IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Некоректни фирми за недвижими имоти и строители

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не четох всички постове на младежа мирослав, само факта, че се е регистрирал, за да постне оплювка е достатъчен, за да не си правя труда. Станахме клиенти на Григо Х след сериозно проучване. Това, което споделяха негови колеги от бранша бе "Каквото е казал Григо - това ще получите". Мога да кажа, че получихме точно това, което обеща и което дори не фигурираше в договора. Напълно споделям и написаното от бигри.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bigri
      Господине,много ми е любопитно самият Вие с какво точно се занимавате и как така лесно си позволявате да плюете по нечий адрес.Дали Вие сте така изряден в нещата,които вършите,както изисквате това от другите.Аз имам сериозни служебни ангажименти с фирмата строител "Григо-Х",познавам лично управителя на фирмата и смея да твърдя,че г-н Григоров е един много сериозен и отговорен човек,който след себе си ще остави сериозна следа с това,което е съградил.Що се отнася до Вашия случай,не зная до колко е редно да очаквате блокът,в който сте закупили жилище да стане в упоменатия в договора срок при положение,че там се строи метрото и всички подземни и надземни комуникации и външни връзки на блока зависят от изграждането му.Това са доста сериозни неща, с които и най-сериозният строител трудно би се справил,тъй като в случая не всичко за предаването на блока зависи от него.
      Смятам,че нещата винаги трябва да се приемат комплексно и че не е редно толкова лесно да се пускат в ефир подобни на Вашите критики по адрес на хора и фирми,които са доказали във времето своето сериозно и отговорно отношение към работата си и към хората около себе си.
      Това е тема за некоректни строители и фирми.
      Ако искаш да хвалиш някоя, вземи си направи тема КОРЕКТНИ СТРОИТЕЛИ И ФИРМИ

      Коментар


      • Господине,много ми е любопитно самият Вие с какво точно се занимавате и как така лесно си позволявате да плюете по нечий адрес.Дали Вие сте така изряден в нещата,които вършите,както изисквате това от другите.Аз имам сериозни служебни ангажименти с фирмата строител "Григо-Х",познавам лично управителя на фирмата и смея да твърдя,че г-н Григоров е един много сериозен и отговорен човек,който след себе си ще остави сериозна следа с това,което е съградил.Що се отнася до Вашия случай,не зная до колко е редно да очаквате блокът,в който сте закупили жилище да стане в упоменатия в договора срок при положение,че там се строи метрото и всички подземни и надземни комуникации и външни връзки на блока зависят от изграждането му.Това са доста сериозни неща, с които и най-сериозният строител трудно би се справил,тъй като в случая не всичко за предаването на блока зависи от него.
        Смятам,че нещата винаги трябва да се приемат комплексно и че не е редно толкова лесно да се пускат в ефир подобни на Вашите критики по адрес на хора и фирми,които са доказали във времето своето сериозно и отговорно отношение към работата си и към хората около себе си.

        Коментар


        • Нали дължи неустойки? Що не вземе да ви плати,а ?
          Тия фирмри действат спрямо вас от пизицията на силата - и хляба и ножа в тях. И ще продължават, докато има напъни за купуване на всяка цена.

          Коментар


          • Според мен повечето брокери на недвижими имоти са пълни мизерници. На пазара има няколко големи брокерски фирми, чиито брокери са наистина професионалисти. Останалите просто не е имало какво друго да станат и са станали или таксиджии или брокери на НИ.
            Живея под наем и се дразня на тъпите брокери, които съветват хазяите да ми вдигнат наема с 200 лева, защото такава била пазарната цена. Абе да ви е... в мизерниците заради тях се шуми и излишно се създава паника за НИ. Имаше преди няколко месеца една американска агенция дойде и направи изледвания и каза, че НИ в БГ са много надценени. Те само ако видят качеството на строителството ще се хванат за главата, но така е скъпи мои щом решавате да си купувате апартаменти и да се набутвате на тъпите брокери, които сигурно не могат да ви стъпят на малкия пръст по интелигентност и доходи....

            Коментар


            • Благодаря за коментарите.
              Няма нищо странно в това че живея в апартамент строен от Григо-Х и в момента чакам втори - първият е закупен 2004-та и бе предаден за ползване през 2006-та, когато купих този в Дървеница. По онова време нямахме особено големи забележки към фирмата (забавянето на първия бе само 2 месеца, което аз приех спокойно).
              На този обект обаче нещата отиват към 7 месеца забавяне - според самия строител. Ако това се съчетае с протакането от 06.12.2007 до момента, през което време така и не ми дадоха писмено предложение какви компенсации ми се полагат става дразнещо.
              Затова и реших да предприема действия с които да защитя позицията си.
              Даването на гласност на случая е едно от тези действия.
              В крайна сметка в това положение съм не само аз, а всички хората закупили имоти в този строеж. Моля да се има в предвид, че някои от тях може да живеят под наем с малко дете, изтеглили кредит и разчитащи час по-скоро да се пренесат, за да вземат глътка въздух. Как ли се чувстват те?

              Коментар


              • miroslavg111,
                А на мен ми се струва доста странен договора, може би е трябвало да се консултираш с адвокат и да промените някоя и друга точка.

                Например това с неустойките. 0,3% за 90 дини прави 27% за недовършените строителни работи. Това предполагам може доста да се изкриви, ако например твоя апартамент е готов, но входа не е и сградата няма акт16, то не ти дължат неустойка, или дължат за 20 квадрата гранитогрес на общите части, което може да го изкарат 100 лв

                Другите слагат по 1% на ден не повече от 5% или като закъснеят, то ти правят 5% отстъпка, но може да го бавят с години. А при поскъпващите жилища някак си е трудно да се откажеш (ако изобщо в договора има такава възможност).

                Добра е точката с връщане на парите + лихва при закъснение повече от 3 месеца. Все пак, ако цените на жилищата бяха паднали, то можеше да си прибереш парите и да купиш друго жилище.

                Така че ти си приел договора и е редно да го спазваш. А е най-добре неустойката (явно няма да си взимаш парите) да е поискаш в 1строителни материали на цени на които строителя пазарува. Така всички ще сте малко по-доволни

                А за това че ще те съдят за клевета е добре да се консултираш с адвокат. Незнам как ще докажат, че ти си клеветил, защото аз може да съм от фирма У и да намеря от някъде данните на клиент на фирма Х и в Интернет да почна да пиша срещу фирма Х. Все пак никъде не си се подписвал под думите си.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от miroslavg111
                  За добро или зло живея в апартемент до Кауфланд, който пак е строен от Григо-Х.
                  Ситуацията тук е следната:
                  Блока е с мазета и подземни гаражи от задната страна на улицата.
                  По думи на хора закупили подземен гараж в тях тече вода, когато вали дъжд.
                  Има мазета, които са напълно неизползваеми заради шуртящата отвсякъде вода - пак когато вали дъжд или се топи сняг.
                  Калкана между двете секции на сградата е от тухли итонг, без никаква изолация и мазилка между тях. Разстоянието от 15 см. между двете сгради е затворено с ламарини и това е - честито на печелившите.
                  Ако итонг-а се остави на директен контакт с атмосферата попива влага като гъба. Задължително трябва да бъде измазан, за да не се получава този ефект.
                  Може би архитект Христо Григоров да е много добър човек, който има нещастието да е заобиколен от екип мърлячи - не го познавам добре и не мога да преценя. Факт е че като знам всички тези неща трети апартамент от същата фирма НЯМА да си взема ( не вярвам и някой от приятелите ми да си вземе ).
                  Всичко, което си написал е добре, само защо си купил 2 апартамента от тях, пък сега плюеш!? Ей, това не ми стана ясно, ако може да ми обясниш! За всички описани от теб проблеми си има процедури, срокове и начини да се отстранят. Строителят по закон дава 2 години гаранция и в този срок е длъжен за негова сметка да отстрани описаните от теб проблеми. Но за целта е необходимо да се предприемат реални действия за защита на интереси, а не празнословни и злепоставящи писания по форуми и прочее. Не, че намирам за лошо да се дава гласност на такива случай, но някак си не приемам да се лее помия наляво и надясно за щяло и не щяло. Звучи ми като набеждаване, пък тези работи не са хубави - така казват! Хайде успех и да ги докараш още повече!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                    Миро, от собствен опит знам, че Григо са едни от относително свестните строители в София. Пич, ако с тях не можеш да се разбереш - кауза пердута ще си останат твоите желания на територията на София.
                    За добро или зло живея в апартемент до Кауфланд, който пак е строен от Григо-Х.
                    Ситуацията тук е следната:
                    Блока е с мазета и подземни гаражи от задната страна на улицата.
                    По думи на хора закупили подземен гараж в тях тече вода, когато вали дъжд.
                    Има мазета, които са напълно неизползваеми заради шуртящата отвсякъде вода - пак когато вали дъжд или се топи сняг.
                    Калкана между двете секции на сградата е от тухли итонг, без никаква изолация и мазилка между тях. Разстоянието от 15 см. между двете сгради е затворено с ламарини и това е - честито на печелившите.
                    Ако итонг-а се остави на директен контакт с атмосферата попива влага като гъба. Задължително трябва да бъде измазан, за да не се получава този ефект.
                    Може би архитект Христо Григоров да е много добър човек, който има нещастието да е заобиколен от екип мърлячи - не го познавам добре и не мога да преценя. Факт е че като знам всички тези неща трети апартамент от същата фирма НЯМА да си взема ( не вярвам и някой от приятелите ми да си вземе ).

                    Коментар


                    • Ето споделям: фирма Мико консулт, строи в брезите и лагера и около Красно село пазарчето. Верно купихме изгодно апартамента но вдигна с 20% цената щото били поскъпнали материалите. Пълни глупости, това беше по време на големия скок на цените и умря от яд че продава под пазарната цена. Майка ми обаче свестна жена и му плати. Не казвам че не е изгодно но това не е заслуга на строителя а на общия ръст на имотите. Иначе строи като идиот, архитекта и техническия му са идиоти, довършителните под всякаква критика , криви стени, пода неравен, като пълни идиоти слагат гранитогрес на входа зимата можете да си представите какво е, добре че го сменихме със съседите. Единствено позитивно виждам в това че грубото му строителство е ок. А да забравих за подземния гараж, сложил идиота едра замаска, една грешка и колата е на боядисване и тенекеджия, входа към гаража не е опкрит зимата и бат бойко и вълка да дойдат ще ринат сняг една нощ.
                      П.С. Предлагам да направи модератора списък с некоректните фирми и той да стои като меню някъде встрани като се отвори темата.

                      Коментар


                      • Миро, от собствен опит знам, че Григо са едни от относително свестните строители в София. Пич, ако с тях не можеш да се разбереш - кауза пердута ще си останат твоите желания на територията на София.

                        Коментар


                        • Развитие на ситуацията след моето отворено писмо до медиите

                          След като изпратих отворено писмо до медиите във връзка с проблема, който разяснявам в този форум има раздвижване.
                          2-та месеца редовни обаждания и молби за отговор не дадоха ефект, а в първия работен ден след писмото получих отговор-закана за съд с изходящ номер от фирмата-строител.



                          Аз все още не знам какво точно ми предлага за компенсация? Писали, но най-важното пропуснали да напишат...

                          Коментар


                          • Проблемът със строителите наистина е много голям, в България всеки взе да прави строителни фирми за да си застроява парцела, придобит по наследство от баба му, купува си ес класа и опуква парите и след това започва да търси парцели срещу обезщетение. при този строителен бум обаче, това е нормално! всеки се бори за място под слънцето в крайна сметка.
                            Доста по-сериозно е положението със брокерите! Въпросните лица, представящи се за брокери лъжат и мажат само за да вземат комисионната, ако за една нова сграда нямат какво толкова да кажат, за един стар апартамент, който дават под наем, започват едни уникални омайвания. Живея на квартира от много време и имам наблюдения върху всякакви брокери, преди 3 години само лъжеха и разправяха колко са луксозни вмирисаните мебели от 33та година, сега обаче са се научили и вземат и пари за огледи. не стига, че излизам от офиса и си губя времето да им гледам разбитите апартаментчета на които сложили ламинат и ПВЦ дограма и ги наричат лукс, ами и трябва да им плащам 5 лева на оглед.

                            Прави ми впечатление обаче нещо друго, онзи ден по новините разказваха как била паднала фондовата борса, излезе един брокер и каза, че ще продължи да пада. 5 минути по-късно се появи брокер на недвижими имоти, който каза, че имотите ще поскъпнат с 20 - 25%. Всеки сам да си прави изводите, но ако работещия бизнес, листван на БФБ ще пада, а имотите ще растат, реално ли е това или брокерите на НИ просто си пазят бизнеса? И от тук следва да се замислим, не трябва ли представители на инвестиционната общност да бъдат по-умерени в изказванията си, както го правят представителите на НИ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от frend
                              Гледам колко много хора/потребители/са отвяряли темата , а малко въпроси.........и имена на фирми, си мисля ,че явно заслужаваме да ни лъжат ,щом никой не иска да споделя горчиви истини с други.
                              Май е по-важно за хората , да бъдат минати и други хора , след като някой бил излъган , отколкото да бъдат предпазени другите -БЪЛГАРЩИНА, какво да се прави)
                              Аз ще напиша една некоректна фирма:" ЕКСПРЕССТРОЙ" с г-н Куманов начело / дано няма други с това име ,които НЕ искам да засегна.
                              , за да знаят всички неговият "номер", а именно:
                              -събира пари , като предприемач , пострява сграда в груб строеж и заявява:
                              "Фалирах,бесете ме ,колете ме ,парите свършиха ,аз пари нямам вече , лошо си направих разчетите ." Засега от последните 3 негови сгради, два пъти е пребиван и толкова ,...после съсобствениците започват с години да търсят пари,строители, и т.н.....ужасии/защото общото у нас е и ничие/ и след 5-6 год. сами си довършват сградата и узаконяването и.
                              Затова : НАСЛУКА !
                              Ама щом е предложил е трябвало да го заколите, та да не се мъчи повече в това поприще.

                              Коментар


                              • Некоректен строител ГРИГО-Х ЕООД

                                Пиша това за да предупредя колегите от форума.
                                Жилищна сграда в София, квартал Дървеница.
                                По договор трябва да има акт 16 не по-късно от 30.10.2007
                                Вече сме 31.01.2008 и сградата е все така незавършена. Последните обещания са за довършване и предаване месец Май 2008 /всеки да си сметне месеците забавяне/.
                                Дължимите по договор неустойки за забавяне са само по договор. След двумесечно бавене финално ми бе обяснено, че "като реша да не плащам и не плащам" - думи на собственикът архитект Христо Боянов Григоров.
                                Всеки сам да си реши, но следващият ми апартамент няма да бъде строен от този строител!

                                P.S.
                                Ако проблема бе само в предаването на обекта и подписването на акт 16 - щях да го преживея. Но сградата все още не е довършена. Първите 2 етажа където са магазини и офиси са още гол скелет. Няма пуснати ток и вода по етажите. До сградата се стига през кал до колене и строителната площадка на следващите го по срок входове.
                                Точката за форсмажорни обстоятелства е върха на сладоледа. Някой знае ли какво точно включва тя? Ако на някой от зидарите му се роди син и тои се отдаде на безпаметно пиянство за една седмица - и това ли му удължава срока?
                                Ето и клаузите за неустойки

                                Коментар

                                Working...
                                X