IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Степни вълчо, не си много прав защото аз ако си строя къща със собствени средства в продължение на години в собствения двор, как някой ще ми налага срокове по акт 16?? Откъде накъде? От друга страна и мен ме дразнят някои строителни недоразумения като това на гърба на съдебната палата! Само че това се дължи на факта, че някои е взел едни пари и не е достроил. Обикновен измамник
    Ако си строиш къща на село добре, стига да си прибрал строителнителните си материали в собствения двор и улицата да е чиста. По принцип един собственик е много добър стопанин на това което има. Основно говоря за разни зарязани сгради в градска среда. Иди виж например изоставена сграда до Математически факултет на СУ. Сборище на наркомани. Изрисувана цялата, кучета мръсотия, отгоре са почнали да никнат дръвчета. Стои така от 1989 година. Извинявай, но това влошава градската среда и трябва да се вземат мерки. Има и много други примери. Ако ти е интересно ще ти дам и адресите. Нормално е в рамките на 5-6 години всички сгради да се завършват. Ти обикновено обича да сравняваш твоите имоти с тези в Америка, но явно не си ходил никога там и не знаеш, че само за това че не си окосил тревата в двора ще ти изпраскат една яка глоба. Да не говорим да строиш къща 20 години. Затова и София е едно гето, а не нормален град и цените никога няма да станат като тези на запад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto Разгледай мнение
      Няма да има ли? Вместо от изток на запад, движението ще в обратна посока. Да не мислиш че клиниката в Тюбинген разчита на населението на градчето? Много неща може да има, ако не са крадливите ръчички да съсипят и разпродадат за скрап страната...
      Няма да се получи това движение.
      Виж сега - за хирурзите ние сме просто мръвка месо на операционната маса. Няма как да е друго, защото ако влагат чувства, то всеки път ще им треперят ръцете. Но има едно голямо НО - носенето на отговорност. На това разчитат и пациентите, когато лягат на масата.
      Докато в България не се носи отговорност и не само от лекарското съсловие - всичко ще ни е такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Няма да има такава клиника поради послеписа ми от предния пост. Просто няма да има достатъчно пациенти за издръжката й. Не може да ти искат 100 000 евро за операция, а да носят отговорност за 1000.
        Ако ще плащам такива суми - то ще отида в чужбина, където се търси и най-вече носи отговорност. Малко е тъжно, но и при лекарите действа принципа с моркова и тоягата.
        Няма да има ли? Вместо от изток на запад, движението ще в обратна посока. Да не мислиш че клиниката в Тюбинген разчита на населението на градчето? Много неща може да има, ако не са крадливите ръчички да съсипят и разпродадат за скрап страната...Сещам се едно време бай Тошо замисляше и пристанище до София май...ето това мислене битува и днес

Коментар

Чичо, нещата трябва да станат официални. Да се каже - за такава операция в Пирогов, на болницата трябва да се платят 25 000 евро.
          Ама смее ли някой да го направи?

П.П. И още - когато платя за детето си 25 000 евро за операция, а лекарите объркат нещо - то тогава да мога съдя Пирогов за 5-6 милиона. Както е на Запад.
          Съгласен съм...
          И да се знае протокола на всяка операция от клиентите.....
          Ако не се спази, да му мисли болницата...
          Не искам да цитирам операция ( с подкупа) в БГ, която е по-скъпа от Германия, Англия, Израел,Турция ( класирал съм ги по цени)....

Коментар

Здравеопазването струва пари и популизмът изкривява много неща, но исках да наблегна на нещо друго: какъв е проблемът да има добра клиника извън София? Все пак до морето са 500 км и живеят доста хора. За скъпа операция никой няма да жали пари за транспорт, ...както сега не се жалят в обратната посока - към София. И така за повечето неща в БЪлгария...
            Няма да има такава клиника поради послеписа ми от предния пост. Просто няма да има достатъчно пациенти за издръжката й. Не може да ти искат 100 000 евро за операция, а да носят отговорност за 1000.
            Ако ще плащам такива суми - то ще отида в чужбина, където се търси и най-вече носи отговорност. Малко е тъжно, но и при лекарите действа принципа с моркова и тоягата.

Коментар

Чичо, нещата трябва да станат официални. Да се каже - за такава операция в Пирогов, на болницата трябва да се платят 25 000 евро.

П.П. И още - когато платя за детето си 25 000 евро за операция, а лекарите объркат нещо - то тогава да мога съдя Пирогов за 5-6 милиона. Както е на Запад.
              Здравеопазването струва пари и популизмът изкривява много неща, но исках да наблегна на нещо друго: какъв е проблемът да има добра клиника извън София? Все пак до морето са 500 км и живеят доста хора. За скъпа операция никой няма да жали пари за транспорт, ...както сега не се жалят в обратната посока - към София. И така за повечето неща в БЪлгария...И така всички разходи свързани с болницата, болния етс стимулират единствено софийската икономика.
              Last edited by Kosto; 25.02.2011, 11:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                В София щеше да струва пак толкова....Щото има една рода в Пирогов...надута работа.. а уж светила....

Коментар

• В София щеше да струва пак толкова....Щото има една рода в Пирогов...надута работа.. а уж светила....

Коментар

Мисля около около 27 000, евро. Ами колко ще струва същото нещо тук, ако си частен пациент чужденец и какъв ще е резултатът? И такава ли ще е техниката, заплатите етс. Нищо не проумява българинът и най-вече че корупцията е автогол за обществото. Все едно и също е при рушвета: от поведението на катаджиите, до бониците...все същите играчи и манталитет, като общество, не като единици.
                    Не опират нещата до корупцията, а до популизма. Сигурно си гледал серията на Бени Хил с пациенти пред общинската болница и тези в частната клиника и това във Великобритания. Така стоят нещата по целия свят с "безплатното" здравеопазване.
                    Докато здравеопазването в България се опира на популизма свързан с беднотията ни и предстоящи избори - качеството ще е такова. Сигурен съм, че лекарите ни са не по-малко способни от германските им колеги.

Писнало ми е от социализъм.
                    Добре, че аз и семействто ми сме здрави, да дава Господ.
                    Last edited by anon6706; 25.02.2011, 11:52.

Коментар

Българинът "проумява" доста неща, но всичко е свързано с парите.
                      Я кажи колко пари взеха за "човъркането" на момчето в Пирогов и колко в Германия?
                      Всичко опира да парите и платежоспособността на населението.
                      Момент! В Германия го излекуваха, в София го изпратиха към гробищата, а си е плащал осигуровки. Малко е тъпашко да прилагаме израза на софийските доктори (!), не смяташ ли? Мисля около около 27 000, евро. Ами колко ще струва същото нещо тук, ако си частен пациент чужденец и какъв ще е резултатът? И такава ли ще е техниката, заплатите етс. Нищо не проумява българинът и най-вече че корупцията е автогол за обществото. Все едно и също е при рушвета: от поведението на катаджиите, до бониците...все същите играчи и манталитет, като общество, не като единици.
                      Last edited by Kosto; 25.02.2011, 11:39.

Коментар

Така е, но как може нещо такова в България да има извън София? Това българинът не може да го проумее, но засега с този манталитет толкова... Бях свидетел на следното: преди години на мой познат синът беше опериран 3 пъти в София заради мозъчен тумор. Последният път му казали, цитирам " ще те очовъркаме още малко, но ти остават най-много 2-3 месеца". Бащата взе заем и го изпрати (с мен) да го оперират в Тюбинген, Германия, тук: http://www.medizin.uni-tuebingen.de/...eight-575.jpeg
                        Професорът му казва след операцията че през следващите 30 г. няма да умре от това. Топ-клиника в малко университетско градче около 80 хил. на около 700 км от столицата (думата столица в Германия не впечатлява никого де и дори не е сред богатите градове...), където се лекуват хора от цялата страна и чужбина. Цялата работа има връзка и с търсене и цени на имоти, икономика етс. разбира се, в контекста.... Ако беше в България да беше пред закриване, окрадено или преместено във "великата" столица и ако си близък на премиера си чакай въртолета в най-добрия случай...
                        Българинът "проумява" доста неща, но всичко е свързано с парите.
                        Я кажи колко пари взеха за "човъркането" на момчето в Пирогов и колко в Германия?
                        Всичко опира да парите и платежоспособността на населението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Tи пак бъркаш.От Дуранкулак идват защото няма там.Ако има в зоната до 50км болница с добри лекари и техника никой няма да дойде в София.Престиж имат лекарите.Като му даде болницата в Дуранкулак 10000 кинта като му осигури техника и условия за работа Пирогов загива.Ако болницата е в паркова среда с райграс и цветя за какъв Пирогов ми говориш?На много места извън София в дадена област има много по добри специалисти.
                          Така е, но как може нещо такова в България да има извън София? Това българинът не може да го проумее, но засега с този манталитет толкова... Бях свидетел на следното: преди години на мой познат синът беше опериран 3 пъти в София заради мозъчен тумор. Последният път му казали, цитирам " ще те очовъркаме още малко, но ти остават най-много 2-3 месеца". Бащата взе заем и го изпрати (с мен) да го оперират в Тюбинген, Германия, тук: http://www.medizin.uni-tuebingen.de/...eight-575.jpeg
                          Професорът му казва след операцията че през следващите 30 г. няма да умре от това. Топ-клиника в малко университетско градче около 80 хил. на около 700 км от столицата (думата столица в Германия не впечатлява никого де и дори не е сред богатите градове...), където се лекуват хора от цялата страна и чужбина. Цялата работа има връзка и с търсене и цени на имоти, икономика етс. разбира се, в контекста.... Ако беше в България да беше пред закриване, окрадено или преместено във "великата" столица и ако си близък на премиера си чакай въртолета в най-добрия случай...Отделно, сигурно е по-добре като се възстановяваш, да не е сред градския шум и прахоляк.
                          Last edited by Kosto; 25.02.2011, 11:31.

Коментар

• Степни вълчо, не си много прав защото аз ако си строя къща със собствени средства в продължение на години в собствения двор, как някой ще ми налага срокове по акт 16?? Откъде накъде? От друга страна и мен ме дразнят някои строителни недоразумения като това на гърба на съдебната палата! Само че това се дължи на факта, че някои е взел едни пари и не е достроил. Обикновен измамник

Коментар

• Първоначално изпратено от Dobromir Manchev Разгледай мнение
                              За поскъпването на имоти... стига са поскъпвали
                              Ами всичките недостроени и изоставени сгради... Изоставени поради невъзможността да бъдат продължени... Все пак хората си правят сметка с цените, които ще сложат ДАЛИ ще има пазар за тези сгради. И явно с малко придошъл в главата акъл се сещат, че не, няма да има. Ами какво да правим? Заслужава ли си да продължим? Не, хайдде да оставим нещата както са сега, пък... друг да му мисли. Ами те представляват огромен индустриален боклук, невъзможен за почистване?? Кво праим с тях, ааа?
                              Сградите просто ще си строят. Аз знам няколко дето са зарязани доста отдавна, още по времето на бума. Не знам какви са причините. Има някои още от 97 година. Грешката е на държавата, която трябва да дава краен срок за получаване на акт 16. След това идват от строителен контрол и ако не е готова я събарят. Ще бъде доста дисциплиниращо, но никога няма да стане в BG.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                Вчера говорих с един много добър приятел-брокер на НИ. Споделих му, че през 2002г. когато си купих най-големия имот, цените са диктувани от продавачите. Споделих му го във връзка с това, че въпреки стремежа ми към пазарлък, тогава ми намалиха цената с едва 3% при големи кандърми. Сега му казвам предлагането е много по-голямо! Учудих се когато той ми отговори, че предлагането в определени сегменти е свършило и вече има само кимизарници! Да уточня все пак, че той е брокер на наеми само.
                                Може и така да е. Изглежда че продавачите зазимиха апартаментите и ще чакат по добри времена за продажби. Дали ще дойдат е друг въпрос. Може би след година две. Стискам ви палци.

Коментар

Working...
                                X