If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И що така не му дават на приятеля? Явно доходът му е нисък... Аз тия дни се каня да си подновявам предварителното одобрение за кредита, да видим що ще рече банката. За момента се кълнат, че финансират на 75%, на 10% лихва :-)
Аз мисля да отида там след празниците. Любопитно ми е какво ще излезе. Дай, моля те, инфо след резултатите.
Първоначално изпратено от voodooHunter
Иначе, ако имате 2К излишни на месец, дали не е по добре наместо 25 години да ги давате на банка за купчина тухли в земетръсен район, да ги давате само за 4 години на някое лизингово дружество за джип с V8 двигател?
Наскоро разсъждавайки върху ситуацията си мислех, че ако не бях боцнал 10-те процента в УГ можех да съм скочил в едно разкошно Субару. Поне сега щеше да ми дава повече кеф...
Коментар
pastir
Нисък му е дохода, и както казах беше ползвал потребителски кредит за първоначалната вноска.
Продали са около половината.
И предвид спрялото или поскъпнало кредитиране и несигурност за бъдещите доходи не очаквам до завършването на проекта да продадат много повече. Не и ако не свалят цените до 700-800 Е/м2.
Щяха да са продали всичко на тази цена, и на 900 щяха. Ама лакомията, Санчо, лакомията ...
Опа спри и почеши коня малко.А на колко от купилите вече банките ще им приберат апартаментите там?А колко ще могат да си плащат следващите вноски?
Това дето са го отчели като продадено да не се окаже че не е ..........
Бате Пешо е прав.
Под "продали" имам предвид "подписали договори". За повечето от тях са взели между 10% и 30%. Останалите я ги вземат, я не.
И що така не му дават на приятеля? Явно доходът му е нисък... Аз тия дни се каня да си подновявам предварителното одобрение за кредита, да видим що ще рече банката. За момента се кълнат, че финансират на 75%, на 10% лихва :-)
Иначе, ако имате 2К излишни на месец, дали не е по добре наместо 25 години да ги давате на банка за купчина тухли в земетръсен район, да ги давате само за 4 години на някое лизингово дружество за джип с V8 двигател?
Иначе за барбекютата, пред моята панелка има готина поляна, къде ще ходим до онова земетръсно мочурище... Хайде в Младост.
Коментар
pastir
Аз мисля, че отчитат за продадени апартаменти само с първоначална вноска.
Имам познат на който му отказаха кредит. Човека е направил 10 % вноска на зелено преди близо 2 години на къде къде по-нормални цени, и в момента не му дават кредит за останалата част. Друг е въпроса, че е правил първоначалната вноска с потребителски кредит :|.
Човека си беше зел отпуск, за да обикаля банките, но не е могъл да измоли кинтите от никоя. Сега ще си връща потребителския кредит, ама апартемент няма...
Лошо подлъгаха хората - от лесни и евтини пари, за има-нема 6 месеца минахме на скъпи и трудни за взимане (да не говорим за връщане).
Подлъгаха ги и балонизираните заплати. Хората купили 2004-2005 са на фитка и най-вероятно няма да имат проблеми с ипотеки, но всичко след това е потенциален ходещ фалит.
И предвид спрялото или поскъпнало кредитиране и несигурност за бъдещите доходи не очаквам до завършването на проекта да продадат много повече. Не и ако не свалят цените до 700-800 Е/м2.
Щяха да са продали всичко на тази цена, и на 900 щяха. Ама лакомията, Санчо, лакомията ...
Опа спри и почеши коня малко.А на колко от купилите вече банките ще им приберат апартаментите там?А колко ще могат да си плащат следващите вноски?
Това дето са го отчели като продадено да не се окаже че не е ..........
Преди малко говорих с него по телефона,за да се разберем кога ще се видим, каза ми че противно, на това което се случва около тях, ГБС строят с пълна пара, защото имали срокове за гонене(неустойки по договора).Ще се видим следващата седмица с него, тогава ще имам по-голяма яснота какво се случва, а и аз мисля да се разходя до градинките, за да видя със собствените си очи как върви строежа.
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от ap
Първоначално изпратено от Negramoten
Все пак да не ги оплакваме, с тези 10% грубия строеж е изплатен...
Може и да не е съвсем така. Доколкото ми е известно договора с ГБС е за 350 Е/м2 без ДДС. Това, разбира се, включва далеч повече от губия строеж.
Дали не са го ревизирали, при новите цени на материали и труд?
Е не съм вярвал, че за има няма 6 месеца едни хора дето бяха вече наслагали скарата и бирата и ритаха футбол, а жените им избрали обзавеждането и там другите му женски работи, ще бият отбой и ще подлагат на съмнение този проект, който така страстно защитаваха.
Промяна на пазарната ситуация освен това пича каза сметката излиза на 750 евро а при тези спадащи цени на материалите и турдъдт уислоу ще са на печалба и на тази цена просто няма да са на трицифрен процент...
Моите планове бяха да взема кредит в лева, за да не нося валутния риск. Левовите кредити са с 200-300 б.т. по-скъпи, но с това все едно си купувам хеджа... Щото ако вземе да стане нещо с борда, при няколко стотин хиляди евро кредит, направо не ми се мисли... И при тези нови лихви на Райфа за кредити в евро, значи левовите ще са от порядъка на 13%. Това ми прави вноска от 2 800 лева на месец... Хайде, благодаря! Когато правихме разчетите в края на 2007-ма, индикативната лихва беше 7,3% в лева и вноската беше от порядъка на 1 800 лв., което изглеждаше поносимо на фона на общите доходи от тук и там. Новите условия, обаче, ще ме размажат.
Втората ми вноска за УГ вероятно ще бъде около средата на следващата година. Ако нещо не се промени дотогава, или ще натискам Уинслоу за сериозно намаление на цената, или им харизвам 10-те % първоначална вноска и "Беше ми приятно, довиждане!". Загубата вече съм я "провизирал".
Коментар
Оран Гутан
Е не съм вярвал, че за има няма 6 месеца едни хора дето бяха вече наслагали скарата и бирата и ритаха футбол, а жените им избрали обзавеждането и там другите му женски работи, ще бият отбой и ще подлагат на съмнение този проект, който така страстно защитаваха.
И моя човек от Winslow "вече не бил част от проекта" , аз определено мисля да се видя с него, ако има нещо интересно ще пиша.
Вчера са съкратили и последния човек от sales.
Останала е само шефката на отдела.
Сигурно са продали всичко...
И моя човек от Winslow "вече не бил част от проекта" , аз определено мисля да се видя с него, ако има нещо интересно ще пиша.
И да са продали всичко нали има обслужване и след договора?Кой ще го прави?
То като гледам и тези купили на зелено се отказват вече... сериозен автогол си вкараха с тези 10% първоначална вноска... хем видяха какво става с Банско...
Дано да го построят... явно като стигнат акт 14 и вече ще знаят колко хора са прежалили първоначалната вноска, и какви пари ще могат да вземат от останалите.
Като цяло явно Winslow са били доста слаба фирма, за ад клекнат толкова бързо. Сега да започваме да залагаме колко дълго ще се проточи строежа извън пусковия срок.те не бяха ли някакъв основен инвеститор там в района?
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от B.Graham
Първоначално изпратено от Negramoten
Първоначално изпратено от zlodeia
И да са продали всичко нали има обслужване и след договора?Кой ще го прави?
То като гледам и тези купили на зелено се отказват вече... сериозен автогол си вкараха с тези 10% първоначална вноска... хем видяха какво става с Банско...
Дано да го построят... явно като стигнат акт 14 и вече ще знаят колко хора са прежалили първоначалната вноска, и какви пари ще могат да вземат от останалите.
Коментар