IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Y-Tong или тухли четворки за едноетажна къща?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bobi75
    е как бе.новите български строители твърдят, че не поемат. а те винаги казват истината!!!
    Пък и има препарати против мухъл

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
      ........, иначе с каквито и тухли да я построиш няма да падне 30-40г. ако и е здрав покрива.

Пак нещо грешиш в картинката! Защо тръгваш от здравият покрив?

В анализите си първо тръгвай ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от здравите основи... едва тогава продължавай нагоре! (основи - стени - покрив)... Нямаш ли основи - скоро и покривът ще се разплеска долу, независимо, че ще си остане здрав!... ))
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от eli.bb
        как итонг без изолация на външни стени? да не би вече да не поема влага??
        е как бе.новите български строители твърдят, че не поемат. а те винаги казват истината!!!

Коментар

• как итонг без изолация на външни стени? да не би вече да не поема влага??

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
            Първоначално изпратено от nns
            Kaто си сметне каква пренебрежимо малка е разликата на фона на целия харч ако правиш къща за себеси най- добре е да си я направиш с тухли единички цяла тухла , че ако може и тухла и половина и да се смееш на всички.Препоръчвам го ако постройката не е за бързо продаване и ще си я ползваш десетина години поне.

Браво бе, пич! ))

При тухла и половина зид - това си е класика в жанра (това е нормалната дебелина на зида от началото на миналия век - виж, че оттогава не са мръднали сградите, независимо, че тогава не са ползвали железобетон), .........

........аз, при тухла и половина зид - й давам гаранция, минимум 100 години (какви са тия "десетина" години, които "да си я ползваш" - голям виц каза!...)! ))
            Ами не знам ти по колко ги ползваш аз съм на 34г. и съм в трето жилище сега , след като ги продам не се интересувам много какво се случва с тях, в такъв смисъл казвам че ще си я ползваш 10 тина години , иначе с каквито и тухли да я построиш няма да падне 30-40г. ако и е здрав покрива.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
              Kaто си сметне каква пренебрежимо малка е разликата на фона на целия харч ако правиш къща за себеси най- добре е да си я направиш с тухли единички цяла тухла , че ако може и тухла и половина и да се смееш на всички.Препоръчвам го ако постройката не е за бързо продаване и ще си я ползваш десетина години поне.

Браво бе, пич! ))

При тухла и половина зид - това си е класика в жанра (това е нормалната дебелина на зида от началото на миналия век - виж, че оттогава не са мръднали сградите, независимо, че тогава не са ползвали железобетон), .........

........аз, при тухла и половина зид - й давам гаранция, минимум 100 години (какви са тия "десетина" години, които "да си я ползваш" - голям виц каза!...)! ))
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Kaто си сметне каква пренебрежимо малка е разликата на фона на целия харч ако правиш къща за себеси най- добре е да си я направиш с тухли единички цяла тухла , че ако може и тухла и половина и да се смееш на всички.Препоръчвам го ако постройката не е за бързо продаване и ще си я ползваш десетина години поне.

Коментар

• Никога не съм строил досега .. Ред тухли вън, а отвътре итонг или гипскартон с изолация ..

Иначе тези външни изолации, мазилки и т. н. нещо въобще не ми вдъхват доверие.. Каква е тази външна стена на която като и бия един тупаник ръката ми влиза вътре а разните му там мазилки в кофи са ми съмнителни ... Егати къщата, ако ще трябва да я измазваш и ремонтираш на всеки 10 г... а каква е тази стена през която можеш да влезеш като нинджа
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Така , сега от опит. Имаме къща на която стените са зидани с четворки и къща на която са зидани от итонг. За мен няма грам колебание че итонга има в пъти по добра топло изолация. Австрийските четворки наисотна са много красиви , но като са в зида няма да можеш да ги виждаш а пък зидария от четворки без топло изолация /нашата е такава - но я ползваме главно през лятото/ си е жив ужас за през зимата , а итонга /25см/ няма нужда от топло изолация на самия зид - може да направиш на бетонните елементи само , но пък итонга си иска стабилна мазилка и понеже сега всички са големи майстори и друго освен стиропор и разните му мазилки в кофи /живи бои са си за мен/ друго не могат да правят , не могат да ти направят мазилка без да сложат някакви пластмаси по стените - т.е. пак си в същия филм. Гадничко е появата на пукнатини при улягане на сградата при итонга - понеже самия итонг позволява щпакловка с нимимална дебелина /2-3мм/ като се появи пукнатина трудно се поправя , докато при тухлата ако е мазана мазилката е мин 1-1.5см и по-лесно се запълват пукантините , ако си с гипс картон върху тухлата обаче е същата работа като при итонга. Чисто психологически червената тухла се приема по-добре от купувачите , възприемат я за по естествен материал и макар за мен да е по-неудачен избор често я предпочитата. Лично аз следващия път пак ще строя с итонг.

Коментар

• xexe, interesna temichka ste si zaformili tuk uchudva ma kategorichnostta na dosta narod

malko komentari ot edin laik. sorry, ako prozvuchat, kato zayazhdane

Освен това, архитектът при оразмеряването на носещите стени МОЖЕ ДА Е предвидил точно това, че тухлата може да поеме и част от натоварването на други носещи части от конструкцията, напр. от предвидените трегери

silno se sumnyavam "architectut" da se e zanimaval s tva orazmeryavane

btw, az hich ne bih postavil pod vupros vuzmozhnostta da se stroyat 3-4 etazha s noseshti zidani steny ot ytong, ma za bg imam leki sumneniya nyakoi mai spomena zemetrus

ot architecturna gledna tochka, bih si zadal vuprosa, komu e nuzhna stomanobetonna plocha za ednoetazhna kushta? nai-malkoto "ot-do???

sega, ako sled nekolko godini mislim da ya prevrushtame v 2-3 etazhna kupchina, ok, ma kvo prechi da se vizhda durveniyata na pokriva inache?verno, che izpulnenieto na dobur durven pokriv, s dobri materiali i konstrukciya, predpolagam, vse oshte prestavlyava problem... ma ako ti e merak

Ако не ти се зида с единички, направи вътрешните от итонг или гипсокартон с вата

chudesen suvet vatata e da spira udarniya shum, nali

но той ме прати при конструктора на сградата който ми каза че проекта е изготвен с колони и няма никкави носещи стени

iznenadvashto

ne chuh dumichkite "constructivna sistema", kolkoto i nelepo da zvuchi v sluchaya nito puk vidyah sravnitelni pokazateli za yakost na natisk, ele pa drugi

aide, cheers i sorry pak, che vi zamrusih temichkata

Коментар

• marinovgm , и аз като теб си построих къща която е на един етаж с бетонна плоча и ходих при архитекта да го питам за носещите стени и с какви тухли , но той ме прати при конструктора на сградата който ми каза че проекта е изготвен с колони и няма никкави носещи стени , единствено се съобразявай със цената и качеството при строитеството другото би трябвало конструкторът да го е предвидил.
                        Но имий предвидп че щтом си на бетонна плоча сградата може да има повече от един етаж.И гледай да имаш стабилни основи другото е поправимо.

Коментар

• Първоначално изпратено от marinovgm
                          ===, no ako ima noseshti steni i samo se zapalva s i-tong. A sashto i az shte slagam izolacia otvan....
                          "...ako ima noseshti steni..."

marinovgm, мисля, че вече си се ориентирал в обстановката. До сега не знаеше, дали има носещи стени, но вече са ти разказали как стават тия неща.

Първоначално изпратено от marinovgm
                          Пуснато на: 13:39:09 ч. | 09.07
                          Znachi za noseshti steni neznam - ne sam mnogo zapoznat- imam go proekta- ama mi e za parvi pat da stroia.- Otgore shte e sas betonna plocha i keremiden pokriv.

По мое мнение, трябва да изпълниш проекта на архитекта, независимо от това, че зидането с тухли е по-трудоемка и скъпа операция. Освен това, архитектът при оразмеряването на носещите стени МОЖЕ ДА Е предвидил точно това, че тухлата може да поеме и част от натоварването на други носещи части от конструкцията, напр. от предвидените трегери.

Твоята грешка е, че възприемаш безрезервно, когато "майсторът" и други хора тук - ти говорят за ПЪЛНЕЖ... Такова понятие в строителството на жилищни сгради - не би следвало да има, но мисля че съществува при строителството на помещения за животни (обори).

Законовото положение, при което имаш право и да претендираш за (евентуално) обезщетение, е: съгласувай решението си с твоя архитект. Нека да завери в документацията промяната, която желаеш ( на тухлите - с итонг).

Накрая - постъпи, както желаеш - жилището си е твое. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от инж
                            относно качествата на тухлите /блокчетата - и двата термина се използват/ като носещ материал - единствено плътните керамични такива се приемат за такива. Все пак не е лошо да имат някаква носимоспособност, като си забиваш дюбелите за окачвачите на картините, да не ти се разпаднат.
                            на една от вътрешните стени, изпълнена с итонгови блокчета, съм окачил на метални дюбели шкафчета - бях скептик, но още при зидането строителят ме убеди след като собственоръчно набих един дюбел, а след това виснах на него с примка (че и се друсах :-) )
                            та, ако картините не са мащабни модернистични пана, все ще издържи итонга :-(

Коментар

• svetlas ,
                              shte sam ti mnogo blagodaren.
                              Az vse oshte se dvuomia. i-tonga se zida barzo i e ravno- az shte slagam 6 sc. izolacia otvan. Ot druga strana i tuhlite sa " primamlivi" - avstriiski, no shte izleze po- skapo. Az oshte ne moga da razbera zashto tolkova vsichki sa protiv i-tonga - viarno ne nosi tejest, no ako ima noseshti steni i samo se zapalva s i-tong. A sashto i az shte slagam izolacia otvan. hIGROSKOPICHEN E , no s izolacia niama da poema vlagata ?
                              Zashto tolkova go mrazite tozi i-tong?
                              Blagodaria na vsichki za mneniata vi - nezavisimo kakvi sa te - triabva da vi kaja che nauchavam mnogo ot tiah. Kato se varna v Bulgaria shte pocherpia.

E-MAIL a mi e MARINOVGM@HOTMAIL.COM
                              marinovgm

Коментар

• Първоначално изпратено от marinovgm
                                Gospodin Inj. Blagodaria za savetite.
                                Blagodaria (ot sarce) i na vsichki koito mi pomognaha sas saveti
                                GM
                                Не искам да се впускам в подробности,защото тук прочетох добри и не чак толкова добри съвети.Затова г-н marinovgm ще ви изпратя лично съобщение по e:mail със съответното предложение,което ще ви спести много/всички/ въпроси и главоболия.

Коментар

Working...
                                X