IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Явор

Първоначално изпратено от supertrader
    В литри гориво и киловати ел.енергия ги сметни доходите , сега са високи а тенденцията е връщане към ниво 97-98.
    Ок, сега те разбрах. Но много малка част (< 5%) от разходите ми отиват за гориво и ел. енергия. Все пак аз да не съм ТЕЦ, за да си пресмятам доходите в литри гориво.
    Натрупаната инфлация за периода 1998-2008 е около 90%. За да се върнат цените от 97-98 г., трябва да има дефлация от този порядък.
    За 2009 г. до момента в БГ дефлация няма (мисля че е около нулата).

Коментар

• Явор

В литри гориво и киловати ел.енергия ги сметни доходите , сега са високи а тенденцията е връщане към ниво 97-98.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Re: Явор

Стойността на доходите в стоки може да се върне към нива 97-98 година , дори е твърде вероятно засега да се случи..почти е невъзможно да се размине.
        Ако правилно съм те разбрал, имаш в предвид отношението доходи/(цени на стоки)
        А защо мислиш, че сегашното отношение е много по различно от 1998 г?

Коментар

• Явор

Стойността на доходите в стоки може да се върне към нива 97-98 година , дори е твърде вероятно засега да се случи..почти е невъзможно да се размине.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Явор
            Цени от 2001-2004 може да се очакват само ако доходите (и цените на стоките) в БГ се върнат на нивата от този период.
            Просто казано и много вярно Акулите в бизнеса не можаха досега да го синтезират в такъв вид при многобройните си изказвания.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от mick
              Първоначално изпратено от Cannon
              Може ли да дадеш прогноза за Варна?
              Благодрности предварително!

Първоначално изпратено от barbaron

Servel Написал:
              > Можеш ли да дадеш в графиката прогноза за развитието на пазара поне до края на 2010.
              За безплатни прогнози - винаги готов http://forum.imoti.net/read.php?6,216199,page=1

Според мен, падането на цените ще продължи през цялата 2010 година, по-нататък не е ясно, може да се задържат.. може и още да падат. Имотите са много инерционна система, бавно им се вдига цената - от 2001 до 2008, като вдигането беше експоненциално.. в началото бавно бавно и от 2004 започна по-стръмно. Сега падането пак трябва да е по същия начин първо бавно(свикват с цените) поне 1-2 години.. след това кой знае? Е ако намерим 10 милиарда догодина.. може и само с корекция да се разминем.
              Аз съм съгласен с прогнозата на barbaron, относно спада погледнат във времето, т.е за дъно през Q1 на 2010.
              Конкретно за гр. Варна моята прогноза (съответно сравнена по данни на НСИ) е:

2009.4 1710 лв/кв.м
              2010.1 1670 лв/кв.м

Всъщност по данни на НСИ, средната цена за Варна 2007.1 е 1646 лв/кв.м, така че ако това ще бъде дъното на цените, то балона с НИ е започнал да се надува от началото на 2007, което съвпада с влизането ни ЕС и обяснява донякъде ситуацията.
              Цени от 2001-2004 може да се очакват само ако доходите (и цените на стоките) в БГ се върнат на нивата от този период.

Коментар

• Първоначално изпратено от zalagania
                Ходих в Артекс ама като им чух цените ,които ми искат за него .инж.Детелина Пешова,която е за продажбите каза,че са още на проектира и цените тръгвали от 1700 евро

Тръгват, ама на къде ? Wink

нагоре
                Да бе, и аз ся бях, на мен ми казаха че тръгват от 1701.32.... баси 1,32 евра за 2 часа, ами за 2 дена????? Я взимай и след година ще струват милиони.....

Коментар

• .....

Коментар

• Искам да поздравя всички ипотекари мечтатли с една песен на Metallica - My friend of misery!
                    http://www.vbox7.com/play:edb6ebaf

Коментар

• luboil

Нищо няма да стане , в киловати ще се сгромолясат и ще станат смешни чак.Тя голямата дефлация ще бъде при оценката им в твърди стоки.Загубата на стойност ще бъде в пъти а не в проценти.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Re: luboil

Да така е - процесът ще се катализира.Защо за САЩ да хукнат , например Канада е добър вариант..има петрол , има киловати а те са новите пари.
                        САЩ само като пример, да може и Канада, може и другаде...

Ама какво ще стане с цените на НИ в БГ?

Коментар

• luboil

Да така е - процесът ще се катализира.Защо за САЩ да хукнат , например Канада е добър вариант..има петрол , има киловати а те са новите пари.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• luboil

Виж те като са здрави и могат да работят..свят широк и ще намерят къде да ги използват. Само че , каквото изработят няма да е тук а някъде другаде.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Re: luboil

Ще бягат в държавите в които лавината не върви , има такива държави.Имай впредвид че в САЩ спада на цените на имотите е за оправдаване на загубите на банките , свестните им имоти са с 10-15% спад най много , но банките им разбира се са набити на най големите пропадания - случайно точно в тях са се нажулили. Има страни без лавина и криза.По евтино тук няма как да работят защото те тези пари..например 400лв. да кажем заплата на строител - калпазанин няма да му стигнат да се поддържа..да се нахрани...ще гледат да избягат а тук вече се опитват да завличат.
                              Е добре де,

да приемем, че те всички ще хукнат в САЩ!

И какво излиза, че потенциални купувачи излизат от пазара, а потенциални нови продавачи се появяват.
                              И то при сегашното съотношение купувачи/продавачи...

Коментар

• luboil

Ще бягат в държавите в които лавината не върви , има такива държави.Имай впредвид че в САЩ спада на цените на имотите е за оправдаване на загубите на банките , свестните им имоти са с 10-15% спад най много , но банките им разбира се са набити на най големите пропадания - случайно точно в тях са се нажулили. Има страни без лавина и криза.По евтино тук няма как да работят защото те тези пари..например 400лв. да кажем заплата на строител - калпазанин няма да му стигнат да се поддържа..да се нахрани...ще гледат да избягат а тук вече се опитват да завличат.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X