Първоначално изпратено от Milde
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Некоректни фирми за недвижими имоти и строители
Collapse
X
-
Здравейте, форумци! Във връзка със коректните и некоректни строители да задам един въпрос. Някой има ли впечатления, мнения или да е чувал за строителна фирма Николи - М. Ще строят жилищна сграда в Младост 3, от която аз и мъжът ми сме заинтересовани като цена и местоположение, но за съжаление не мога да намеря отзиви за тях в нета.
Като строени сгради имат посочени 2 в София в Дървеница, Южни райони, бул. Св. Климент Охридски 35 и на ул. Българска морава. Сайт не мога да открия. В Бг мама излезе само един резултат в стар форум, който беше в никакъв случай не се занимавайте с тях, но защо, какво никакво инфо. Моля споделете ... Благодаря пхредварително.
Коментар
-
Стоунхард май за агенция за имоти, но нямам впечатления от тях. А и аз да допълня темата - От началото на годината се опитвам да си намеря двустаен апартамент /тухла,ново строителство/ - и вече се убеждавам, че пазарът на НИ е някаква абсурдна паралелна реалност Тонове законодателство за защита на потребители, конкуренция, лични данни и пр., и като че ли участниците на тоя пазар са с някакъв имунитет... Може би, донякъде има бизнес гаранции само ако работиш с т. нар. "доказани" строители/инвестито ри, които имат някой и друг обект - успешно завършен, с разрешение за ползване и т.н. А за конкретен пример - наскоро попаднах на сайт на "Архи"ООД След като им се обадих, разбрах че шефът им е архитект, та се надявах на цивилизовано отношение Не срещнах такова, но по-важното е, че на сайта им са обявени странно големи размери на общите части, които се включват при образуването на цената; учредили са си някакви дъщерни дружества, които нямат дейност /това го видях от т.регистър/ и не знам след някоя и друга година как ще носят гаранционна отговорност, ако се налага .. Та при евентуални сделки с тях, ми се струва, че повишено внимание би било уместно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
и булка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+1
Няма банка, няма манка.
Изобщо не се занимавайте с покупки на зелено в тази несигурна среда. Вземайте готово и го пуснете под наем, за да съберете пари за хубав ремонт и обзавеждане.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от GolqmInvestorИскам да разкажа за фирмата "Юнивърсъл ЕООД", "Юнивърсъл Строителство ЕООД" и "юнивърсъл пропърти бг еоод".
Много лошо строителство, купих апартамент на брат ми, и всичко се разпадна до 2-3 години в чисто нова сграда, външната изолация се разпадна, от всички апартаменти е имало теч, от тоалетните теч и лайна падат зад гипсокартона по тръбите , вътре се оказа че не са сложили никаква изолация, навсякъде в бетона има спуквания, китайска работа, после и чух че те преди са били под друго име, и са взели всички парите на инвеститорите и "фалирали". Просто напишете името на собственика в Google, и ще видите за какво става въпрос, скандал след скандал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GolqmInvestorИскам да разкажа за фирмата "Юнивърсъл ЕООД", "Юнивърсъл Строителство ЕООД" и "юнивърсъл пропърти бг еоод".
Много лошо строителство, купих апартамент на брат ми, и всичко се разпадна до 2-3 години в чисто нова сграда, външната изолация се разпадна, от всички апартаменти е имало теч, от тоалетните теч и лайна падат зад гипсокартона по тръбите , вътре се оказа че не са сложили никаква изолация, навсякъде в бетона има спуквания, китайска работа, после и чух че те преди са били под друго име, и са взели всички парите на инвеститорите и "фалирали". Просто напишете името на собственика в Google, и ще видите за какво става въпрос, скандал след скандал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеОт допир с няколко строителни фирми, голями и съвсем малки, мога да изкажа следното мнение. Който иска да се съобразява, не съм последна инстанция. Никоя фирма не строи със собствени средства ! Няма значение как се казва и дали има парите. Всички набират пари на зелено доколкото могат. Правят сметка дали да почват дупката и ако има смисъл действат и продължават непрекъснато да се опитват да набират средства от предварителни договори. И така непрекъснато смятат текущи РЕАЛНИ постъпления по договорите дали покриват следващи разходи. Тук зависи и с какви подизпълнители работят. Може да продължат да строят без постъпления и после фирмите бачкатори дали за груб строеж, дали измазване или асансьор имат да вземат...Някога...Няма ли покупка на договор и свежи пари строежът замира. Точка. Няма банка, няма манка. Банките хич не искат строежи. И може да си чакате пет и повече години. Има и друго - започват да дължат данъци на държавата, защото не плащат навреме от приходите. И става омагьосан кръг. Идва клиент с пари, но строителят не ги взима, защото трябва да отидат за държавата първо и той пак не може да дострои.
Прочетете отново договорът в частта неустойки. Еди колко си на месец/ден , но не повече от 0,4% сумарно например ? И най-вероятно ще трябва да се съдите, а ако е малък няма имущество и пари да запорирате.
Факт е, че поне напоследък са сменили схемите на разплащане, че преди искаха майка си и баща си на дупка и груб строеж още.
Наистина всеки си глава на раменете, но вече зависи колко е гладка билярдната топка вътре
Успех на всички, но мислете и за всеки случай влачете аЙдукат с вас, не е скъп сравнено с евентуални неприятности. Аз не съм такъв, но горещо препоръчвам
Няма банка, няма манка.
Изобщо не се занимавайте с покупки на зелено в тази несигурна среда. Вземайте готово и го пуснете под наем, за да съберете пари за хубав ремонт и обзавеждане.
Коментар
-
Има една известна личност на име Георги Иванов от Бургас. Собственик на фирмата за климатици Екоклима. Беше в общинския съвет и даже кандидат за кмет преди време. Докато беше съветник лапна някой и друг парцел в Бургас и почна строителен бизнес. Аз имам сериозни съмнения относно психичната уравновесеност на този човек. В тв "Скат " имат доста репортажи за него.
- 1 like
Коментар
-
Здравейте! Искам и аз да алармирам за една некоректна фирма, която от скоро строи в София. Подвизава се под няколко имена. Едното е КП Груп, с която сключват договори на зелено, другата е Водопроводи и канали, която строи, а си имат и агенция DOMSOFIA - и зад трите стои един човек от Бургас, казва се Георги Иванов. На сестра ми продадоха апартамент на зелено, който после се оказа отново продаден на друг човек. След консултации с адвокат, ни обясниха че сега трябва да се съди сестра ми с другия купувач и ако той го е придобил добросъвестно и не е знаел за измамата сестра ми няма как да си вземе жилището и ще трябва да съди строителя за парите. Обаче сделката не е минала на реалната цена и дори и да го осъди ще вземе само сумата по данъчна оценка....За това искам да предупредя всички, не купувайте нищо на зелено от КП Груп, Водопорводи и канали, Георги Иванов или DOMSOFIA!
- 1 like
Коментар
-
От допир с няколко строителни фирми, голями и съвсем малки, мога да изкажа следното мнение. Който иска да се съобразява, не съм последна инстанция. Никоя фирма не строи със собствени средства ! Няма значение как се казва и дали има парите. Всички набират пари на зелено доколкото могат. Правят сметка дали да почват дупката и ако има смисъл действат и продължават непрекъснато да се опитват да набират средства от предварителни договори. И така непрекъснато смятат текущи РЕАЛНИ постъпления по договорите дали покриват следващи разходи. Тук зависи и с какви подизпълнители работят. Може да продължат да строят без постъпления и после фирмите бачкатори дали за груб строеж, дали измазване или асансьор имат да вземат...Някога...Няма ли покупка на договор и свежи пари строежът замира. Точка. Няма банка, няма манка. Банките хич не искат строежи. И може да си чакате пет и повече години. Има и друго - започват да дължат данъци на държавата, защото не плащат навреме от приходите. И става омагьосан кръг. Идва клиент с пари, но строителят не ги взима, защото трябва да отидат за държавата първо и той пак не може да дострои.
Прочетете отново договорът в частта неустойки. Еди колко си на месец/ден , но не повече от 0,4% сумарно например ? И най-вероятно ще трябва да се съдите, а ако е малък няма имущество и пари да запорирате.
Факт е, че поне напоследък са сменили схемите на разплащане, че преди искаха майка си и баща си на дупка и груб строеж още.
Наистина всеки си глава на раменете, но вече зависи колко е гладка билярдната топка вътре
Успех на всички, но мислете и за всеки случай влачете аЙдукат с вас, не е скъп сравнено с евентуални неприятности. Аз не съм такъв, но горещо препоръчвам
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар