Ситуацията е следната: Участвам в един строеж на "зелено". При подписването на договора са ми предоставени архитектурни планове. На по късен етап от строителството установявам изменения които не са отразени в "старите" архитектурни планове. Конкретно става въпрос за стена която е отразена като тухлена в плана, но е изпълнена бетонна. Сред разговор с изпълнителя ми беше заявено че строежа върви по "конструктивни" планове до които аз като възложител нямам право на достъп.
Въпроси:
1. Имам ли право на достъп до всички планове на строежа, било то конструктивни, архитектурни или каквито и да са?
2. В договора никъде не е цитирана референция към конкретен план. Това значи ли че не мога да искам разваляне на договора въз основа на това че в началото са предоставени грешни планове?
Моля за вашето мнение по въпроса.
Въпроси:
1. Имам ли право на достъп до всички планове на строежа, било то конструктивни, архитектурни или каквито и да са?
2. В договора никъде не е цитирана референция към конкретен план. Това значи ли че не мога да искам разваляне на договора въз основа на това че в началото са предоставени грешни планове?
Моля за вашето мнение по въпроса.
Коментар