IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Y-Tong или тухли четворки за едноетажна къща?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    ..................Ако искаш от руснаците, ще ти предложат да направите комбина за литър водка.......
    Е , тука вече се изложи........

Коментар

• седморки
      Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
        най-добро на разумни цени няма. боже колко е прост българина!
        А аз искам ново ауди S5 за 1000 лева ама не са толкова!

Що е то форумен манталитет ?

Ако искаш помощ от американците, ще те залеят с предложения, идеи и т.н.
        Ако искаш от руснаците, ще ти предложат да направите комбина за литър водка...
        Ако искаш от българските гении, ще те затрупат с обиди, ще ти казват колко си неук и тъп.....

Тупан !!! Като не помагаш, защо пречиш и се дърляш ....Даже човека и приятел те именосва....

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
          Има,има даже и по тънко само дето не е в същия мащаб
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Ама точно си уцелил форума, къде да питаш за тея тухли
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от marinovgm Разгледай мнение
              Priateli- blagodaria za savetite.
              Az ne razbiram oshte mnogo ot stroitelstvo, zashtoto shte mi e za parvi pat da stroia. Az iskam nai-dobroto- no da e na razumni ceni
              Moia"stroitel" mi predlaga da izpolzvame Y-Tong za vsichki steni - i vanchka izolacia- stereopor- 6 cm. ? Kakvo mislite?
              в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• АВСТРИЙСКАТА ТУХЛА???

Първоначално изпратено от marinovgm Разгледай мнение
                svetlas ,
                shte sam ti mnogo blagodaren.
                Az vse oshte se dvuomia. i-tonga se zida barzo i e ravno- az shte slagam 6 sc. izolacia otvan. Ot druga strana i tuhlite sa " primamlivi" - avstriiski, no shte izleze po- skapo. Az oshte ne moga da razbera zashto tolkova vsichki sa protiv i-tonga - viarno ne nosi tejest, no ako ima noseshti steni i samo se zapalva s i-tong. A sashto i az shte slagam izolacia otvan. hIGROSKOPICHEN E , no s izolacia niama da poema vlagata ?
                Zashto tolkova go mrazite tozi i-tong?
                Blagodaria na vsichki za mneniata vi - nezavisimo kakvi sa te - triabva da vi kaja che nauchavam mnogo ot tiah. Kato se varna v Bulgaria shte pocherpia.

E-MAIL a mi e MARINOVGM@HOTMAIL.COM
                Относно австрийската тухла - рекламата явно е много въздействащ фактор! POROTHERM- е скъпа тухла, с която инвеститорите си покачват продажните цени на "зелено". Тухлата, която би искал всеки един здравомислещ и с финансови възможности човек е отново австрийска, но не е произведена в Луковит и не от WIENERBERGER , а е произведена в Австрия и е с марката Leitl[/U][/B] , която е създадени от лечебна глинеста почва, смесена с подземни води. Но да не забравяме, че искаме да ни е евтино, екологично, практично и поради това ще има на пазара в България тухли, които ще изградят жилищата на бъдещето. С тези тухли се строи най-високата сграда в света Burj Dubai в Дубай.

Коментар

• Да ви кажа чесно не ми пука кой на какво прави реклама, ако някой ми дава това което искам или имам нужда ми дреме дали рекламира или не ,нали това е идеята на тези теми. Преди време си тъсих огледало за банята, изтръшках всики специализирани магазини за огледала и само дървета открих, а един пич от форум подобен на този ми писа да отида в един магазин в Дружба и си избрах перфектно огледало но много ама много сносна цена.Така че пишете братя!

Коментар

• Първоначално изпратено от razor
                    Абе тези теми за къщи, тухли и летви да не са скрита реклама на Практикер или някой друг играч от бранша Всичко за Дома и строителни материали ?!?
                    Не търси под вола теле де))

Коментар

• А за най-добра вътрешна изолация се използват два типа.

1) Лека стъклена вата, пароизолация, гипскартон.
                      + звукоизолация;
                      + негоримост;
                      + можеш лесно да скриеш доста неща зад гипсокартона;
                      - по-голяма дебелина (поради по-високата ламда), а дебелината ти намаля помещението;

2) XPS
                      + по-малка дебелина;
                      + не му трябва пароизолация;
                      - няма звукоизолация;

Коментар

• Е нали затова съм написал като минус цената. Ако търсим най-добро отношение цена/качество, то това е EPS с графит. Просто каменната вата звукоизолира и не гори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                          Според мен най-добрата външна изолация е каменната:
                          + не гори;
                          + звукоизолация (EPS и XPS нямат почти никаква);
                          + коеф. на топлопроводимост е по-нисък отколкото на стъклената;

- цена;
                          - фасадната каменна вата е доста по-тежка;
                          - коеф. на топлопроводимост е по-висок от EPS и XPS;

Моето мнение е поне 10 см. каменна вата. При полагане на външна топлоизолация цената на самата изолация е най-ниска. По скъпи са лепила, мазилки и труд.
                          При 10 см тежка вата, вече няма да ти е най-ниска цената на изолацията. Освен това полагането е по-трудно и по-специални шпакловки и лепила се ползват. Скъпо удоволствие си е.

Коментар

• Според мен най-добрата външна изолация е каменната вата:
                            + не гори;
                            + звукоизолация (EPS и XPS нямат почти никаква);
                            + коеф. на топлопроводимост е по-нисък отколкото на стъклената;

- цена;
                            - фасадната каменна вата е доста по-тежка(цена за труд);
                            - коеф. на топлопроводимост е по-висок от EPS и XPS;

Моето мнение е поне 10 см. каменна вата. При полагане на външна топлоизолация цената на самата изолация е най-ниска. По скъпи са лепила, мазилки и труд.

Коментар

• защо хората си махат вътрешната изолация след 2-3 години?Какъв е проблема? Хубавото на вътрешната , е че можеш сам да си я налепиш докато външната трябва със сигурност да ти я лепи майстор или фирма и ще ти излезе златна. Коя е най-добрата вътрешна изолация?

Коментар

• Re: Y-Tong или тухли четворки за едноетажна къща?

Първоначално изпратено от marinovgm
                                Y-Tong или тухли четворки - кое е по-добро за едноетажна къща -
                                кое е по изгодно ?
                                http://napravisam.bg/
                                Чети там. Има от пиле мляко.
                                Не е препоръка. Нито съвет. Просто си запълвам времето

Коментар

Working...
                                X