IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Некоректни фирми за недвижими имоти и строители

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

+1

Няма банка, няма манка.

Изобщо не се занимавайте с покупки на зелено в тази несигурна среда. Вземайте готово и го пуснете под наем, за да съберете пари за хубав ремонт и обзавеждане.
    и булка

Коментар

• Първоначално изпратено от GolqmInvestor
      Искам да разкажа за фирмата "Юнивърсъл ЕООД", "Юнивърсъл Строителство ЕООД" и "юнивърсъл пропърти бг еоод".
      Много лошо строителство, купих апартамент на брат ми, и всичко се разпадна до 2-3 години в чисто нова сграда, външната изолация се разпадна, от всички апартаменти е имало теч, от тоалетните теч и лайна падат зад гипсокартона по тръбите , вътре се оказа че не са сложили никаква изолация, навсякъде в бетона има спуквания, китайска работа, после и чух че те преди са били под друго име, и са взели всички парите на инвеститорите и "фалирали". Просто напишете името на собственика в Google, и ще видите за какво става въпрос, скандал след скандал.
      аз пък забелязах че винаги си завършват сградите в срок даже и предсрочно.клеветиш ги нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от GolqmInvestor
        Искам да разкажа за фирмата "Юнивърсъл ЕООД", "Юнивърсъл Строителство ЕООД" и "юнивърсъл пропърти бг еоод".
        Много лошо строителство, купих апартамент на брат ми, и всичко се разпадна до 2-3 години в чисто нова сграда, външната изолация се разпадна, от всички апартаменти е имало теч, от тоалетните теч и лайна падат зад гипсокартона по тръбите , вътре се оказа че не са сложили никаква изолация, навсякъде в бетона има спуквания, китайска работа, после и чух че те преди са били под друго име, и са взели всички парите на инвеститорите и "фалирали". Просто напишете името на собственика в Google, и ще видите за какво става въпрос, скандал след скандал.
        Ужас, все пях чувал за некачествено строителство, обаче това вече е върхът. Благодаря, че споделихте мнението си за тази фирма, за да знаем занапред да не се спираме на тази фирма

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
          От допир с няколко строителни фирми, голями и съвсем малки, мога да изкажа следното мнение. Който иска да се съобразява, не съм последна инстанция. Никоя фирма не строи със собствени средства ! Няма значение как се казва и дали има парите. Всички набират пари на зелено доколкото могат. Правят сметка дали да почват дупката и ако има смисъл действат и продължават непрекъснато да се опитват да набират средства от предварителни договори. И така непрекъснато смятат текущи РЕАЛНИ постъпления по договорите дали покриват следващи разходи. Тук зависи и с какви подизпълнители работят. Може да продължат да строят без постъпления и после фирмите бачкатори дали за груб строеж, дали измазване или асансьор имат да вземат...Някога...Няма ли покупка на договор и свежи пари строежът замира. Точка. Няма банка, няма манка. Банките хич не искат строежи. И може да си чакате пет и повече години. Има и друго - започват да дължат данъци на държавата, защото не плащат навреме от приходите. И става омагьосан кръг. Идва клиент с пари, но строителят не ги взима, защото трябва да отидат за държавата първо и той пак не може да дострои.
          Прочетете отново договорът в частта неустойки. Еди колко си на месец/ден , но не повече от 0,4% сумарно например ? И най-вероятно ще трябва да се съдите, а ако е малък няма имущество и пари да запорирате.
          Факт е, че поне напоследък са сменили схемите на разплащане, че преди искаха майка си и баща си на дупка и груб строеж още.
          Наистина всеки си глава на раменете, но вече зависи колко е гладка билярдната топка вътре
          Успех на всички, но мислете и за всеки случай влачете аЙдукат с вас, не е скъп сравнено с евентуални неприятности. Аз не съм такъв, но горещо препоръчвам
          +1

Няма банка, няма манка.

Изобщо не се занимавайте с покупки на зелено в тази несигурна среда. Вземайте готово и го пуснете под наем, за да съберете пари за хубав ремонт и обзавеждане.

Коментар

• Има една известна личност на име Георги Иванов от Бургас. Собственик на фирмата за климатици Екоклима. Беше в общинския съвет и даже кандидат за кмет преди време. Докато беше съветник лапна някой и друг парцел в Бургас и почна строителен бизнес. Аз имам сериозни съмнения относно психичната уравновесеност на този човек. В тв "Скат " имат доста репортажи за него.

Коментар

• Здравейте! Искам и аз да алармирам за една некоректна фирма, която от скоро строи в София. Подвизава се под няколко имена. Едното е КП Груп, с която сключват договори на зелено, другата е Водопроводи и канали, която строи, а си имат и агенция DOMSOFIA - и зад трите стои един човек от Бургас, казва се Георги Иванов. На сестра ми продадоха апартамент на зелено, който после се оказа отново продаден на друг човек. След консултации с адвокат, ни обясниха че сега трябва да се съди сестра ми с другия купувач и ако той го е придобил добросъвестно и не е знаел за измамата сестра ми няма как да си вземе жилището и ще трябва да съди строителя за парите. Обаче сделката не е минала на реалната цена и дори и да го осъди ще вземе само сумата по данъчна оценка....За това искам да предупредя всички, не купувайте нищо на зелено от КП Груп, Водопорводи и канали, Георги Иванов или DOMSOFIA!

Коментар

• От допир с няколко строителни фирми, голями и съвсем малки, мога да изкажа следното мнение. Който иска да се съобразява, не съм последна инстанция. Никоя фирма не строи със собствени средства ! Няма значение как се казва и дали има парите. Всички набират пари на зелено доколкото могат. Правят сметка дали да почват дупката и ако има смисъл действат и продължават непрекъснато да се опитват да набират средства от предварителни договори. И така непрекъснато смятат текущи РЕАЛНИ постъпления по договорите дали покриват следващи разходи. Тук зависи и с какви подизпълнители работят. Може да продължат да строят без постъпления и после фирмите бачкатори дали за груб строеж, дали измазване или асансьор имат да вземат...Някога...Няма ли покупка на договор и свежи пари строежът замира. Точка. Няма банка, няма манка. Банките хич не искат строежи. И може да си чакате пет и повече години. Има и друго - започват да дължат данъци на държавата, защото не плащат навреме от приходите. И става омагьосан кръг. Идва клиент с пари, но строителят не ги взима, защото трябва да отидат за държавата първо и той пак не може да дострои.
                Прочетете отново договорът в частта неустойки. Еди колко си на месец/ден , но не повече от 0,4% сумарно например ? И най-вероятно ще трябва да се съдите, а ако е малък няма имущество и пари да запорирате.
                Факт е, че поне напоследък са сменили схемите на разплащане, че преди искаха майка си и баща си на дупка и груб строеж още.
                Наистина всеки си глава на раменете, но вече зависи колко е гладка билярдната топка вътре
                Успех на всички, но мислете и за всеки случай влачете аЙдукат с вас, не е скъп сравнено с евентуални неприятности. Аз не съм такъв, но горещо препоръчвам

Коментар

• Някой има ли впечатления от Бароко? Коректни ли са, качествено ли е строителството им?

Коментар

• Първоначално изпратено от Loly Разгледай мнение

Извинявам се. вие да не сте платен трол? Не съм специалист по асансьори, имам друго образование. За мен не е нормално асансьор на две години да не работи, явно за за вас това е напълно приемливо.
                    В крайна сметка пратихме жалби до различни институции и управителят на фирмата за поддръжка веднага се зае да оправя безплатно нискокачествения асансьор на Изамет. Дори се беше оплакал на домоуправителя, че има опасност да му вземат разрешителното.
                    Хора, съветвам ви, когато си купите апартамент и текат гаранции, ако строителните фирми не обръщат внимание на оплакванията ви, директно пишете до Комисията за защита на потребителите. не чакайте да ви размотават, докато изтече гаранционния срок.
                    Стана ми интересно какво е "другото" ви образование!? Съчетали сте много успешно пълната си некомпетентност с абсолютна си наглост!

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение

"Имаме сериозни проблеми с асансьорите, поставени от Изамет. Те също са поставени преди акт 16 и дават постоянни проблеми." - Какви очаквания имате? Асансьорите кога да бъдат поставени? След акт 16 ли? Знаете ли какво означава т.нар. акт 16? За вратите пишете също, че са поставени ПРЕДИ акт 16. За тях какво - добре ли е или е лошо, че са поставени ПРЕДИ!? Пишете за гаранции. Имате ли понятие от кога тече гаранцията въобще!?
                      Извинявам се. вие да не сте платен трол? Не съм специалист по асансьори, имам друго образование. За мен не е нормално асансьор на две години да не работи, явно за за вас това е напълно приемливо.
                      В крайна сметка пратихме жалби до различни институции и управителят на фирмата за поддръжка веднага се зае да оправя безплатно нискокачествения асансьор на Изамет. Дори се беше оплакал на домоуправителя, че има опасност да му вземат разрешителното.
                      Хора, съветвам ви, когато си купите апартамент и текат гаранции, ако строителните фирми не обръщат внимание на оплакванията ви, директно пишете до Комисията за защита на потребителите. не чакайте да ви размотават, докато изтече гаранционния срок.

Коментар

• Здравейте,

Сключих договор с инвеститор за покупка на апартамент преди разрешение за строеж. След като излезе разрешението вдигнаха цената, тъй като общите части излезли повече отколкото се очаквало.
                        Доколко е законно да го правят? Освен това отказват да слагат срокове за междинните етапи на плащане, тъй като според тях нямало смисъл. Може ли някой да каже каква е идеята. Благодаря предварително

Коментар

• Здравейте, търся мнение за един затворен комплект в кв. Манастирски ливади - Запад. Казва се Алегро Хоум. Знам, че първият строител е фалирал, друг го довършва. Странното обаче е, че има много свободни апартаменти на акт 15. А тук всичко се изкупува още на зелено. Има ли начин да разбера дали изобщо ще се стигне до акт 16, защо досега има толкова малко продадени апартаменти и изобщо дали всичко там е ок?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                            ма как се намерихте двете....

Здравейте,

Не съм търсила никой! Просто споделих мнението си за Контракт Сити, а то е че те не искат да инвестират повече в този обект и са насочили цялото си внимание и ресурс към настоящите и бъдещи проекти. Все пак те са получили парите си от този апартамент и вече не представляваме интерес за тях, т.е. те са те са некоректни към клиентите, които са им гласували доверие и са инвестирали в техен имот. Както виждате от предишните ми постове, сменила съм си интериорните вратите без да се оплаквам. Ако Контракт Сити бяха достатъчно коректни да си оправят проблема с терасите ми не бих си създала труда да пиша, защото знам, че понякога може да да изникне непредвидена ситуация. Все пак бременна съм с третото ни дете и е логично да искаме да се нанесем преди да родя.

Хубав ден!

Нели
                            Last edited by nelly_n; 30.08.2018, 12:45.

Коментар

• ма как се намерихте двете....
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение

"Имаме сериозни проблеми с асансьорите, поставени от Изамет. Те също са поставени преди акт 16 и дават постоянни проблеми." - Какви очаквания имате? Асансьорите кога да бъдат поставени? След акт 16 ли? Знаете ли какво означава т.нар. акт 16? За вратите пишете също, че са поставени ПРЕДИ акт 16. За тях какво - добре ли е или е лошо, че са поставени ПРЕДИ!? Пишете за гаранции. Имате ли понятие от кога тече гаранцията въобще!?

Интериорните врати трябва да се поставят на готов под в противен случай ги зазиждаш. Няма фирма за интериорни врати, която да държи на името си и да се съгласи да ти сложи вратите преди да си си направил подовата настилка.
                                Относно асансьорите аз нямам впечатления, но това което знам от домоуправителите на двата блока е имало проблеми с пускането им в експлоатация.
                                За входните врати също нямам впечатление, но хора които разбират от врати ме посъветваха да я сменя. Тук не става въпрос за гаранция а за качество.

Коментар

Working...
                                X