Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Y-Tong или тухли четворки за едноетажна къща?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениенай-добро на разумни цени няма. боже колко е прост българина!
А аз искам ново ауди S5 за 1000 лева ама не са толкова!
Що е то форумен манталитет ?
Ако искаш помощ от американците, ще те залеят с предложения, идеи и т.н.
Ако искаш от руснаците, ще ти предложат да направите комбина за литър водка...
Ако искаш от българските гении, ще те затрупат с обиди, ще ти казват колко си неук и тъп.....
Тупан !!! Като не помагаш, защо пречиш и се дърляш ....Даже човека и приятел те именосва....
Коментар
-
Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнениенай-добро на разумни цени няма. боже колко е прост българина!
А аз искам ново ауди S5 за 1000 лева ама не са толкова!За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinovgm Разгледай мнениеPriateli- blagodaria za savetite.
Az ne razbiram oshte mnogo ot stroitelstvo, zashtoto shte mi e za parvi pat da stroia. Az iskam nai-dobroto- no da e na razumni ceni
Moia"stroitel" mi predlaga da izpolzvame Y-Tong za vsichki steni - i vanchka izolacia- stereopor- 6 cm. ? Kakvo mislite?
А аз искам ново ауди S5 за 1000 лева ама не са толкова!в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
АВСТРИЙСКАТА ТУХЛА???
Първоначално изпратено от marinovgm Разгледай мнениеsvetlas ,
shte sam ti mnogo blagodaren.
Az vse oshte se dvuomia. i-tonga se zida barzo i e ravno- az shte slagam 6 sc. izolacia otvan. Ot druga strana i tuhlite sa " primamlivi" - avstriiski, no shte izleze po- skapo. Az oshte ne moga da razbera zashto tolkova vsichki sa protiv i-tonga - viarno ne nosi tejest, no ako ima noseshti steni i samo se zapalva s i-tong. A sashto i az shte slagam izolacia otvan. hIGROSKOPICHEN E , no s izolacia niama da poema vlagata ?
Zashto tolkova go mrazite tozi i-tong?
Blagodaria na vsichki za mneniata vi - nezavisimo kakvi sa te - triabva da vi kaja che nauchavam mnogo ot tiah. Kato se varna v Bulgaria shte pocherpia.
E-MAIL a mi e MARINOVGM@HOTMAIL.COM
Коментар
-
Да ви кажа чесно не ми пука кой на какво прави реклама, ако някой ми дава това което искам или имам нужда ми дреме дали рекламира или не ,нали това е идеята на тези теми. Преди време си тъсих огледало за банята, изтръшках всики специализирани магазини за огледала и само дървета открих, а един пич от форум подобен на този ми писа да отида в един магазин в Дружба и си избрах перфектно огледало но много ама много сносна цена.Така че пишете братя!
Коментар
-
Negramoten
А за най-добра вътрешна изолация се използват два типа.
1) Лека стъклена вата, пароизолация, гипскартон.
+ звукоизолация;
+ негоримост;
+ можеш лесно да скриеш доста неща зад гипсокартона;
- по-голяма дебелина (поради по-високата ламда), а дебелината ти намаля помещението;
2) XPS
+ по-малка дебелина;
+ не му трябва пароизолация;
- няма звукоизолация;
Коментар
-
Negramoten
Е нали затова съм написал като минус цената. Ако търсим най-добро отношение цена/качество, то това е EPS с графит. Просто каменната вата звукоизолира и не гори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenСпоред мен най-добрата външна изолация е каменната:
+ не гори;
+ звукоизолация (EPS и XPS нямат почти никаква);
+ коеф. на топлопроводимост е по-нисък отколкото на стъклената;
- цена;
- фасадната каменна вата е доста по-тежка;
- коеф. на топлопроводимост е по-висок от EPS и XPS;
Моето мнение е поне 10 см. каменна вата. При полагане на външна топлоизолация цената на самата изолация е най-ниска. По скъпи са лепила, мазилки и труд.
Коментар
-
Negramoten
Според мен най-добрата външна изолация е каменната вата:
+ не гори;
+ звукоизолация (EPS и XPS нямат почти никаква);
+ коеф. на топлопроводимост е по-нисък отколкото на стъклената;
- цена;
- фасадната каменна вата е доста по-тежка(цена за труд);
- коеф. на топлопроводимост е по-висок от EPS и XPS;
Моето мнение е поне 10 см. каменна вата. При полагане на външна топлоизолация цената на самата изолация е най-ниска. По скъпи са лепила, мазилки и труд.
Коментар
-
Re: Y-Tong или тухли четворки за едноетажна къща?
Първоначално изпратено от marinovgmY-Tong или тухли четворки - кое е по-добро за едноетажна къща -
кое е по изгодно ?
Чети там. Има от пиле мляко.Не е препоръка. Нито съвет. Просто си запълвам времето
Коментар
Коментар