниско. Те са правили едни сметки 90% да са от Райфайзен, сега се оказва, че първо (още един детайл) не са 90%, а само 75% :-) и второ 75% от 900 евро на кв.м, а не от 1250 например или 1400, каквито цени имаше.

Да направим сметката на някой който е имал 12 000 евро и си купува 100 кв.м за 1200 евро на квадрат. Разчитал е, че Райфайзен ще финансират 108 000 евро, реалността при една оценка от 900 евро и финансиране до 75% е, че биха му отпуснали 67 500. Т.е. неговата първоначална сметка не излиза с едни 40 500 евро. Първо е съмнително, че ги има щом си е правил сметката за 90% финансиране. Второ, щом банката оценява на толкова, това би трябвало да е пазарното ниво и за него е по-добре да забрави за 12К и да си купи някъде другаде със същото качество на 90К. Така ще е похарчил само 102К срещу 120К по първоначалния разчет.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
          Първоначално изпратено от voodooHunter
          Да не забравяме, че аз съм им дал един скромен процент до момента. Те с тоя процент са за никъде, а имат кредити да връщат те (аз нямам). Освен това съм дълбоко убеден че имат добър марж, от който могат да пожертват известна част. И повярвай ми на тях им тиктака много повече отколкото на обикновения купувач, като мен. Аз мога да си налягам парцалите още 10 години в текущото си жилище. Те до 1-2 години трябва да са си взели парите. Така, че ще танцуваме и може и да се разберем. А също така могат да се постараят добре, така че оценителите на банките да дават високи оценки за жилищата. Нали тръбим навсякъде как цените в качествените затворени комплекси ще удържат. Хайде - убедете и оценителите в това.

А иначе, аз от тази седмица си отписвам вноската, която съм им дал до момента като загуба (имаме добра тренировка от портфейла си на БФБ :-) ), така че с нея не могат да ме мотивират. Ако стане нещо ще се радвам, но за момента просто вече не я мисля.
          Ти може и да си отпишеш вноската, но 90% от останалите ти съкварталци нямат подобно намерение и ще си цакат както попове каквото им поиска баМката.
          Да не говорим, че са възможни всякакви врътки между Уинслоу и Райфата - примерно да ви оценят апартаментите по-ниско, само и само да ви вържат, и после банката да ви надуе яко лихвата, за да си избие кинтите :-)
          Предполагам си искал да напишеш "по-висока оценка" Така че да може да се покрият оставащите 90 процента.

А ако повечето хора си плащат като попове, то тези които се пазарят са в по-изгодна позиция, защото могат и с "раздухване" на пазарлъка, така че да го чуят всички новодомци, да заплашват...
          Най-страшното за инвеститора е всички дали по 10% да започнат да се отказват, а той ще предпочете да направи отстъпка само на по-ориентираните, които си търсят интереса, отколкото да се разчуе и всички да тръгнат да се пазарят...

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
            Да не забравяме, че аз съм им дал един скромен процент до момента. Те с тоя процент са за никъде, а имат кредити да връщат те (аз нямам). Освен това съм дълбоко убеден че имат добър марж, от който могат да пожертват известна част. И повярвай ми на тях им тиктака много повече отколкото на обикновения купувач, като мен. Аз мога да си налягам парцалите още 10 години в текущото си жилище. Те до 1-2 години трябва да са си взели парите. Така, че ще танцуваме и може и да се разберем. А също така могат да се постараят добре, така че оценителите на банките да дават високи оценки за жилищата. Нали тръбим навсякъде как цените в качествените затворени комплекси ще удържат. Хайде - убедете и оценителите в това.

А иначе, аз от тази седмица си отписвам вноската, която съм им дал до момента като загуба (имаме добра тренировка от портфейла си на БФБ :-) ), така че с нея не могат да ме мотивират. Ако стане нещо ще се радвам, но за момента просто вече не я мисля.

Коментар

• продадох имота преди месец и нещо. бях го взел само заради инвестицията.

иначе основно жилище с ипотека не бих взел, 30 години ангария на някоя банка - не мерси. лично мнение...

Коментар

• Киро

vivic ти какво направи - рефинансира или погаси всичко?
                Аз един път се пазарих и ми свалиха лихвата.

Коментар

• така е!
                  и аз имах ипотека при тях, последното увеличение беше с 1.5 процентни пункта!
                  само за тази година вноската се беше увеличила с към 15%.... нихната мама...

Коментар

• Киро

Хънтър как ще отписваш, ти да не си луд - ще се пазариш ако трябва като циганин. А за Райфа, не ги мисли и те не са цвете само тази година ми вдигнаха лихвите по кредитите ми 3 пъти.

Коментар

• нищо не отписвайте още, извивайте им ръцете до дупкА - всички строителни материали паднаха с до 40-50%, земята е на края на града така че и за нея не са се бръкнали кой знае колко. ако се сберете повечко хора спокойно можете да им извиете ръцете до към 700-800 е/м2, искрено ви го пожелавам!

много успехи на всички :-)

Коментар

• Да не забравяме, че аз съм им дал един скромен процент до момента. Те с тоя процент са за никъде, а имат кредити да връщат те (аз нямам). Освен това съм дълбоко убеден че имат добър марж, от който могат да пожертват известна част. И повярвай ми на тях им тиктака много повече отколкото на обикновения купувач, като мен. Аз мога да си налягам парцалите още 10 години в текущото си жилище. Те до 1-2 години трябва да са си взели парите. Така, че ще танцуваме и може и да се разберем. А също така могат да се постараят добре, така че оценителите на банките да дават високи оценки за жилищата. Нали тръбим навсякъде как цените в качествените затворени комплекси ще удържат. Хайде - убедете и оценителите в това.

Коментар

Много ми е интересно, като дойде време да отпускат кредити за Уинслоу Гардънс Райфайзен на каква цена ще оценят апартаментите. Според мен ако дават по-малко от оценката на Уинслоу ще е един добър повод да им се каже на Уинслоу, банката така ви оцени значи това е цената - искате или не искате...
                          ХЕХЕХЕХЕХЕ
                          А Уинслоу ще ти кажат - цената е такава, как оценява баМката и колко пари ви дава нас слабо ни интересува - искате или не искате...

Коментар

• Първоначално изпратено от ctu
                            Доколкото съм запознат до акт 14 ще са платили само 10% от цената преди да ги кредитират.
                            Ако всички са по тази схема, то нещата са във ваша полза. Според мен усети ли се кризата и в реалния сектор, то намалението ще е над 10% или лесно бихте прежалили първоначалната вноска, защото с останалите 90% ще можете да си купите нещо по-добро. Тези на който акт14 дойде последен ще са най-облагодетелствани за пазарлък, но все пак ако всички хукнете да се пазарите, то градините може и да си останат само на картинка...

Коментар

• Доколкото съм запознат до акт 14 ще са платили само 10% от цената преди да ги кредитират.

Коментар

Много ми е интересно, като дойде време да отпускат кредити за Уинслоу Гардънс Райфайзен на каква цена ще оценят апартаментите. Според мен ако дават по-малко от оценката на Уинслоу ще е един добър повод да им се каже на Уинслоу, банката така ви оцени значи това е цената - искате или не искате...
                                Зависи колко сте платили до момента, ако е повечко, то пазарлък няма как да стане, защото ще ви отсвирят...

Коментар

Working...
                                X