IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Некоректни фирми за недвижими имоти и строители

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • GMB-измамници!

    Живея зад граница. Избрах апартамент в imoti.net -oт GMB. Платих депозит - 2000 Евро.
    Когато им се обадих да потвардят, че са го получили се оказа, че вече е продаден. Аз бях си купила вече билет до България и взех отпуск.
    Предложиха ми gруг апартамент, но при разговора със строителя се оказа, че иска 100% заплащтане (строежа не е започнал!) и пари в брой, което за мен е неприемливо.
    Сега отказват да ми варнат депозита.
    Дайте съвет как да постъпя?
    Мисля да ги съдя.

    Коментар


    • ето ви още един случай с "ОДИСЕЙ 96"-ЕООД в гр.Варна ,
      http://odissei.atspace.com/nokey.html - тук ще прочетете.
      Вземат ли парите се крият дълбоко ,никой не приема от служителите нищо до фирмата .Бял лист да им подадеш за да го предадат на собственика на фирмата се страхуват да го вземат)

      Коментар


      • А може и някой да се опитва да злепостави тази фирма...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от onzi
          tova naistina e ujasno. policaite kakvo sa napravili.

          Коментар


          • Там си пише ...
            http://bulgaria-of-the-citizens.blog...blog-post.html

            Коментар


            • Щилстой, Валентин Щилянов - ФИРА

              Искам да споделя опит със строителна фирма, който се надявам да послужи на читателите на този форум. Името на фирмата е Щилстой с управител Валентин Щилянов.
              Наехме въпросната фирма за изпълнение на груб строеж на еднофамилна къща на 3 етажа 300 квадрата РЗП. След изпълнението на грубия строеж и разплащането се оказа че липсват няколко конструктивни елементи от сградата, а именно 2 бетонни колони, както и са налице множество по-дребни дефекти и недовършени неща. Тъй като всички тези дефекти на изпълнението бяха отстраними, беше договорено да бъде извършен ремонт и въпросните дефекти да бъдат отстранени. Естествено му беше казано, че шансът той да продължи с довършването на сградата е минимален.
              Дотук добре - човекът обаче - въпросният Валентин Щилянов - се "покри" вдън земя - не си вдига телефона и отказва какъвто и да било контакт. Освен че ни загуби повече от месец и половина време и маса нерви, загуби ни и маса пари, тъй като ремонта ще трябва да бъде поверен на друга фирма, на която ще трябва да се плати допълнитено.
              В крайна сметка се оказахме прецакани по доста направления - пазете се и контролирайте от близо строителите които наемате, даже и да са "близки хора", както и се консултирайте с други специалисти в бранша и искайте тяхното мнение за всичко за което имате и най-малкото съмнение. Този подход, ако го бяхме следвали, щеше да ни спести доста време, нерви и пари. Пазете се и не плащайте докато не се уверите с помощта на трети лица, че работата за която сте платили е извършена надлежно и качествено.

              Коментар


              • Адрес - гр. Бургас Големи мошеници са тия. Брокерката се опита да сваля от цената пред купувача и да ме поставя в неловки ситуации при положение, че цената не подлежи на коментар. На собственика от АДРЕС само ще му кажа,

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Yanchev
                  Как еда фима посредник може да представлява ефективно и двете страни (продавача и купувача)?
                  ...
                  Ами много е трудно.
                  Life won't wait for you.

                  Коментар


                  • По скоро темата трябва да е "Коректни фирми за недвижими имоти"
                    Интересни са ми и следните въпроси:

                    Как еда фима посредник може да представлява ефективно и двете страни (продавача и купувача)?
                    Защо 1 лице, ако си търси сам имот в крайна сметка пак трябва да плати комисионна на агенция?
                    ...

                    Коментар


                    • Мисля си ,че не е лошо да се отвори нова ТЕМА и за добрите, доказали се строителни фирми .
                      Естествено ще се появи , навярно и възможност за самореклама, и реклама , но ако всичко е подкрепено с добри доводи , аргументи - тези фирми ще станат пример за подражание от другите фирми.

                      Коментар


                      • Според мен целта на такава тема е не толкова да се изброят всички фирми със съмнителна репутация, а да се научат клиентите как да ги разпознават и избягват.

                        Що се отнася до строителите, повечето оплаквания изглежда са при покупка на зелено. Ами сега е пълно с оферти за завършени апартаменти?!

                        При всички положения некоректната фирма може да се разпознае още по предлагания договор, който трябва да се чете не само между редовете, но и между буквите, та дори и в дупките на буквите.

                        Вече сме говорили със Sebulba за Одисей 96 Варна, публикувал съм предварителния им договор , според който, ако изобщо не им издадат строителна линия за строежа, не дължат никакви обезщетения. Та така и стана, не се стигна до строителна линия. Такива договори сигурно все още се предлагат и подписват.

                        Коментар


                        • За фирмата за недвижими имоти" ФЕНИКС " на бул. Витоша ; и аз съм чувал доста, за жалост , само лоши неща.
                          Хората там са невероятно алчни и не се свенят да правят , какви ли не комбинации , делавери -само и само постигане на НАЙ-голяма печалба , там нормалната печалба си е направо загуба на време.

                          Коментар


                          • Дотук две фирми
                            Life won't wait for you.

                            Коментар


                            • Българин от САЩ обвинява наши брокери в измама
                              В-к „Монитор” 30.3.2007 г.

                              Българинът с американско гражданство Георги Вишегонов и агенцията за недвижими имоти "Феникс" на Васил Шопов се хванаха гуша за гуша в спор за неизпълнен предварителен договор за продажба на къща близо до Централна гара-София.

                              Цялата одисея започва, когато нашенецът, живеещ в щатите, решава да продаде 5/6 от стара къща, намираща се на ул. "Беласица" 20 в столицата. Останалата идеална част от имота се притежава от роднини на Вишегонов.

                              Той обявява за имота цена от 65 000 евро.

                              Когато се запознах със собственика на "Феникс" през януари, той ме уверяваше, че неговата агенция е най-голямата в София и рекламата й се вижда от Копитото, казва американският гражданин. След това обаче той започна упорито да се крие и да избягва контакти, дори по телефона, добави той.

                              Според Вишегонов на 2 март Васил Шопов му звъни в САЩ и го уверява, че всичко е наред и го кани да дойде на 19-ти в София, за да се изповяда сделката. След това, според американеца, собственикът на "Феникс" отново "изчезва" и се съгласява да се срещне с хората на Вишегонов и със самия него едва на 16 март (петък) и то в самия край на работния ден. На въпросната среща Шопов отново го уверил, че всичко е уредено.

                              Изнудването срещу мен започна по време на изповядване на сделката, каза още американският гражданин. Тогава Шопов показа само на нотариуса Йонко Литовски, но не и на моя адвокат или на мен, някакъв документ, че имотът имал тежести. По този начин той се опита да ме изкара неизправна страна по предварителния договор, уточни Вишегонов.

                              Американецът открито обвинява собственика на "Феникс", че вместо да подготвя сделката го е мамил с цел да вземе 6500 евро. Според Вишегонов от агенция "Феникс" дори са обявили за продажба имота за 400 000 евро и са подтиквали роднините му да предявят искове, за да не стане сделката. След проваляне на изповядването, американският гражданин е поискал капарото от 3250 евро, оставено от Шопов при нотариуса, като залог, че поема ангажимента да уреди сделката. Нотариусът обаче отказва да ги даде на Вишегонов. Според нашенеца от Америка, собственикът на "Феникс" е поискал пред нотариуса удължаване на времето на предварителния договор.

                              Коментар


                              • Защото му излиза по-евтино.Не дава кеш за парцела а с продажбата на обектите финансира строежа.При равни други условия така му трябва по-малък първонаяален капитал.Не случайно и сульо и пульо вече строят
                                Life won't wait for you.

                                Коментар

                                Working...
                                X