Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениемисля, че около 2007 го бях мярнал на 2 пъти .. Би било добре да се извади БВП по градове, както и колко % от него отива за централния бюджет и от бюджета пак към градовете, град по град, но поне за сега никой не ще да дава такова инфо.
Тази конфронтация м/у градовете няма да доведе до нищо добро.
Днес Бургас ще си държи приходите от туризма и горивата далеч от републиканския бюджет, а утре София ще въведе входни винетки за автомобилите и камионите с не софийска регистрация. Щото бензина и нафтата от Нефтохима се използват и за разнасяне на стоки, включително и за строежа на метрото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТази информация от кога ти е?
ПС: има и обратното - Градове в страната, в такова окаяно положение, че без помощ от бюджета до сега да са фалирали и да са се обезлюдили. В момента ги държат с парите на тези които имат такива, на командно дишанеLast edited by Jay Gould; 06.02.2011, 19:47.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеКаква покупателна сила? Че какво купувате вие от Бургас? Малко бензинец, и лятото наемате по някоя квартирка. Парите в турима обаче и големия постоянен поток лятото идват основно от чужденци. Без да се сърдиш, но идвате за по седмица, пиете по някоя бира и ядете в пицарии като Годзила. А дали Нефтохим е правен с пари от София или с пари от цялата страна, включително и от Бургас?.. Кремиковци с чии пари е правен?
До колкото зная обаче пари се събират от цялата държава, но се преразпределят само от София. Поне след 9.09.1944 година е така. И докато все пак живовия режим имаше грижа да хвърля пари и на останалите сега не е много така. Защо казах. Бунт от провицията в България не може да стане, но от София може. За това и там се събира в момента ресурс, насила се водят в София компании за да има работни места и за ядене.
И например метрото с пари само на софиянци ли се прави или и с пари от провинцията?
Какво ги топли бургазлии вашето метро например?
Идеалния вариант за мен би бил като в Швейцария. Всяка жаба да си знае, гьола, и местните данъци в огромната си част да си остават на място, но тук в България това няма да го допуснат никога, защото значи да изпуснат контрола. В мига когато безработицата в столицата скочи, или вие в София започнете да вземат по 300 лева колкото в провинцията ще скочите и ще съборите властта.
И вижте нямам нищо против София, мен си ме кефи при вас като идвам, но басните и фолклора да минава за истина не си струва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНе са толкова прости и популистки нещата както ги описваш.
Без покупателната сила на София и останалата част на страната в покупките на горива и туризма - Бургас щеше да бъде само едно пристанище, т.е. големият БВП го правят благодарение на парите от останалите части на държавата. Ами ако нямаше последващо преразпределение, как отново ще пълним резервоарите и ще се забиваме в задушните частни квартири през лятото?
Тук, че има прости хорица е така, ама недей да обиждаш малкия процент на които им е по-ясна ситуацията.
А дали Нефтохим е правен с пари от София или с пари от цялата страна, включително и от Бургас?.. Кремиковци с чии пари е правен?
До колкото зная обаче пари се събират от цялата държава, но се преразпределят само от София. Поне след 9.09.1944 година е така. И докато все пак живовия режим имаше грижа да хвърля пари и на останалите сега не е много така. Защо казах. Бунт от провицията в България не може да стане, но от София може. За това и там се събира в момента ресурс, насила се водят в София компании за да има работни места и за ядене.
И например метрото с пари само на софиянци ли се прави или и с пари от провинцията?
Какво ги топли бургазлии вашето метро например?
Идеалния вариант за мен би бил като в Швейцария. Всяка жаба да си знае, гьола, и местните данъци в огромната си част да си остават на място, но тук в България това няма да го допуснат никога, защото значи да изпуснат контрола. В мига когато безработицата в столицата скочи, или вие в София започнете да вземат по 300 лева колкото в провинцията ще скочите и ще съборите властта.
И вижте нямам нищо против София, мен си ме кефи при вас като идвам, но басните и фолклора да минава за истина не си струва.
Last edited by Jay Gould; 06.02.2011, 19:42.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеГоворим за това кой град, на глава от населението допринася за най-висок БВП. На човек.
А това, че от Буграс отиват в София е обяснимо.
Бат Пешо го каза. Заради това, че накараха всички големи фирми да прехвърлят седалището си в София, провинцията се източва откъм ресурси за да се създадат работни места в София. След приемането на тези промени в София безработицата падна, а в провинцията започна да се качва.
За това и заплатите в София са поне двойно по-високи. Говорим и какъв % от БВП на даден град отива в държавния бюджет. Бургас внася на брой население в пъти повече от София например. За всеки град централно от столицата се определя колко да внася в бюджета. София внася в бюджета, разделено на броя население много по малко от Бургас и с около 20 % по-малко от Варна.
Ако парите на Бургас си оставаха на място и не отиваха в София, в Бургас нямаше да има безработица и никой нямаше да идва в столицата. Хората идват, защото парите от цялата страна се събират основно там. Това е...
Без покупателната сила на София и останалата част на страната в покупките на горива и туризма - Бургас щеше да бъде само едно пристанище, т.е. големият БВП го правят благодарение на парите от останалите части на държавата. Ами ако нямаше последващо преразпределение, как отново ще пълним резервоарите и ще се забиваме в задушните частни квартири през лятото?
Тук, че има прости хорица е така, ама недей да обиждаш малкия процент на които им е по-ясна ситуацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение.................
Ами като не си кореняк софиянец, ей зариди такива като теб трябва да има пълна децентрализация. Всичко събирано в София, да остава само в София. Тогава да ви видя с бурканите от село ли ще се развявате по гарите или ще се разбягате да оправяте родния край.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеНе зная какво пише в статистиката, но познавам доста имигранти от Бургас в София и нито един в обратната посока. Някакси не се връзва в Бургас да е най-високото БВП на глава, пък младите да искат да избягат...
Заради това, че накараха всички големи фирми да прехвърлят седалището си в София, провинцията се източва откъм ресурси за да се създадат работни места в София.
След приемането на тези промени в София безработицата падна, а в провинцията започна да се качва. Във Варна например безработицата до 2001-2002 година не е била никога след промените повече от 4 % сега е около 10-15% минимум. В Бургас е същото.
За това и заплатите в София са поне двойно по-високи. Говорим и какъв % от БВП на даден град отива в държавния бюджет. Бургас внася на брой население в пъти повече от София например. За всеки град централно от столицата се определя колко да внася в бюджета. София внася в бюджета, разделено на броя население много по малко от Бургас и с около 20 % на брой население по-малко от Варна. Ако парите на Бургас и много градове си оставаха на място и не отиваха в София, в Бургас нямаше да има безработица и никой нямаше да идва в столицата. Хората идват, защото парите от цялата страна се събират основно там. Това е... А политиката е такава, защото в София са най-големия брой избиратели. В прованса и да мрат от глад на никой не му пука, но ако вие се съберете пред парламента може да гътнете правителство. Това пък обаче все повече почва да води до сепаратизъм и появата на местни партии. Защото на някой не им се мести, бизнеса и интересите им са по места, а от метрополията ги цуцат или нарочно ги държат гладни.
Ще видим какво ще стане.Last edited by Jay Gould; 06.02.2011, 19:29.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Гладна кокошка просо сънува!!
22, това, че имаш желание цените на имотите в България да растат не означава непременно, че те ще се вдигат.
Боли когато губиш, но те уверявам, че болката ще продължи още около година. След това вече няма да боли, защото на практика пазарът ще е мъртъв.
Ето защо не се опитвай да манипулираш клетите бездомници, а се захвани с нещо което ще е доходно за в бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнениеКогато нещо падне на годишна база с 60%, а на следващата година се качи с 25%, общият спад е 50%. Как точно е станала компенсацията? Ще трябва да се науча да смятам.
Внук на патица, не съм смятал общия спад,а коментирам, че това е най-големия компенсаторен ръст. Ти се научи да говориш, а не да кудкудякаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение.................
[.... Освен това виж Латвия- любимия пример на сривлогарите- ПОЛОВИНАТА ОТ СПАДА Е КОМПЕНСИРАН С 25% РЪСТ.
Коментар
-
Добре Кули аз греша --- не е проблем
Само че в БГ-ситуацията нещата се командват от Цар Кеш . А той в момента е гол и бос ....И докато това е така , твоето богатство ще е съпоставимо с това на Малката Кибритопродавачка и нейната последна клечица от кутийката
Бих поспорил с тебе без заяждане , но се настройвам за добър дебют на Фернандо Торес ....
П>С : И на мене ситуацията с имотите откъм продължаващ спад не ми харесва от гледна точка "състояние на икономиката ", но кой ме пита .....Демек , дано твоята "прогноза " за ръст да е вярна ......ама надали ......Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеБургас и икономиката на града са тези които дават най-голям БВП на глава от населението си в България. Малка част обаче от тези пари остават в града. Повечето се преразпределят от правителството в София."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеКулак 31 нещо в грешка ми се виждаш ....От данните за БГ се вижда забавяне на спада ,което изобщо не е гаранция за предстоящ ръст ...Казвам го не за друго ,а защото често ми се налага да работя с метлата и лопатата.
От таблицата -- приемам я априори за вярна -- имаш реален растеж ( на годишна база в % --но отношение ) само в Сингапур ,Хонг Конг , Израел , Австралия --8 града ,Финландия ,Япония , Норвегия .
СПАРТАКИЯДА, нещо ти си в грешка, в 25 локации има забавяне на ръста, в 17 има ръст!. Тези данни показват, че светът като цяло е много по-добре от миналата година. Освен това виж Латвия- любимия пример на сривлогарите- ПОЛОВИНАТА ОТ СПАДА Е КОМПЕНСИРАН С 25% РЪСТ.Last edited by LANDLORD 31; 06.02.2011, 17:50.
Коментар
-
Кулак 31 нещо в грешка ми се виждаш ....От данните за БГ се вижда забавяне на спада ,което изобщо не е гаранция за предстоящ ръст ...Казвам го не за друго ,а защото често ми се налага да работя с графики .
От таблицата -- приемам я априори за вярна -- имаш реален растеж ( на годишна база в % --но отношение ) само в Сингапур ,Хонг Конг , Израел , Австралия --8 града ,Финландия ,Япония , Норвегия .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
Коментар