IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си намеря парцел директно от собственик?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от inta53
    Само да попитам, парцел провоъгълен 8 601м2. сразмери 55/155м ,///кат.зем. земя със всички съгласувания за промяна предназначение за жил. застрояване , остава да внеса 740лв. за да бъде гледано на ОбщС, но съм го спрял защото след това ,дължа такса по 2,78лв на м2 (25000лв.на МЗем.) ; представлява ли интерес за вас?
    На граница на селските къщи с.Аврен община Аврен м-ст " Крушките" на 60м. пожарен кран , стълбове ! Наклон 1.5% юг .
    Трябва ли да се смени разрешението за площадка от Мин. на земеделието ?
    Засей я тая нива с нещо или я дай на местния феодал за 20 лефа на декар аренда.
    Иначе ще видиш пари от нея на кукуво лято.

    Коментар


    • Ако правилно съм те разбрал търсиш балък който да ти продаде тънко а след това още 2-3балъци на които да им отрежеш главите.Идеята ти е супер стига да намериш по глупави от теб.Но малко си позакъснял със 6-7 години.Но тъй като съм очарован от откровението малко ще ти повдигна завеската.Таксите за вкарване на такъв парцел са около 2000лв,има хора които се занимават с тази дейност и искат между 1и 3 евро на метър(имай в предвит ,че точно тука балък няма да намериш.)Колкото до енергото,отиваш и си подаваш молба за свързване и в срок от 14 дни ти отговаря дали в района има мощност или не.До преди 2години таксата беше около 750лв което включваше 1стълб и до 25 м.кабел сега чувам ,че искали за същото 1300лв.Цената на всеки следващ стълб е колкото таксата за включване.
      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

      Коментар


      • странността, обаче, не пречи никому да продължава да се натиска като овца с наведена глава и затворени очи, накъдето го води Стадото. Някак неуютно, сякаш, е първо да мислиш, после да се интересуваш от нещо различно от някакви там шменти-капели...и да се имаш, при това, за ИНВЕСТИТОР.
        мАни това, ами един клас зевзеци все питат, каква кола, самолет, вертолет и жена подхождат на Голем Инвеститор, което искрено ме разсмива.
        Живи и здрави, мОмчета, дерзайте! У нас поне, последователи на Остап Бендер не липсват

        Коментар


        • тъкмо слушам незаслужено позабравените пловдивски гении от Замунда Банана бенд и, като ви чета, се питам защо толкова настоявате да станете поредния г-н Набуто Кутсузи? купуваш днес, продаваш след /не/известно време, за което се очаква ЦЕНИТЕ да се качат.
          Ами, ако, между другото, се обезценят левчетата? Ами демографският срив?
          Сериозно ли вярвате, че задължително този механизъм ще сработи достатъчно ефикасно, за да си е струвало главоболието?

          ...странни хора.

          Коментар


          • ОК

            ... и аз мисля че това е по-доброто решение

            инвестицията се изплаща за не повече от десет години, демек е равна на парите които би плащал за ток на енергоразпределителното дружество ...
            Унитех

            Коментар


            • Първоначално изпратено от spas piskov Разгледай мнение
              Внимавайте какво купувате! Аз си купих земя построих къща. Сега ЕВН не искат да ме свържат към мрежата под предлог, че нямали достатъчно мощност. Искат трафопост който няма как да отговаря на изискванията от закона за отстояние от къщата и пътя!
              Сложи си слънчеви колектори и една вятърна перка и си свиркай....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от spas piskov Разгледай мнение
                Внимавайте какво купувате! Аз си купих земя построих къща. Сега ЕВН не искат да ме свържат към мрежата под предлог, че нямали достатъчно мощност. Искат трафопост който няма как да отговаря на изискванията от закона за отстояние от къщата и пътя!
                Точно, заради ЕВН и ЧЕЗ, няма акт 16.
                Приготви си 100 000 лв., за да имаш траф.

                Коментар


                • Внимавайте какво купувате! Аз си купих земя построих къща. Сега ЕВН не искат да ме свържат към мрежата под предлог, че нямали достатъчно мощност. Искат трафопост който няма как да отговаря на изискванията от закона за отстояние от къщата и пътя!

                  Коментар


                  • Не съм Чомаков и не съжалявам за това!
                    Информацията, която имам е че смяната на статута на парцел излиза към 3-4 хиляди лева. За водата незнам колко ще е да се бие една сонда. Там водата не е много на дълбоко.
                    Къде може да се провери проблема с регулацията? Понеже не съм от пловдив и незнам много добре кое къде е.
                    Благодаря на всеки предварително, който може да ми даде повече сигурна информация

                    Коментар


                    • ТТитто, трудна и скъпа работа е да смениш статута на земеделската земя и да прекараш ток и вода, особено ако няма в съседните парцели. А да го вкараш в регулация- може, ако се казваш Чомаков. За Беломорски има устройствен план, който е отменен преди 20-тина година заради ЖП-линията. Сега пак се говори, че ще го приемат, не се знае обаче кога и дали. По-добре се насочи към новия Смирненски-5, ако вече не е много късно.

                      Коментар


                      • Разбрах, че там (В Беломорски) имало подземен кабел с ток, а водата така или иначе е на сонда. Така че няма да е много скъпо. Освен това ако взема по-голям парцел без ток и вода и го вкарам в регулация, прекарам комуникации и сменя статута, мога да продам половината на двойно и тройно по-висока цена. Само незнам как е въпроса с канализацията в този квартал?

                        Коментар


                        • Непосилна задача си си поставил.
                          Мои познати търсиха там, но доколкото разбрах под 20-25 никой не мисли да продава. Освен това, защо ти е без ток и вода /в близост имам предвид/, когато това ще ти струва много повече, ако сам го правиш?

                          Успех!

                          Коментар


                          • Търся парцел в Пловдив, квартал Беломорски, между 800 и 1500 квадрата, може и без вода и ток. Цена под 15 евро на квадрат. САМО собственици, моля. Не се интересувам от идеални части!

                            Коментар


                            • Как да си намеря парцел директно от собственик?

                              Някой има ли идея как е най-вероятно да попадна на собственик на парцел в пловдив без да ми посредничи някоя агенция. Аман от тези паразити!
                            Working...
                            X