If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко струва ориентрировъчно асфалтиране на черен път??
Да тези неща съм ги виждал, ама ми изглеждат много афиф.А и до колкото се сещам(бях виждал нещо подобно) от дупките излиза тревица, която е изключително грозна поради простата причина, че няма как да се постригва.
Ако не е натоварен пътя става и с паркинг елементи за ширина 2 - 2.20 м:
- паркинг елемент 60/40/11cm – сив - 2 к-во - 3.12 лв. * 1000 бр. = 3120 лв.
- паркинг елемент 50/50/10 cm – сив - 5.08лв. * 1000 бр. = 5080 лв.
- паркинг елемент стоманобетонен 68/45/9 cm - 9.33лв. * 750 бр. = 6000 лв.
Вярно е че с бетон ще излезе по-евтино ама на мен не ми звучи мн добре, а си остава и гадорията с залядяването на бетона. Ако си решил да си го правиш и то както трябва щото си е за теб , май си е чиста работа да си е асвалтиран пътя, а да направиш компромис с широчината на пътя, а не с качеството?
А бе не знам точно ама слушам, че за асфалтов, еднолентов път излиза около 100 лв на м (бакалска сметка малко, ама е толкова при ширина 2,50, 2-70). С бетон не е лош вариант и струва най-малко на половина и то с каналите за отводняване.
Този човек, по тази тема, не си ли асфалтира вече пътя ? Нека излезе да каже - асфалтирах го, струва толкова. Или не го асфалтирах , защото ми искаха толкова ! Или циментирах го, посипах камъни, сложих павета, сложих плочки.
Има едни машини, които раздробяват стари асфалтови покрития. Ако се насипе пътя с раздробен асфалт и лятото като го напече слънцето става спойка на частиците. Не е здраво като нов асфалт, но става за частен път.
Само се разбираш с шофьорите, които извозват раздробения асфалт. За 20-30лв получаваш 6-8 м3.
Коментар